Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też zarzucę moim słodziakiem :)
    do8odl.jpg

storczyk, nenka, Tysia87, magdzia26, aswalda, afrykanka, Zaczarowana, Nelus, Paula55, nick nieaktualny, JagoodkaK, betinka, verynice, Mona :), ofcooo, Kaarolina, Fipsik, Diabla85, nick nieaktualny, anulka81, madiiiii, Ewi25, K_A_M_A, assantea, zoi, Beataa25, le'nutka, EmiBam lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne te wasze dzieciaczki <3
    Boli mnie jak na okres czy to jakiś znak ?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo jest słodziaczek nie ma co!
    Matko a przed ciążą pojęcia nie miałam,że karmienie może być takie trudne i bolesne.....tak ładnie na reklamach to wygląda,mamusia taka szczęśliwa i w ogole sialanka haha.a że te małe przyssawki tak będą ranić sutki to już w ogóle nie wiedziałam.myślalam,że jak się nie ma zębów to nie da się krzywdy zrobić.

Io, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia dokładnie tak samo jak poród wygląda na filamch 5 minut i po sprawie :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka rozmawialam z pielegniarka niedawno pytac jak to wszystko wyglada itd zeby wiedziec zeby ich na darmo nie wzywac... opowiedziala jak jest w wiekszosci przypadkow...bol sie zaczyna od krzyza napina sie brzuch jak wielki kamien bol schodzi powoli w dol brzucha...moze pojawic sie sluz z elementami krwi, nie brazowy bo brazowy to moze byc np po badaniu, noi skurcze liczyc odstepy pomiedzy nimi lub od poczatku skurczu do poczatku nastepnego... to tak ogolnie zobrazowane :) i wiadomo reguly nie ma... jak nie wiesz czy to sa te to cieply prysznic, skurcze przepowiadajace sie powinny uspokoic a porodowe wzmocnic :) tyle w teorii a w praktyce kazda z nas sie dowie :D

ja nadal nic wiec chyba wasze nominacje pozostana na minimum jutro :P

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Cudowne te wasze dzieciaczki <3
    Boli mnie jak na okres czy to jakiś znak ?

Poki boli cię tak ze dajesz rade to jeszcze nie ale jak juz bole beda nie do wytrzymania to bierz torbę i leć do szpitala poznać swoje dzieciątko:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam dalej

• betinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ehhh...dziewczyny nie wiem co mam robić :/
    Cały czas walczymy o karmienie piersią...mały cudownie ssie i ma już co ciągać bo i mleczko się pojawiło, ale mam już tak popękane brodawki, że nie daje rady. Do tej pory zaciskałam zęby z bólu i dawałam mu cycusia, ale dzisiaj jak ulało mu się z krwią to wymiękłam. No jestem normalnie załamana i nie wiem co robić, chcę żeby pił z piersi, ale nie chce żeby pił moją krew, a ta dosłownie się leje :(
    Kochana, Mati mi porobil krwiaki na sutku i one tez pekaly. Mi pomaga smarowanie bepanthenem baby (masc) - lekarka w szpitalu mowila, ze nie trzeba zmywac przed karmieniem. No i laktator elektryczny z regulacja sily ssania. Ja nie mialam pokarmu przez 2 dni, wiec maly ssal suche cycki, mialam masakre. Trzeba podawac dziecku piers trzymajac dlonia ulozona w litere C i starac sie, zeby objal cala otoczke. Mati i tak uwielbia zaciskac dziasla na sutkach, ale jak gleboko zassie, to duzo mniej boli.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie.
    gratuluje nowych maluszków, Fipsik trzymaj dla mnie łóżko, bo mój kręgosłup tak nakur..., ze chyba umre.
    Jednak nie chce niedzielnego dziecka bo bedzie malym leniuszkiem.
    a tak serio to niech sie dzieje co chce, bo pogruchotany kregoslup nie jest fajny.
    Czytam, ze wrecz przymuszaja do karmienia piersią, a ja nie będę tego robić, choćby skały stały.
    Zmusza mnie? Laktator elektryczny spakowalam, wiec nawet swojego nie muszą mi dawać.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie laktatory dziewczyny wybralyscie?

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręczny medeli i elektryczny ameda. Ten pierwszy jest spoko używam go tylko gdy livka ma dłuższą przerwę w jedzeniu niż 2h bo wtedy za duzo się leje na poczatku i się krzusi. A elektrycznego używałam tylko jeden dzien jak wypiłam trochę alkoholu. No i jestem zadowolona, chociaz myślałam że to szybciej pójdzie. 20 min żeby mieć ok 100ml z dwóch piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 03:24

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam canpolu elektryczny.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny medeli freestyle, ale jeszcze nie testowałam ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do nenki... Bole jak na okres ale na razie nieregularne... Czekam dalej :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja od rana mam bole okresowe do tego kregoslup, zgaga i ucisk na zoladek jakby mdłości.
    Ciekawe co z tego wyjdzie

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba czas miedzy skurczami się skraca... Mierze od niedawna ale było 10min, 4min, teraz 7min i każdy skurcz trwa minutę... Oby się rozkrecilo!

Mona :), nenka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu trochę ponad 4min... Ale krótszy bo 30sekundowy... Męża na razie nie budzę bo zacznie panikować i histeryzowac :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal skurcze... Teraz co ok 8-9 min trwające 1min... Poczekam chyba do 5 rano.i pójdę pod prysznic... Sama nie wiem co robić...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice prysznic to dobry pomysl :) ja mam id wcziraj skurcze, najpietw co 20min okolo (fakt ze czasem trafi sie jeden nie idealnie) po prysznicu ok 23 mam czesciej... Mierze od okolo 2w nocy i sa srednio co 10-13min, a od jakiejs godzinki mam je co ok 6min. Skurcze trwaja min 50sek okolo minuty czasami nawet do prawie dwoch... Boli duuuzo mocniej niz miesiaczja a mialam je bolesne... Jak rano nie ustapi to zaczne wierzyc ze rodze! ;)

verynice, nenka, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz spanikowal i zadzwonił do ginekolog, kazała wziąć 2 nospy i poczekać 30min czy przejdzie... Mija 45min a skurcze co 8 min... Jak do 6:00 nie przejdzie to chyba ruszymy do szpitala, chociaż jakoś mi się nie wydaje ze to juz "to"

ofcooo, nenka, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ ‹ 2011 2012 2013 2014 2015 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ