X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i 7 Nas karmienie nr 2 ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak mnie glowa boli i mam niskie ciśnienie, ja potrzebuje kawy jak zbawienia a boję się napić.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No i 7 Nas karmienie nr 2 ;)
    Ty chyba bardzo chcesz, zebysmy przestaly Cie lubic :D ;)

Nooo Majeczka!!!!! Cos mi mowi, ze rodzisz! Ooooo,a to pazdziernik sie zrobil!
    Magdzia, a Ty jak???
    Girlsy,informujcie!!!!!! Moze dolaczycie do grona niespiacych inaczej ;)

Jejkuuuu jaka ulga, po tym nocnym masowaniu Matis sie obudzil prawie bez ropy! Musial mu sie faktycznie.przytkac kanalik! Juz przemyte i masujemy dalej. Pewnie sie obejdzie bez lekarza :)

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz betinka, jak nie trzeba to lekarzy omija się z daleka:)
    a u nas od 7:30 karmienie nr 6!

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Boże jak mnie glowa boli i mam niskie ciśnienie, ja potrzebuje kawy jak zbawienia a boję się napić.
    Nie bój się - Ja piję codziennie rano słabą z mlekiem. Nawet na rozpisce ze szpitala z dietą mamy karmiącej jest napisane że można od czasu do czasu.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie nr 2.moj synek lubi pospac i daję się wyspać mamie.Kocham go!!!!!

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Ewi ma rację - ryzykujesz takimi postami :P

Edit: o i Tysia kolejna :@

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:22

akuszerka89, Tysia87 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Nie bój się - Ja piję codziennie rano słabą z mlekiem. Nawet na rozpisce ze szpitala z dietą mamy karmiącej jest napisane że można od czasu do czasu.
    Ale pijesz sypaną z mlekiem?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Kurcze jak ja Wam współczuję, że tyle razy wstajecie. Mój je o 21, potem budzi się o 2 i o 5:30 i potem zazwyczaj dopiero o 9, ale dziś postanowił zrobić mamie niespodziankę. Położyłam się o 6:30 a o 7 mój dzidź wstał. Do 8:30 walczyłam z nim próbując go uśpić u mnie w łóżku. Były opcje na lewym i prawym boczku, na plecach, na brzuszku, na mnie i nic. 3 razy sprawdzałam czy nie ma kupy a ten skubaniec nie chce spać. W końcu ja się tak rozbudziłam, że mogę już zapomnieć o spaniu. Poza tym zaraz i tak będzie chciał jeść.

A macie może zaparcia? Ja załatwiam się tylko raz w tygodniu. :(

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zgrupowanie zrobiło się nocne no to i Ja pewnie wlecę noca hehe u nas dziś dobrze od pukać:) Jedzonko o 21 poten o 2:30 i o 8:15 i gra :)

Jaki Okres o czym Wy tu melacie? cholerka! :( Ja go nie chce mi do życia on nie potrzebny :P
    A u nas jescze pępek się trzyma kiedy on odpadnie szlak mnie trafia mamy byc cierpliwi

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn jest cudny - jem brzoskwinie, śliwki, nawet ostatnio jak byliśmy u teściów, to mam M zrobiła na kolację smażone kiełbasy z cebulą, a młody w ogóle nie zareagował :P

Za to dziś mnie niepokoi. Zjadł w nocy o 1 10minut i poszedł spać. Potem 4 to samo. Teraz o 7 jadł tylko 5 minut, ale mu potem na siłę wcisnęłam sutka z powrotem i jeszcze te 5 minut jadł. Jakoś mi się nie chce wierzyć, że nagle mam takie super mleko, skoro jeszcze wczoraj jadł po 20minut i płakał jak go chciałam od piersi odstawić :/

Dziewczyny, rozwierać się, bo już wrzesień minął :P

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, strasznie długo się z tym kikutem męczycie :/ A czym go pielęgnujesz?

Ja też jeszcze nie spodziewam się okresu. Przy córce przyszedł dopiero jak całkiem odstawiłam młodą (w wcześniej nie raz miałam przerwy nawet po 10h w karmieniu), więc mam nadzieję, że teraz też moje ciało da mi odetchnąć :D

W ogóle tak sobie myślę, że jak mi pokarmu starczy, to chyba będę do pierwszego ząbka karmić, bo ten brutal już mnie tak ściska dziąsełkami, że podczas karmienia nie raz kurwy i inne się sypią po cichu, a co dopiero jakby zębiskami miał mnie do tego haratać :/

Io, ja przez pierwsze 2 tygodnie po cc wypróżniłam się może ze 2 razy, ale teraz jest lepiej i średnio 2 razy w tygodniu muszę posiedzieć dłużej w wc :P

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io ja się załatwiam rzadko,tak raz na 3 dni

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:01

7w3d 💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Grono niespiacych inaczej" dobre betinka :D nie wiem czy do tego grona czy do grona "kobiet najlepiej przeczyszczonych przed porodem" ja się pytam ile można już chyba z 5 razy zaliczyłam "2" ledwo żyje :/ brzuch nadal boli jak bolał i plecy tez... dziewczyny też tak mialyscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:18

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jak tam u Ciebie kochana dawaj znaka?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mika, strasznie długo się z tym kikutem męczycie :/ A czym go pielęgnujesz?

Ja też jeszcze nie spodziewam się okresu. Przy córce przyszedł dopiero jak całkiem odstawiłam młodą (w wcześniej nie raz miałam przerwy nawet po 10h w karmieniu), więc mam nadzieję, że teraz też moje ciało da mi odetchnąć :D

W ogóle tak sobie myślę, że jak mi pokarmu starczy, to chyba będę do pierwszego ząbka karmić, bo ten brutal już mnie tak ściska dziąsełkami, że podczas karmienia nie raz kurwy i inne się sypią po cichu, a co dopiero jakby zębiskami miał mnie do tego haratać :/

Io, ja przez pierwsze 2 tygodnie po cc wypróżniłam się może ze 2 razy, ale teraz jest lepiej i średnio 2 razy w tygodniu muszę posiedzieć dłużej w wc :P
    octaniseptem i to jest mój błąd przy pierwszym dziecku zrobiłam gencjaną i położna teraz mówiła mi ze od niej szybciej odpada
    pępek małej odpadł wtedy w tydzień tyle ze nie skusiłam się na nią bo ona brudzi na fioletowo i załuje bo teraz bawię się z octaniseptem i wszyscy mówią ze jak pępek był dobrze przyrosnięty to dłużej zajmie nawet do 8 tygodni :(
    wczoraj byłam u pediatry z czymś innym (mianowicie z tym trądzikiem) i kazałam luknąć do pępka więc powiedziała ze pępek lada dzień powinien odpaść bo już suchy jest tyle ze mi się nie wydaje ze tak szybko raczej ponosimy go jeszcze troszkę :(

Ja też się boję tych zębów :( niechce mieć zdzartych cycków jeszcze mi sie przydadzą :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi 3 miesiące karmienia w zupełności wystarczą.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją tak na szybkosci bo zaraz muszę zbierać ba ktg.
    Madzia to Ty dziś możesz rodzic a ją jutro:-) albo obydwie dziś. A to orzeczyszczanie to dobry znak!
    Ją godz temu zaliczylam 2 ale to raczej ze stresu mnie pogonilo. U ciebie adrealina a u mnie strach i niepokojv zalaczyl:-(
    U mnie w sumie żadnych nowości. Brzuch boli ale nad ranem o wiele bardziej

Madzia trzymam kciuki :-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Majeczka może Cię zostawia po tym ktg :) mówiłam Ci ze będziemy razem rodzic :P
    A mój brzuch zaraz eksploduje boli jak mega mocny ból okresowy aż mnie poty gorące zalewają :/ jak to fałszywy alarm to się chyba pochlastam :P kurcze boje się pod prysznic iść bo jak mnie mocniej rozboli to chyba zejde a sama w domu jestem...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 2143 2144 2145 2146 2147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ