Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jakie kropelki? Co w ogóle dajecie na te prężenia? Mój biedak też się męczy.Paula55 wrote:Betino koniecznie lec do lekarzabo moze sie z tego jakies dziadostwo rozinac
wiesz...organizm jeszcze oslabiony wiec lepiej nie ryzykowac.
U nas bylo troche placzu i prezenia teraz ale poszly kropelki, kupa, baki i dziwcko nie do poznania
Lezy i guga z babcia
Nelus no jeszcze nie wiem czy polecimy bo wiesz... Zalezy co powiedza w szpitalu to raz. Mi wyoada kontrolna wizyta po tych 6 tyg u lekarza. Malemu tez ale jeszcze nie dostalismy listow na te wizyty
O paszport T jedzie zlozyc dopiero w czw... Musimy malemu jutro jechac zrobic fotki
No duzo przeszkod przed nami ale T bardzo chce leciec wiec zobaczymy. Moze sie uda bo on zaczyna za 2 tyg tacierzynski
My uzywamy z kropelek tylko delicol. On jest od urodzenia a inne niby od 1 mies i ja sie troche boje
A mam pytanko do was,,. Zastanawialyscie sie juz nad antykoncepcja?? Bo u mnie polozna ostatnio poruszala ta kwestje i musze sie zastanowic.
W ogóle myślalam że jestem jedną z niewielu która po karmieniu nie odkłada malucha grzecznie do łóżeczka tylko musi się nachodzić, naśpiewać i nalulac. Moja szlagierka ma malucha który może ze dwa razy zaplakał przez dwa miesiace życia i mi się wydawało że prawie wszystkie takie noworodki są. Tylko nie mój
Czy Wasze Maluchyteż tak ryczą przy zmianie pieluchy? Mój tego nienawidzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:03
-
Mysle ze szwagierka ma wyjątkowe szczescie z tak grzecznym noworodkiem
Moja krzyczy jak zmieniam jej pieluchę przed karmieniem ale to bardziej z głodu niż z tego ze nie lubi przewijania ale musze przed bo jak zaśnie po jedzeniu to jeszcze gorzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:08
-
Mój Kawaler

nick nieaktualny, Nelus, justyna14, dba, nick nieaktualny, nenka, afrykanka, Diabla85, Kaarolina, Ewi25, magdzia26, doti77, aswalda, anulka81, madiiiii, JagoodkaK, K_A_M_A, nick nieaktualny, BlackLuna, pestka, sylwia1985, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
witajcie Mamusie,
przepraszam że dopiero teraz się odzywam, od piątku jesteśmy w domciu i powoli się siebie uczymy
Gratuluję wszystkim mamom które w międzyczasie urodziły i życzę powodzenia i cierpliwości tym które dalej na ten cud czekają, będę dozować fotki żeby się Wam Franio nie znudził
nick nieaktualny, assantea, Nelus, dba, nick nieaktualny, nenka, afrykanka, Diabla85, Kaarolina, magdzia26, doti77, aswalda, anulka81, madiiiii, JagoodkaK, Tysia87, K_A_M_A, BlackLuna, pestka, sylwia1985, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych mamuś
ja leże.miałam drugie ktg,które było takie,jak i pierwsze.wszyscy mnie pytają co ja tu robię,skoro skurczy brak,nic nie boli....sama się zastanawiam.zbadał mnie ordynator,jutro usg,2 razy dziennie ktg i leże jak ten czubek:-)
Dobrze,ze mam neta,bo bym zgłupiałahttps://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualny
-
Sebus pozdrawia urodzil sie dzis tj. 15.09.2014, godz 9:28
3430g dlugi na 59cm
po tatusiu 
Dluga meka porod naturalny, przez ulozenie sebka w kanale nie i moje wymiary nie urodzilabym za chiny! Ale pirod byl super najlepiej wspiminam w basenie, plozne rewelacja! No ale trudni... Teraz leze i rzadam wszystkich lekow przeciwbolowych bo juz mam dosc bolu do tego 3dzien nieprzespany ehhh
magdzia26, Nelus, aswalda, JagoodkaK, Kaarolina, Tysia87, justyna14, K_A_M_A, nenka, pestka, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Hela czyli zaczniemy tydzień z nowym dzidziem ale fajnie
ciekawe jak tam reszta dziewczynek Varynice, Nenka, Majeczka, Ewi cos się u was dzieje?
Ja właśnie zbieram się do lekarza ciekawe czy cos mi powie
czy będzie jak zwykle 
jestem w domu, na oddziale podłączyli mnie pod KTG, jeden skurcz na granicy 60 % a reszta między 20-30% wiec zero rewelacji. Póżniej zbadał mnie mój gin i ph idealne, czop mi odszedł cały, szyjka bardzo krótka już ale rozwarcie na 1,5 palca i spytał się mnie czy chce zostać na oddziale czy pojechać jeszcze do domu, to ja jak mogę to jadę do domu i pytam się kiedy mam się stawić teraz, a on że w środe i w środe już na oddział mnie położą, więc czeka mnie wywoływany poród i to bedzie 40 tydzień i 4 dzień więc zanim mi wywołają to przed 41 tygodniem się wyrobie może.
A i Tysia ja już od 14 wrzesnia na macierzyńskim bedę bo już mi lekarz nie dał zwolnienia tylko kazał wypisać wniosek o macierzyński w pracy...
aswalda lubi tę wiadomość
-
moje sprytne dziecko nie chce jeść dopóki go nie przebiorę. A w trakcie karmienia lubi jeszcze coś narobić, wiec sprytna mama podkłada mu tetrę na czas karmienia i oszukane dziecię robi do tetry. Potem zakładam mu pampersa. Tak więc szczęśliwe dziecko i szczęśliwa mama

Hela gratulacje
ból po czasie się zapomina, ja po pierwszym miałam nie mieć więcej dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 16:30
-
Tysia, a dlaczego Ty w szpitalu?Tysia87 wrote:Gratulacje dla nowych mamuś
ja leże.miałam drugie ktg,które było takie,jak i pierwsze.wszyscy mnie pytają co ja tu robię,skoro skurczy brak,nic nie boli....sama się zastanawiam.zbadał mnie ordynator,jutro usg,2 razy dziennie ktg i leże jak ten czubek:-)
Dobrze,ze mam neta,bo bym zgłupiała
Ja jestem dwa dni po terminie, w środę mam znowu wstawić się na ktg..ale w szpitalu nie kazali mi zostawać...będą Ci wywoływać poród? -
I co dalej???hela wrote:Wiec teraz pobijajcie sebka 10fni pp terminie hehe

Co lekarz na to?
U mnie dwa dni po, w środę znowu ktg...pewnie będą pytać czy chcę wywoływać..wyniki dzisiaj były super, sama nie wiem co dalej jeśli nic samo nie ruszy... -
Witam.U nas wszystko oki.Nadal karmię piersią.Chodzimy na spacery.Czas szybko leci,bo dużo się dzieje.Dzisiaj zarejestrowałam Damianka na usg bioderek na 30.09.Wcześniej jeszcze wizyta patronażowa w przychodni.Starszy syn bardzo sie opuścił w nauce,mam się zgłosić do szkoły:(Do tego jeszcze sie przeziębił.Ma katar,kaszle,boli go gardło...oby Damianka nie zaraził.Pozdrawiam.Postaram sie od czasu do czasu tu zaglądnąć.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Assantea ja podaje delicol i chyba malemu lepiej!
Ja po karmieńiu raczej tylko odbijam malego i klade i spi grzecznie. Chyba ze fo juz ten brzuszek meczy to czasem musze chwile polulac ale ogolnie sam zasypia
A Miany pieluchy nie lubi ale nie zawsze placze. Jak jest pojedzony to jest cisza i slucha jak gadam do niego
A przy okazji moj syn nauczyl sie puszczac fontanne moczu przy zmianie pampersow
ostatnio zasikal sobie wszystko lacznie z twarza hahaha
tatusiowi zrobil taki popis
ja juz sie wycwanilam i wlasnie zakrywam siusiora tetra 
Do nas juz zadzwonili ze szpitala ze wyniki krwi w normie!!! Jeee. Nie mamy zoltaczki
Alez sie ciesze.
Wogole po raz pierwszy przy pobieraniu krwi polecialy nam lezki
dobrze ze to juz za nami
serce mi pekalo...

[/url]