Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie, u nas tez juz drugie. I kupilam malemu infacol bo bolal go brzuch, nawet chyba pomogl bo nie prezy sie juz tak bardzo jak wczesniej.
Po tamtym karmieniu poszlam do lazienki i zalala mnie krew, wtf? Teraz wlasnie tez czuje z leci i nie wiem o co chodzi. Jakies pomysly, sugestie? -
Ale @ to ja pidobno mialam tydzien temu bo w tamta niedziele byla podobna sytuacja tylko krwi mniej. A dzi jest jej tyle co w taka konkretna miesiaczke. Do dupy. Zobaczymy czy sie rozkreci jeszczw.
-
Witam sie nocnie! My po pierwszym karmieniu o 1:30, maly sie telepie w mamaroo a ja czekam az zasnie, zeby go przelozyc do wozka. Ciekawe ile to potrwa bo on ani mysli spac
Oczko po pierwszym spaniu masakra Zalepione ogromna warstwa ropy, swietlik nie daje rady. Raniutko dzwonie do przychodni zeby go jakis lekarz przyjal. Doczytalam sie o tym zatkanym kanaliku lzowym, a tu tez Aleksa pisala, ze jej synek ma to samo. Mati ma zgrubienie przy nosku az. Matkoooo ;(
Akuszerka, u mnie po 3 tyg od cc krwawienie ustalo na 3 dni i ktorejs nocy znow luchnelo z grubej rury i trwa do dzishttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Betinka a sprobuj rozmasowac kolistymi ruchami ten kanalik, moze bez lekarza sie obwjdzie? Bo podobno przetykanie kanaliku nie jezt zbyt przyjemne.
-
No wlasnie jak tylko przeczytalismy o tym to zaczelismy masowac - raz przy przewijaniu ponad godzine temu i potem jakgo karmilam to jeszcze raz. Ale tego ropska jest tak duzo, ze mysle, ze potrzeba antybekteryjne kropelki, zeby sie zapalenie spojowek nie przypaletalo. Aleksa pisala,ze oni dostali kropelki jakies. Kurcze, u niego ten kanalik musial kulec od poczatku, bo po wiekszym placzu mu sie kleilo i mial troszke ropki, ale dzisiaj w ciagu kilku minut sie zebralo na maksa, biale gluty.https://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Betinka, nie mam pojęcia. Ja ciągle kombinuję jak odłożyć po noszeniu żeby się nie obudził ale mi nie idzie
wy mialyscie te @ karmiąc piersią? Bo u nas na sr gin mówiła że jak się karmi to rzadko kiedy jest owulacja. -
A mój dzisiaj taki marudny że mam ochotę wyrzucić go przez balkon. Nie boli go brzuszek, ma sucho, jadł o 1 a nie śpi. Dałam mu cyca bo już nie miałam pomysłów o co mu chodzi. Narazie śpi z cyckiem w buzi, zobaczymy co będzie jak go odłożę do łóżeczka.
-
My pierwsze karmienie tzn pierwsze było po22, ale dla mnie to jeszcze nie noc:-) drugie pewnie około 7 więc potworek daję mi się wyspać. Chyba mnie przeziebienie bierze.tak mnie glowa boli i mi zimno i na zmiane gorąco, troche lipa....https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
I ja sie witam na nocnym karmieniu - u nas już 2. W całym mieszkaniu pachnie pieczonym kurczakiem - mezus zrobił wieczorem. Będziemy dziś mieli pycha żarełko. Kurczak piekł sie w piekarniku nabity na puszkę otwartego piwa. Cały przyprawiony itp. Hehe zobaczymy co to wyszło mojemu mezowi.
Btw wczoraj na obiad mielismy kurczaka z KFC - mój pierwszy fast food po porodzie ;P - taki nie planowany ten obiad bo byliśmy potwornie glodni po wizycie u lekarza + ja jeszcze w pracy musialam powypelniac papierki . Ale jaki przepyszny mmmm. Chociaż troche z tego życia pełnego brudnych pieluch, bolących sutków i płaczu w niebo głosy..... -
U nas 3 karmienie... cos chyba dolega temu dzieciorowi ze co godzine sie budzi. Stardust no wlasnie przy kp ta @. Tylko ma jak bylismy w szpitalu z zoltaczka to maly w nocy karmiony byl mm a ja spalam, wiec przerwy miedzy karmieniami byly nawet 5-godzinne i przez to plodnosc mogla wrocic:-) tylko po co mi to krwawienie?
-
Witam sie:) U nas drugie karmienie. Mala troche meczy kupa bo steka i pierdzi co chwile. Dzielnie walczy i tylko slucham czy sobie sama poradzi z zasnieciem potem.
Akuszerka mnie tez dzis tak zalalo. A juz jak nie karmilam to nie nosilam wkladki. Zonk. Polalo sie a potem chwile jeszcze kapalo. Widac to normalne skoro nie tylko ja tak mam:/ -
stardust87 wrote:Jest i trzecie.
Słuchajcie ,czy wy się nadal tak strasznie pocicie? To już ponad 3 tyg po porodzie a ja ciągle jestem w nocy cała mokrahttps://www.maluchy.pl/li-68923.png