X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry/dobry wieczor...
    od 2 nie spie.. i jeszcze koszmarna zgaga,wr.....

Dziś nasz dzień...., ale tylko na suwaczku :P
    41 tydz. wg belly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 02:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Majeczka nie martw się będziemy się motywować ;) ja oprócz tych 10 co przytyłam w ciąży chciałabym zrzucić dodatkowe 15 wiec w sumie jakieś 25 kg żeby ważyć i wyglądać tak jak kiedyś kiedy byłam młoda i piękna :D :P

we dwie zawsze raźniej ;)
    Akurat u mnie też 25 kg.... :/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    A jak karmiłaś? Wzięłaś jakieś poduchy z domu? Bo ja jakoś nie wyobrazam sobie karmienia poza domem :( bo tu mam cały arsenał dokola ;)

Wyciagam cycka i tyle :) caly arsenal mam przy sobie :)

A u nas pierwsze nocne karmienie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja juz któraś tam pobudka...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze siedze...
    buszuje na allegro

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas 2 karmienie. Jak w zegarku co 3h. Ale to i tak rekord - wcześniej było co 1h :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka właśnie też wcina nocny posiłek :-) udało nam się przespać 4h :-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nocny posilek wlasnie :)
    Z tym ze ja mojego rozbojnika musze obudzic w nocy zeby w ogole zjadl cos bo on by przespal cala noc bez karmienia :/
    Niby fajnie ze takie ma spanie w nocy ale jest na razie za malutki na przespanie ponad 5h bez karmienia no i po 5h to mi cyce juz chca eksplodowac...

PS gratulacje dla swiezo upieczonych mam! Podczytuje Was codziennie ale nie zawsze jest czas napisac ;)

v50lkjv.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Wyciagam cycka i tyle :) caly arsenal mam przy sobie :)

A u nas pierwsze nocne karmienie :)
    Bo ja mam w domu taka poduchę, w kształcie litery "C" ( na ktorej a propos spałam będąc w ciąży) i owijam sie ta poducha i sobie karmie na siedząco Łucję.. Ale przecież nie zabiorę tej poduchy ze sobą do wózka bo sie po prostu nie zmieści ;) I jakoś nie potrafię sobie wyobrazic karmienia bez takiej " podpórki". Zazdroszczę Ci, źe Ty umiesz.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana w domu tez mam poduche ;)
    Ale czesto karmie tez bez nie bo np w bujanym fotelu :) tak sie nauczylam ze karmie w roznych warunkach ;)

My mamy 2 karmienie :) fajnie wejsc tu i spiknac sie podczas gdy dzieciaki koncumuja :)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w różnych pozycjach karmie :-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bujany fotel ale jakoś o nim zapominam w porze karmienia, muszę wreszcie spróbować bo tak to karmię na poduszce kojcu

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów karmienie :-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój glodomorek jadl o 3 i powoli się budzi na cycka:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciężko się karmi bez poduchy, ale jak trzeba było to na pikniku na kocu i nawet w samochodzie na tylnim siedzeniu karmiłam. Trochę niewygodnie ale jak dziecko płacze to się nie myśli. Raz podczas karmienia w parku zwiało mi pieluche i cycek wylecial, pech chciał ze akurat rowerzysta się napatoczyl, omal w drzewo nie przywalil..taki młody chlopaczek :D teraz zamówiłam sobie specjalna chustę do karmienia żebym więcej takich zonkow nie miala :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 07:14

ofcooo, Paula55, afrykanka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, może faktycznie wypróbuje w domu rożne opcje karmienia. Tzn bez poduchy. Bo jeśli chodzi o techniki karmienia to najcześciej wybieram opcje "spod pach"y i "klasyczna krzyżowa". Czasem "na leżąco" ( dawno nie próbowałam ) ale pamietam, ze była dla mnie dość zaawansowana i tak niezdarnie mi to wychodziło ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Mi też ciężko się karmi bez poduchy, ale jak trzeba było to na pikniku na kocu i nawet w samochodzie na tylnim siedzeniu karmiłam. Trochę niewygodnie ale jak dziecko płacze to się nie myśli. Raz podczas karmienia w parku zwiało mi pieluche i cycek wylecial, pech chciał ze akurat rowerzysta się napatoczyl, omal w drzewo nie przywalil..taki młody chlopaczek :D teraz zamówiłam sobie specjalna chustę do karmienia żebym więcej takich zonkow nie miala :p
    ahahahaha niezłe. Ciekawe czy ja będę miała takie akcje ;P
    A jakie są chusty do karmienia bo nie słyszałam? Tzn słyszałam tylko o chustach do noszenia.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka zapinana na szyi :) tylko trochę późno pomyslalam bo lato się skończyło

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla świeżych mam :)
    Ja wywalam cyca wszędzie ;) przykrywam tylko siebie i młodego tetrą i jest git. cycka mi nie przewiewa i mamy troszkę prywatności a i wyjść mogę do ludzi ;)
    Też karmię na leżąco i z młodym razem zasypiamy ;)
    na te kryzysy powiem Wam coś pokrzepiającego - mnóstwo par oddałoby mnóstwo pieniędzy by być w Naszej sytuacji, by mieć maleństwo przy sobie... zazdroszczą nam tych nieprzespanych nocy i płaczu dziecka... pomyślcie sobie jakie to szczęście słyszeć płacz dziecka... wiele par stara się o to latami i nie wychodzi... A jeśli myślicie sobie, że może nie dorosłyście do roli matki - to jest błąd, człowiek tak naprawdę nigdy nie jest gotowy do takiej roli, czy w wieku 20 lat czy 30, zawsze są kryzysy jak dziecko nie śpi po kilka nocy z rzędu, no bo kto jest na to gotowy? nie da się wyspać na zapas... tyle spałyśmy w ciąży i nie nazbierałyśmy tego snu na zapas bo nie tak działa nasz organizm. Także głowa do góry kobietki, wszystko kiedyś mija i jak tak patrzę na starszego synka to taki żal w sercu, że tak szybko wszystko mija. Potem dojdą inne problemy i sytuacje na które też nie jesteśmy gotowi, ale czy na tym nie polega nasze życie? cały czas się uczymy i uczyć będziemy. Jak to sobie mówię: uczę się przez całe życie a i tak umrę głupia ;)

kark, Majeczka2014, stardust87, Paula55, Tysia87, Nelus, deidre, magdzia26, le'nutka, afrykanka, akuszerka89, Fipsik, pestka, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    A jak karmiłaś? Wzięłaś jakieś poduchy z domu? Bo ja jakoś nie wyobrazam sobie karmienia poza domem :( bo tu mam cały arsenał dokola ;)
    My tydzień temu byliśmy poza domem od 10.30 do 17 i wzięłam poduchę do karmienia :)
    Ja akurat karmię tylko spod pachy (jak byłam w ciąży to nie mogłam sobie wyobrazić w ogóle takiej pozycji) albo na leżąco :)
    No, ale ja mam fasolkę z Motherhood, więc on jest fajna i w pokrowcu wielkości paczki pampersów ;)

‹‹ 2116 2117 2118 2119 2120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ