X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta :) nadrobilam was na mega expresie :)
    Niestety mamy tak napiety grafik ze ciezko mi wejsc na neta a wieczorem jak maly spi to u mńie w pokoju na poddaszu net nie odbiera :/
    Wogole wieczorami to padam po calym dniu. Ciagle gdzies chodzimy, jezdzimy, zalatwiamy... Maly jest mega dzielny bo wszystko to znosi dobrze. Co chwila go ktos bawi, oglada :/ troche mńie to juz wkurza bo mam wrazenie ze odbiera za duzo bodzcow i potem jest nerwowy :/
    Generalnie jest ok ale musze to wszystko bardziej w vzasie rozlozyc.
    Maly nadostawal tyle prezentow ze nie mamy szans tego wszystkiego zapakowac i zabrac do siebie :)

Wogole widze ze pojjawia sie tyle tematow ze smutno mi ze nie moge sie do wszystkiego odniesc :(
    Fipsik ja uwazam ze nic na sile!! Jak mala tak gryzie to nie ma sensu isc opcja zesraj sie a nie daj sie!!!
    Moja szwagierka od poczatku daje cycka raz na dobe (o 5 rano) a caly daien odciaga mleko i daje z butli. Super rozwiazanie!!!

Moj maly tez dzis mial gorasza noc choc tragedii nie bylo. Budzil sie czesciej na karmienie. Po jednym to siedzialam z nim z godz na rekach bo nie mialam serca go odlozyc... Tak sie smial przez sen ze nie moglam sie napatrzec. Normalnie dzioba rozwarl na maxa i taki smile!!! :) i tak kilka razy :)

Co do dwojki... Ja tez nie zalatwiam rzadziej niz przed ciaza. Nie wiem z czego to wynika :/

Pozdrawiamy wszystkie ciocie :)

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Ale pijesz sypaną z mlekiem?
    Pije rozpuszczalną bo sypanej nie lubię ale taką z 1 łyżeczki śmiało możesz :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi pojawia się śluz brazowy... chyba zadzwonię po swojego P...

stardust87, Agusia ;), zoi, akuszerka89, Majeczka2014, Io, kark, BlackLuna lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa magdzia!!! Powodzenia :) i dawaj znac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

kurcze tyle rzeczy jest do zrobienia w ciągu dnia, że nie mam czasu nic napisać na forum.Czytam na bieżąco w tel. pod czas karmienia, ale jak tylko chcę coś napisać to synek zaczyna się wiercić i nie da się odezwać ;)

Betinka jak możesz wrzuć jeszcze raz link do tego stanika sportowego, który polecasz ?

Magdzia i Majeczka cierpliwości, co się odwlecze to nie uciecze ;) cieszcie się ostatnimi dniami ciąży i spokoju :) już na dniach i wy będziecie mamami :)

Ktoś pytał o chrupkie pieczywo sonko, ja jem i jest ok :)

Na tyle postów chciałam odpowiedzieć, a teraz u siadłam do kompa i zapomniałam co i komu chciałam napisać.

U mnie synek jest względnie grzeczny, ma dwie dłuższe drzemki w ciągu dnia takie ok 2h i kilka krótkich, jak nie śpi to głównie je i niestety płacze :( chyba zaczynają mu się kolki. Na razie daję mu delicol. Wyszła mu też wysypka na brzuszku, taka nie krostki tylko małe czerrwone plamki. Dziś będzie u nas położna to dopytam co t może być.

W nocy też w miarę spokojnie mamy ok 3 pobudki na szybkie jedzonko i zmianę pieluszki i śpi dalej więc idzie się wyspać :)

Paula podziwiam was za odwagę i podróż samolotem z takim maluchem :) Ja się na razie boję zabrać go do marketu czy kościoła, na razie u nas w grę wchodzi tyko spacer po lasku :) chociaż zazwyczaj śpi i jest bardzo grzeczny, tylko raz wracałam do domu na sygnale ;) bo mój głodomor się obudził :)

Jeśli chodzi o karmienie to zmów mam sporo mleczka i chyba w lewej piersi robi mi się zastój, bo coś mnie zaczyna pobolewać. Szymek też zaczął jeść krócej, w nocy starcza mu 15 mn, w ciągu dnia ok 30. M\być może mleko zrobiło się pełniejsze i maluch szybciej się najada.

Majeczka2014, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka a jak podajesz DELICOL?

relganlikx65a1ud.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Szonka a jak podajesz DELICOL?

6 kropli przed prawie każdym karmieniem prosto do dziubka, w nocy nie podaję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:02

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo :)
    Ja też kupiłam DELICOL i nie bardzo wiedziałam jak podawać :/
    A młody po każdym jedzeniu jęczy, płacze, wierci się i puszcza bączki, a przy tym strasznie stęka i się męczy :(

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w dzień mam maga głodomora i je co 1,5 godziny ale ma 2 drzemki jedna 3 godziny zawsze jak w zegarku spi od 14 do 17 czasem do 18 bo o 14 odbieram z zerówki starsza a mała wózek po prostu uwielbia ale jak jedzie bo jak stoi to się zaczyna wiercic musi dobrze i głęboko zasnąć:( wasze tez tak mają?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, u nas tez kikut sie trzyma :/ W poniedzialek po wizycie u pediatry wytoczylam ciezkie dziala i kupilam spirytus 95%. Mocze w nim patyczek i dokladnie przecieram, a potem z drgiej strony na scho.

Io, na zwalczylam zaparcia dodajac do moich duszonych jablek otreby zytnie - efekt murowany. Ale i tak jest masakra, bo mimo ze nie rodzilam sn, to mnie tak zaatakowali dupni przyjaciele, ze mam wrazenie, ze rodze i to z turbo krwotokiem :(

Magdzia, no teraz to nie ma odwrotu! Rodzisz!
    Majeczka, sprezaj sie, walczylyscie razem ostatnie na placu boju, to i sie razem rozpakujecie :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój królewicz w ciągu dnia je co 4-4,5 godz. W nocy za to różnie raz budzi się po 3 godz a raz nawet po 5.
    A teraz zrobił mi niespodziankę jak go przewijałam i walnął kupę na przewijak :/

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w końcu zaaplikowałam wczoraj czopek bo bolą mnie te hemoroidy... paczka leżała od 2 tyg, w końcu wzięłam się za to.
    U nas kikut sie oderwał :/ trzymał się ledwo co i oderwał się podczas kąpieli, pępek się ślizga, 3 razy dziennie przecieram go spirytusem żeby zakażenie się nie wdało :/ u nas ten pępek głęboki jest, pewnie dlatego się tak stało :/

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    martusia - dziewczyny zamawiały z tej strony
    http://www.sabsimplex.net.pl/
    w Polsce raczej nigdzie ich nie dostaniesz.
    Dziękuję za odpowiedź :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa!!!!! Chyba mamy kryzys laktacyjny!!! Mati je je je, po czym zaczyna sie odrywac i placze, wiec wzielam laktator po 15min karmienia i odciagnelam 10ml z obu cyckow razem :/ Nie czaje tego, 2 dni temu mialam 80ml w jednym, a dzis taki zonk.
    Myslicie, ze moze to byc przez to, ze bardzo malo jem?! Nie mam apetytu wcale i potrafie zjesc 2 marne posilki w ciagu dnia :(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba tej nocy juz tyle sobie nie pośpie bo mała regularnie wyje co 2h na cyca. teraz jak zwykle bawi sie w najlepsze a mam prawie 3 w nocy, oczy mi się zamykają! Jak ja to kocham:(

201703012752.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja zamawiałam tutaj:

http://www.docsimon.pl/towar/sab-simplex-krople-suspensja-30ml
    Migotka a te krople są takie same jak te z Niemiec bo cena trochę niska mi się wydaje ??

relgh3715xtq0i4d.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dawajcie hihi, musicie zamknąć listę dziś 1 październik :) u nas u listopadówek mamy już 3 wrześniówki :)

Trzymam kciuki :)

Mika 28, Majeczka2014, kark lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka stardust nie martwie sie chyba dolacze do Was.. po dzisiejszej wizycie u.pediatry cos czuje ze bedziemy z Krzychem przechodzic koszmar..

No ale od poczatku.. poszlismy dzisiaj na 9.do najlepszego pediatry u Nas w Elblagu.. obejrzal mi Krzysia od czubka glowy po najmniejszy paluszek u stopki no i. Okazalo sie ze Krzys ma.wodniaka (jak dobrze zapamietalam ta nazwe) prawego jadra i ma sie wchlonac do 6msc a jak nie to dopiero wtedu usg.. co do wymiotow mam odstawic zageszczacz bo mimo to i tak zaczal wymiotowac.. i zaczynamy prace z karmieniem samym cycem TYLKO 20MINUT!!! przed karmieniem musimy robic masaz(pokazal co i jak robic) i tak jeden cycek 10minut pozniej do pionu zeby odbil pozniej 2gi cycek 10 minut i znowu odbicie i max 10minut w pionie i pozniej zabawa albo spanie... na razie jest po jednym karmieniem 20sto minutowy i lezy z Tata zobaczymy za ile sie obudzi.. ale czuje ze PRZESPANE NOCE odejda w zapomnienie..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego cena jest taka niska...ale stężenie simeticonu jest takie samo

relganlikx65a1ud.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Nie wiem dlaczego cena jest taka niska...ale stężenie simeticonu jest takie samo
    Dziękuję za odp :)

relgh3715xtq0i4d.png
‹‹ 2144 2145 2146 2147 2148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ