X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamila86 wrote:
    Nie wiem jak Wy, ale ja myślę, że po prostu trzeba zaufać naturze. Nie da się wszystkiego zaplanować na konkretną godzinę i dzień jeśli jest to poród naturalny. To dziecko wyśle nam sygnał, kiedy następuje ewakuacja. A komplikacje zdarzają się tak samo przed jak i po terminie.

no wlasnie tez tak uwazam... tzn od kilu dni wlasnie mam takie podejscie... bo juz wczesniej mialam dosyc doszukiwan i planowania.
    Dlatego dziewczyny glowa do gory! Naprawde juz blizej niz dalej :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja całe szczęście mam wannę i prysznic :D jakbym miała teraz z wanny codziennie się wygramalac to chyba jakiś dźwig w łazience bym musiała zamontować :P

Madzia, powiem Ci ze ciezko jest sie wygrzebac z mojej wanny :P tym bardziej,ze ona wielka jakas nie jest i ciasno mi :P
    Ale jakos ledwo ledwo daje rade sie podniesc :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

Ja tak na szybko daje zdjecie Emilie :)
    5b28w.jpg

Majeczka2014, magdzia26, Paula55, Ewi25, Nelus, Io, Diabla85, pestka, nenka, Kaarolina, stardust87, Migotka22, ofcooo, Quatriona, kark, K_A_M_A, Fipsik, le'nutka lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie doszukuje objawów bo ich u mnie po prostu nie ma :P wiec byłoby to bez sensu :P
    A z soczkiem malinowym pije tez herbatkę i nic ogólnie chyba jestem z tych co nic na nie nie działa...mam nadzieje ze jutro będzie lepiej bo dzisiaj miałam chyba jakieś załamanie...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka śliczna chyba po mamusi odzidziczyla urodę :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ja się nie doszukuje objawów bo ich u mnie po prostu nie ma :P wiec byłoby to bez sensu :P
    A z soczkiem malinowym pije tez herbatkę i nic ogólnie chyba jestem z tych co nic na nie nie działa...mam nadzieje ze jutro będzie lepiej bo dzisiaj miałam chyba jakieś załamanie...

:*
    kazdy ma prawo do gorszych dni...

a objawyjakies tam mialas. Pisalas o mdlosciach, o napadach goraca, brzuszek tez Cie bolal nie raz.
    U mnie to wlasnie takie dozukiwanie sie :)kazdy znak to dawalo do myslenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka, sliczna coreczka!!!

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    :*
    kazdy ma prawo do gorszych dni...

a objawyjakies tam mialas. Pisalas o mdlosciach, o napadach goraca, brzuszek tez Cie bolal nie raz.
    U mnie to wlasnie takie dozukiwanie sie :)kazdy znak to dawalo do myslenia
    Akurat dla mnie to nie objawy ;) liczyłam ze jakieś skurcze będą dzisiaj na ktg a tu dupa nic zero jak tydzień temu były na poziomie 20 -25 tak dzisiaj ledwo do 10 dochodziły to chyba dodatkowo mnie dobilo...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Akurat dla mnie to nie objawy ;) liczyłam ze jakieś skurcze będą dzisiaj na ktg a tu dupa nic zero jak tydzień temu były na poziomie 20 -25 tak dzisiaj ledwo do 10 dochodziły to chyba dodatkowo mnie dobilo...

kurcze, a ja nawet nie wiem jakie na moim poziomie, ile proc i w ogole... to mnie wkurza ze ide i nic nie dowiem :/ w sumie moglam sama zapytac,ale z tego stresu i wszystkiego czlowiek wchodzi i wychodzi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole to ja troche nie rozumiem tego ktg.
    No bo niby wykres wykazuje skurcze..ale ich sie tak naprawde nie czuje.
    A te skurcze porodowe czy tez przepowiadajace sa jednak bolesne...i gdzie tu wiarygonosc?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz tez nic nie powiedział na monitorze widziałam ;) położna mi wytlumaczyla co oznacza która cyferka ;) tam jest tętno dzidzi, tętno twoje i poziom skurczy.

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Mi lekarz tez nic nie powiedział na monitorze widziałam ;) położna mi wytlumaczyla co oznacza która cyferka ;) tam jest tętno dzidzi, tętno twoje i poziom skurczy.

ja nawet monitoru nie widze,bo jest odwrocone ode mnie :P
    a na wydruku to sa 2 wykresy no i obok po angielsku cos napisane. Gdyby bylo po polsku to pewnie cos bym wiecej wiedziala hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 20:39

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a w ogole to ja troche nie rozumiem tego ktg.
    No bo niby wykres wykazuje skurcze..ale ich sie tak naprawde nie czuje.
    A te skurcze porodowe czy tez przepowiadajace sa jednak bolesne...i gdzie tu wiarygonosc?
    Majeczko skurcze na poziomie jak u mnie to żadne skurcze dopiero jak dochodzą do 60-80 to coś tam mogą znaczyć a te u mnie to żadne skurcze...właściwie można powiedzieć że skurczy nie mialam

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie są 3 wykresy na gorze tętno dziecka, pod spodem moje a na dole skurcze...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuszek pobolewa już jakiś czas, tylko że to chyba nie są skurcze.
    O teraz w tym momencie mam skurcz...

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Majeczko skurcze na poziomie jak u mnie to żadne skurcze dopiero jak dochodzą do 60-80 to coś tam mogą znaczyć a te u mnie to żadne skurcze...właściwie można powiedzieć że skurczy nie mialam

No nie znam sie totalnie na tym...

a teraz jak bede szla , to zrobie az zdjecie telefonem tych moich wykresow. Moze cos rozszyfruje w domu, tak z ciekawosci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    To u mnie są 3 wykresy na gorze tętno dziecka, pod spodem moje a na dole skurcze...

to u mnie chyba jesli dobrze pamietam to nie ma wykresu dot. tetna dziecka. Bo zauwazylam,ze przez pielegniarke jest napisane obok dlugopisem tetno dziecka ile wynosilo. Czyli na to wychodzi,ze ona z ekranu spisuje.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to dziwne myslalam ze wszystkie ktg są takie same :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta może cos się zaczyna dziac u Ciebie :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Hmm to dziwne myslalam ze wszystkie ktg są takie same :/

no mi sie kojarza 2 wykresy. Chyba,ze sie myle i zle pamietam :)
    U mnie w szpitalu to te ktg chyba jakies przepotopowe takze....

‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ