X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Witam

My na chwilę obecną nie narzekamy na bóle brzuszka, obecnie pijemy mleczko bebiko, niestety tylko takie jej smakuje, budzimy się w nocy może z 2 czy z 3 razy, dziś np na mleczko obudziła się o 23, o 1 i o 5 rano :) Ja się wysypiam, mąż też. Zresztą co do niego to po porodzie bardzo mi pomaga, zawsze siedzi z nią do 12 w nocy, mi się przy okazji do tej pory daje wyspać, potem ja wstaję tylko na karmienie i po odbijaniu kłade ją do łóżka i bez bujania i noszenia mała usypia. W dzień tez jest ok, choć wydaje mi się że w dzień te pory w karmieniu są trochę krótsze, ale i tak ładnie śpi i ja zawsze mogę coś zrobić, np wykąpać się, ugotować obiad czy po prostu odpocząć

Co do wychodzenia, to my z małą jeździmy po sklepach, po marketach, byliśmy też w gościach i mała póki była najedzona to zawsze była grzeczna

Lo, my właśnie wczoraj byliśmy w manufakturze, nie chcieliśmy brać wózka dlatego postawiliśmy na lekką wersje typu stelaż i fotelik. Mała była najedzona, w sklepie przespała 6 godz no i my mogliśmy na spokojnie pochodzić po sklepach, było tak fajnie że już chyba do każdego sklepu będziemy ją zabierać, oczywiście nikt o tym nie wiedział... zresztą mogę się domyślić że w domu przez mamę i teściową miałabym istny amargedon :P

Co do pieluszek to narazie nic nie kupujemy, bo w domu mamy pampersa 2 80szt, pampersa 3 82szt, pampersy z rossmana 3 64szt i te biedronkowe 3 128szt.

I rzeczywiście potwierdzam że pieluszki Dada są najlepsze !

Gosia nie wiem czy wiesz ale dziecko nie powinno byc w nosidelku dłużej niż 2 godziny ze względu na pozycje siedząca.... Naszych maluszków kręgosłupy nie sa jeszcze tak rozwinięte zeby " siedzialy" tak dlugo

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnośnie maluszka skory... Czy któreś z waszych dzieci miało takie chrostki? I co to moze byc?
    2u8fpxi.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane. Trzymajcie

h84fkrhm4lz65cww.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    A ja mam pytanie odnośnie maluszka skory... Czy któreś z waszych dzieci miało takie chrostki? I co to moze byc?
    2u8fpxi.jpg

My takie coś mieliśmy, robiło się czerwone jak skóra w tym miejscu była nagrzana, po ochłodzeniu skóry nabierało koloru cielistego. Lekarz stwierdził, że to trądzik niemowlęcy. Podobno ustąpi sam. Zaobserwuj czy blednie po ochłodzeniu :)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mi wygląda na tradzik dzieciecy Julka ma to samo tyle ze na twarzy ja obsypalo pierwsza córcia miała to samo wiec nie ma powodów do zmartwien samo zniknie :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trądzik niemowlęcy na moje oko. Livka kilka dni po urodzeniu właśnie miała czerwone krostki z białym czubkiem i ustąpiło po 48h, pani doktor powiedziała ze nie ma czym się przejmować bo tylko tak strasznie wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:39

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tez jest ten tradzik niemowlecy ale Krzys ma na buziulce.. niby po 6tyg zycia powinien zniknac..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzeniana jutrzejszych wywolaniach i cc :)

Fipsik, JagoodkaK, aswalda lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie mezowi uda to wstawi fote z tel. Ja nie umiem ;p

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje oko to trądzik niemowlęcy Marcelek miał przez dwa dni na buzi i samo ustąpiło

relgh3715xtq0i4d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Julka ma dłużej bo moze trwac do 2 tygodni

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! :-) bałam sie ze to jakieś uczulenie.

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u Krzysia juz ponad 2 tygodnie sie ciagnie :/ ale mam nadzieje ze po tym 6tyg zycia Mu minie jak mowila lekarkA

• betinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na cc i wywolaniach!!!!!!

Mam lupy z Biedy! 2 kartony Dady 2 i 2 Dady 3 :)

A sluchajcie, jak to jest z wizytami w przychodni u pediatry/poloznej? Myslalam, ze polozna to tak z partyzanta do domu orzychodzi i troche stresa mialam, bo ja z mlodym jeszcze u rodzicow, a tu maz mowi, ze nikogo nie bylo. No i nie wiem kiedy poerwszy raz z nim gdzies isc, nawet nie wiem ile przybiera :/

JagoodkaK, Fipsik, aswalda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zakupilam dzis 3 kartony dady2 :)

betinka lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik super! Jutro bedziesz tulic Jagodke :)
    Jagoodka, powodzenia :) niech tez szybko ruszy u Ciebie
    I za reszte tez trzymam kciuki aby cos w koncu ruszylo!!!!

Rabarbarka mi to tez wyglada na tradzik niemowlecy ;) troche czytalam o tym ,chyba na czerwcowkach jak pamietam. To standard i samo minie :)

Bylam dzisiaj w biedrze i widzialam te pampery,ale kurcze nie kupowalam bo mam zapas Pampersow roznych rozm. No i najwyzej pokupuje jak sie pokoncza albo nie sprawdza. Ale mam zamiar przetestowac dade :)

Do pepco tez wstapilam. Tyle cudnych rzeczy dla maluszkow. Dorwalam tylko koszyczek bialy,bo potrzebuje na rzeczy aptecznej dla Malej, mam ten wiklinowy ale juz jest napelniony :)

Fipsik, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa czy moj klops sie zmiesci w ciuszki 56

Jutro bedzie wysyp, mowie wam :)

Paula55, magdzia26, karolcia:)))), Majeczka2014, betinka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie tragedia!!! Cos mnie bierze wsensie choroba :( zaraz sobie w leb strzele :(
    Tak mnie telepie zimno na zmiane z uderzeniami goraca, temp poki co 37,4. W kosciach czuje sir jak na grype i leb mnie boli.
    Wzielam paracetamol i wit C....

Plakac mi sie chce jak nie wiem. Mama bawi malego i ja mam go dostawac tylko na karmienia zeby go nie zarazic :(
    Musze na necie poszukac maseczki. Z kad mi sie to wzielo?? :(

U nas tez takie krosteczki byly. Juz mu to schodzi.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik twoja Jagoda to mega wyczekiwany bobas u nas na forum hehe :)

Fipsik, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro wogole nów chyba jest z tego co pamiętam :) chyba Ty Fipsik mówiłaś? A mnie widzisz tez w tym wysypie :P?

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 2077 2078 2079 2080 2081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ