X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendobry ;)
    Witam sie po raz kolejny mega wyspana :) moje dziecko zmienilo sie chyba w aniolka :) w. Nocy tylko spi, je i rob kupy :)
    Wstalam 4 razy.

My kapiemy codziennie bardziej dlatego ze maly uwielbia sie kapac i wycisza sie przed snem.
    Zauwazylam ze zaczyna kumac ze po kapieli jest cycek i trzeba isc spac.

Dupcie wycieram chusteczkami. Tez mi sie nie usmiecha latac po nocy z miska :P nie ma odparzen ani nic. Poza tym bede eraz kupowac chusteczki tzw water wipes czyli w 99% tylko nasaczone woda, bez zapachu i chemii. Prawie jak woda tylkomiski nie trzeba :)

Betinka u nas kupska zolte z farfoclami i meeega slychac jak ida bo jest taki glosny plusk. :)

Ktos pytal o laktator. Ja mam elektryczny z canol i uzywalam kilka razy- dla mnie super :)

Verynice, hela fipsik, tysia i reszta trzymam kciuki za rozpakowanie!!!

Tysia87, verynice, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba kochana wiem ale jestem niecierpliwa

• dba Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka powiem Ci że to przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie :)
    Ja wycieram dupkę ściereczką i latam z miseczką, ale w nocy idą chusteczki.
    Dostałam chusteczki z hippa - są rewelacyjne. Z rossmana które kupiłam też są ok :)

• nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam porody i ryczę jak głupia aż mała czkawki dostała

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te wszystkie dzieciaczki takie slodkie :) napatrzeć sie nie mozna. Swoje juz by sie chcialo tulic, mimo wszystko... ;)

Co do uderzenia gorąca to też mam od jakiegos czasu. W ogole czuje jakby byl lipiec a nie wrzesien. Z otwartym oknem na maxa potrafie siedziec do poznego wieczora, w samych gaciach i koszulce na ramiaczka ;) a T pod koldra :P a wcale z niego zimny chlop nie jest i dziwie sie jak mowi"A Tobie to nie jest zimno"? ;)
    Wczoraj tak samo. Wieczorem duszno na dworze,myslalam ze jest z 30st.

Tysia, Madzia-jestescie kochane,ze mysliscie o mnie :P ale jak widac jestsmy w dwupaku ;)
    Posiedzielismy na weselu do po 24 bo juz wiecej nie dalam rady wysiedziec,brzuch i kregoslup dawal mi w kosc wiec jedynym marzeniem bylo lozko!! :) Potancowac,nie potancowalam ale posmakowalam :) a dzis czuje sie jakbym byla niewiadomo jak aktywna po weselu. Nawet zakwasy mam, nie wiem po czym?:P
    Biegunka mnie z rana złapała, ale pewnie po wczorajszych weselno-kuchennych rewolucjach.

Co do tych skurczy przepowiadajacych to ja mam je od miesiaca jak nie wiecej.
    Kiedys Wam pisalam,ze moja siostra myslala,ze sa to te przepowiadajace i tak w domu lezala,lezala..a jak stwierdzila,ze chyba jednak czas do szpitala to okazalo sie,ze ma 8cm rozwarcia i w 2 g urodzila

Tak pozatym fajnie czyta sie te rozpakowane i nierozpakowane mamusie:) w sensie,ze wiekszosc juz tyle przechodzi i moga radami dzielic(no i cos w glowie mi zostanie w razie W ):) no i sa te ktore czekaja,czekamy :)
    Mam nadzieje,ze u tych przeterminowanych i tych co sa bliziutko akcja sie zacznie i nie bedziecie sie tak meczyc tym czekaniem:)

Hela, verynice, Ewi- trzymam kciuki!!! za szybkie rozwiazanie
    Verynice,bylam pewna,ze juz zostaniesz w szpitalu ale dobrze,ze jednak cos sie rozkreca takze pewnie to kwestia godzin,dni?

Fipsik czyli jednak dzis w domku??? No to po niedzieli mozesz rodzic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 10:49

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa jeszcze wstawie Wam ze szpitala zdjecie dzidzki ofcooo :) wczoraj dostalam smska na weselu :)

66ceb9.jpg

Io, nenka, Kaarolina, Ewi25, magdzia26, Paula55, K_A_M_A, Nelus, verynice, Tysia87, RewolucjaSięDzieje, betinka, storczyk, Beataa25, akuszerka89, anulka81, zoi, turkawka, le'nutka, aswalda lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wasze uparte? Moj dazy do tego zeby byc najdluzej wyczekiwan maluszkiem, nam czekac az sie skurcze nasila ehhh a ja chce spac!!! Bo nie mam sil juz tyle nue spalam... A tu skurcze lapia co chwile a maja byc mocniejsze, na badaniu nic sie nie dowiedzialam i do tego jakas lekarka stazystka mnie dodatkowo badala noi znow wiem ze nic nie wiem... Do tego lekarz gbur jest dzus na dyzurze ha dzisiaj nie rodze! Wole jutro!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie bym zapombiaka ofcoo beata moje graaaaatulacje !! Zdrowka :)

Beataa25 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem w domu kurwa !!! Jagoodka przyhedz z tymi bolami, kolo mnie lozko sie zeolnilo.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizycie byla pani ordynator , najbardziej konkretny lekarz. Zla byla bo skoro aspat i alat podwyzszone to moze byc cholestaza ciazowa. Zeby to stwierdzic potrzebny wynik kwasow zolciowych ktorych nikt nie zlecil. A ze na czczo to dopiero jutro. Jak zle to wywolywanie porodu bo zagraza mlodej. Druga sprawa mowi ze cc trudne u mnie ale mam serce chore wiec potrzebny kardoolog i badania i niech on sie wypowie na temat porodu. Na astme tez zrobili badania. Takze czekam na pieprzonego kardiologa :/ i jutro krew i dopierp jutro cos sie dowiem :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fipsik współczuje leżenia, ja tego nienawidzę, szpitale strasznie mnie dołują :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ale cię wymęczą

• verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka no liczę na to ze na dniach się samo ruszy... :) poskacze dziś na piłce, wieczorem poskacze na mężu i może się coś ruszy łaskawie :) i mój syn byłby punktualny jakby jutro wyszedł :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze ze ja z ta cholestaza moge chodzic od dawna, leki na astme dzialaja przeciwswiadowo wiec nie mam objawow. Oby mlodej nic nie bylo

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice a co ci powiedzieli w szpitalu??

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to Fipsik sory, cos przekrecilam jak czytałam :/

verynice, skacz skacz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 11:57

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela Ty jesteś już ponad tydzień po terminie? Kurde uparte te nasze maluchy.
    Moja siostra dziś napisała,że na naszym szpitalu po tygodniu wywołują i że ani jej ani mamie wody nie odeszły i mi pewnie też nie odejdą.Ale troche mi ulżyło,bo dziadek Stasiek,czyli teściu:-)zaoferował się,że codziennie przyjdzie do Molly,jak będę w szpitalu.a to mój największy problem:-)wiem,że dziś niedziela,ale mam zamiar ogarnąć chałupe,bo Michał do pracy idzie,a ja już pomału dostaje pier..lca

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik nie zamartwiaj się na pewno malutkiej nic nie jest. jesteś w szpitalu to będą Cię kontrolować. Dużo masz podwyższone te Alat i Aspat? Ja też miałam podejrzenie tego dziadostwa ale rozeszlo się po kościach całe szczęście. Tez miałam podwyższone ale po kolejnych badaniach się same ustabilizowaly i w sumie nie wiedzieli od czego mi skoczyly te wartości. Mi badali kwasy zolciowe i billurbine przy tym jeszcze.

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba w wiekszosci szpitalach wywoluja po tygodniu? Bo moj gin tez kazal zglosic 6 pazdziernika jakby jednak nic nie wydarzylo do tego czasu, czyli wlasnie tydzien po terminie

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Fipsik popytaj mamy/ siostr czy ich stopy/dlonie swedzialy w ciąży bo to często jest dziedziczne.

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 2014 2015 2016 2017 2018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ