X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Aaa i podbijam pytanie: czy ktoras z mam stosuje esspumisan?? Od kiedy i w jakiej dawce??
    Ja dalam mlodemu wczoraj rano, bo sie potwornie meczyl, 15 kropli i przeszlo. Ale dzien wczesniej mu dalam 10 na noc i nic nie dalo.

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mój Nikos od wczoraj tez jakoś mało ruchliwy jest...aż zaczynam się martwić ale może to kwestia pogody...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mówił, żeby nie ruszać głową 4-5 godzin, to nie będzie popunkcyjnych bóli głowy, które "napieprzają jak cholera".

Moja pani anestezjolog obalila mit nieruszania glową przez 4h i wrecz kazala przekladac raz w prawo raz w lewo. Nie wolno tylko podnosić glowy przez ten czas. Raz sie nawet zapomnialam i lekko unioslam glowe jak mi małego przywiezli i powiem szczerze ze żadnego bolu glowy nie mialam ;)

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maciunio tez mi w dzien wisi ciagle na cyckach i tez podejrzewam ten skok rozwojowy bo taki marudny troche, ale ciekawe czy to jest to bo pewnosci nie mam...
    Ja mam espumisan!! I za cholere nie wiem ile dawac... czy dac na raz te krople?? Ja poki co dozuje i daje 4 x 4 krople bo nie mam pojecia...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Aaa i podbijam pytanie: czy ktoras z mam stosuje esspumisan?? Od kiedy i w jakiej dawce??
    ja stosuje esputicon, podałam po kropelce już Olkowi 3 razy od powrotu ze szpitala. Na ulotce nie jest sprecyzowane od kiedy można podawać. Daję 1 kropelkę na dobę maksymalnie. można dwa razy na dobę po 1-2 kropelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:35

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Kark mi mówił, że wystarczy 5 godzin głową nie ruszać, a potem już można i siadać i wszystko robić. Jak się okaże w praktyce zobaczymy, ale co szpital to obyczaj i inne wytyczne godzinowe do pionizowania.

U mnie bylo tak ze przez 4h bylam na sali pooperacyjnej i tam mozna bylo glowa ruszac ale nie unosic, potem mnie przewiezli na sale oddzialową i tam po kolejnych 4h byla obowiązkowa pionizacja i prysznic. Nie bylo nawet dyskusji ze cos boli itp. Ledwo wlazlam pod ten prysznic, ale fakt, pomogl mi mega i potem juz mlodego mi przywiezli na całą noc :)

Fipsik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Mam pytanie do mam karmiących lub dokarmiających mm. Jakie mleko używacie?
    Moj niemąż kupil w sklepie bebilona comfort 1 i dopiero sie doczytalam ze to jest na kolki i zaparcia :/ Wchodzilam na produkty bebilonu i tych mlek od 1 dni zycia jest tyle rodzajow ze az zglupialam :/

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa dobre jest to mleko, ono zapobiega pojawianiu sie tych wzystkich zaparć, kolek i innych cholerstw. U nas w szpitalu to podają.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za odp :) zawsze moge na wasliczyc ;)
    Delicol odstawilismy 2 dni temu bo w dzien mega poprawy nie bylo i zastanawiam sie nad esspumisanem (tylko do tego mam tu dostep) i chyba dzis pojedziemy kupic.
    Tylko za tydz pewnie przyjda te sab simplex wiec wtedy ew odstawie esspumsan.

Wogole to przeraza mnie wizja podawania czegokolwiek...tych chemicznych specyfikow :( tak liczylam ze obejdzie sie bez :( ale nie mam serca patrzec jak dziecko mi sie tak meczy...

No wlasnie tez mysle ze po 3 tyg jest ten skok rozwojowy. Przed chwila znow domagal sie cyca to na chwile zatkalam go smokiem i spi :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Część Dziewczyny, potrzebuje pomocy :( Pewnie juz o tym rozmawialyscie ale nie mam możliwości przeszukiwać forum wiec blagam poradzcie. Mala cudownie ssie piers ale bol sutków jest nie do wytrzymania. Po każdym karmieniu smaruje Maltanem ale ulgi żadnej nie czuje. Macie jakieś sposoby na te sutki? Bo ja wymiekam :(
    Ja smaruję benaphren kremem ochronnych

fabiola lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez witam sie ze szpitala. Juz po obiedzie, dostałam w tyłek zastrzyk uczulający i czekam. Na razie nic sie nie dzieje. Jak po 3 dniach nie ruszy dopiero kroplówka... Mam nadzieje,ze ruszy.

magdzia26, Fipsik, EmiBam, kark lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io a nie wiem dlaczego.. jestem zawiedziona bo caly czas mialam nadzieje ze jakos spedzimy ten dzien razem a jak na zlosc P ma 2gie zmiany..:/ ogolnie za oknem ponuro szaro...gorszy dzien mam nadzieje ze to chwilowe..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda jaki zastrzyk?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka napisała że bobotik jest dobry na kolki,chyba wypróbuję bo coś czuję że się zaczyna, a od którego dnia życia wasze dzieci zaczęły mieć kolki?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak male dzieci nie mają kolek. To sa gazy, reakcja nie dojrzałości przewodu pokarmowego.

Fipsik, DeLaCruz lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja stosuje 10 kropelek i tylko 2 razy dziennie czyli do południa i potem około 18 ale na noc nie stosuje bo mała ładnie śpi :) a teraz ryczy i ryczy ehh...

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - ja czasem też mam taki gorszy dzień. Głowa do góry. Nadrobicie jeszcze tą rocznice. Możecie w piątek albo sobotę zrobić sobie romantyczną kolację. Nie smutaj się kochana!

Dziewczyny, a może spróbujcie tego kompotu z jabłek i rodzynek? To podobno działa na zaparcia to może na te gazy też podziała. Nie zaszkodzi spróbować.

Co do podawania chemii to ja też mam wyrzuty sumienia, że daję ten Nutrition mimo, że to tylko mączka chleba świętojańskiego. No ale spróbowaliśmy to odstawić i młody wręcz chlusta tym mlekiem a z tym jest super. Czasami przy odbiciu mu tylko troche po brodzie pocieknie. Wychodzę z założenia, że najważniejsze, że ani on ani my się nie męczymy. No i nie boję się już go samego w pokoju zostawić jak śpi.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo wlasńie czytkiedys o tym ko pocie.ze niby robi siekompot zjablek i rodzynek zalanych. Wczesniej woda goraca czy jakos tak.
    I my to mamy pic z tego co pamietam...
    Wogole w tej diecie co mam sciage to pisze ze powinnysmy pic kompoty...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym kompocie to ja pisałam bo mówili mi o nim na SR. Niby to na zaparcia ale może też zadziała? Trzeba wypłukać dobrze rodzynki i trochę je pomiętosić żeby chemię z nich wypłukać, potem zalać wrzątkiem i ten wrzątek wylać, a potem z tych rodzynek i jabłek ze skórką gotuje się kompot. Pomaga na zaparcia i u mamy i u dzidziusia. A skoro jelita się oczyszczą to może gazy też zejdą.

A ściągę to pewnie masz tą moją :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka ty masz???
    Bo moze masz cus lepszego ;) no wlasnie moze to od ciebie czytalam hehe. Tyle info ze juz ńie pamietam ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 2074 2075 2076 2077 2078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ