Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus wrote:Mi też ciężko się karmi bez poduchy, ale jak trzeba było to na pikniku na kocu i nawet w samochodzie na tylnim siedzeniu karmiłam. Trochę niewygodnie ale jak dziecko płacze to się nie myśli. Raz podczas karmienia w parku zwiało mi pieluche i cycek wylecial, pech chciał ze akurat rowerzysta się napatoczyl, omal w drzewo nie przywalil..taki młody chlopaczek teraz zamówiłam sobie specjalna chustę do karmienia żebym więcej takich zonkow nie miala :p
-
nick nieaktualnyDba, święta prawda.
Ciocia mojego M z mężem starała się 10 lat. Jak się córka nam urodziła to nie przyjechali nawet. Potem adoptowali dwóch chłopców (wtedy 3 i 5 lat) i znowu mieliśmy z nimi kontakt, ale teraz jak się z nimi widzieliśmy i wiedzieli, że jestem w ciąży to się niby śmiali, że pieluchy, nocne wstawanie itd., ale widziałam po nich, że chcieliby wyglądać jak zombie i być urzygani mlekiem od stóp do głów.
Ja tydzień temu ważyłam tyle co przed ciążą, figura już jest fajna, ale wolałabym bardziej wklęsły brzuch
A co do seksu to ostatnio nawet mi było tak dobrze, że myślałam, że dojdę i kurde tak mnie wtedy zaczęło boleć, że masakra i musieliśmy skończyć serduchowanie
W ogóle mam teraz dziwne uczucie. Po córce miałam wrażenie, że jestem tam wielka i w ogóle męża nie czuję, a teraz mam wrażenie, że jestem tam za wąska, że go czuję aż za bardzo i, że jest za duży jak na mnie...
Dziwne, nie wiem czy to kwestia tego, że wcześniej sn a teraz cc? -
Dba ma swieta racje!! Jak sobie przypomne te pol roku staran i niepowodzen i mysle ze synka moglo by ńie byc to wsystko mija
Ja mam w rodzinie pare ktora starala sie 20 lat o dziecko....nikomu nie zycze. Cieszmy sie kochane tym ze dzieciaki sa z nami
U nas juz poranne sniadankowe karmienie
Nelus ja myslalam o takiej chuscie do karmienia i po przyjezdzie z Pl chyba kupie
-
Hej Mamuski Witamy sie po pierwszej nocy w domu i o dziwo bylo dobrze! Mlody cala noc spal sam w gondoli (zauwazylam,ze spi lepiej jak spi sam!), maz mi go na pierwsze karmienie przyniosl o polnocy, potem go polozyl i wyszedl z domu do roboty, drugie krmienie o 3 (i usypianie do 5 o zgrozo! Szkoda ze enie weszlam na belly, bo zasypialam na stojaco) i trzecie dopiero po 7, po ktorym na godzinke usnal mi na klacie i tak sobie spalismy w 3
W ogole to przyszla moja fasolka do karmienia i musze przyznac, ze to bardzo fajna sprawa, wlasnie Mati konsumuje zajadle, a ja mam wolne rece
Zwazylam sie narszcie... Na razie tylko 11kg na minusie, zostalo 9kg do zrzucenia, bo do wyjsciowych 49 nie chce wracac, zadowole sie 52 Ciekawe ile mi to zajmie...https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Betinka gratulujemy postepow
U mnie podpbne pory karmienia zycze powodzenia w dalszych postepach
My wlasnie konsumujemy z niemalzem kawke a synek cwiczy glowke. Ale z niego nerwus jak mu cos nie wychodzi haha. Zupelnie jak mamusiabetinka lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!!!
Nie wiem czy mnie pamiętacie:)
Tydzien mnie nie było:)
W poniedziałek urodziłam synka, jest cudownyyyyy
Druga doba w domku jest za nami, pierwsza nie była zbyt fajna natomiast dzisiaj w nocy to pobudka o 1:40 w nocy a potem dopiero ok.5:30 rano a teraz dalej śpi:)Muszę go za moment wybudzić chyba:) Jest KOCHANYYYYY
Wkleję zdjęcie na Facebooka dzisiaj:)
Poród odbył się przez CC i moje pytanie czy i jak dbacie o siebie po porodach przez cesarskie cięcie????
I po jakim czasie odbyłyście pierwszy spacer i na jak długo?
Buziaki dla każdej z Was:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 09:53
betinka, magdzia26, le'nutka, Kaarolina, ofcooo, kark, afrykanka, Majeczka2014, akuszerka89, pestka, stardust87, Quatriona lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:A pijecie kawę?
Pralinka gratulacje
mi połowa butelki już poszła sab simplexa znowu mąż będzie musiał kupić. jak podaję mu go regularnie to sam pięknie kupki robi i wali bąki wcześniej był z tym mega problem. Także spokojniejsze dziecko i szczęśliwa mama -
Ja pilam dzis zbozowke. Ale kilka razy pilam tez z mc i nic sie nie dzialo.
Gratki Pralinka!!!
Ja o rane po cc dbalam tak ze przemywalam szarym mydlem w plynie i masowalam
Pierwszy spacer byl po tyg i trwal min godzine
Ja sab simplex odbiore teraz w Pl. Jutro lecimyyyy
-
pralinka wrote:Cześć Dziewczyny!!!
Nie wiem czy mnie pamiętacie:)
Tydzien mnie nie było:)
W poniedziałek urodziłam synka, jest cudownyyyyy
Druga doba w domku jest za nami, pierwsza nie była zbyt fajna natomiast dzisiaj w nocy to pobudka o 1:40 w nocy a potem dopiero ok.5:30 rano a teraz dalej śpi:)Muszę go za moment wybudzić chyba:) Jest KOCHANYYYYY
Wkleję zdjęcie na Facebooka dzisiaj:)
Poród odbył się przez CC i moje pytanie czy i jak dbacie o siebie po porodach przez cesarskie cięcie????
I po jakim czasie odbyłyście pierwszy spacer i na jak długo?
Buziaki dla każdej z Was:*
Ja rane musialam 2x dziennie myc mydlem pod prysznicem, pptem osuszyc papierowym recznikiem i psiknac Octeniseptem i tez papierowym wytrzec. Masowac do dzis nie jestrm w stanie, bp w srodku nadal boli, a ppza tym nikt mi nie zalecal masowania
Pierwszy spacer w 10 dobie na jakies 40 min. Uwazaj tylko na szybkie chodzenie, ja w 11 dobie pedzilam z wozkiem do parku na lawke, bo mlody chcial cycka i po tym pedzie myslalam,, ze nie wroce do domu. Robilo mi soe slabo z bolu jak tylko wstawalam z lawki.
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ewi25 wrote:Bo wyczytałam na necie ze podczas karmienia piersią nie jest wskazane picie kawy ale ja już wymiekam powoli bo w ciąży piłam kawę i teraz takie nagłe odstawienie chyba mi nie służy i jeszcze mam bardzo niskie ciśnienie.https://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Mi kazali tylko myć żelem pod prysznic jakimś delikatnym i tyle...
Nawet nie wiem czy używać Octeniseptu..boję się hehe
W szpitalu przemywali Octeniseptem, ale nic nie mówili abym w domu tak robiła...
O masażu też nikt nic nie wspominał...
Co ile używasz tego Octeniseptu?
Może z racji że fajnie się ta rana goi to nie kazali nic robić prócz mycia i osuszania?
Dziękujemy za gratki, w sumie to domyślam się ze 90% z Nas obecnych już tu rozpakowana??
Wklejcie listę, bo nawet nie nadrobię tego o czym pisałyście:)
-
Majeczka2014 wrote:wiecie co, mozecie wysmiac mnie ale ja sie jakos glupio doluje,ze mi sie nie uda zrzucic:/ a nie ukrywam tego i jestem szczera,ze dla mnie wyglad jest wazny i kg... juz chyba taki kompleks z wczesniejszych lat...
gdyby to 10 kg bylo to byl by dla mnie pikus...
Matko ale Was ciężko nadrobić, już drugi dzień się staramMajeczka2014 lubi tę wiadomość
-
U mnie tez nie zalecali masowania ale mnie dzieki temu elegancko sie goi juz dawno nic nie boli. Bardzo szybko tez wrocilam calkowicie do siebie. Terax wogole nie pamietam ze mialam cc.
O masowaniu pisala na forum (nie wrzesniowkach) jedna kobitka i jej rana tez sie pieknie zagoila
Mi zadnych octaniseptow nie kazali uzywac wiec nie uzywalam:)
Smigam juz dawno jak sarenka i ost juz zalozylam dzinsy bez problemu ze cos boli
-
Pralinka moje gratulacje ) ja tez przemywalam rane szarym mydlem recznikiem papierowym wycieralam i psikalam 3-4razy dziennie.. i tak jak betinka nie masuje bo ciagle mnie boli zwlaszcza zgrubienie ktore mi sie zrobilo...
A dzisij P (spal w drugim pokoju wczoraj) przyszedl z przeprosinami i sniadaniem do lozka do mnie ale Go pogonilam a niech troche sie nastarabetinka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
No wlasnie...wam sie te zgrubienia porobily a ja juz nic takiego tam nie czuje... Taktez pisala ta dziewczyna ze maduje zeby jej sie nicńie zrobilo takiegoa byla to juz jej 2 cc z tego co kojaze
Ale moze umnie tez duzo dalo to ze ja nie mialam tych zwyklych zew szwow...
Karolinko ales ty nie ugieta hehe dobrze!! Facetow trzeba krotko trzymac moj urlop zaczal to wlasnie zrobil sniadanko (rano kawke) a teraz bierze sie za sprzatanie moje jedyne zadanie na dzis to uprasowac ciuszki malego
A my dzis mamy gosci po poludniu...ciekawe kiedy sie spakujemy?!