Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry/dobry wieczor...
    od 2 nie spie.. i jeszcze koszmarna zgaga,wr.....

Dziś nasz dzień...., ale tylko na suwaczku :P
    41 tydz. wg belly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 02:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Majeczka nie martw się będziemy się motywować ;) ja oprócz tych 10 co przytyłam w ciąży chciałabym zrzucić dodatkowe 15 wiec w sumie jakieś 25 kg żeby ważyć i wyglądać tak jak kiedyś kiedy byłam młoda i piękna :D :P

we dwie zawsze raźniej ;)
    Akurat u mnie też 25 kg.... :/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    A jak karmiłaś? Wzięłaś jakieś poduchy z domu? Bo ja jakoś nie wyobrazam sobie karmienia poza domem :( bo tu mam cały arsenał dokola ;)

Wyciagam cycka i tyle :) caly arsenal mam przy sobie :)

A u nas pierwsze nocne karmienie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja juz któraś tam pobudka...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze siedze...
    buszuje na allegro

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas 2 karmienie. Jak w zegarku co 3h. Ale to i tak rekord - wcześniej było co 1h :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka właśnie też wcina nocny posiłek :-) udało nam się przespać 4h :-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nocny posilek wlasnie :)
    Z tym ze ja mojego rozbojnika musze obudzic w nocy zeby w ogole zjadl cos bo on by przespal cala noc bez karmienia :/
    Niby fajnie ze takie ma spanie w nocy ale jest na razie za malutki na przespanie ponad 5h bez karmienia no i po 5h to mi cyce juz chca eksplodowac...

PS gratulacje dla swiezo upieczonych mam! Podczytuje Was codziennie ale nie zawsze jest czas napisac ;)

v50lkjv.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Wyciagam cycka i tyle :) caly arsenal mam przy sobie :)

A u nas pierwsze nocne karmienie :)
    Bo ja mam w domu taka poduchę, w kształcie litery "C" ( na ktorej a propos spałam będąc w ciąży) i owijam sie ta poducha i sobie karmie na siedząco Łucję.. Ale przecież nie zabiorę tej poduchy ze sobą do wózka bo sie po prostu nie zmieści ;) I jakoś nie potrafię sobie wyobrazic karmienia bez takiej " podpórki". Zazdroszczę Ci, źe Ty umiesz.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana w domu tez mam poduche ;)
    Ale czesto karmie tez bez nie bo np w bujanym fotelu :) tak sie nauczylam ze karmie w roznych warunkach ;)

My mamy 2 karmienie :) fajnie wejsc tu i spiknac sie podczas gdy dzieciaki koncumuja :)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w różnych pozycjach karmie :-)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bujany fotel ale jakoś o nim zapominam w porze karmienia, muszę wreszcie spróbować bo tak to karmię na poduszce kojcu

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów karmienie :-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój glodomorek jadl o 3 i powoli się budzi na cycka:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ciężko się karmi bez poduchy, ale jak trzeba było to na pikniku na kocu i nawet w samochodzie na tylnim siedzeniu karmiłam. Trochę niewygodnie ale jak dziecko płacze to się nie myśli. Raz podczas karmienia w parku zwiało mi pieluche i cycek wylecial, pech chciał ze akurat rowerzysta się napatoczyl, omal w drzewo nie przywalil..taki młody chlopaczek :D teraz zamówiłam sobie specjalna chustę do karmienia żebym więcej takich zonkow nie miala :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 07:14

ofcooo, Paula55, afrykanka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, może faktycznie wypróbuje w domu rożne opcje karmienia. Tzn bez poduchy. Bo jeśli chodzi o techniki karmienia to najcześciej wybieram opcje "spod pach"y i "klasyczna krzyżowa". Czasem "na leżąco" ( dawno nie próbowałam ) ale pamietam, ze była dla mnie dość zaawansowana i tak niezdarnie mi to wychodziło ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Mi też ciężko się karmi bez poduchy, ale jak trzeba było to na pikniku na kocu i nawet w samochodzie na tylnim siedzeniu karmiłam. Trochę niewygodnie ale jak dziecko płacze to się nie myśli. Raz podczas karmienia w parku zwiało mi pieluche i cycek wylecial, pech chciał ze akurat rowerzysta się napatoczyl, omal w drzewo nie przywalil..taki młody chlopaczek :D teraz zamówiłam sobie specjalna chustę do karmienia żebym więcej takich zonkow nie miala :p
    ahahahaha niezłe. Ciekawe czy ja będę miała takie akcje ;P
    A jakie są chusty do karmienia bo nie słyszałam? Tzn słyszałam tylko o chustach do noszenia.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka zapinana na szyi :) tylko trochę późno pomyslalam bo lato się skończyło

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla świeżych mam :)
    Ja wywalam cyca wszędzie ;) przykrywam tylko siebie i młodego tetrą i jest git. cycka mi nie przewiewa i mamy troszkę prywatności a i wyjść mogę do ludzi ;)
    Też karmię na leżąco i z młodym razem zasypiamy ;)
    na te kryzysy powiem Wam coś pokrzepiającego - mnóstwo par oddałoby mnóstwo pieniędzy by być w Naszej sytuacji, by mieć maleństwo przy sobie... zazdroszczą nam tych nieprzespanych nocy i płaczu dziecka... pomyślcie sobie jakie to szczęście słyszeć płacz dziecka... wiele par stara się o to latami i nie wychodzi... A jeśli myślicie sobie, że może nie dorosłyście do roli matki - to jest błąd, człowiek tak naprawdę nigdy nie jest gotowy do takiej roli, czy w wieku 20 lat czy 30, zawsze są kryzysy jak dziecko nie śpi po kilka nocy z rzędu, no bo kto jest na to gotowy? nie da się wyspać na zapas... tyle spałyśmy w ciąży i nie nazbierałyśmy tego snu na zapas bo nie tak działa nasz organizm. Także głowa do góry kobietki, wszystko kiedyś mija i jak tak patrzę na starszego synka to taki żal w sercu, że tak szybko wszystko mija. Potem dojdą inne problemy i sytuacje na które też nie jesteśmy gotowi, ale czy na tym nie polega nasze życie? cały czas się uczymy i uczyć będziemy. Jak to sobie mówię: uczę się przez całe życie a i tak umrę głupia ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, stardust87, Paula55, Tysia87, Nelus, deidre, magdzia26, le'nutka, afrykanka, akuszerka89, Fipsik, pestka, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    A jak karmiłaś? Wzięłaś jakieś poduchy z domu? Bo ja jakoś nie wyobrazam sobie karmienia poza domem :( bo tu mam cały arsenał dokola ;)
    My tydzień temu byliśmy poza domem od 10.30 do 17 i wzięłam poduchę do karmienia :)
    Ja akurat karmię tylko spod pachy (jak byłam w ciąży to nie mogłam sobie wyobrazić w ogóle takiej pozycji) albo na leżąco :)
    No, ale ja mam fasolkę z Motherhood, więc on jest fajna i w pokrowcu wielkości paczki pampersów ;)

‹‹ ‹ 2116 2117 2118 2119 2120 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ