X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynę, która leżała ze mną na sali zabrali na porodowkekolo 12, podali oxy cała zeszła i skurczy brak a w sobote jej wody odeszły. Troche mi jej żal.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ma ktoras doswiadczenie z Infacolem?? Bo mam go w domu i czytm sklad i ma tn sam co espumisan.
    Chyba sprobuje to najpierw podawac 3x dziennie bo w ulotce pisze przed kazdym posilkiem ale wydaje mi sie ze to za duzo...

Gosia zazdroszcze ze nie macie problemow z brzuszkiem.u nas jak malego nie meczy to jest przekochany!!
    W nocy jakos lepiej spi. Owszem poprezy sie ale baki i kupy ida lepiej niz w dzien.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus - Kubuś też się po chwili uspokaja ale to takie przykre, że moje dziecko czegoś się boi.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się łudziłam że będę drugie miała spokojniejsze od pierwszego :P moje nadzieje spełzły na niczym :P dobrze, że teraz podejście inne ;)
    kolejna osoba mi powiedziała, że chłopaki mają najczęściej problemy z brzuszkami. Ciekawa teoria ;)
    młodego przed chwilą uspałam... od razu włożyłam go do nosidełka, żeby starszego na karate zawieźć. Oczywiście w międzyczasie bujam to nosidełko nogą bo skubany się wybudza co chwilę :/

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Ofcoo - a może ona się nie najada? A może jej za zimno albo za ciepło?

Karolina - a to nie przypadkiem skok rozwojowy? Dzieci różnie na to reagują.

Okresy skoków rozwojowych

5 tygodni (wrażenia)

Dziecko zaczyna być bardziej uważne i ”obudzone”, wszystkie zmysły są wrażliwsze niż wcześniej. Od tej pory dziecko słyszy, widzi czuje zapach i smak zupełnie inaczej niż dotąd i to może sie mu wydawać niezrozumiale i przerażające. Jedynym sposobem wyrażenia tego strachu jest krzyk i płacz oraz szukanie bezpieczeństwa w ramionach rodziców.

Nowe umiejętności:

Patrzy słucha uważniej i dłużej
    Jest bardziej świadome dotyku, zapachów
    Uśmiecha sie po raz pierwszy lub częściej niż przedtem
    Układ pokarmowy może funkcjonować lepiej np. dziecku odbija sie rzadziej, rzadziej ulewa
    Może płakać prawdziwymi łzami po raz pierwszy
    no właśnie tu jest napisane obudzone a On ciągle śpi wcześniej miał wszystkie symptomy tego skoku rozwojowego a teraz taki ospały jest cały czas.. nawet jak się przebudzi ja Go przebiorę dam cyca On chwile pociumka uleje Mu się i zasypia i śpi załóżmy kolejne 3h :/ trochę mnie to martwi...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a może to przez tą pogodę? Ciśnienie spada to może na takie maluszki też to działa. Myślę, że jeśli się martwisz to dobrze skonsultować się z położną albo lekarzem. Uspokoisz się.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do jutra sie nic nie zmieni zwlaszcza ta kupka to bede dzwonic bo ospaly jest od wczoraj a kupka od dzisiaj... oby do jutra sie uspokoilo..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jednak sprobuje z Infacolem na poczatek. Zobaczymy.

Karolcia mam nadzieje ze z Krzysiunem bedzie lepiej...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my czekamy na wizytę położnej dziś, a jutro pierwsza wizyta u pediatry. Ciekawe czy nasz Oluś prawidłowo przybiera na wadze. Wydaje mi się, że utył, ale zobaczymy jutro.

Kaarolina jak do jutra Krzysiowi ta kupka nie przejdzie to lepiej to skonsultuj, żeby się mały nie odwodnił, bo u takich maluchów to błyskawicznie idzie.

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam Infacol i podaję przed każdym jedzonkiem tylko mniej niż tam piszą. Młody czasami się pręży, ale wydaje mi się, że jest lepiej. No i robi więcej kupek bo wcześniej to 1-2 dziennie i bączki częściej puszcza.

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddali mi koleżankę na salę. Po oxy nic sie nie ruszyło, bez wód od soboty i każą jej czekać.
    My zaczynamy 8:15

rabarbarka, Paula55, aswalda, Majeczka2014, Fipsik, kark lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka oby tobie oxy wywolala skurcze zebys sie nie meczyla za dlugo.

My na sali juz. Dwie kolezanki z dzidziami juz mam na sali. Jutro o 9 cc :)

rabarbarka, Paula55, Kaarolina, magdzia26, Io, JagoodkaK, dba, betinka, Majeczka2014, aswalda, pestka, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, melduję się jeszcze w dwupaku, a termin mam na 27.09. Jutro ostatnia wizyta u ginki, wiec okaże się czy są szanse na poród w najbliższym czasie... Widzę, że nie tylko ja wyczekuję wszelkich oznak i nakręcam się przy każdym ukłuciu czy bólu :-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane mamuśki :) Podczytuję Was z doskoku, ale przyznam szczerze, że wraz z przybyciem do domu Juleczki doba potwornie nam się skurczyła:P Współczuję Wam problemów brzuszkowych, u nas odpukać póki co w miarę ok. Zaliczylyśmy jedną niby biegunkę (9 rzadkich kupek w ciągu doby) pobiegliśmy do lekarza w obawie przed odwodnieniem, na szczęście nie było powodu do obaw i skończyło się na niepotrzebnej panice świeżo upieczonych rodziców. Julka rośnie jak na drożdżach, przybiera książkowo, tylko że bez przerwy chciała by siedzieć przy cycu. A ja już nie wyrabiam. Boli mnie kręgosłup, mojego mleczka jej wiecznie mało więc musimy Ją dokarmiać :( Życzę Wam kochane jak najwięcej przespanych nocek, braku kolek, grzecznych dzieciaczków i dużo radości z macierzyństwa:) A tym nierozpakowanym jak najszybszego, bezbolesnego przejścia maluchów na drugą stronę brzuszka:) Buziaki od Juli. Pochwalę się nową czapeczką ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d08c75189465.jpg

Kaarolina, Nelus, xpatiiix3, magdzia26, K_A_M_A, Io, EmiBam, dba, betinka, Majeczka2014, Migotka22, aswalda, pestka, kark, aleksa.wawa, betina89 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie :) trochę czasu mnie nie było ale Was podczytywałam i trzymałam kciuki widzę że prawie Wszystkie już rozpakowane i mamy i maluszki czują się dobrze oby tak do końca...
    Ja dwa tygodnie po c.c czuję się świetnie nie ominęło mnie zapalenie piersi w nocy zaczęło mi być zimno zaczęla mnie boleć głowa potem dreszcze piersi w sumie były w miarę miękkie czułam sie fatalnie a mojego P jak na złość nie było jak wrócił z pracy o 8 rano i zmierzył mi tem. to miałam 40 wzięłam dwa paracetamole odciągnełam cycki i jakoś przeszło..
    A mój Marcelek przez tydzień był aniołkiem jadł spał robił kupkę a od trzech dni mu sie odmieniło pręży sie pije często ale mało bo zasypia przy cycu ach te uroki macierzyństwa...

relgh3715xtq0i4d.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka, Fipsik, Moi --> powodzenia kochane! Nic się nie bójcie, będzie dobrze. Poród może być fajny ;) Ja swój chciałabym przeżyć jeszcze raz:)

Fipsik, JagoodkaK, Majeczka2014, pestka lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka mam nadzieje ze i nam pomoze...
    U nas kupy ida jak zloto. Bakow tez sporo ale mimo to on tak sie prezy i placze :(
    Nawet przy cycu odgins sie caly do tylu i prostuje do gory raczki rozciagajac mojego suta wtedy go granic mozliwosci :P

Jagoodka i Fipsik trzymamy kciuki za was :)

Fipsik, JagoodkaK lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka to w szpitalu nawali małej NAN i w domu też tym ją dokarmialiśmy, ale prawie po każdym karmieniu albo mocno ulewała, albo wręcz wymiotowała. Zmieniliśmy na Bebilon AR (przeci ulewaniu) i od tej pory nie ulała ani raz. Teraz chcielibyśmy wrócić na zwykły bebilon, ale nie wiem czy ulewania nie wrócą :(
    Co do koszmarów to nasz Jula też je miała, ale teraz już jest ok. Od jakichs ś 2 tygodni spokój:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próba ustawienia nowego suwaczka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 18:22

relgh3715xtq0i4d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadali mnie, mam rozwarcie na 3 cm. Latalam 2 miesiace z 2cm to twraz bym faktycznie do swiat biegala z brzuchem zanim cos by sie zaczelo ;p

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 2076 2077 2078 2079 2080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ