X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to na pewno miesiaczka...Jednak tego bolu sie nie zapomina :(

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ewi a czemu nie chce spać? Brzuszek go boli czy chce się w nocy bawic?
    Płacze, chyba protnac nie może, bo ja protnie to się uspokaja,dam mu cycka i zasnie,pospi trochę i od nowa

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam pod kroplowka z glukoza. Maz juz ze mna :)

kark, K_A_M_A, magdzia26, rabarbarka, betinka, Io, pestka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A położna powinna przyjść 6 razy.
    Hmm, dziwna sprawa, moja mówi, że 4 razy i za godzinę ma być właśnie ostatni raz... O.o
    Karolaaa91 wrote:
    Gosia nie wiem czy wiesz ale dziecko nie powinno byc w nosidelku dłużej niż 2 godziny ze względu na pozycje siedząca...
    Mój jest cały czas praktycznie w nosidełku, ale my mu na spód daliśmy kocyk, na to poduszkę i tak leży w nim i jeździ. Zresztą tak nam kazała zrobić lekarka, póki jest malutki.

Nam pani w aptece powiedziała, że espumisan można podawać dopiero po miesiącu, wcześniej tylko po konsultacji z pediatrą, także jadę na herbatkach koperkowych ;)

Kajetan też ma trądzik już chyba z tydzień. Najpierw się bałam czy to nie uczulenie, więc odstawiłam pomidory i serki topione i jogurty naturalne, ale dalej jest to samo, więc czekam, żeby minęło.
    A co do produktów mlecznych, to ja w szpitalu gadałam o tym z panią od laktacji. Powiedziała, że można mleko, ale lepiej w średnich ilościach (właśnie ze względu na problemy z brzuszkiem u niektórych)i mało %, np. 1,5%. Tak samo jogurty naturalne można tylko raczej mało %, serki topione czy ser biały lekki. Śmietany mówiła, że lepiej nie, ale jak ktoś musi to taka 12% max.

Okres... Ech, nie mówcie tego słowa, aż mnie teraz coś otrzepywało jak miałam zakładać podpaski. Też już nie krwawię od tygodnia, mam nadzieję, że znowu zacznę jak już przestanę karmić, tak jak przy córce.

To czekamy na zdjęcia :D

noa8 lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane normalnie nie mamy czasu na nic mała boli brzuch preży się od wczoraj pije herbatę koper już w nocy była poprawa a doti dziękuję za radę kapturki zdają egzamin pozdrawiamy

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki Karolcia ze twoj post polubilam, jak przewijam strone na tablecie to mi sie czasem niechcaco cos kliknie. To nie pierwszy raz :)
    W ogole to dzien dobry :)
    Noc srednia bo maly baki puszczal i go to wybudzalo ale byly gorsze heh. Poki co lezymy sobie, no czort maly wczesnie wstaje ;) Tak wazylismy sie przed chwila waga elektroniczna razem a potem ja osobno, wyszlo ze wazy prawie 4 kg, czyli od wypisu minely 3 i pol tyg i przybral mniej wiecej 800 gram, to dobrze? Nie za malo? Wiem ze to nie jest tak wiarygodne ale czuje ze jest ciezszy, a wazenie mamy dopiero za 2 tyg przy szczepieniu wiec nie moge sie doczekac.
    I mam pytanko-wasze szkraby zasypiaja przy smoczkach? Moj najlepiej z cycem w gebie ale to strasznie niewygodne w dzien (bo w nocy karmie na lezaco ) no i tak sie zastanawiam czy da sie uspic dziecko bez tego cycka, tak zeby T tez mogl zadzialac i tak zeby maly sie nie rozbudzil jak mu ten smok wypadnie... a moze jest jeszcze za malutki na to?
    Wiem ze ludzie cuduja i usypiaja w wozkach, lulaja, itp ale ja tak nie chce bo im ciezszy tym gorzej bedzie... szukam alternatywy cyca :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny czy w Biedronce jest jakaś promocja na pampersy?

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam już wizytę położnej, normalnie ciesze się jak nic... może coś mi pomoże w sprawie tych bóli brzuszka u małego. Jejciu nie wiedziałam że dzieci w 5 dobie życia juz takie problemy mają :(

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry... jesiennie, brrr... czuc za oknem

ja po sniadanku, chwila odpoczynku i chyba czas sie wziac za to moje tak bardzo chciane sprzatanie. Moze jak wypicuje mieszkanko to malej zechce sie wyjsc z brzuszka :)

ps. sniadnko sniadankiem. Minela chwile i biegiem do lazienki. Oddalam prawie wszystko co zjadlam. Az mi sie przypomnialy poczatku ciazy, bleh.... :( nie mam pojecia co moglo mi zaszkodzic?

Dziewczynki do dziela, grzeje liste!

Migotka, jest promocja na Dady do jutra ;)
    http://www.biedronka.pl/pl/press,id,159,title,inspiracje-tygodniowe-nr-39A-2014 , str.7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 09:40

magdzia26, Migotka22 lubią tę wiadomość

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u nas chyba zaczyna coś się dziac od 2 dni sluz podbarwiony krwią. I skurcze się pojawiły tylko w dużych odstępach jak narazie.

Majeczka2014, magdzia26, rabarbarka, betinka, Io, akuszerka89, pestka, nenka, kark, fabiola lubią tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiBam to pewnie cos rozkreca :) trzymam kciuki!!! Zawsze to jakis znak :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My po wizycie u ortopedy no i Krzys przez 3 miesiace bedzie pieluchowany no ale oczywiscie nie pokazal jak to zrobic a ja gwmon nie zapytalam :/ no i zaszwonie do poloznej moze laskawie przyjdzie i mi pokaze..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pro po biedry to moja starsza córka złowiła ostatnio łup w zdrapkach i wylosowała ekspres do kawy no a nie mogła tak odrazu samochodu ? bardziej by się przydał :) a my kawy nie pijemy :(

magdzia26, Migotka22, Ewelcia, Io lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) witam sie w dniu mojego terminu z USG :)cala noc mnie bolal brzuch, nie moglam spac, teraz jest juz ok.Jutro mam miec wizyte u poloznej ale zadzwonila ze sama do mnie przyjedzie zebym juz nie jezdzila nigdzie super kobieta:)
    Kurcze od wczoraj to mnie tak cycki bola ze jak dotkne to sika na odleglosc, ciekawe jak bedzie jak urodze :) Moj maz dzwonil z pracy zebym tylko dzis nie rodzila bo hindusi z jego pracy powiedzieli ze w kazdy dzien ale nie dzis!!Dzis jest dzien diabla w ich wierze. No to mowie ze bedzie mala diablica, juz dokazuje w brzuszku hehe:)

magdzia26, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dzien dobry... jesiennie, brrr... czuc za oknem

ja po sniadanku, chwila odpoczynku i chyba czas sie wziac za to moje tak bardzo chciane sprzatanie. Moze jak wypicuje mieszkanko to malej zechce sie wyjsc z brzuszka :)

ps. sniadnko sniadankiem. Minela chwile i biegiem do lazienki. Oddalam prawie wszystko co zjadlam. Az mi sie przypomnialy poczatku ciazy, bleh.... :( nie mam pojecia co moglo mi zaszkodzic?

Dziewczynki do dziela, grzeje liste!

Migotka, jest promocja na Dady do jutra ;)
    http://www.biedronka.pl/pl/press,id,159,title,inspiracje-tygodniowe-nr-39A-2014 , str.7
    majeczka, mi polozna mowila ze przed porodem organizm moze sie oczyszczac nie tylko podczas biegunki ale moga wymioty wystapic:) ;) ;) moze to znak :)

magdzia26, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jakichkolwiek znaków brak :P
    Ehhh...czuje się tylko jakbym miała okres :/ może ja omine etap porodu i dołączę od razu do dziewczyn które juz mają @...
    Coś pralinka się dawno nie odzywala śniło mi się ze napisała ze urodziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:50

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka, Aswalda jak sytuacja u was?
    Fipsik smacznego :D juz nie mogę się doczekać Jagody malusiej :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.padam na pysk!!! Moje dziecko to zarlok jakich malo. Dzis w nocy pobil swoj rekord i jadl prawie co h!!!
    I to nie jest ciumkanie tylko intensywne ssanie. Jestem mega nie wyspana!!
    Mama mi mowi zeby dac mu raz na noc mm skoro sie nie najada ale ja sie bronie przed tym... Pytanie iletak pociagne skoro on tyle je.
    Pokarmu wydaje mi sie mam sporo bo przed karmieniem cycki wielkie i nabrzmiale a maly oprozniaje docna...

Wogole topisalam tego posta z 1,5 h temu i dopiero teraz wyzylam bo mama mi wziala malego a japoszlam spac chwile :)

Kama u nas smoczek dziala tylko baaardzo okazjonalnie i to na kilka min doslownie. Maly mysli ze to cycek, zlapie pociumka, zobaczy ze nic nie leci i wypluwa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No wlasnie Mati juz jedt zarejestrowany w przychodni, od tygodnia, a o poloznej ani widu, ani slychu, o.

To faktycznie dziwne. Ja wczoraj rejestrowałam Szymonka i od razu położna zadzwoniła i jesteśmy umówione na piątek. Może sama zadzwoń i dowiedz się co i jak.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasni mój P do mnie zadzwonił ze znalazł artykuł jak przyspieszyć poród i mówi " wiesz ze trzeba sprzątać, spacerować i się seksic" a ja mówię wiem ale Ty współpracować ze mną nie chcesz... noi obiecał ze będzie współpracował :D no to czeka mnie dzisiaj upojna noc w końcu :) :) :)

Mika 28, akuszerka89, nenka, Majeczka2014, kark, Diabla85 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 2080 2081 2082 2083 2084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ