X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina mój ma od urodzena wodniaczki na obu jąderkach w USG wyszło że wszystko tam drożne i ok a pediatra powiedziała że prawie zawsze się wchłaniają i faktycznie jego klejnociki są już normalnych rozmiarów :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 1 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, pisalam keidys na poczatku ciazy, potem dlugo nie wchodzilam na belly a teraz mam problem i chyba potrzebuje sie wyzalic... Mam nadzieje, ze nie odbierzecie tego zle...
    Cala ciaze mialam termin na 23.09. Poniewaz w szpitalu, w ktorym chce rodzic wywoluje sie 7 dni po terminie, pojechalam tam wczoraj i juz prawie bylam przyjeta, ale Pani zaczela liczyc nowa date z usg z 12 tygodnia i wyszlo jej 28.09. Nie mogla mnie wiec przyjac na wywolywanie.
    Jestem zla, bo bylam u lekarza przedwczoraj na kontroli i mowil, ze jego zdaniem zaraz zaczne rodzic, bo dzidzia jest juz bardzo nisko... Miewam bole, ale one przechodza po jakims czasie. Juz stracilam nadzieje, ze urodze bez wywolywania.
    Jestem tez zla, bo zwoleninie mialam do 23.09, leci mi juz macierzynski, moj narzeczony jest na urlopie i tez traci wolne dni, do tego, juz bylam pewna, ze dzis o tej porze bede miala moja Alicje na reku...
    Powiedzcie mi, czy slyszalyscie, zeby to sie zdarzalo? 5 dni pomylki w ustalaniu terminu porodu z usg?
    Przepraszam, ze tak pesymistycznie pisze. Gratuluje Wam, mamy i trzymam kciuki za te jeszcze ciezarne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:28

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin a ten pierwszy termin to na jakiej podstawie lekarz Ci ustalil?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 1 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na podstawie usg z 12 tygodnia, drugi termin z OM na 29.09. Zmienialam lekarza prowadzacego w czasie trwania ciazy ale nie weryfikowal tego terminu.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze liczy się termin z usg z 12 tygodnia. Nie wiem jak lekarz mógł się tak pomylic :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z macierzynskiego korzysta się jak się urodzi dzidzia to idz do tego szpitala i skoro dali Ci wilczy bilet to żądaj od nich zwolnienia ja bym tak zrobiła
    Kuźwa gdzie my żyjemy???????

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 1 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jutro mam ktg, zapytam sie jeszcze trzeciego lekarza jak to jest mozliwe, moze dowiem sie czegos jeszcze...

• Kinkin Koleżanka

Wysłany: 1 października 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu mi powiedzieli, ze mam dwa tygodnie na zlozenie macierzynskiego, wiec juz moge go ciagnac a wyslac wniosek jak dzidzia sie juz urodzi. i ze nie moga mi wystawic zwolenienia, bo nie zostalam przyjeta do szpitala.

• pralinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny
    Brakuje mi czasu aby odpisywac na posty, pewnie wiekszosc zWas ma identycznie.
    Co robiłyście na łuszczącą skórkę u dzieci?
    Położna kazała robić NIC.

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie mogą Ci robić takich szopek :( boże drogi co za ludzie a niechcesz jechać do innego szpitala może tam już nie będą się bawić w coś takiego jak liczenie terminu bo to Ty na tym tracisz zamiast 100% wypłaty to dostaniesz już mniej a nawet jak o kase nie chodzi to samo nastawinie na dzidziusia
    Ehh żyjemy w Polsce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:51

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czesc Dziewczyny
    kup kremik jakiś dobrze natłuszczający emolium lub oilatum albo jeszcze inne ismaruj rano i wieczorem skóra powinna dojść do siebie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    kup kremik jakiś dobrze natłuszczający emolium lub oilatum albo jeszcze inne ismaruj rano i wieczorem skóra powinna dojść do siebie
    Myslisz że Linomag zielony może być czy nie bardzo?

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czesc Dziewczyny
    ja polecam kremik firmy mustella rewelacyjnie nawilza

relgh3715xtq0i4d.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 1 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_28, bylam w innym szpitalu, to babka powiedziała, nie patrząc na datę z usg, ze ona by sie trzymała w gole terminu z miesiączki, bo jest on tak samo prawdopodobny, wiec mam jeszcze troche czasu...

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    on tez natłuszcza mozesz spróbowac jesli po 2-3 dniach będzie to samo to będziesz musiała dokupić pewnie coś mocniej nawilzającego Ja miałam tak z Julką ona cała odmoczona się urodziła ale potem skóra nawet na paluszkach schodziła smarowałam emolium i oliwką rano i wieczorem np rano oliwka wieczorem kremik po 2 tyg miałyśmy ładną skórkę

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowalam Saba ten z Poznania i jest dobry,wiec moze warto ze sprawdzonego zrodla? Dostawa 1 dzien.

Ktoras z Was o stanik mnie pytala - wystarczy w wyszukiwarce allegro wpisac 'Brubeck' i wyskocza :) Ja juz czekam na drugi, czarny tym razem :)

Karolina, a moze ten lekarz sensowny jest i taki sposib karmienia podziala na Krzysia? Kilka nieprzespanych nocy i sue unormuje? Wodniaczkiem sie nie martw na zapas!

A my jutro o 12 mamy pierwsze spotkanie z polozna - lepiej pozno niz wcale :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czesc Dziewczyny
    Pralinko, bo ten pierwszy naskorek wszystkie dzieci zrzucaja, moze uznala to za naturalne. Ja Matiego smarowalam KREMEM Linomag Bobo A+E, a teraz go smaruje kremikiem Babydream w rozowej tubce, taki bez substancji zapchowej i jest gladziutki, do tego super nawilza Vitella Oilbath do kapieli.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka dlatego zobaczymy Jego sposob moze Malemu bedzie lepiej.. a ufam Mu bo On uratowal moja siostre i mojego P tez leczy i Jego mama mowi ze uratowal Mu zycie.. a mowil ze wodniaczkami to sie mozna martwic po 6msc wiec sporo czasu jest zeby sie wchlonol ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Noi pojawia się śluz brazowy... chyba zadzwonię po swojego P...

Madzia super!! Jestem podekscytowana :)
    trzymam kciuki mocno mocnooooo!

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Uff mała śpi więc sobie na spokojnie odpocznę :)

Dziś jak to zawsze noc była super, tzn. mała po kąpieli zasnęła po 21, obudziła się na pierwsze karmienie po 1.30, potem na drugie po 4.30 no i potem już na trzecie po 8:30. Usypiania aż tak długiego nie było, bo jak pojadła i odbiła to po odłożeniu do łóżeczka zasnęła.

Oczywiście wszystkim mamusiom bardzo współczuję pogryzionych sutków, ja bynajmniej takich problemów nie mam bo od przyjścia do domku karmię mm, jest mi z tym źle no ale co miałam zrobić. Mała się nie najadała, w szpitalu darła się w niebogłosy od 22 do rana, przez te krzyki ani jedna położna nie przyszła... szkoda bo wtedy naprawdę potrzebowałam pomocy.

Kwestia kolek, na razie mała przy kupkach ani przy bączkach nie płacze, ale w razie "w" codziennie rano podajemy jej dicoflor, poprawa jest no i kupki codziennie też są

Co do mnie no to wczoraj wyczarowałam sobie kumpli na dupie :/ no niestety, przy każdym wypróżnieniu boli jak skurczybyk i sama nie wiem co na to brać. Chyba sobie kupie jakąś maść bo nie wiem czy długo tak wytrzymam chodząc do łazienki co 2 dni

Mówiłyście też o tym poceniu. Najpierw jak po porodzie wróciłam do domu to było mi tak zimno że grzejniki na noc musiałam włączać, a jeszcze jak miałam wstać do małej to wręcz musiałam się opatulać w szlafrok.. tak już się trzęsłam z zimna. Potem jak już doszłam do siebie to za każdym nocnym wstawaniem zauważyłam pot w okolicach klatki piersiowej, teraz też tak jest (czasami)

Co do becikowego, to właśnie wczoraj był przelew na konto. Były trudności w załatwianiu, ale daliśmy radę

Mamy też załatwioną pierwszą wizytę szczepienną, wizyta odbędzie się 16 października, boję się, dlatego też pod wpływem pani doktor zdecydowałam się na szczepionki z NFZ

Co do kikuta, polecam oczyszczanie spirytusem 2 razy dziennie, ja się do tego stosowałam i odpadł już 2 tygodnie temu

Ciuszki na 56 poszły w odstawkę, no i z racji odcisków na pachwinie przeszliśmy już na pieluszki rozm 3 :)

Mała też nie ma odparzeń, zawsze smarujemy ją Alantanem. Kąpać, kąpiemy ją codziennie tylko w samej wodzie z dodatkiem zaparzonego rumianku no i też pielęgnujemy ją samą oliwką, są rezultaty bo nie ma ani suchego ciałka, ani żadnych krostek.

Aaaa no i bym zapomniała. Majeczka, magdzia - obyście bez bólu powitały swe październikowe dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:07

Majeczka2014, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 2145 2146 2147 2148 2149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ