X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    hej dziewczyny hej!
    Co do sutkow to jedyne co wiem to wlasnie masci i te oslonki sylikonowe. Moze pomoga?

Fipsik, super :) ciesze sie..jutro juz bedziesz tulic Jagodke.
    Tez trzymam kciukasy za reszte dziewczyn!

Mialam dzisiaj za porzadki brac,ale musze przelozyc to na jutro,wrrr... A sie na dzis napalilam ;)

Madzia nie rodze :) i chyba sie nie zapowiada?????? Wlasnie wrocilam z ktg.
    Z wynikiem poszlam do swojego gina i uslyszalam tylko,ze wykres "bardzo ladny"........ :| przybil pieczatke, kazal przyjechac w czwartek na ponowne ktg i do widzenia. Takze nic wiecej sie nie dowiedzialam. Bo dla mnie ladny to moze byc obrazek..a ja lubie konkrety. Jeszcze moj T sie smieje i wkurza,ze bez powodu mi nie wypisal zwol.do 6 pazdziernika ,ze napewno lekarz wiedzial,ze nie urodze w terminie ,ze bedzie wywolanie. Znawca sie znalazl... ;] tak wiec czekamyyyyy.....

Dzisiaj chyba pierwszy raz przerazilam sie noca,bo mialam wstretnie okropne bole okresowe. Budzilam sie co 2 h. Tak to mnie nie bolalo jeszcze... Do tego dzis krocze mnie boli i podczas siuskow tez. Dziwne uczucie,nie wiem jak Wam opisac.
    A Ty Madziu jak czujesz?
    Nie sugerowalabym sie data na zwolnieniu jak bylambu swojego gina 4 sierpnia a zwolnienie wystawil mi do 19 wrzesnia :D (ale to tak zapobiegawczo bylo) a 15sierpnia Krzys juz na swiecie byl ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Nie sugerowalabym sie data na zwolnieniu jak bylambu swojego gina 4 sierpnia a zwolnienie wystawil mi do 19 wrzesnia :D (ale to tak zapobiegawczo bylo) a 15sierpnia Krzys juz na swiecie byl ;)

wiem Karolciu i tak jemu tlumaczylam,ze moj to tez pewnie zapobiegawczo wypisal gdyby jednak nie urodzila do terminu. Nie mowie,ze urodze napewno do niedzieli bo tego nie wie nikt i wszystko moze sie okazac. Ale jemu tlumaczyc a on swoje ;) bo lekarz przeciez wrozka jest :)

• Io Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Mam pytanko, czy w pijecie mleko jak karmicie piersią? bo ja pije całkiem dużo, na liście co dozwolone podczas karmienia mam mleko więc nawet nie pomyślałam, że może uczulać, a teraz się dowiedziałam, że może. Jak to jest u Was? macie jakąs listę rzeczy które jjecie i się tego trzymacie czy jak? bo ja na razie na bardzo niewiele sobie pozwalam, a Olek i tak ma problemy z gazami. Wprawdzie dzielnie sobie radzi bo nawet nie płacze tylko pojękuje czasem i się pręży ale tak mi go szkoda, że nie chcę mu dokładać jeszcze trudności. Chętnie zapoznam się z Waszym menu podczas karmienia :)

Ja mleka nie piję, bo moja położna (chyba najbardziej konserwatywna, że wszystkich tutaj :P) mówi, że od mleka właśnie robią się kolki i gazy. No ale Paula np pije. Myślę, że musisz sprawdzić czy jest różnica jak odstawiasz i jak nie ma to pij do woli.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije mleko tylko ostatnio zaczelam kupowac bez laktozy z mlekiem czy bez problemy brzuszkowe u Krzysia sa

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja mam taka mala tabelke w pdfie : produkty zalecane/niezalecane.
    W niezalecanych w dziale nabial napisane jest: produkty mleczne tluste, mleko skondensowane, sery topione, plesniowe, jaja gotowane na twardo, smazone.

Ale jak same wiecie sa dziewczyny ktore probuja wszystkiego po troszku i jest ok,a druga zje/napije czegos i jest zle. Znajac mnie to i ja bede pewnie na samym poczatku uwazala i bede przewrazliwoona nad tym co bede jesc, pic aby nie zaszkodzic-bo taka juz jestem ;) ale bede starac sie tez prbowac,obserwowac. Jesli oczywiscie dane bedzie mi karmienie piersia

• Io Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jajka jem i na mojej liście jest, że można :P

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja po ktg to samo usłyszałam :P mam się zgłosić w terminie porodu na następne ;) obym niedoczekala... ja tez mam bole okresowe i kręgosłup mnie na dole boli jak przy okresie ostatnio jeszcze doszło takie dziwne klucio-szczypanie jakby w szyjce...jakoś tak przeczuwam ze jednak coś jutro się ruszy...no zobaczymy :)
    Karolcia widzę ze tworzymy piękna trójce zniecierpliwionych nierozpakowanych razem jeszcze z Majeczka... ja tez się z jednej strony mega boje porodu i tego co będzie później a z drugiej mam już serdecznie dosyć tego jak się teraz czuję :/ w nocy budzę się co godzinę, boli mnie wszystko...

karolcia:)))), Majeczka2014, sylwia1985, betina89 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A ja jajka jem i na mojej liście jest, że można :P

a no wlasnie... bo ja teraz patrze na innych stronach i napisane jest: w swoim jadlospisie uwzglednij: jajka, mleko.....
    Idzie zwariowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:57

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tez mam dylemat co jeść przy karmieniu... jest tyle opinii na ten temat ze się pogubilam juz... a pewnie co dzieciaczek to i tak inny powinien być sposób odżywiania...ja chyba przyjmę ogólna zasadę żeby jeść zdrowo i nie jeść tych mocno uczulajacych rzeczy...ale chyba tez nie można w żadną stronę przesadzać w końcu dziecko potrzebuje zbilansowanej, pelnowartosciowej diety...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kurcze tez mam dylemat co jeść przy karmieniu... jest tyle opinii na ten temat ze się pogubilam juz... a pewnie co dzieciaczek to i tak inny powinien być sposób odżywiania...ja chyba przyjmę ogólna zasadę żeby jeść zdrowo i nie jeść tych mocno uczulajacych rzeczy...ale chyba tez nie można w żadną stronę przesadzać w końcu dziecko potrzebuje zbilansowanej, pelnowartosciowej diety...

tez tak uwazam... no i w praktyce sie okaze wszystko.

magdzia26 lubi tę wiadomość

• marta_kwk Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ja dzisiaj tez mam okropny dzien mimo ze dzisiaj z P obchodzimy ja Wy 2 rocznice slubu.. P idzie zaraz do pracy a ja.zostaje w domu pociesza mnie.jedynie mysl ze Krzys nie pozwoli i nie da mi czasu na rozmyslanie.. bo ryczec mi sie i to straszjie :/

Ja tak bardzo bym już chiala mieć Wojcieszka z drugiej strony brzucha, przynajmniej bym miała zajęcie i czas szybciej by płynął...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Majeczka ja po ktg to samo usłyszałam :P mam się zgłosić w terminie porodu na następne ;) obym niedoczekala... ja tez mam bole okresowe i kręgosłup mnie na dole boli jak przy okresie ostatnio jeszcze doszło takie dziwne klucio-szczypanie jakby w szyjce...jakoś tak przeczuwam ze jednak coś jutro się ruszy...no zobaczymy :)
    Karolcia widzę ze tworzymy piękna trójce zniecierpliwionych nierozpakowanych razem jeszcze z Majeczka... ja tez się z jednej strony mega boje porodu i tego co będzie później a z drugiej mam już serdecznie dosyć tego jak się teraz czuję :/ w nocy budzę się co godzinę, boli mnie wszystko...

Nie nastawiałabym się za bardzo :P ja te wszystkie objawy mam od wieeeeelu dni :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

madzia czuje to samo...cholernie sie boje tego ze tak z nerwow zaslabne bo ja tak mam niestety :( boje sie komplikacji itd (nie wiem czemu wszytsko w czarnych barwach juz widze), a z drugiej strony mam dosyc juz , tak sie dobrzec czulam cala ciaze a tera zw 9 jest tragedia ( pewnie dlatego ciaza trwa 9 a nie 10, czy 11 miesiecy bo bysmy nie wytrzymaly juz! Mnie 2 dni temu bolam strasznie brzuch jak na okres, cala noc, nad ranem doszly krzyzowe i myslalam ze sie cos rozkreca ale odpuscilo :( Moja mala od kilku dni w dzien jest malo aktywna a jazda zaczyna sie ok 22 :00 przez dobre kilka godzin, mam wrazenie ze chce dziure w brzuchu zrobic i strasznie mnie boli kanal rodny, tak jakby ona probowala sie tam wbic doslownie, mnie az podnosi z lozka jakby ktos mnie paralizatorem potraktowal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Nie nastawiałabym się za bardzo :P ja te wszystkie objawy mam od wieeeeelu dni :/

ja mam od 30go tygodnia , jedynie teraz troche intensywniej dlatego juz czlowiek wariuje i sam nie wie czego sie spodziewac. Ale jz niedlugo, juz niedlugo... do 6 pazdziernika jak cos to tez nie wiele zostalo ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. U nas od 3 w nocy tez masakra :/ prezenie i takie baki szly ze az T sie obudzil i pyta czemu pierdze w łozku hahaha :)
    A to tylko nasz synek z lozeczka puszczal takie armaty :)
    Ehh nie wsyspana jestem :/
    Rano tez byl koncert a teraz lezy i oglada sobie sufit :P

Ja pije melko (raczej teraz niewiele), jem jajka na miekko, pomidory....
    Tak jak juz tu z milion razy pisalam nie jem. Tylko: smazonego, wzdymajacych rzeczy (choc w szpitalu nawet fasolke podawali), fast foodow (raz zjadlam pizze taka ze sklepu na swiezym ciescie), gazowanego nie pije i alkoholu.
    Reszta normalnie :)

Mam wrazenie ze moj syn ostatnio duzo je... Tzn moze tak: co chwile siedzi na cycku ale slychac jak polyka wiec to nie sprawa ciumkania... Rosnie w zastraszajacym tepie... Dzis kolejne pajace odlozylam i za chwile zostanie z gola dupka :P

karolcia:)))), magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i podbijam pytanie: czy ktoras z mam stosuje esspumisan?? Od kiedy i w jakiej dawce??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki, witam sie ze szpitala.
    siedzę sobie grzecznie, czekam na obiadek.
    jutro od 7 mają mnie wziąć na oxy, zeby wywołać skurcze i będą ciąć.

magdzia26, Majeczka2014, Paula55, aswalda, Fipsik, pestka, kark lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Fipsiku u mnie nie chodzi o objawy tylko o takie "kobiece przeczucie" zobaczymy czy moja intuicja mnie nie zawiedzie :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Kark mi mówił, że wystarczy 5 godzin głową nie ruszać, a potem już można i siadać i wszystko robić. Jak się okaże w praktyce zobaczymy, ale co szpital to obyczaj i inne wytyczne godzinowe do pionizowania.
    Noooooo, gratuluje jutrzejszego terminu!!!!! Czekamy na Jagode jak na zbawienie :D A co do znieczulenia, to ja tez mialam pp i moglam ruszac glowa tylko na boki bez podnoszenia, przez 5h, a po 6h polozna mnie stawiala do pionu. Glowa mnie nawet przez moment nie zabolala (gorzej brzuch :P).

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula podobno maluszki mniej więcej po 3-4 tygodniach przechodzą taki skok, który mija w ciągu dwóch dni ale potrzebują wtedy dużo więcej jedzenia wiec może twój Tiagus właśnie tak ma :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ