Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczeta nadrobilam was na mega expresie
Niestety mamy tak napiety grafik ze ciezko mi wejsc na neta a wieczorem jak maly spi to u mńie w pokoju na poddaszu net nie odbiera
Wogole wieczorami to padam po calym dniu. Ciagle gdzies chodzimy, jezdzimy, zalatwiamy... Maly jest mega dzielny bo wszystko to znosi dobrze. Co chwila go ktos bawi, oglada troche mńie to juz wkurza bo mam wrazenie ze odbiera za duzo bodzcow i potem jest nerwowy
Generalnie jest ok ale musze to wszystko bardziej w vzasie rozlozyc.
Maly nadostawal tyle prezentow ze nie mamy szans tego wszystkiego zapakowac i zabrac do siebie
Wogole widze ze pojjawia sie tyle tematow ze smutno mi ze nie moge sie do wszystkiego odniesc
Fipsik ja uwazam ze nic na sile!! Jak mala tak gryzie to nie ma sensu isc opcja zesraj sie a nie daj sie!!!
Moja szwagierka od poczatku daje cycka raz na dobe (o 5 rano) a caly daien odciaga mleko i daje z butli. Super rozwiazanie!!!
Moj maly tez dzis mial gorasza noc choc tragedii nie bylo. Budzil sie czesciej na karmienie. Po jednym to siedzialam z nim z godz na rekach bo nie mialam serca go odlozyc... Tak sie smial przez sen ze nie moglam sie napatrzec. Normalnie dzioba rozwarl na maxa i taki smile!!! i tak kilka razy
Co do dwojki... Ja tez nie zalatwiam rzadziej niz przed ciaza. Nie wiem z czego to wynika
Pozdrawiamy wszystkie ciociemagdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
kurcze tyle rzeczy jest do zrobienia w ciągu dnia, że nie mam czasu nic napisać na forum.Czytam na bieżąco w tel. pod czas karmienia, ale jak tylko chcę coś napisać to synek zaczyna się wiercić i nie da się odezwać
Betinka jak możesz wrzuć jeszcze raz link do tego stanika sportowego, który polecasz ?
Magdzia i Majeczka cierpliwości, co się odwlecze to nie uciecze cieszcie się ostatnimi dniami ciąży i spokoju już na dniach i wy będziecie mamami
Ktoś pytał o chrupkie pieczywo sonko, ja jem i jest ok
Na tyle postów chciałam odpowiedzieć, a teraz u siadłam do kompa i zapomniałam co i komu chciałam napisać.
U mnie synek jest względnie grzeczny, ma dwie dłuższe drzemki w ciągu dnia takie ok 2h i kilka krótkich, jak nie śpi to głównie je i niestety płacze chyba zaczynają mu się kolki. Na razie daję mu delicol. Wyszła mu też wysypka na brzuszku, taka nie krostki tylko małe czerrwone plamki. Dziś będzie u nas położna to dopytam co t może być.
W nocy też w miarę spokojnie mamy ok 3 pobudki na szybkie jedzonko i zmianę pieluszki i śpi dalej więc idzie się wyspać
Paula podziwiam was za odwagę i podróż samolotem z takim maluchem Ja się na razie boję zabrać go do marketu czy kościoła, na razie u nas w grę wchodzi tyko spacer po lasku chociaż zazwyczaj śpi i jest bardzo grzeczny, tylko raz wracałam do domu na sygnale bo mój głodomor się obudził
Jeśli chodzi o karmienie to zmów mam sporo mleczka i chyba w lewej piersi robi mi się zastój, bo coś mnie zaczyna pobolewać. Szymek też zaczął jeść krócej, w nocy starcza mu 15 mn, w ciągu dnia ok 30. M\być może mleko zrobiło się pełniejsze i maluch szybciej się najada.Majeczka2014, Paula55 lubią tę wiadomość
-
Ja to w dzień mam maga głodomora i je co 1,5 godziny ale ma 2 drzemki jedna 3 godziny zawsze jak w zegarku spi od 14 do 17 czasem do 18 bo o 14 odbieram z zerówki starsza a mała wózek po prostu uwielbia ale jak jedzie bo jak stoi to się zaczyna wiercic musi dobrze i głęboko zasnąć wasze tez tak mają?
-
Mika, u nas tez kikut sie trzyma W poniedzialek po wizycie u pediatry wytoczylam ciezkie dziala i kupilam spirytus 95%. Mocze w nim patyczek i dokladnie przecieram, a potem z drgiej strony na scho.
Io, na zwalczylam zaparcia dodajac do moich duszonych jablek otreby zytnie - efekt murowany. Ale i tak jest masakra, bo mimo ze nie rodzilam sn, to mnie tak zaatakowali dupni przyjaciele, ze mam wrazenie, ze rodze i to z turbo krwotokiem
Magdzia, no teraz to nie ma odwrotu! Rodzisz!
Majeczka, sprezaj sie, walczylyscie razem ostatnie na placu boju, to i sie razem rozpakujecieMajeczka2014 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
ja w końcu zaaplikowałam wczoraj czopek bo bolą mnie te hemoroidy... paczka leżała od 2 tyg, w końcu wzięłam się za to.
U nas kikut sie oderwał trzymał się ledwo co i oderwał się podczas kąpieli, pępek się ślizga, 3 razy dziennie przecieram go spirytusem żeby zakażenie się nie wdało u nas ten pępek głęboki jest, pewnie dlatego się tak stało -
Aaaaaaaa!!!!! Chyba mamy kryzys laktacyjny!!! Mati je je je, po czym zaczyna sie odrywac i placze, wiec wzielam laktator po 15min karmienia i odciagnelam 10ml z obu cyckow razem Nie czaje tego, 2 dni temu mialam 80ml w jednym, a dzis taki zonk.
Myslicie, ze moze to byc przez to, ze bardzo malo jem?! Nie mam apetytu wcale i potrafie zjesc 2 marne posilki w ciagu dniahttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Betinka stardust nie martwie sie chyba dolacze do Was.. po dzisiejszej wizycie u.pediatry cos czuje ze bedziemy z Krzychem przechodzic koszmar..
No ale od poczatku.. poszlismy dzisiaj na 9.do najlepszego pediatry u Nas w Elblagu.. obejrzal mi Krzysia od czubka glowy po najmniejszy paluszek u stopki no i. Okazalo sie ze Krzys ma.wodniaka (jak dobrze zapamietalam ta nazwe) prawego jadra i ma sie wchlonac do 6msc a jak nie to dopiero wtedu usg.. co do wymiotow mam odstawic zageszczacz bo mimo to i tak zaczal wymiotowac.. i zaczynamy prace z karmieniem samym cycem TYLKO 20MINUT!!! przed karmieniem musimy robic masaz(pokazal co i jak robic) i tak jeden cycek 10minut pozniej do pionu zeby odbil pozniej 2gi cycek 10 minut i znowu odbicie i max 10minut w pionie i pozniej zabawa albo spanie... na razie jest po jednym karmieniem 20sto minutowy i lezy z Tata zobaczymy za ile sie obudzi.. ale czuje ze PRZESPANE NOCE odejda w zapomnienie..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png