X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Hela jak sytuacja?

Ja mam ciągle bolesne skurcze..bardzo bolesne ale nieregularne :-/

Nc nie mow, bol lapie mega mocny i to tak nagle, krzyz peka! Skurcze co ok 6min i coraz mocniejsze! Czop juz wyadl w takiej ilosci ze nue da sie go przeoczyc...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela no to ty niedługo urodzisz!! A jakiego koloru był twój czop?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie byl krwisty, galareta przezroczysta i lekko zabarwione nitki na taki jakby brazowy jak zdechla krew hehe ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi właśnie wypadł brązowy glut, ale taki w 90% brązowy.. Może mnie też sieknie.. A ty na porodów e walczysz?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Majeczka grzej listę bo tutaj chyba za chwile jakiś dzidziuś się pojawi albo i dwa :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela i verynice napewno akcja sie u Was rozkreci :) to juz chwilka tak czuje.
    Madzia, grzeje liste grzeje :) czekam na to :)

magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela,verenice trzymam kciuki,żeby cała akcja trwała godzinę,góra dwie:-)

verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to bym chciała żeby sie rozkrecilo w końcu... Może w nocy coś ruszy...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupowalyscie tantum rosa w saszetkach? Jesli tak i jestescie bardziej w temacie zorientowane,prosze napiszcie mi jak sie tego uzywa, w sensie ile wody, najlepiej gdzie to zmieszac i czym oklady robic?
    Przejrzalam ulotke,ale albo slepa jestem i czytac nie umiem albo tam nic takiego nie jest napisane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:08

• nenka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja wlasnie ze szpitala wrocilam mialam ktg z mala wszystko ok a moje skurcze nadal nieregularne polozna mowila ze nawet w nocy moge wrocic z powrotem

hela verynice trzymam kciuki :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Dziewczyny, kupowalyscie tantum rosa w saszetkach? Jesli tak i jestescie bardziej w temacie zorientowane,prosze napiszcie mi jak sie tego uzywa, w sensie ile wody, najlepiej gdzie to zmieszac i czym oklady robic?
    Przejrzalam ulotke,ale albo slepa jestem i czytac nie umiem albo tam nic takiego nie jest napisane :)
    Majeczka mi położna odradzała,dość często uczula.powiedziala,że zwykłe szare mydło.
    Ale wiem jak używac: saszetkę rozpuszcza się w 0,5-1 l przegotowanej wody i przemywa krocze 1-2 razy na dobę. A mysle,że w jakiejś miseczce zmieszaj i albo dłonią albo jakąś delikatną gąbeczką,bylebyś ją później dokładnie umyła i żeby nie była szorstka i nie podrażniła żizel:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Majeczka mi położna odradzała,dość często uczula.powiedziala,że zwykłe szare mydło.
    Ale wiem jak używac: saszetkę rozpuszcza się w 0,5-1 l przegotowanej wody i przemywa krocze 1-2 razy na dobę. A mysle,że w jakiejś miseczce zmieszaj i albo dłonią albo jakąś delikatną gąbeczką,bylebyś ją później dokładnie umyła i żeby nie była szorstka i nie podrażniła żizel:-)

dziękuję Ci :) w razie czego będę wiedzieć, bo czy będę używać to się okaże. Prócz Tantum mam właśnie zwykłe ,szare mydło więc może ono samo wystarczy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela, verynice, nenka, Fipsik :) mamy czwóreczkę ...no ciekawe,ciekawe

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Ja rozrobiłam sobie w 0,5l butelce z dziubkiem i tak polewałam żizel i jeszcze ściskając butelkę pod ciśnieniem wlewałam do środka. Stosowałam rano i wieczorem i powiem Wam że ulga niesamowita po tym bo ma działanie znieczulające, na moje szwy idealne :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A uzywalyscie tego tantum rosa juz w szpitalu czy dopiero w domu?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coś czuję że nowy tydzień ładnie zaczniemy :) powodzenia dziewczynki :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela trzymam kciuki :) to juz niedlugo.

Gratuluje nowym mamusiom :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• betinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, dajecie dajecie! Czopy wypadły, to teraz czas na wody! :)

Verynice, widze, że zapodałaś sobie profesjonalny masaż szyjki mężem! Coś czuję, że skuteczny :) Trzymamy kciuki z Matikiem!

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się trochę stresuje już jutrzejszą wizytą w szpitalu, moja pierwsza w ciąży :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny, trzymam za Was kciuki żeby się rozkręciło :)

Dzisiaj mija mój termin więc zgodnie z umową zjawiłam się u mojego lekarza żeby mnie pooglądał. Od wtorku gdzie szyjka miała długość 2 cm i była zamknięta, skróciła się do 1 cm i rozwarła na 1 cm. Lekarz pomasował mi szyjkę ( ból jak na okres tylko dosyć mocny). Od wizyty cały czas twardnieje mi brzuch, wcześniej niczego takiego nie czułam więc łudzę się że może w końcu coś się ruszy bo nie chciałabym żeby mi wywoływali poród.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
‹‹ 2017 2018 2019 2020 2021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ