Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia19 wrote:Witam
My na chwilę obecną nie narzekamy na bóle brzuszka, obecnie pijemy mleczko bebiko, niestety tylko takie jej smakuje, budzimy się w nocy może z 2 czy z 3 razy, dziś np na mleczko obudziła się o 23, o 1 i o 5 ranoJa się wysypiam, mąż też. Zresztą co do niego to po porodzie bardzo mi pomaga, zawsze siedzi z nią do 12 w nocy, mi się przy okazji do tej pory daje wyspać, potem ja wstaję tylko na karmienie i po odbijaniu kłade ją do łóżka i bez bujania i noszenia mała usypia. W dzień tez jest ok, choć wydaje mi się że w dzień te pory w karmieniu są trochę krótsze, ale i tak ładnie śpi i ja zawsze mogę coś zrobić, np wykąpać się, ugotować obiad czy po prostu odpocząć
Co do wychodzenia, to my z małą jeździmy po sklepach, po marketach, byliśmy też w gościach i mała póki była najedzona to zawsze była grzeczna
Lo, my właśnie wczoraj byliśmy w manufakturze, nie chcieliśmy brać wózka dlatego postawiliśmy na lekką wersje typu stelaż i fotelik. Mała była najedzona, w sklepie przespała 6 godz no i my mogliśmy na spokojnie pochodzić po sklepach, było tak fajnie że już chyba do każdego sklepu będziemy ją zabierać, oczywiście nikt o tym nie wiedział... zresztą mogę się domyślić że w domu przez mamę i teściową miałabym istny amargedon
Co do pieluszek to narazie nic nie kupujemy, bo w domu mamy pampersa 2 80szt, pampersa 3 82szt, pampersy z rossmana 3 64szt i te biedronkowe 3 128szt.
I rzeczywiście potwierdzam że pieluszki Dada są najlepsze !
Gosia nie wiem czy wiesz ale dziecko nie powinno byc w nosidelku dłużej niż 2 godziny ze względu na pozycje siedząca.... Naszych maluszków kręgosłupy nie sa jeszcze tak rozwinięte zeby " siedzialy" tak dlugo
-
Karolaaa91 wrote:A ja mam pytanie odnośnie maluszka skory... Czy któreś z waszych dzieci miało takie chrostki? I co to moze byc?
My takie coś mieliśmy, robiło się czerwone jak skóra w tym miejscu była nagrzana, po ochłodzeniu skóry nabierało koloru cielistego. Lekarz stwierdził, że to trądzik niemowlęcy. Podobno ustąpi sam. Zaobserwuj czy blednie po ochłodzeniu
-
Trądzik niemowlęcy na moje oko. Livka kilka dni po urodzeniu właśnie miała czerwone krostki z białym czubkiem i ustąpiło po 48h, pani doktor powiedziała ze nie ma czym się przejmować bo tylko tak strasznie wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:39
-
Dziewczyny, powodzenia na cc i wywolaniach!!!!!!
Mam lupy z Biedy! 2 kartony Dady 2 i 2 Dady 3
A sluchajcie, jak to jest z wizytami w przychodni u pediatry/poloznej? Myslalam, ze polozna to tak z partyzanta do domu orzychodzi i troche stresa mialam, bo ja z mlodym jeszcze u rodzicow, a tu maz mowi, ze nikogo nie bylo. No i nie wiem kiedy poerwszy raz z nim gdzies isc, nawet nie wiem ile przybieraJagoodkaK, Fipsik, aswalda lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnyFipsik super! Jutro bedziesz tulic Jagodke
Jagoodka, powodzenianiech tez szybko ruszy u Ciebie
I za reszte tez trzymam kciuki aby cos w koncu ruszylo!!!!
Rabarbarka mi to tez wyglada na tradzik niemowlecytroche czytalam o tym ,chyba na czerwcowkach jak pamietam. To standard i samo minie
Bylam dzisiaj w biedrze i widzialam te pampery,ale kurcze nie kupowalam bo mam zapas Pampersow roznych rozm. No i najwyzej pokupuje jak sie pokoncza albo nie sprawdza. Ale mam zamiar przetestowac dade
Do pepco tez wstapilam. Tyle cudnych rzeczy dla maluszkow. Dorwalam tylko koszyczek bialy,bo potrzebuje na rzeczy aptecznej dla Malej, mam ten wiklinowy ale juz jest napelniony
Fipsik, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie tragedia!!! Cos mnie bierze wsensie choroba
zaraz sobie w leb strzele
Tak mnie telepie zimno na zmiane z uderzeniami goraca, temp poki co 37,4. W kosciach czuje sir jak na grype i leb mnie boli.
Wzielam paracetamol i wit C....
Plakac mi sie chce jak nie wiem. Mama bawi malego i ja mam go dostawac tylko na karmienia zeby go nie zarazic
Musze na necie poszukac maseczki. Z kad mi sie to wzielo??
U nas tez takie krosteczki byly. Juz mu to schodzi.