X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też zarzucę moim słodziakiem :)
    do8odl.jpg

storczyk, nenka, Tysia87, magdzia26, aswalda, afrykanka, Zaczarowana, Nelus, Paula55, karolcia:)))), JagoodkaK, betinka, verynice, Mona :), ofcooo, Kaarolina, Fipsik, Diabla85, Majeczka2014, anulka81, madiiiii, Ewi25, K_A_M_A, assantea, zoi, Beataa25, le'nutka, EmiBam lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne te wasze dzieciaczki <3
    Boli mnie jak na okres czy to jakiś znak ?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo jest słodziaczek nie ma co!
    Matko a przed ciążą pojęcia nie miałam,że karmienie może być takie trudne i bolesne.....tak ładnie na reklamach to wygląda,mamusia taka szczęśliwa i w ogole sialanka haha.a że te małe przyssawki tak będą ranić sutki to już w ogóle nie wiedziałam.myślalam,że jak się nie ma zębów to nie da się krzywdy zrobić.

Io, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia dokładnie tak samo jak poród wygląda na filamch 5 minut i po sprawie :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka rozmawialam z pielegniarka niedawno pytac jak to wszystko wyglada itd zeby wiedziec zeby ich na darmo nie wzywac... opowiedziala jak jest w wiekszosci przypadkow...bol sie zaczyna od krzyza napina sie brzuch jak wielki kamien bol schodzi powoli w dol brzucha...moze pojawic sie sluz z elementami krwi, nie brazowy bo brazowy to moze byc np po badaniu, noi skurcze liczyc odstepy pomiedzy nimi lub od poczatku skurczu do poczatku nastepnego... to tak ogolnie zobrazowane :) i wiadomo reguly nie ma... jak nie wiesz czy to sa te to cieply prysznic, skurcze przepowiadajace sie powinny uspokoic a porodowe wzmocnic :) tyle w teorii a w praktyce kazda z nas sie dowie :D

ja nadal nic wiec chyba wasze nominacje pozostana na minimum jutro :P

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Cudowne te wasze dzieciaczki <3
    Boli mnie jak na okres czy to jakiś znak ?

Poki boli cię tak ze dajesz rade to jeszcze nie ale jak juz bole beda nie do wytrzymania to bierz torbę i leć do szpitala poznać swoje dzieciątko:-)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam dalej

• betinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ehhh...dziewczyny nie wiem co mam robić :/
    Cały czas walczymy o karmienie piersią...mały cudownie ssie i ma już co ciągać bo i mleczko się pojawiło, ale mam już tak popękane brodawki, że nie daje rady. Do tej pory zaciskałam zęby z bólu i dawałam mu cycusia, ale dzisiaj jak ulało mu się z krwią to wymiękłam. No jestem normalnie załamana i nie wiem co robić, chcę żeby pił z piersi, ale nie chce żeby pił moją krew, a ta dosłownie się leje :(
    Kochana, Mati mi porobil krwiaki na sutku i one tez pekaly. Mi pomaga smarowanie bepanthenem baby (masc) - lekarka w szpitalu mowila, ze nie trzeba zmywac przed karmieniem. No i laktator elektryczny z regulacja sily ssania. Ja nie mialam pokarmu przez 2 dni, wiec maly ssal suche cycki, mialam masakre. Trzeba podawac dziecku piers trzymajac dlonia ulozona w litere C i starac sie, zeby objal cala otoczke. Mati i tak uwielbia zaciskac dziasla na sutkach, ale jak gleboko zassie, to duzo mniej boli.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie.
    gratuluje nowych maluszków, Fipsik trzymaj dla mnie łóżko, bo mój kręgosłup tak nakur..., ze chyba umre.
    Jednak nie chce niedzielnego dziecka bo bedzie malym leniuszkiem.
    a tak serio to niech sie dzieje co chce, bo pogruchotany kregoslup nie jest fajny.
    Czytam, ze wrecz przymuszaja do karmienia piersią, a ja nie będę tego robić, choćby skały stały.
    Zmusza mnie? Laktator elektryczny spakowalam, wiec nawet swojego nie muszą mi dawać.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie laktatory dziewczyny wybralyscie?

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ręczny medeli i elektryczny ameda. Ten pierwszy jest spoko używam go tylko gdy livka ma dłuższą przerwę w jedzeniu niż 2h bo wtedy za duzo się leje na poczatku i się krzusi. A elektrycznego używałam tylko jeden dzien jak wypiłam trochę alkoholu. No i jestem zadowolona, chociaz myślałam że to szybciej pójdzie. 20 min żeby mieć ok 100ml z dwóch piersi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 03:24

201703012752.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam canpolu elektryczny.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam elektryczny medeli freestyle, ale jeszcze nie testowałam ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do nenki... Bole jak na okres ale na razie nieregularne... Czekam dalej :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja od rana mam bole okresowe do tego kregoslup, zgaga i ucisk na zoladek jakby mdłości.
    Ciekawe co z tego wyjdzie

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba czas miedzy skurczami się skraca... Mierze od niedawna ale było 10min, 4min, teraz 7min i każdy skurcz trwa minutę... Oby się rozkrecilo!

Mona :), nenka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu trochę ponad 4min... Ale krótszy bo 30sekundowy... Męża na razie nie budzę bo zacznie panikować i histeryzowac :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal skurcze... Teraz co ok 8-9 min trwające 1min... Poczekam chyba do 5 rano.i pójdę pod prysznic... Sama nie wiem co robić...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice prysznic to dobry pomysl :) ja mam id wcziraj skurcze, najpietw co 20min okolo (fakt ze czasem trafi sie jeden nie idealnie) po prysznicu ok 23 mam czesciej... Mierze od okolo 2w nocy i sa srednio co 10-13min, a od jakiejs godzinki mam je co ok 6min. Skurcze trwaja min 50sek okolo minuty czasami nawet do prawie dwoch... Boli duuuzo mocniej niz miesiaczja a mialam je bolesne... Jak rano nie ustapi to zaczne wierzyc ze rodze! ;)

verynice, nenka, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz spanikowal i zadzwonił do ginekolog, kazała wziąć 2 nospy i poczekać 30min czy przejdzie... Mija 45min a skurcze co 8 min... Jak do 6:00 nie przejdzie to chyba ruszymy do szpitala, chociaż jakoś mi się nie wydaje ze to juz "to"

ofcooo, nenka, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 2011 2012 2013 2014 2015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ