X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Tak od razu bierze i juz nie może się doczekać bo w tym roku nie braliśmy urlopu...miał być na przeprowadzkę do której na razie nie doszło :/ ale mam nadzieje ze w październiku się ruszy :)

czyli ogolnie ile tatus bedzie z Wami??
    Pazdziernik juz niedlugo,wiec szybko minie :) trzymam kciuki rowniez za szybka przeprowadzke :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Mój mąż wziął 14 dni tacierzynskiego i powiem Ci, że to 14 dni to jest nic.jutro mija tydzień już, a jak ja pomyśle,ze zostane sama to mi slabo.On robi po prostu wszystko pranie, sptzatanie, psem sie zajmuje, robi mi cieplo i zimne oklady na piersi, kanapki i jeszcze zajmuje się Leosiem.nie spodziewałam się,że bedzie mi az tak pomocny.jak przecinal pepowine to widziałam jak mu się oczy świecą, a pozniej to juz gadal bez ladu i składu, ze bedzie pomagal mi, itp.ale faktycznie pomaga mi bardzo.

Tysia, to wyobraz sobie ze ja w naszej sytuacji(pisalam wyzej) nie wyorbazam sobie,zeby w ogole zadnego dnia wolnego nie mial dla nas. Strach mnie przeraza ze moglabym byc sama z dzieckiem. Pomoc jednak jest wazna w tych peireszych dniach,tygodniach.
    Ciesze sie,ze mezus taki pomocny :)

i... przyznam Ci sie do czegos :)
    wczoraj siedzialam na belly tutaj u nas na watku i pisalas wlasnie o tym jak Ci maz pomaga, sprzata , gotuje itd... odwrocilam lapka do mojego T i kazalam mu czytac :P przeczytal i nic nie powiedzial...nie skomentowal...
    w sensie,ze przesadzam czy cos. Niech rozumie i sie przyzczaja ;)

Poprostu chce mu dac do zrozumienia,ze to nie takie chop siup na poczatku dla kobiety i matki. Tym batdziej jesli to pierwsze dziecko.
    A wkurza mnie gadanie,ze dziecko tylko spi i je no i kupy robi.... teoretycznie tak,ale w prkatyce inaczej to wyglada.
    Moj T jest pomocny i wiem,ze jak bedzie z nami 24h przez yte chociaz kilka dni to dla mnie bardzo duzo. Poprostu boje sie,ze zostana ze wszystkim sama i nie dam rady :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 22:08

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia kurcze to faktycznie niezle Cię ten poród wymeczyl...szybkiego powrotu do pełni sił :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój P będzie na pewno 2 tygodnie z nami. Tez się zastanawiam co będzie pozniej... bo też jestem tutaj sama ale jakoś będzie trzeba sobie poradzić ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mój P będzie na pewno 2 tygodnie z nami. Tez się zastanawiam co będzie pozniej... bo też jestem tutaj sama ale jakoś będzie trzeba sobie poradzić ;)

wyjscia nie ma :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi mój P juz sobie chrapie :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Noi mój P juz sobie chrapie :P

oj znam to skad, oj znam :) nie wkurza Cie to? Bo mnie bardzo :P

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    oj znam to skad, oj znam :) nie wkurza Cie to? Bo mnie bardzo :P
    No wkurza ale co poradzę przecież poduszka go nie udusze :D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No wkurza ale co poradzę przecież poduszka go nie udusze :D

hahaha :P

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy długo staraliscie się o dzidzie?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A wy długo staraliscie się o dzidzie?

dlugo to nie..choc dla mnie to wiecznosc byla tak od @ do @...
    ogolnie 3 miesiace, bo ten "pierwszy raz" byl we wrzesniu 2013, po tym pierwszym razie ujrzalam 2 kreski,ale dlugo sie nie cieszylam bo poronilam samoistnie. Od pazdziernika juz obserwowalam swoj cykl, dni plodne,mierzenie temperatury..prowadzilam wykres na ovu itd. Szczesliwym miesiacem byl grudzien :) a w styczniu ujrzalam 2 kreseki...

A Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 22:44

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Majeczko :(
    My od lipca 2013
    Na sylwestra mój P mi się oświadczył a 2 tygodnie później pozytywny tescik ;) nie mogłam w to uwierzyć :) ze się udało :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Współczuję Majeczko :(
    My od lipca 2013
    Na sylwestra mój P mi się oświadczył a 2 tygodnie później pozytywny tescik ;) nie mogłam w to uwierzyć :) ze się udało :)

piekny prezent!!! :)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mój P chce od razu drugie ;) powiedziałam mu ze nie ma problemu ale on będzie w ciąży przez te 9 miesięcy :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Teraz mój P chce od razu drugie ;) powiedziałam mu ze nie ma problemu ale on będzie w ciąży przez te 9 miesięcy :P

ooo widze, ze jestesmy w podobnym temacie.
    To niech sobie nasi faceci wlasnie zachodza i chodza kolejne 9 mc w ciaze :)

U nas znow temat nawet wczoraj sie pojawil. Moj T jest zdania,ze najlepiej starac sie o 2 dzidziusia niedlugo. Zeby nie bylo wielkiej roznicy wiekowej.
    Ja na ta chwile mysle o jakis 3-4 latach, ale nie wczesniej!
    Nie wiem..nie wyobrazam sobie na ta chwile. Troche chce odpoczac od ciazy :)
    A on do mnie z tekstem,ze bede miec malo do gadania bo on zrobi swoje ;)
    To ja mu na to,ze go inaczej zalatwie jesli nie bedzie szanowal mojego zdania.
    Drazni sie ze mna i mam nadzieje jednak,ze jest madry i nie zgupieje...
    aFacetom to tak latwo wszystko mowic...

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z jednej strony chciałabym tez tak od razu ale myślę że to jak przebiegnie mój poród będzie decydujące :P
    Ja mam 28 lat wiec juz nie mam na co czekać a w sumie zawsze marzyła mi się 3 dzieciaczkow ;) ale zobaczymy jak to będzie :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No ja z jednej strony chciałabym tez tak od razu ale myślę że to jak przebiegnie mój poród będzie decydujące :P
    Ja mam 28 lat wiec juz nie mam na co czekać a w sumie zawsze marzyła mi się 3 dzieciaczkow ;) ale zobaczymy jak to będzie :P

ja nie mowie,ze to zle :) ale tez za wczesnie zeby decydowac odrazu. Dla mnie te 3-4 lata bylyby ok :)
    no i nie ma co chyba planowac, bo wiesz jak to z planami wychodzi.
    Moze byc tak,ze teraz tak mowie, a za rok suprise :)
    Ale na ta chwile nie mysle.

No, a Wam zycze dzidziusia w takim razie w niedalekim odstepie:)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia biedactwo uwazaj na siebie!!! Wiem jak organizm moze platac figle bo ja mialam taka akcje w domu. Wzielam na recemalego zeby pokazac do kamerki na skypie i sie schylilam. Tak mi sie w glowie zawrocilo ze sie giblam z nim :( jenyy co sie strachu najadlam :/ nic sie nie stalo na szczescie ale uwazac trżeba!!!

Majeczko to pomysl ze ja po cc zostalam sama z dzieckiem. Powiem ci ze jak sytuacja by cie zmusila to dala byc rade.
    Ja ledwo co ze szpitala wyszlam i trzeba sobie bylo radzic cale 9 godz samej zanim T z pracy wrocil :) ale dalam rade i jestem z tego dumna :)

Od dzis Tomasz ma tacierzynski i 2 tyg bedziemy sobie razem :) w Pon wylatujemy do Polski :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Tysia biedactwo uwazaj na siebie!!! Wiem jak organizm moze platac figle bo ja mialam taka akcje w domu. Wzielam na recemalego zeby pokazac do kamerki na skypie i sie schylilam. Tak mi sie w glowie zawrocilo ze sie giblam z nim :( jenyy co sie strachu najadlam :/ nic sie nie stalo na szczescie ale uwazac trżeba!!!

Majeczko to pomysl ze ja po cc zostalam sama z dzieckiem. Powiem ci ze jak sytuacja by cie zmusila to dala byc rade.
    Ja ledwo co ze szpitala wyszlam i trzeba sobie bylo radzic cale 9 godz samej zanim T z pracy wrocil :) ale dalam rade i jestem z tego dumna :)

Od dzis Tomasz ma tacierzynski i 2 tyg bedziemy sobie razem :) w Pon wylatujemy do Polski :)

Paula,wiem ze jakby wyjscia nie bylo to bym musiala :) zacisnelabym zeby i do przodu. Ale mimo wszystko wole te opcje nr 2 :) i tak nasiedze sie z dzieckiem sama.

Fajnie,ze udalo sie z wylotem do PL :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno T cie nie zostawi. Tym bardzoej jak pracuje u taty. No kurde. Chyba synowi by tego nie zrobil :)

Widze ze poruszylyscie temat kolejnego dziecka :) ja tez jak Majeczka chce poczekac 3 -4 lata.
    Po 1 po cc powinnam min 2 lata zaczekac.
    Po 2: nie chce od razu z pieluch ladowac sie w pieluchy. Mam przyjaciolke ktora ma dzieciaki z roznica wieku rok i troche i podziekuje :)

Ok. Uciekam bo nie wiem ile moj syn łaskawie da mi pospac ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ