X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Hela jak sytuacja?

Ja mam ciągle bolesne skurcze..bardzo bolesne ale nieregularne :-/

Nc nie mow, bol lapie mega mocny i to tak nagle, krzyz peka! Skurcze co ok 6min i coraz mocniejsze! Czop juz wyadl w takiej ilosci ze nue da sie go przeoczyc...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela no to ty niedługo urodzisz!! A jakiego koloru był twój czop?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byl krwisty, galareta przezroczysta i lekko zabarwione nitki na taki jakby brazowy jak zdechla krew hehe ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie wypadł brązowy glut, ale taki w 90% brązowy.. Może mnie też sieknie.. A ty na porodów e walczysz?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Majeczka grzej listę bo tutaj chyba za chwile jakiś dzidziuś się pojawi albo i dwa :D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela i verynice napewno akcja sie u Was rozkreci :) to juz chwilka tak czuje.
    Madzia, grzeje liste grzeje :) czekam na to :)

magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela,verenice trzymam kciuki,żeby cała akcja trwała godzinę,góra dwie:-)

verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to bym chciała żeby sie rozkrecilo w końcu... Może w nocy coś ruszy...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupowalyscie tantum rosa w saszetkach? Jesli tak i jestescie bardziej w temacie zorientowane,prosze napiszcie mi jak sie tego uzywa, w sensie ile wody, najlepiej gdzie to zmieszac i czym oklady robic?
    Przejrzalam ulotke,ale albo slepa jestem i czytac nie umiem albo tam nic takiego nie jest napisane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:08

• nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wlasnie ze szpitala wrocilam mialam ktg z mala wszystko ok a moje skurcze nadal nieregularne polozna mowila ze nawet w nocy moge wrocic z powrotem

hela verynice trzymam kciuki :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Dziewczyny, kupowalyscie tantum rosa w saszetkach? Jesli tak i jestescie bardziej w temacie zorientowane,prosze napiszcie mi jak sie tego uzywa, w sensie ile wody, najlepiej gdzie to zmieszac i czym oklady robic?
    Przejrzalam ulotke,ale albo slepa jestem i czytac nie umiem albo tam nic takiego nie jest napisane :)
    Majeczka mi położna odradzała,dość często uczula.powiedziala,że zwykłe szare mydło.
    Ale wiem jak używac: saszetkę rozpuszcza się w 0,5-1 l przegotowanej wody i przemywa krocze 1-2 razy na dobę. A mysle,że w jakiejś miseczce zmieszaj i albo dłonią albo jakąś delikatną gąbeczką,bylebyś ją później dokładnie umyła i żeby nie była szorstka i nie podrażniła żizel:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Majeczka mi położna odradzała,dość często uczula.powiedziala,że zwykłe szare mydło.
    Ale wiem jak używac: saszetkę rozpuszcza się w 0,5-1 l przegotowanej wody i przemywa krocze 1-2 razy na dobę. A mysle,że w jakiejś miseczce zmieszaj i albo dłonią albo jakąś delikatną gąbeczką,bylebyś ją później dokładnie umyła i żeby nie była szorstka i nie podrażniła żizel:-)

dziękuję Ci :) w razie czego będę wiedzieć, bo czy będę używać to się okaże. Prócz Tantum mam właśnie zwykłe ,szare mydło więc może ono samo wystarczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela, verynice, nenka, Fipsik :) mamy czwóreczkę ...no ciekawe,ciekawe

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Ja rozrobiłam sobie w 0,5l butelce z dziubkiem i tak polewałam żizel i jeszcze ściskając butelkę pod ciśnieniem wlewałam do środka. Stosowałam rano i wieczorem i powiem Wam że ulga niesamowita po tym bo ma działanie znieczulające, na moje szwy idealne :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uzywalyscie tego tantum rosa juz w szpitalu czy dopiero w domu?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś czuję że nowy tydzień ładnie zaczniemy :) powodzenia dziewczynki :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela trzymam kciuki :) to juz niedlugo.

Gratuluje nowym mamusiom :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• betinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, dajecie dajecie! Czopy wypadły, to teraz czas na wody! :)

Verynice, widze, że zapodałaś sobie profesjonalny masaż szyjki mężem! Coś czuję, że skuteczny :) Trzymamy kciuki z Matikiem!

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się trochę stresuje już jutrzejszą wizytą w szpitalu, moja pierwsza w ciąży :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny, trzymam za Was kciuki żeby się rozkręciło :)

Dzisiaj mija mój termin więc zgodnie z umową zjawiłam się u mojego lekarza żeby mnie pooglądał. Od wtorku gdzie szyjka miała długość 2 cm i była zamknięta, skróciła się do 1 cm i rozwarła na 1 cm. Lekarz pomasował mi szyjkę ( ból jak na okres tylko dosyć mocny). Od wizyty cały czas twardnieje mi brzuch, wcześniej niczego takiego nie czułam więc łudzę się że może w końcu coś się ruszy bo nie chciałabym żeby mi wywoływali poród.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ