Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIo wrote:A położna powinna przyjść 6 razy.
Karolaaa91 wrote:Gosia nie wiem czy wiesz ale dziecko nie powinno byc w nosidelku dłużej niż 2 godziny ze względu na pozycje siedząca...
Nam pani w aptece powiedziała, że espumisan można podawać dopiero po miesiącu, wcześniej tylko po konsultacji z pediatrą, także jadę na herbatkach koperkowych
Kajetan też ma trądzik już chyba z tydzień. Najpierw się bałam czy to nie uczulenie, więc odstawiłam pomidory i serki topione i jogurty naturalne, ale dalej jest to samo, więc czekam, żeby minęło.
A co do produktów mlecznych, to ja w szpitalu gadałam o tym z panią od laktacji. Powiedziała, że można mleko, ale lepiej w średnich ilościach (właśnie ze względu na problemy z brzuszkiem u niektórych)i mało %, np. 1,5%. Tak samo jogurty naturalne można tylko raczej mało %, serki topione czy ser biały lekki. Śmietany mówiła, że lepiej nie, ale jak ktoś musi to taka 12% max.
Okres... Ech, nie mówcie tego słowa, aż mnie teraz coś otrzepywało jak miałam zakładać podpaski. Też już nie krwawię od tygodnia, mam nadzieję, że znowu zacznę jak już przestanę karmić, tak jak przy córce.
To czekamy na zdjęcianoa8 lubi tę wiadomość
-
Sorki Karolcia ze twoj post polubilam, jak przewijam strone na tablecie to mi sie czasem niechcaco cos kliknie. To nie pierwszy raz
W ogole to dzien dobry
Noc srednia bo maly baki puszczal i go to wybudzalo ale byly gorsze heh. Poki co lezymy sobie, no czort maly wczesnie wstajeTak wazylismy sie przed chwila waga elektroniczna razem a potem ja osobno, wyszlo ze wazy prawie 4 kg, czyli od wypisu minely 3 i pol tyg i przybral mniej wiecej 800 gram, to dobrze? Nie za malo? Wiem ze to nie jest tak wiarygodne ale czuje ze jest ciezszy, a wazenie mamy dopiero za 2 tyg przy szczepieniu wiec nie moge sie doczekac.
I mam pytanko-wasze szkraby zasypiaja przy smoczkach? Moj najlepiej z cycem w gebie ale to strasznie niewygodne w dzien (bo w nocy karmie na lezaco ) no i tak sie zastanawiam czy da sie uspic dziecko bez tego cycka, tak zeby T tez mogl zadzialac i tak zeby maly sie nie rozbudzil jak mu ten smok wypadnie... a moze jest jeszcze za malutki na to?
Wiem ze ludzie cuduja i usypiaja w wozkach, lulaja, itp ale ja tak nie chce bo im ciezszy tym gorzej bedzie... szukam alternatywy cyca -
nick nieaktualnydzien dobry... jesiennie, brrr... czuc za oknem
ja po sniadanku, chwila odpoczynku i chyba czas sie wziac za to moje tak bardzo chciane sprzatanie. Moze jak wypicuje mieszkanko to malej zechce sie wyjsc z brzuszka
ps. sniadnko sniadankiem. Minela chwile i biegiem do lazienki. Oddalam prawie wszystko co zjadlam. Az mi sie przypomnialy poczatku ciazy, bleh....nie mam pojecia co moglo mi zaszkodzic?
Dziewczynki do dziela, grzeje liste!
Migotka, jest promocja na Dady do jutra
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,159,title,inspiracje-tygodniowe-nr-39A-2014 , str.7Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 09:40
magdzia26, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny u nas chyba zaczyna coś się dziac od 2 dni sluz podbarwiony krwią. I skurcze się pojawiły tylko w dużych odstępach jak narazie.
Majeczka2014, magdzia26, rabarbarka, betinka, Io, akuszerka89, pestka, nenka, kark, fabiola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A My po wizycie u ortopedy no i Krzys przez 3 miesiace bedzie pieluchowany no ale oczywiscie nie pokazal jak to zrobic a ja gwmon nie zapytalam
no i zaszwonie do poloznej moze laskawie przyjdzie i mi pokaze..
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyHej dziewczynki:) witam sie w dniu mojego terminu z USG :)cala noc mnie bolal brzuch, nie moglam spac, teraz jest juz ok.Jutro mam miec wizyte u poloznej ale zadzwonila ze sama do mnie przyjedzie zebym juz nie jezdzila nigdzie super kobieta:)
Kurcze od wczoraj to mnie tak cycki bola ze jak dotkne to sika na odleglosc, ciekawe jak bedzie jak urodzeMoj maz dzwonil z pracy zebym tylko dzis nie rodzila bo hindusi z jego pracy powiedzieli ze w kazdy dzien ale nie dzis!!Dzis jest dzien diabla w ich wierze. No to mowie ze bedzie mala diablica, juz dokazuje w brzuszku hehe:)
magdzia26, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajeczka2014 wrote:dzien dobry... jesiennie, brrr... czuc za oknem
ja po sniadanku, chwila odpoczynku i chyba czas sie wziac za to moje tak bardzo chciane sprzatanie. Moze jak wypicuje mieszkanko to malej zechce sie wyjsc z brzuszka
ps. sniadnko sniadankiem. Minela chwile i biegiem do lazienki. Oddalam prawie wszystko co zjadlam. Az mi sie przypomnialy poczatku ciazy, bleh....nie mam pojecia co moglo mi zaszkodzic?
Dziewczynki do dziela, grzeje liste!
Migotka, jest promocja na Dady do jutra
http://www.biedronka.pl/pl/press,id,159,title,inspiracje-tygodniowe-nr-39A-2014 , str.7moze to znak
magdzia26, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
A u mnie jakichkolwiek znaków brak
Ehhh...czuje się tylko jakbym miała okresmoże ja omine etap porodu i dołączę od razu do dziewczyn które juz mają @...
Coś pralinka się dawno nie odzywala śniło mi się ze napisała ze urodziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 10:50
-
Hej.padam na pysk!!! Moje dziecko to zarlok jakich malo. Dzis w nocy pobil swoj rekord i jadl prawie co h!!!
I to nie jest ciumkanie tylko intensywne ssanie. Jestem mega nie wyspana!!
Mama mi mowi zeby dac mu raz na noc mm skoro sie nie najada ale ja sie bronie przed tym... Pytanie iletak pociagne skoro on tyle je.
Pokarmu wydaje mi sie mam sporo bo przed karmieniem cycki wielkie i nabrzmiale a maly oprozniaje docna...
Wogole topisalam tego posta z 1,5 h temu i dopiero teraz wyzylam bo mama mi wziala malego a japoszlam spac chwile
Kama u nas smoczek dziala tylko baaardzo okazjonalnie i to na kilka min doslownie. Maly mysli ze to cycek, zlapie pociumka, zobaczy ze nic nie leci i wypluwa
-
betinka wrote:No wlasnie Mati juz jedt zarejestrowany w przychodni, od tygodnia, a o poloznej ani widu, ani slychu, o.
To faktycznie dziwne. Ja wczoraj rejestrowałam Szymonka i od razu położna zadzwoniła i jesteśmy umówione na piątek. Może sama zadzwoń i dowiedz się co i jak. -
Wlasni mój P do mnie zadzwonił ze znalazł artykuł jak przyspieszyć poród i mówi " wiesz ze trzeba sprzątać, spacerować i się seksic" a ja mówię wiem ale Ty współpracować ze mną nie chcesz... noi obiecał ze będzie współpracował
no to czeka mnie dzisiaj upojna noc w końcu
Mika 28, akuszerka89, nenka, Majeczka2014, kark, Diabla85 lubią tę wiadomość