Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja po ktg:
naczekalam sie troche na to ktg.. niedawno wrocilam. Maja dzis cos spokojna byla, malo ruszala..ale ruchy byly, serduszka tez posluchalam. Nie zdarzylam zerknac na wykres czy jakies skurcze byly czy nie, a ginka mi nie powiedziala nic konkretnego. Jedynie to,ze ktg szpitalne do dupy no to sobie tak mysle,zeby zmienili. Czas najwyzszy. W piatek jesli bede na ktg to zerkne w karcie. Nie spodziewalam sie, ale "zaprosila" mnie na fotel ginekologiczny,zeby sprawdzic jak tam szyjka, rozwarcie. Szyjka nadal miekka, skrocona, rozwarcie na 1,5 cm. No i zrobila mi masaz szyjki... Jak to ona powiedziala,ze dziure zrobila.... Delikatna to nie byla, juz moj gin.(facet) delikatniejszy , bedac na fotelu myslalam,ze jej glowe ukrece. Mimo,ze miala rekawiczki czulam jej paznokcia jak mi grzebala uczucie nie fajne, wiadomo bolesne ,ale po ochlonieciu na zewnatrz stwierdzam,ze do przezycia.Pisknelam z dwa razy "ala, ala", ale nie bylo az tak zle... No i trzeba czekac na rozwoj sytuacji...
wyjscia innego nie mam
A jak wyszlam to sie trzeslam i bylam w dziwnym amoku. Dopiero po kilkunastu minutach mi przeszło. Chyba z tych emocjiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 13:10
-
nick nieaktualny
-
betinka wrote:Aaaaaaaa!!!!! Chyba mamy kryzys laktacyjny!!! Mati je je je, po czym zaczyna sie odrywac i placze, wiec wzielam laktator po 15min karmienia i odciagnelam 10ml z obu cyckow razem Nie czaje tego, 2 dni temu mialam 80ml w jednym, a dzis taki zonk.
Myslicie, ze moze to byc przez to, ze bardzo malo jem?! Nie mam apetytu wcale i potrafie zjesc 2 marne posilki w ciagu dnia -
Majeczko ja czuję że u Ciebie tez dzisiaj się zacznie zobaczysz
A u mnie pojawiły się pierwsze skurcze jakieś 2 h temu. Sciagnelam juz swojego P i czekamy na rozwój sytuacjiMajeczka2014, Agusia ;), Io, Fipsik, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Majeczko ja czuję że u Ciebie tez dzisiaj się zacznie zobaczysz
A u mnie pojawiły się pierwsze skurcze jakieś 2 h temu. Sciagnelam juz swojego P i czekamy na rozwój sytuacji
nie wiadomo jak szybko ruszy...i czy w ogole ruszy...
Ja tez czekam na Wasz rozwoj sytuacji
-
nick nieaktualny
-
pralinka wrote:Czesc Dziewczyny
Brakuje mi czasu aby odpisywac na posty, pewnie wiekszosc zWas ma identycznie.
Co robiłyście na łuszczącą skórkę u dzieci?
Położna kazała robić NIC. -
nick nieaktualnyMajeczka2014 wrote:cos kojarze ,ze ktoras miala masaz szyjki robiony?
Czy u Was jakos ruszyło w miare szybko? Jakies oznaki?
Mi ten masaż dawał tylko nadzieje na jakiśkolwiek objaw porodu. Zresztą gdyby nie wywołanie to na pewno na spokojnie mogłabym przenieść ciąże do października -
hehe u mnie tez moze by się do gwiazdki urodziła Ja nie miałam zadnych objawów porodu ale chyba wszystkie objawy ciśąży hehe oj jak se przypomne jak mnie wszystko bolało to wam współczuje dziewczyny:( raz raz i się rozpakowywac
Ja tam za tym nie tęsknie -
nick nieaktualnyKarolciu, ja sie nie ociagam to lokatorka w brzuchu
Po tym badaniu tak mnie podbrzusze nawala i krocze,ze hej...
Wzielam sie za sprzatanie, ale kur...codziennie sprzatam praktycznie,ze nie ma co sie nazbierac wiec to takie sprzatanie ,a nie sprzatanie -
nick nieaktualny
-
Witam.Dzisiaj mąż pojechał na 15 do pracy,wróci rano.Miesiąc urlopu się skończył,a ja zostałam z rozwrzeszczanym Damiankiem i jego mega nieusłuchliwym bratem Mateuszem.Tylko się pytam..Dlaczego dzisiaj obaj mają kiepskie humory??
Mam nadzieję,że dam rady.Przeziębienie mnie złapało lekkie,więc popijam herbatkę.Byliśmy wczoraj na usg bioderek,normalnie tak sie wszystko ekspresowo odbyło,ze byłam w szoku.Lekarz po 4 dzieci wołał naraz i latał od jednego do drugiego.Jutro jedziemy do kardiologa na kontrol,oby wszystko było oki.Pozdrawiam i zmykam,bo synek głodny,trzeba cyca daćCamille87, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
To widzę, że nie jestem sama z zaparciami. Na mnie zawsze działała kawa z mlekiem ale i jednego i drugiego boję się napić. A robienie 2 po tygodniu to bardzo niefajne przeżycie
Dziewczyny - rozpakowywać się dzisiaj i będzie z głowyMajeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Betinko a tego kremu Linomag używasz od samego początku?
Mi położna własnie mówiła że to normalne z tą skórką.
Dziewczyny po ilu dniach od przybycia do domku robiłyście kąpiel dzieciom w wanience i jak czesto? My Małego na razie przemywamy przegotowaną wodą itp. tak kazali Nam postępować w szpitalu i połozna, dopóki kikut nie odpadnie...
-
Ja kąpie codziennie malusią bo dla Nas to taki rytuał kompanko pielegnacja mleczko i spanko :)U nas w szpitalu zabierają do siebie na salkę tam gdzie kąpią dzieciaczki i robią im pielęgnacje i tam pokazują jak kąpać nie ważne czy jesteś już mamą 5 dzieci i tak zapraszają zeby popatrzeć a i sobie po prostu przypomniałam :)a u Was w szpitalu nie kąpali Ci dziecka???
-
Doti współczuję Ci złego humoru u obu synków. Mam jednak nadzieję że wszystko się ułoży i dasz radę
U nas Linomag wywołał odparzenia dupki więc teraz używam na zmianę sudocremu z ziajką i czekam na dostawę z gemini bepanthenu. Swoją drogą Bepanthen 100g w rossmannie kosztuje 44 zł, a na gemini coś koło 22zł. Masakra jaka przebitka.
A u mnie to na pewno okres jest. Krwawię normalnie jak w okres, brzuch boli okresowo i do tego biegunka jak w okres:/ W poniedziałek jak byłam na kontroli po porodzie to okazało się, że moje policystyczne jajniki nie wyciszyły się przez ciążę i od porodu ruszyły z produkcją pełną parą. Teraz znów są całe w torbielkach, więc o ewentualnej ciąży to ja sobie mogę tylko pomarzyć. Pomimo ekspresowego powrotu miesiączki po porodzie. Ehhh a myślałam że następna ciąża przyjdzie do nas jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, bez starań, bez spiny, jak u normalnych ludzi... -
Boże, piszę do Was jak do najbardziej zaufanych osób. Nawet przyjaciółkom aż tak bardzo się nie zwierzam:)
stardust87, Majeczka2014, betinka, aleksa.wawa, Nelus, kark lubią tę wiadomość