X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta :) nadrobilam was na mega expresie :)
    Niestety mamy tak napiety grafik ze ciezko mi wejsc na neta a wieczorem jak maly spi to u mńie w pokoju na poddaszu net nie odbiera :/
    Wogole wieczorami to padam po calym dniu. Ciagle gdzies chodzimy, jezdzimy, zalatwiamy... Maly jest mega dzielny bo wszystko to znosi dobrze. Co chwila go ktos bawi, oglada :/ troche mńie to juz wkurza bo mam wrazenie ze odbiera za duzo bodzcow i potem jest nerwowy :/
    Generalnie jest ok ale musze to wszystko bardziej w vzasie rozlozyc.
    Maly nadostawal tyle prezentow ze nie mamy szans tego wszystkiego zapakowac i zabrac do siebie :)

Wogole widze ze pojjawia sie tyle tematow ze smutno mi ze nie moge sie do wszystkiego odniesc :(
    Fipsik ja uwazam ze nic na sile!! Jak mala tak gryzie to nie ma sensu isc opcja zesraj sie a nie daj sie!!!
    Moja szwagierka od poczatku daje cycka raz na dobe (o 5 rano) a caly daien odciaga mleko i daje z butli. Super rozwiazanie!!!

Moj maly tez dzis mial gorasza noc choc tragedii nie bylo. Budzil sie czesciej na karmienie. Po jednym to siedzialam z nim z godz na rekach bo nie mialam serca go odlozyc... Tak sie smial przez sen ze nie moglam sie napatrzec. Normalnie dzioba rozwarl na maxa i taki smile!!! :) i tak kilka razy :)

Co do dwojki... Ja tez nie zalatwiam rzadziej niz przed ciaza. Nie wiem z czego to wynika :/

Pozdrawiamy wszystkie ciocie :)

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Ale pijesz sypaną z mlekiem?
    Pije rozpuszczalną bo sypanej nie lubię ale taką z 1 łyżeczki śmiało możesz :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi pojawia się śluz brazowy... chyba zadzwonię po swojego P...

stardust87, Agusia ;), zoi, akuszerka89, Majeczka2014, Io, kark, BlackLuna lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa magdzia!!! Powodzenia :) i dawaj znac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

kurcze tyle rzeczy jest do zrobienia w ciągu dnia, że nie mam czasu nic napisać na forum.Czytam na bieżąco w tel. pod czas karmienia, ale jak tylko chcę coś napisać to synek zaczyna się wiercić i nie da się odezwać ;)

Betinka jak możesz wrzuć jeszcze raz link do tego stanika sportowego, który polecasz ?

Magdzia i Majeczka cierpliwości, co się odwlecze to nie uciecze ;) cieszcie się ostatnimi dniami ciąży i spokoju :) już na dniach i wy będziecie mamami :)

Ktoś pytał o chrupkie pieczywo sonko, ja jem i jest ok :)

Na tyle postów chciałam odpowiedzieć, a teraz u siadłam do kompa i zapomniałam co i komu chciałam napisać.

U mnie synek jest względnie grzeczny, ma dwie dłuższe drzemki w ciągu dnia takie ok 2h i kilka krótkich, jak nie śpi to głównie je i niestety płacze :( chyba zaczynają mu się kolki. Na razie daję mu delicol. Wyszła mu też wysypka na brzuszku, taka nie krostki tylko małe czerrwone plamki. Dziś będzie u nas położna to dopytam co t może być.

W nocy też w miarę spokojnie mamy ok 3 pobudki na szybkie jedzonko i zmianę pieluszki i śpi dalej więc idzie się wyspać :)

Paula podziwiam was za odwagę i podróż samolotem z takim maluchem :) Ja się na razie boję zabrać go do marketu czy kościoła, na razie u nas w grę wchodzi tyko spacer po lasku :) chociaż zazwyczaj śpi i jest bardzo grzeczny, tylko raz wracałam do domu na sygnale ;) bo mój głodomor się obudził :)

Jeśli chodzi o karmienie to zmów mam sporo mleczka i chyba w lewej piersi robi mi się zastój, bo coś mnie zaczyna pobolewać. Szymek też zaczął jeść krócej, w nocy starcza mu 15 mn, w ciągu dnia ok 30. M\być może mleko zrobiło się pełniejsze i maluch szybciej się najada.

Majeczka2014, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka a jak podajesz DELICOL?

relganlikx65a1ud.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Szonka a jak podajesz DELICOL?

6 kropli przed prawie każdym karmieniem prosto do dziubka, w nocy nie podaję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:02

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo :)
    Ja też kupiłam DELICOL i nie bardzo wiedziałam jak podawać :/
    A młody po każdym jedzeniu jęczy, płacze, wierci się i puszcza bączki, a przy tym strasznie stęka i się męczy :(

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w dzień mam maga głodomora i je co 1,5 godziny ale ma 2 drzemki jedna 3 godziny zawsze jak w zegarku spi od 14 do 17 czasem do 18 bo o 14 odbieram z zerówki starsza a mała wózek po prostu uwielbia ale jak jedzie bo jak stoi to się zaczyna wiercic musi dobrze i głęboko zasnąć:( wasze tez tak mają?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, u nas tez kikut sie trzyma :/ W poniedzialek po wizycie u pediatry wytoczylam ciezkie dziala i kupilam spirytus 95%. Mocze w nim patyczek i dokladnie przecieram, a potem z drgiej strony na scho.

Io, na zwalczylam zaparcia dodajac do moich duszonych jablek otreby zytnie - efekt murowany. Ale i tak jest masakra, bo mimo ze nie rodzilam sn, to mnie tak zaatakowali dupni przyjaciele, ze mam wrazenie, ze rodze i to z turbo krwotokiem :(

Magdzia, no teraz to nie ma odwrotu! Rodzisz!
    Majeczka, sprezaj sie, walczylyscie razem ostatnie na placu boju, to i sie razem rozpakujecie :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój królewicz w ciągu dnia je co 4-4,5 godz. W nocy za to różnie raz budzi się po 3 godz a raz nawet po 5.
    A teraz zrobił mi niespodziankę jak go przewijałam i walnął kupę na przewijak :/

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w końcu zaaplikowałam wczoraj czopek bo bolą mnie te hemoroidy... paczka leżała od 2 tyg, w końcu wzięłam się za to.
    U nas kikut sie oderwał :/ trzymał się ledwo co i oderwał się podczas kąpieli, pępek się ślizga, 3 razy dziennie przecieram go spirytusem żeby zakażenie się nie wdało :/ u nas ten pępek głęboki jest, pewnie dlatego się tak stało :/

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    martusia - dziewczyny zamawiały z tej strony
    http://www.sabsimplex.net.pl/
    w Polsce raczej nigdzie ich nie dostaniesz.
    Dziękuję za odpowiedź :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa!!!!! Chyba mamy kryzys laktacyjny!!! Mati je je je, po czym zaczyna sie odrywac i placze, wiec wzielam laktator po 15min karmienia i odciagnelam 10ml z obu cyckow razem :/ Nie czaje tego, 2 dni temu mialam 80ml w jednym, a dzis taki zonk.
    Myslicie, ze moze to byc przez to, ze bardzo malo jem?! Nie mam apetytu wcale i potrafie zjesc 2 marne posilki w ciagu dnia :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba tej nocy juz tyle sobie nie pośpie bo mała regularnie wyje co 2h na cyca. teraz jak zwykle bawi sie w najlepsze a mam prawie 3 w nocy, oczy mi się zamykają! Jak ja to kocham:(

201703012752.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja zamawiałam tutaj:

http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml
    Migotka a te krople są takie same jak te z Niemiec bo cena trochę niska mi się wydaje ??

relgh3715xtq0i4d.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawajcie hihi, musicie zamknąć listę dziś 1 październik :) u nas u listopadówek mamy już 3 wrześniówki :)

Trzymam kciuki :)

Mika 28, Majeczka2014, kark lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka stardust nie martwie sie chyba dolacze do Was.. po dzisiejszej wizycie u.pediatry cos czuje ze bedziemy z Krzychem przechodzic koszmar..

No ale od poczatku.. poszlismy dzisiaj na 9.do najlepszego pediatry u Nas w Elblagu.. obejrzal mi Krzysia od czubka glowy po najmniejszy paluszek u stopki no i. Okazalo sie ze Krzys ma.wodniaka (jak dobrze zapamietalam ta nazwe) prawego jadra i ma sie wchlonac do 6msc a jak nie to dopiero wtedu usg.. co do wymiotow mam odstawic zageszczacz bo mimo to i tak zaczal wymiotowac.. i zaczynamy prace z karmieniem samym cycem TYLKO 20MINUT!!! przed karmieniem musimy robic masaz(pokazal co i jak robic) i tak jeden cycek 10minut pozniej do pionu zeby odbil pozniej 2gi cycek 10 minut i znowu odbicie i max 10minut w pionie i pozniej zabawa albo spanie... na razie jest po jednym karmieniem 20sto minutowy i lezy z Tata zobaczymy za ile sie obudzi.. ale czuje ze PRZESPANE NOCE odejda w zapomnienie..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego cena jest taka niska...ale stężenie simeticonu jest takie samo

relganlikx65a1ud.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Nie wiem dlaczego cena jest taka niska...ale stężenie simeticonu jest takie samo
    Dziękuję za odp :)

relgh3715xtq0i4d.png
‹‹ 2144 2145 2146 2147 2148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ