X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Ja zdj wrzucę jak wrócę już do domku, zrobiłam nawet jak mój brzuch wygląda w 1 dobie po porodzie i nawet jest dobrze :-)... A do dziewczyn które były nacinane? Kiedy pierwsza kupa była u was? Ja w 2 dobie Ale z pomocą czopku bo sama z siebie nic nie wydusze :-/

Ja też w drugiej dobie zrobiłam i bolało jak diabli poza tym nie widziałam czy prę czy nie i czy cokolwiek wychodzi, takie dziwne, nieprzyjemne uczucie!

201703012752.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dzieki dziewczyny za rady.
    Aswalda u Ciebie jak rozwoj syt.?
    Mi tez sie wydaje,ze z poczatku listy napewno sa jakies wrzesniaczki :)
    No i ta Tysia 3 dzien podejrzanie cicho..

NIE rozpakowane mamuski jak sie czujecie?
    Bo ja kolejny dzien fatalnie... W sumie gorzej niz wczoraj. Glowa mi peka..
    Ponoc kobieta przed porodem ma duzo energi, a u mnie 0! Jesli bym tym sugerowala to chyba czeka mnie porod w grudniu.
    Nadodatek jest mi nie dobrze. Wzielam sie za obiad i sama nie wiem po co, bo mi calkowcie apetyt odszedl i mam mdlosci. Mam nadzieje,ze chlop chociaz naje i wybrzydzac nie bedzie.
    Aaaaa!!!!!! oszaleje
    W ogole chce mi sie bardzo "2"... i tez jestem przez to zla bo czuje,ze musze..siadam na kibel i nic... juz chyba robilam 5 podejsc
    Sory za marudzenie kolejnego dnia!
    U mnie samopoczucie takie samo. Do tego dzis czuje,ze mnie cos bierze. Nad ranem bolalo gardlo i splywalo mi z nosa...

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ale twój synuś slodko się uśmiecha:) jest pocieszny

Anulka jak na moje oko to szymus jest nadal drobniutki ;) śliczny

Majeczka spory brzusio, musisz już być bardzo zmęczona! Ehh jestem chyba jakaś dziwna bo nawet za tym ciężarem tęsknię! - livka wskocz mamusi na chwile do brzuszka! :p :D

Kaarolina, magdzia26, anulka81 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Cześć dziewczynki, dzieciaki slodziaki wywoluja usmiech na twarzy.
    Ja od rana zalatana, najpierw spacer, pozniej fryzjer, pozniej kolejny spacer z piesynkiem teraz obiadek i umycie podłogi.
    Energii za duzo nie mam ale dostałam dziś telefon, ze w poniedzialek na 7.30 na izbe mam sie zgłosić.
    Ale jaja...
    To co wywoływanie?? Ja tez w poniedziałek na 8:00 na czczo... Samo nie czuje zeby cos ruszylo do tego czasu... W ciagu dnia mialam 3 skurcze w odstepach 1-2 godzinnych :/ dopieszczamy z Mezem mieszkanie,sprzatam i potem moze jakis relaks, w koncu ostatni weekend bez Bąbelka :)

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak nasza niunia pieknie śpi w foteliku. Za 2 tyg jedziemy z nią do teściów 6h stad, mam nadzieję że będzie tak a samo grzeczna w samochodzie jak do tej pory

952116_2014-09-20-07.10.58.jpg

nenka, aswalda, sylwia1985, Majeczka2014, Kaarolina, magdzia26, Migotka22, K_A_M_A, JagoodkaK, betinka, le'nutka, doti77, anulka81 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie całkiem z innej beczki a raczej z kosmosu :P
    Córka ma w poniedziałek jakies "coś" ciężko określić i kazali ubrać dzieci jakoś smiesznie za cholere nie wiem jak i co znaczy ubrać smiesznie ?może macie jakies pomysły ?
    rozumiem baliki i takie tam ale śmieszne ubranie co to ma byc?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    To co wywoływanie?? Ja tez w poniedziałek na 8:00 na czczo... Samo nie czuje zeby cos ruszylo do tego czasu... W ciagu dnia mialam 3 skurcze w odstepach 1-2 godzinnych :/ dopieszczamy z Mezem mieszkanie,sprzatam i potem moze jakis relaks, w koncu ostatni weekend bez Bąbelka :)
    Ma byc cc. Znajoma polozna dala znać ze zalatwila zabieg.

Fipsik lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ma byc cc. Znajoma polozna dala znać ze zalatwila zabieg.
    W takim razie powodzenia, ja bede walczyc...

JagoodkaK lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie te Wasze dzieciaczki.
    Nelus a no ciężko już ciężko. Jak większości nierozpakowawanych mamusiek w 39-40 tyg.ciąży.
    Karkówka czyli w pon.na 100% cesarka?

Jak Wy czulyscie stawianie się brzuszka podczas skurczue/bólu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka miało być a nie karkówka:-P jestem na tel i słownik mi przekrecil

betinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika coś śmiesznego? O kurcze ale wymyślili. Jakby nie mogli prościej :-) nie mam wyobraźni. Może na google coś znajdziesz?

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka polozna mowila ze tak, a co sie okaze na miejscu nie wie nikt :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

Wszystkim Mamą które są już po z całego serducha GRATULUJE !!! A Mamą jeszcze w dwupaku życzę lekkiego porodu.

U nas jest dobrze ja już funkcjonuje jak człowiek, niunia ma sie dobrze, docieramy sie i poznajemy, dwa spacerki już były, ja mimo iż chciałam to nie karmię piersią. Starałam się ale i tak nic nie pomogło by mała mogła załapać sutka, co śmieszne nawet w szpitalu położne nie mogły sobie dać rady (jaki wniosek? po porodzie zamiast piersi podali mm) To było męczące, bo mi się z cycków za przeproszeniem wylewało, a mała darła się całą noc bo była głodna a nie mogła załapać brodawki. W końcu położne zabandażowały piersi i podali tabletki na powstrzymanie laktacji, uff teraz jest ulga jak nie muszę cierpieć z powodu ich bólu. Teraz jak jesteśmy w domku to karmimy mm ale przy tym też są wady, bo mała nie może przez to zrobić kupki, podajemy przegotowaną wodę i jest lepiej. Też przesypia noce, choć bywają trudne chwile w usypianiu. Kąpiel też lubi, często się uśmiecha i nieco rzadziej się jej odbija ale pracujemy nad tym :):) i mam nadzieje że pomimo wszystko będzie już tylko lepiej

ps

Dawno nie wstawiałam zdjeć..
    Więc oto nasza tygodniowa księżniczka

wv3k0g.jpg

JagoodkaK, Diabla85, magdzia26, betinka, Nelus, Kaarolina, Majeczka2014, nenka, Io, le'nutka, doti77, Tysia87, aleksa.wawa, aswalda, K_A_M_A, anulka81 lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa jakie cudne wlosy!!!

Gosia19 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My wrocilismy z wycieczki w przyspiszonym trybie bo maly ma dzis bardzo kepski dzien mimo ze noc byla piekna,
    Tak sie okropnie prezy i tak placze ze az sie krztusi :/
    Ewidentnie to brzuch bo az slychac jak mu sie w srodku przewraca :/ w nocy zrobil mi mala zielona kupe ale czytalam ze to normalne jest zdaza sie jednorazowo.
    Teraz na zmieane go nosimy i tulimy bo na rekach sie uspakaja.

Wogole to mielismy przygode w muzeum w changing room. Wzielam zeby go pzebrac. Polozylam na przewijaku, zdjelam pieluche z kupka i ten jak sie nie wydrze!!! Az sie bordowy zrobil. To z ta gola dupka wzielam go na rece. Troszke sie uspokoil to mysle zaloze mu ta pieluche. Poloznylam i jak nie siknal... Bylam mokra ja, on i mama :P
    Znow sie rozdarl wiec znow z ta gola dupka wzielam go na rece i dalam cycka. To popuscl na mnie zadka kupe :P
    No barakowało tylko zeby mnie ozygal :)
    Musielismy wrocic do domu bo ten brzuch mu zyc nie daje :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na spacer wyszlismy rowno po tyg, :) nie werandowalam wczesniej. Pogoda byla pekna :)

Nelus u nas dupka tez troche odparzona :/ ale smaruje bepanthen i sudocremem i uzywam chusteczek bez chemi nasaczonych tylko woda i extraktem z owocow.

Herbatke koperkowa polcam hippa ale ta w torebkach bo w skladzie oprocz organicznego kopru ńie ma nic wiecej a ta granulowana ma duzo cukru :/ ja podaje malemu po kilka lykow i sama pije.

Ja podaje delicol bo jest od urodzenia ale sama nie wiem czy mu pomaga. U nas noce sa boskie. Mnly przesypia. Budzi sie tylko ma karmienie. A w dzien jest makabra. Postanowilismy z T ze na kilka dni przestaniemu mu podawac i spr reakcje.
    Sam simplex juz zamowilam i odbiore jak bede w Pl. Akurat maly skonczy mies i z czystym sumieniem mu bede podawac.

Karola Krzysiorek kochany :)

Karolciaa i Majeczka ale macie dorodne apartamenty :)

U nas maly spi w nocy w lozeczku a w dzien w salonie na kanapie albo w wozku, ew u babci na rekach haha :) ale gonie ja za to :)

Kaarolina, karolcia:)))), aleksa.wawa lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Jak Wy czulyscie stawianie się brzuszka podczas skurczue/bólu?
    Czyżby cos się zaczynało ze tak się dopytujesz :P ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie niedawno wróciłam do domku mój P zabrał mnie na ogromniasty deser lodowy z truskawkami, musem truskawkowym i bita smietana :) a teraz poszlabym spać :P Hehehe

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko wg mnie masz już dosyć nisko ten swój brzucholek wiec kto wie ;)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka gratki, jest chociaz pewnosc ze cie przyjma :) a wiesz jaki lekarz jest w poniedzialek na dyzurze? Moze juz wtedy cie wezma na stol i jednak bedzie dzien wczesniej nina niz jagoda :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ