X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie twój m Majeczko?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka no w końcu!!! ;) śliczna Emilka, blondyneczka za mamusia ;) napisz co u ciebie!

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię zasnelo,ciekawe ile pospi...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A gdzie twój m Majeczko?

moj T w pracy.. ma dzisiaj 2 zmiane..wiec samiusienka jestem :)
    A Ty sama?

"relaksuje" sie sluchajac eski
    Zgaga mnie wstretna meczy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 21:11

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    moj T w pracy.. ma dzisiaj 2 zmiane..wiec samiusienka jestem :)
    A Ty sama?

"relaksuje" sie sluchajac eski
    Zgaga mnie wstretna meczy :/
    Buuu to niefajne :/ a o której kończy? Ja siedzę ze swoim P i oglądam po raz 10 kac Vegas ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Marta może cos się zaczyna dziac u Ciebie :)
    No u mnie już któryś dzień z rzędu, kilka skurczy i akcja skończona:( nie napalam się, jeśli przy skurczach mogę spać to to nie jest poród:)

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Buuu to niefajne :/ a o której kończy? Ja siedzę ze swoim P i oglądam po raz 10 kac Vegas ;)

no nie lubie jak ma dwojki.
    On pracuje u siebie, tzn w zakladzie swojego ojca, wiec dzisiaj nie wraca do mnie bo o 23 konczy,wiec bez sensu zeby o 24 byl u mnie i o 6 rano wstawal i jechal znow do siebie... na szczescie dzisiaj tylko 2.

Kac vegas tez ogladalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 21:16

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to współczuję :/ mój za to za chwile spać idzie a ja będę siedziała bo jak zwykle nie mogę spac...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    O to współczuję :/ mój za to za chwile spać idzie a ja będę siedziała bo jak zwykle nie mogę spac...

moj tez szybko zasypia :) godz 22 a on odplywa a ja tez siedze :) oj cos czuje,ze mu sie niedlugo to zmieni :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będzie brał tacierzynski od razu?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A będzie brał tacierzynski od razu?

Kochana u nas a raczej u niego to inaczej wyglada.
    Bo jego ojciec ma firme, sady-gospodarstwo. No i on formalnie nie jest pracownikiem, bo nie ma zadnej umowy ani nic. Zarejestrowany jest w Krusie.
    Takze zadne przywileje mu nie przysluguja tj tacierzynsk i inne.
    Poprostu pracuje u siebie, pomaga ojcu.
    Nie wyobrazam sobie zebym odrazu sama byla z dzieckiem, tym bardziej ze do niego wprowadzamy dopiero za jakis czas. Wczoraj uslyszalam,ze do konca roku powinnismy...to mnie pocieszyl :/. Od jego miejsca zamieszkania tak samo pracy do mojego jest ok 20km...
    Licze na to, kilka dni poswieci na nas, ze jemu ojciec da wolne ( w ogole z jego ojcem jest dluga historia, skomplikowane wszystko)
    Bo wkrocze tam do tescia i poprostu zrobie niezla rozpierduche.
    Poki co narazie sie nie martwie bo wiem,ze moj T jest za mna i ojciec jego nie ma nic do gadania. Mimo,ze jest sezon, zapierdziel w pracy i T jest potrzebny nie tylko na 8 h to powiedzial,ze konczy 8 h, o 15 wychodzi z pracy i jedzie do nas... cos czuje,ze tesciu szybko pomoze nam wtedy z remontem ;]

...tak wiec u nas to skoplikowane troszke...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 21:39

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U no to faktycznie troszkę skomplikowane...no ale tak to niestety jest z praca na swoim cos o tym wiem bo moi rodzice też mają swój biznesik i do 18 roku życia im pomagalam...no wszystkiego są plusy i minusy ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    U no to faktycznie troszkę skomplikowane...no ale tak to niestety jest z praca na swoim cos o tym wiem bo moi rodzice też mają swój biznesik i do 18 roku życia im pomagalam...no wszystkiego są plusy i minusy ;)

no niestety... inaczej napewno by bylo jakbym byla juz u nich, mieszkala obok. To i nie odczulabym takiej duzej nieobecnosci mojego T. Bo kolo domu by byl jednak codziennie.
    A uwazam,ze jako ojcu nalezy sie i ma prawo do tego zeby rowniez z dzieckiem przebywal na poczatku. Moim zdaniem to dobry pomysl z tym tacierzynskim. Nie chce czuc sie poszkodowana dlatego koniecznie musi byc z nami w tych pierwszych dniach, tym bardziej ze ja tutaj zadnej pomocy nie mam, ani od rodzicow, ani od dziadkow, cioc... A jego ojciec niech sobie zatrudni dodatkowo pracownika jak jemu cos nie pasuje :)
    No a potem wiadomo, do pracy musi chodzic mimo wszystko. Ale mam nadzieje,ze bedzie tak jak mowil. Po 8 h jedzie do nas... i nie obchodzi go nic wiecej.
    Troszke wlasnie przez tescia mamy problemy z ta wprowadzka. Ale to tez dluga historia :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki no mam nadzieje Majeczko ze ułoży się po Twojej myśli: :) noi oby się udało szybko przeprowadzic :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kurczaki no mam nadzieje Majeczko ze ułoży się po Twojej myśli: :) noi oby się udało szybko przeprowadzic :)

dziekuje :)

a narazie w sumie ciesze sie,ze jestem z dala od tescia :) bedziemy miec chociaz spokoj :)nikt mi nie bedzie patrzyl co robie,jak robie..chociaz przez jakis czas.
    Bedziemy mogli sie we 3 ke cieszyc soba :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u Was jak to wyglada?? Tatus bierze wolne?:)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorkiem.Własnie uspiłam mojego skraba.Mowie pójdę się umyje,ogole nogi czy cos.jasne....po 10 minutach slysze łe łe, bo moj synek własnie tak placze . Teraz spi na moim cycku, a ja chciałam ciasto urodzinowo-imieninowo dla męża zrobić.no nic zaraz go odłoże do kołyski.Ale uwielbiam jak spi mi na piersi, az mi sie plakac chce.A moj mily mąż do mnie i czego wyjesz, jaki empatyczny....No i pojechalam po prezenty i zajrzałam do marketu, ale czułam się fatalnie, az taka babinka sie mnie pytala czy wszystko ok, bo blada jak ściana jestem.Poród trochę mnie wyczerpał nie powiem Zemdlalam 3 razy w ciągu tygodnia co wcześniej nigdy nie zdarzało mi się. No nic mam nadzieje,ze moj organizm dojdzie do siebie wkrótce.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Tak od razu bierze i juz nie może się doczekać bo w tym roku nie braliśmy urlopu...miał być na przeprowadzkę do której na razie nie doszło :/ ale mam nadzieje ze w październiku się ruszy :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Witam się wieczorkiem.Własnie uspiłam mojego skraba.Mowie pójdę się umyje,ogole nogi czy cos.jasne....po 10 minutach slysze łe łe, bo moj synek własnie tak placze . Teraz spi na moim cycku, a ja chciałam ciasto urodzinowo-imieninowo dla męża zrobić.no nic zaraz go odłoże do kołyski.Ale uwielbiam jak spi mi na piersi, az mi sie plakac chce.A moj mily mąż do mnie i czego wyjesz, jaki empatyczny....No i pojechalam po prezenty i zajrzałam do marketu, ale czułam się fatalnie, az taka babinka sie mnie pytala czy wszystko ok, bo blada jak ściana jestem.Poród trochę mnie wyczerpał nie powiem Zemdlalam 3 razy w ciągu tygodnia co wcześniej nigdy nie zdarzało mi się. No nic mam nadzieje,ze moj organizm dojdzie do siebie wkrótce.

Tysia, uwazaj na siebie. Jednak organizm po porodzie potrzebuje regeneracji.
    GLupio to zabrzmi,ze napisze "odpoczywaj",bo przy dziecku to pomarzyc mozna o odpoczynku,ale nie przemeczaj sie Kochana.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Mój mąż wziął 14 dni tacierzynskiego i powiem Ci, że to 14 dni to jest nic.jutro mija tydzień już, a jak ja pomyśle,ze zostane sama to mi slabo.On robi po prostu wszystko pranie, sptzatanie, psem sie zajmuje, robi mi cieplo i zimne oklady na piersi, kanapki i jeszcze zajmuje się Leosiem.nie spodziewałam się,że bedzie mi az tak pomocny.jak przecinal pepowine to widziałam jak mu się oczy świecą, a pozniej to juz gadal bez ladu i składu, ze bedzie pomagal mi, itp.ale faktycznie pomaga mi bardzo.

Majeczka2014, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 2107 2108 2109 2110 2111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ