Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Paula55 wrote:Betino koniecznie lec do lekarzabo moze sie z tego jakies dziadostwo rozinac
wiesz...organizm jeszcze oslabiony wiec lepiej nie ryzykowac.
U nas bylo troche placzu i prezenia teraz ale poszly kropelki, kupa, baki i dziwcko nie do poznania
Lezy i guga z babcia
Nelus no jeszcze nie wiem czy polecimy bo wiesz... Zalezy co powiedza w szpitalu to raz. Mi wyoada kontrolna wizyta po tych 6 tyg u lekarza. Malemu tez ale jeszcze nie dostalismy listow na te wizyty
O paszport T jedzie zlozyc dopiero w czw... Musimy malemu jutro jechac zrobic fotki
No duzo przeszkod przed nami ale T bardzo chce leciec wiec zobaczymy. Moze sie uda bo on zaczyna za 2 tyg tacierzynski
My uzywamy z kropelek tylko delicol. On jest od urodzenia a inne niby od 1 mies i ja sie troche boje
A mam pytanko do was,,. Zastanawialyscie sie juz nad antykoncepcja?? Bo u mnie polozna ostatnio poruszala ta kwestje i musze sie zastanowic.
W ogóle myślalam że jestem jedną z niewielu która po karmieniu nie odkłada malucha grzecznie do łóżeczka tylko musi się nachodzić, naśpiewać i nalulac. Moja szlagierka ma malucha który może ze dwa razy zaplakał przez dwa miesiace życia i mi się wydawało że prawie wszystkie takie noworodki są. Tylko nie mój
Czy Wasze Maluchyteż tak ryczą przy zmianie pieluchy? Mój tego nienawidzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:03
-
Mysle ze szwagierka ma wyjątkowe szczescie z tak grzecznym noworodkiem
Moja krzyczy jak zmieniam jej pieluchę przed karmieniem ale to bardziej z głodu niż z tego ze nie lubi przewijania ale musze przed bo jak zaśnie po jedzeniu to jeszcze gorzej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 15:08
-
Mój Kawaler
Majeczka2014, Nelus, justyna14, dba, karolcia:)))), nenka, afrykanka, Diabla85, Kaarolina, Ewi25, magdzia26, doti77, aswalda, anulka81, madiiiii, JagoodkaK, K_A_M_A, Silatan, BlackLuna, pestka, sylwia1985, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
witajcie Mamusie,
przepraszam że dopiero teraz się odzywam, od piątku jesteśmy w domciu i powoli się siebie uczymy
Gratuluję wszystkim mamom które w międzyczasie urodziły i życzę powodzenia i cierpliwości tym które dalej na ten cud czekają, będę dozować fotki żeby się Wam Franio nie znudził
Majeczka2014, assantea, Nelus, dba, karolcia:)))), nenka, afrykanka, Diabla85, Kaarolina, magdzia26, doti77, aswalda, anulka81, madiiiii, JagoodkaK, Tysia87, K_A_M_A, BlackLuna, pestka, sylwia1985, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje dla nowych mamuś
ja leże.miałam drugie ktg,które było takie,jak i pierwsze.wszyscy mnie pytają co ja tu robię,skoro skurczy brak,nic nie boli....sama się zastanawiam.zbadał mnie ordynator,jutro usg,2 razy dziennie ktg i leże jak ten czubek:-)
Dobrze,ze mam neta,bo bym zgłupiałahttps://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualny
-
Sebus pozdrawia urodzil sie dzis tj. 15.09.2014, godz 9:28
3430g dlugi na 59cm
po tatusiu
Dluga meka porod naturalny, przez ulozenie sebka w kanale nie i moje wymiary nie urodzilabym za chiny! Ale pirod byl super najlepiej wspiminam w basenie, plozne rewelacja! No ale trudni... Teraz leze i rzadam wszystkich lekow przeciwbolowych bo juz mam dosc bolu do tego 3dzien nieprzespany ehhhmagdzia26, Nelus, aswalda, JagoodkaK, Kaarolina, Tysia87, justyna14, K_A_M_A, nenka, pestka, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Hela czyli zaczniemy tydzień z nowym dzidziem ale fajnie
ciekawe jak tam reszta dziewczynek Varynice, Nenka, Majeczka, Ewi cos się u was dzieje?
Ja właśnie zbieram się do lekarza ciekawe czy cos mi powieczy będzie jak zwykle
jestem w domu, na oddziale podłączyli mnie pod KTG, jeden skurcz na granicy 60 % a reszta między 20-30% wiec zero rewelacji. Póżniej zbadał mnie mój gin i ph idealne, czop mi odszedł cały, szyjka bardzo krótka już ale rozwarcie na 1,5 palca i spytał się mnie czy chce zostać na oddziale czy pojechać jeszcze do domu, to ja jak mogę to jadę do domu i pytam się kiedy mam się stawić teraz, a on że w środe i w środe już na oddział mnie położą, więc czeka mnie wywoływany poród i to bedzie 40 tydzień i 4 dzień więc zanim mi wywołają to przed 41 tygodniem się wyrobie może.
A i Tysia ja już od 14 wrzesnia na macierzyńskim bedę bo już mi lekarz nie dał zwolnienia tylko kazał wypisać wniosek o macierzyński w pracy...aswalda lubi tę wiadomość
-
moje sprytne dziecko nie chce jeść dopóki go nie przebiorę. A w trakcie karmienia lubi jeszcze coś narobić, wiec sprytna mama podkłada mu tetrę na czas karmienia i oszukane dziecię robi do tetry. Potem zakładam mu pampersa. Tak więc szczęśliwe dziecko i szczęśliwa mama
Hela gratulacjeból po czasie się zapomina, ja po pierwszym miałam nie mieć więcej dzieci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 16:30
-
Tysia87 wrote:Gratulacje dla nowych mamuś
ja leże.miałam drugie ktg,które było takie,jak i pierwsze.wszyscy mnie pytają co ja tu robię,skoro skurczy brak,nic nie boli....sama się zastanawiam.zbadał mnie ordynator,jutro usg,2 razy dziennie ktg i leże jak ten czubek:-)
Dobrze,ze mam neta,bo bym zgłupiała
Ja jestem dwa dni po terminie, w środę mam znowu wstawić się na ktg..ale w szpitalu nie kazali mi zostawać...będą Ci wywoływać poród? -
hela wrote:Wiec teraz pobijajcie sebka 10fni pp terminie hehe
Co lekarz na to?
U mnie dwa dni po, w środę znowu ktg...pewnie będą pytać czy chcę wywoływać..wyniki dzisiaj były super, sama nie wiem co dalej jeśli nic samo nie ruszy... -
Witam.U nas wszystko oki.Nadal karmię piersią.Chodzimy na spacery.Czas szybko leci,bo dużo się dzieje.Dzisiaj zarejestrowałam Damianka na usg bioderek na 30.09.Wcześniej jeszcze wizyta patronażowa w przychodni.Starszy syn bardzo sie opuścił w nauce,mam się zgłosić do szkoły:(Do tego jeszcze sie przeziębił.Ma katar,kaszle,boli go gardło...oby Damianka nie zaraził.Pozdrawiam.Postaram sie od czasu do czasu tu zaglądnąć.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Assantea ja podaje delicol i chyba malemu lepiej!
Ja po karmieńiu raczej tylko odbijam malego i klade i spi grzecznie. Chyba ze fo juz ten brzuszek meczy to czasem musze chwile polulac ale ogolnie sam zasypia
A Miany pieluchy nie lubi ale nie zawsze placze. Jak jest pojedzony to jest cisza i slucha jak gadam do niego
A przy okazji moj syn nauczyl sie puszczac fontanne moczu przy zmianie pampersowostatnio zasikal sobie wszystko lacznie z twarza hahaha
tatusiowi zrobil taki popis
ja juz sie wycwanilam i wlasnie zakrywam siusiora tetra
Do nas juz zadzwonili ze szpitala ze wyniki krwi w normie!!! Jeee. Nie mamy zoltaczki
Alez sie ciesze.
Wogole po raz pierwszy przy pobieraniu krwi polecialy nam lezkidobrze ze to juz za nami
serce mi pekalo...