Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, stardust Ty bylas 60wt4on temu i sie zastanawiasz czy cie pamieta forum a ja to chyba ze 100 stron temu bylam.. tez mam malego cwaniaczka tylko Julek to najlepiej byspal przy piersi
to godzinne karmienie tak go nauczylo i ja bo walczylam z rozkreceniem laktacji wiec czesto przystawialam, ze zmeczenia oboje zasypialismy i tak wyszlo. Teraz kolki wi3czorem i w nocy wiec jqk tylko Maly zasypia w dzien to i ja sie staram i tym sposobem nie mam czasu na nic. Mam ten sab simplex i wczesniej dawalam jak cos sie dzialo ale zbytnio efektu ni3 widzialam wiec teraz bede dawac codsiennie do 1 posilku po 8-10kropelek.
Co do pieluszek to mamy pampersy i czasem sie zdarza ze przesika. Mam tez babydream i to samo. Mi one niezbyt pasuja,nie umiem ich zalozyc (moja mama je zaklada Julkowi) Chce sprobowac jeszcze Happy ale to juz w rozm 2 bo zapas trzeba zuzyc.Ewi25, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolcia, jaka nie pora
jeszcze kilka mamus jest nierozpakowanych:) ja w nast tyg. tez namowie mojego T zeby ostatnie foty mi z brzucholem zrobil na pamiatke..moze tez pokazemy sie
Slicznie wygladasz no i brzusio pokazny.
Ewi,fajnie ze wszystko ok!karolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
fabiola moje gratulacje!!!!
nenka cudowna Marika
u Nas kupa też jest baaardzo rzadko ostatnio po 2 dniach zaserwowałam Krzychowi 1/4 czopka i się załatwił i był spokojniejszy dzisiaj znowu pręży się i stęka bo ciśnie ciśnie i wycisnąć nie możeszkoda mi Go
Ale spodobało Mu się obsikiwanie wszystkiego dzisiaj już zaliczyliśmy 3 fontannynenka, Io lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyja 2 dni temu sobie pstryknelam w lazience fote samego brzucha, tak zeby przylookac czy mam opadniety czy nie. Ciezko mi samej jest ocenic bo codziennie w sumie na niego zerkam w lusterku i nie widze zbytnio roznicy sprzed kliku tyg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 13:14
karolcia:)))), K_A_M_A, Kaarolina, Diabla85, anulka81, nenka, stardust87, magdzia26, JagoodkaK, Nelus, aswalda, betinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajeczka2014 wrote:ja 2 dni temu sobie pstryknelam w lazience fote samego brzucha, tak zeby przylookac czy mam opadniety czy nie. Ciezko mi samej jest ocenic bo codziennie w sumie na niego zerkam w lusterku i nie widze zbytnio roznicy sprzed kliku tyg?
no Majeczka kawal bandziorka:) moj tez jakos w tym samym miejscu, mam wrazenie ze nie schodzi nizej.Zobaczymy ile jeszcze mala posiedzi -
Ja zdj wrzucę jak wrócę już do domku, zrobiłam nawet jak mój brzuch wygląda w 1 dobie po porodzie i nawet jest dobrze
... A do dziewczyn które były nacinane? Kiedy pierwsza kupa była u was? Ja w 2 dobie Ale z pomocą czopku bo sama z siebie nic nie wydusze
-
jak tu Go nie kochać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:42
Majeczka2014, aswalda, Diabla85, anulka81, nenka, ofcooo, magdzia26, JagoodkaK, Nelus, pestka, K_A_M_A, betinka, Ewi25, Io, doti77, Tysia87, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Mika 28 wrote:Stardust to może baby blues? hehe
ale no faceci to sa jak dzieci trzeba tez ich od czasu do czasu poprzytulać zrobić jakiś dobry obiadek i po paru dniach mu przejdzie
był sam a tu nagle musi się dzielić
A jesli o wygenerowaniu czasu mówisz to trzeba wszystko poukładać Ja też sprzątam bo lubię porządek ale mam 2 córkę starszą i ona też potrafi zrobić bałaganale sprzata w miarę po sobie
eh teraz muszę usiąść z nią do literek bo najmłodsza spi :)i też czasu brakuje
My na spacerek wyszliśmy pierwszy raz w czwartek jak wróciliśmy ze szpitala czyli w 6 dniach i potem nawet wystawiałam małą na podwórko w wozku i sobie spała akurat przyszła położna w tym czasie i widziała stwierdziła ze jak najbardziej na dworku i spacerku może Jula urzędować
a moje dziecie sie dzisiaj zepsuło oczywiście zeby za pięknie nie było to mała dzis ryczy co niemiara i dałam jej espumisan ale nie wiem czy to coś da już napisałam do kumpeli w Niemczech zeby mi kupiła ten sab simplex bo u nas te kolki od czasu do czasu cholera
A jesli o granulowaną herbatkę chodzi to ona ma dużo cukru jeśli mówimy o tej w puszce a ta w saszetkach nie ma w ogole cukrualbo ma romans
-
Fipsik wrote:Majeczka u mnie tragedia. Wyszlismy z psami a na rogu musialam wrocic bo zaczelam dyszec jak parowoz, slabo mi sie zrobilo i zemdlilo
o! Taki mamy cudowny ostatni wekend we 2
Stardust a czemu maz z toba nie spi? Moze w tym prolem, bo sie boi ze nigdy do sypialni nie wroci? -
Ewi25 wrote:Ja zdj wrzucę jak wrócę już do domku, zrobiłam nawet jak mój brzuch wygląda w 1 dobie po porodzie i nawet jest dobrze
... A do dziewczyn które były nacinane? Kiedy pierwsza kupa była u was? Ja w 2 dobie Ale z pomocą czopku bo sama z siebie nic nie wydusze
-
Ewi25 wrote:Ja zdj wrzucę jak wrócę już do domku, zrobiłam nawet jak mój brzuch wygląda w 1 dobie po porodzie i nawet jest dobrze
używam czopków posterisna i maści więc kupa bez problemu u mnie już na 2 dzień. Nie wiem jak to bedzie bez czopków.
Ale hemmoroidy bolą jak diabli... musze z tym iść do proktologa. -
7w3d 💔 -
Cześć dziewczyny, gratuluję nowym mamusiom
Afrykanka, Patu, Fabiola szybkiego powrotu do pełni sił
Karolina Krzysiu ślicznyi jaki pyzaty
ile Krzysiu teraz waży?,
Mój Szymuś w końcu też nabrał ciałka i rośnie mu druga broda
Kaarolina, Majeczka2014, Nelus, aswalda, nenka, Diabla85, magdzia26, K_A_M_A, betinka, le'nutka, Io, doti77, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Cześć dziewczynki, dzieciaki slodziaki wywoluja usmiech na twarzy.
Ja od rana zalatana, najpierw spacer, pozniej fryzjer, pozniej kolejny spacer z piesynkiem teraz obiadek i umycie podłogi.
Energii za duzo nie mam ale dostałam dziś telefon, ze w poniedzialek na 7.30 na izbe mam sie zgłosić.
Ale jaja...Fipsik lubi tę wiadomość
-
My na spacer wyszliśmy po 7 dniach a wcześniej już od 2 doby wychodziłam z livka na taras codziennie na 15 min. Nawet jak snieg spadł i było kilka dni bardzo zimno to z nią wychodziłam żeby się przyzwyczaiła
Stardust my popełniamy ten sam błąd i w dzień młoda śpi wszędzie tam gdzie my jesteśmy, biorę ja do kuchni do pralni i w salonie na sofie ze mną śpi.. jakoś ciężko mi ja zostawić sama tak daleko od siebie. Na szczęście jeszcze na siku mam chwilkę ale już na 2 nie za bardzo :p mąż jest we wszystko zaangażowany tak samo jak ja, nawet jak musi wstac do pracy o 5 pomaga mi przewijac i śpi z nią na brzuchu jak ja coś boli i u nas to on jest silniejszy wiec mnie pociesza. Jedyne ci to mówi ze chyba go też odpadła jakias burza hormonów i przez ta cała odpowiedzialność, która na nim ciąży, nawet nie ma ochoty na seks.
A na forum siedzę gdy karmie małaona ładnie leży na podusi a ja mam tel w ręce bo mi się nudzi przez 20 min :p
betinka lubi tę wiadomość
-
ofcooo wrote:mi hemoroidy wyszły po porodzie - bardziej bolące niż gojenie sie krocza
używam czopków posterisna i maści więc kupa bez problemu u mnie już na 2 dzień. Nie wiem jak to bedzie bez czopków.
Ale hemmoroidy bolą jak diabli... musze z tym iść do proktologa.tyle ze mnie bolało przy robieniu kupki
taki peszek też stosowałam proctohemolan i pomógł poszłam do lekarza od tego czegoś i powiem ze hardkorowo bo na pierwszej wizycie dostałam do kupienia lewatywe i musiałam na 3 dni przed jeść papki
no a potem lewatywa z rana i do pana dr i pan dodktor robił badanie (chyba większość z was wie jak to przebiega) i nie było confortowo ani przyjemnie okazało sie ze mam 2 maleńkie hemoroidki i ze nic z nimi nie mam robić wszystko jest jak w najlepszym pożądku a poszłam do niego dlatego ze miałam krew w kale bo jak się najadłam różnych rzeczy bez błonnika to mi kał podrażniał odbyt i ocierał te moje hemoroidki wystarczy jeśc od czasu do czasu troche słonecznika pestek dyni owoców i kupka będzie luźniejsza i nie będziesz miała problemów z tym a na razie do poki się nie zagoją używaj tych czopków u mnie w tej ciąży nic się nie odezwało więc mineło 5,5 roku a one sobie pewnie gdzieś ze mną żyjąofcooo lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Anlka tydzien temu wazyl 4.5kg teraz kolejne wazenie bedzie 30 i az sie boje ze zobacze 5kg
Szymus slodziak pewnie tez szybko nabierzevmasy
To Szymek daleko w tyle bo dopiero 3750, ale pewno bedzie teraz nadrabiał bo więcej go karmie mm niż piersią bo mam mało pokarmu, my mamy ważenie dopiero 8.10 wtedy co szczepienie, które ze względu na niska wage małego pani dr przesunęła nam o tydzień bo miało być 1.10.Kaarolina lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png