X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Napewno T cie nie zostawi. Tym bardzoej jak pracuje u taty. No kurde. Chyba synowi by tego nie zrobil :)

Widze ze poruszylyscie temat kolejnego dziecka :) ja tez jak Majeczka chce poczekac 3 -4 lata.
    Po 1 po cc powinnam min 2 lata zaczekac.
    Po 2: nie chce od razu z pieluch ladowac sie w pieluchy. Mam przyjaciolke ktora ma dzieciaki z roznica wieku rok i troche i podziekuje :)

Ok. Uciekam bo nie wiem ile moj syn łaskawie da mi pospac ;)

pomoim tesciu wszystkiego mozna spodziewac ;)

uciekaj,uciekaj...:) kazda minuta na odpoczynek dobra :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posiedzialam na belly, poklikalam i chociaz czas mi minal :)
    No i weekend...ciekawe co przyniesie...

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe u mnie pewnie nic :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba czas do lozka :)

spokojnej nocy Madzia:) no moze nie takiej spokojnej... bo ze skurczami i wizyta w szpitalu ;) a rano z maluszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 23:17

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) wzajemnie Majeczko :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na cycka się budzimy... Ile bym dała za przespana całą noc :-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh tak, teraz 8 godzin snu to mój szczyt marzeń :D wczoraj jak maz przyszedl z prach to przespalam 3 godziny i byłam w siódmym niebie ze aż tak długo hehe

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą to w jakim wieku dziecko przesypia cała noc?

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj zaszalelismy w nocy, jestem w szoku bo nawet lepiej mi po porodzie tzn jestem bardziej wrażliwa na dotyk i większą przyjemność sprawia mi seks :) tak w ogóle to zapomnieliśmy się zabezpieczyć hahaha niezle jaja! tyle czasu było bez ze nawet o tym nie pomyślałam a po wszystkim myślę sobie ups przecież mogę zajść w ciążę :D to by dopiero było ...

Majeczka2014, magdzia26, ofcooo, le'nutka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją nie pamiętam żebym na końcówce przespala 8 h :-P
    Powoli chyba przyzwyczajam się. Obudzilam po 2 no i teraz.
    Brzuch mnie boli...już którąś godz.. Jak na mocny okres. No i znów domysły..eh

Nelus. Szaleństwo :-)
    Ale plus ze byli miło ;-) jak mi się tęskni

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko idzie na rekord. Karmienie + pielucha + odbicie + usypianie = 25 minut :) oby tak mu już zostało :-D no to idę spać dalej

Majeczka2014, magdzia26, Nelus, akuszerka89, pestka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Swoją drogą to w jakim wieku dziecko przesypia cała noc?
    Nie pociesze Ciebie/nas choć to kwestia indywidualna bo przecież każde dziecko inne. Ale mojej sis cora ma 2.5 roku i potrafi budzić w nocy a przy tym późno im zasypia :-) ale to i tak lepsze i nie ma co porównywać z czasami niemowlecymi ;-)

Nelus lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym spaniem całą noc to różnie bywa. Teoretycznie od 3 miesiąca dziecko już nie musi jeść w nocy ale nie wiem czy któreś w tym wieku tyle śpi. Mojej przyjaciółki syn jak miał rok to spał od 18 do 6 rano bez przerwy a u mojej kuzynki dopiero 9 miesięczny maluch ZACZYNA przesypiac dłużej niż 4 h w nocy bez przerwy.

Nelus lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie. Każde dziecko inaczej.. Ale później napewno jest łatwiej i jest szansa na dłuższy idpiczynek :-)

Czemu przy robieniu siusiu boli/rwie mnie krocze..szyjka?:-( wie którąś? Mialyscie tak?
    Wszystko mnie boli..

Zaczynam jeczec Wam od rana...eh jak ją to "lubię" :-/:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 04:36

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zaczynasz rodzic Majeczko :P ?
    Dawaj znać jakby co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2014, 04:49

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze, nie daje rady..... Przez to, ze moj maz nie.zrobil.wczesniej tego cholernego remontu ja jeetem z.dzieckiem praktycznie sama od poczatku! Juz mnie cholera strzela jak.sobie mysle, ze on tam sobie w domu spi w najlepsze, a ja powoli wpadam.w.jakas depresje!!!!! Maly od prawie 3h nie spi, zwymiotowal tak strasznie, ze mu nosem lecialo, moja koszula az ciezka tak obrzygana, cala posciel, on nawet na glowie. Nie mam sily go juz nosic, bo mi rece mdleja. Mam since pod oczami na pol twarzy. Wkurza mnie to, ze jak A. do nas przyjezdza na noc czasem, to ten maly skurczybyk akirat ma faze, ze spi. A jak jestem sama, to on daje w kosc po calosci. Chyba nawet plakac nie mam sily. Nie chce znienawidzic wlasnego dziecka!!! Przeciez on nie jest winny temu, ze jest na swiecie, ze nie moze zasnac. Tak mi go bylo zal jak zwymiotowal. Ale juz nie mam sily, od 2 z nim walcze. A co jesli ten moj strach z konca.ciazy, czy nie jestem gotowa na bycie matka, byl uzasadniony?! Co jesli naprawde nie jestem? Przeciez to dziecko, maly czlowiek, nie ma juz odwrotu. Kocham go nad zycie i bez wahania oddalabym za niego swoje. Spie jak na szpilkach i budze sie jak.tylko wstrzyma oddech na sekunde. Ale teraz nie mam sily w sobie. Boje sie.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Może zaczynasz rodzic Majeczko :P ?
    Dawaj znać jakby co :)
    E tam. Jakie rodzic ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2014, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka napewno jestes dla swojego synka najlepszą mama!
    Jestes tylko człowiekiem. Widzę ze każda podobnie przezywa na tym etapie. Mam nadzieję ze niedługo gorsze dni mina.. Wspieram

• betinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja powinnam byc konsekwentna. Skoro chcialam.dziecko, to teraz powonnam zacisnac zeby i sie nim opiekowac jak trzeba. A ja wymiekam po.3 tygodniach nieprespanych nocy. Jestem dorosla, sprowadzilam na swiat malego czlowieka, a nie mam sily i cierpliwosci, zeby mu zapewnic wlasciwa opieke. Co ze mnie za.czlowiek i matka :/

• betinka Autorytet

Wysłany: 27 września 2014, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnal teraz na mnie przy cycku, boje sie go odlozyc,ze sie obudzi a oczy same mi sie zamykaja :/

‹‹ 2109 2110 2111 2112 2113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ