X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    oj kochana, ja też na to czekam, bo jak tylko mój zaczyna płakać (a oo dziwo od jakiś 2 tygodni już płacze prawdziwymi łzami :?) to mi serce pęka i czuję się jak jakiś potwór, że nie umiem mojemu dziecku pomóc.. :(
    To szybko zaczal lezkami plakac.. mi Krzychu wczoraj plakal i lezki Mu polecialy (bolal Go brzuszek bo sie wykupczyc nie mogl) to normalnie jakbym w twarz dostala ze nie umiem Mu pomoc i mi zaczely lzy leciec.. wole zdecydowanie jak koje dziecko placze bez lez...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) Po pierwsze gratuluję dzieciaczków :)
    Jestem mamusią lutową 2015. Chciałam się Was zapytać czy któraś z Was, a raczej czy któreś dziecko miało na połówkowym stwierdzone ognisko hyperechogeniczne czyli "jasna plamka" w lewej komorze serca? U mojej Poli właśnie to wykryto.
    Wiem, że nie jest to wadą, ale zastanawiam się w którym tyg ciąży to znika, bo mam iść na jeszcze jedno usg (oprócz tego z III trymestru) i nie wiem w którym tyg dokładnie.
    Pozdrawiam i niech dzieciaczki się zdrowo chowają :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Drugie karmienie.

U nas jak młody nie zaśnie po jedzeniu to działają 2 rzeczy:
    - delikatne głaskanie po głowie i śpiewanie kołysanki - głaskanie po prostu uwielbia, zawsze go uspokaja
    - kołysanie - co ciekawe moim dzieckiem trzeba szybko po;trzasac zeby zasnelo, klade go sobie na kolanach, reka pod glowke i podrzucam kolanami :P

No ale zazwyczaj w nocy robi sie juz senny przy butelce, potem klade go sobie na piersi do odbicia (ostatnio juz mu sie nie odbija), trzymam tak i glaszcze po glowie 15-20 min. Musi byc min 15 min bo inaczej sie obudzi.

Stardust - to dobrze, ze juz lepiej :)

to dokładnie tak jak u mnie. W nocy zasypia po butli:-D a w dzireń musze bujać.Po spacerze śpi bardzo ładnie i ok. 4 godz. Spacer koło 2 godz. Ale zauważyłam że mała wymaga coraz więcej uwagi. I szczególnie koło 10 nie ma ochoty spać tylko sie rozgląda, albo płacze.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dałam wczoraj małej espumisan i wode. I piwiem Wam że jest lepiej. Malutka pierwszy raz leżała sobie grzecznie bez płaczu. Widać że była odprężona. Ja wypiłam herbatkę z kopru 200ml. Wieczorem była duża kupa mniej zbita. No i bączki:-D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti a Ci potencjalni chrzestni to jakie powody podają, że nie mogą nimi zostać? Przecież to formalność,a jak ktoś nie jest przy kasie, to można małemu drobiazg jakiś kupić.....nie rozumiem ludzi
    Mój synek też śpi coraz mniej w dzień, zamiast tego rozgląda się na boki:-)
    Teraz go zostawilam na jakieś 30 sekund, bo musiałam iść z psem na siku

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że usypiają po jedzeniu. Mojej się coś poprzestawiało i wali kupę PO JEDZENIU. Czyli po zamiast ładnie zasnąć przewijanie i przez to jest rozbudzona :| I kolejne pół godziny na usypianie :|

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    To szybko zaczal lezkami plakac.. mi Krzychu wczoraj plakal i lezki Mu polecialy (bolal Go brzuszek bo sie wykupczyc nie mogl) to normalnie jakbym w twarz dostala ze nie umiem Mu pomoc i mi zaczely lzy leciec.. wole zdecydowanie jak koje dziecko placze bez lez...
    no właśnie też się zdziwiłam, bo czytałam, że łzy są dopiero po pierwszym skoku rozwojowym, czyli po 5tym tygodniu. ale ewidentnie płakał łzy mu ciekły a mi, tak jak Tobie, razem z nim.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Witam Was :) Po pierwsze gratuluję dzieciaczków :)
    Jestem mamusią lutową 2015. Chciałam się Was zapytać czy któraś z Was, a raczej czy któreś dziecko miało na połówkowym stwierdzone ognisko hyperechogeniczne czyli "jasna plamka" w lewej komorze serca? U mojej Poli właśnie to wykryto.
    Wiem, że nie jest to wadą, ale zastanawiam się w którym tyg ciąży to znika, bo mam iść na jeszcze jedno usg (oprócz tego z III trymestru) i nie wiem w którym tyg dokładnie.
    Pozdrawiam i niech dzieciaczki się zdrowo chowają :)
    oj chyba nie kojarzę, żeby u którejś z nas coś takiego stwierdzono. Nie pamiętam, żebyśmy o tym rozmawiały. Ale mamy tu kilka naprawdę fachowo wyedukowanych w tych sprawach mam, to może któraś coś podpowie :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika - na pewno jak bedziesz sciagac miedzy karmieniami to bedzie sie wiecej produkowac. Im wiecej potrzeba tym wiecej go jest. No i przede wszystkim picie wody. To naprawdę działa.

Doti - straszie wspolczuje. Ludzie sa beznadziejni. Moim zdaniem nie wypada odmowic bycia chrzestnym. Tez jestem ciekawa jakie powody Ci podaja.

Katiś - u nas chyba nikt nie miał takiego problemu. Przynajmniej żadna z dziewczyn o tym nie pisała. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego i bezbolesnego rozwiązania.

Justyśka - mój Kubuś też w dzień śpi coraz mniej. Trzeba mu szukać zajęcia. Ja najczęściej z nim gadam, kładę go na brzuszku albo sobie na piersi, pokazuję czarno-białe książeczki (dziś pozyczyłam od którejś pomysł na opowiadanie o tych obrazkach i był dużo bardziej zainteresowany)noszę po mieszkaniu i opowiadam o wszystkim albo wkładam w bujaczek. Za to prawdziwą furorę robi u nas zabawa w naśladowanie. W necie przeczytałam, że już od pierwszych tygodni życia dziecko umie naśladować mimikę więc kładę Kubusia sobie na piersi i jak on podnosi główkę i na mnie patrzy to wytykam język albo robię dziubek a on powtarza po mnie. Nie wiem kto ma z tego większą radochę :P
    A od wczoraj zainteresowała go karuzela. Na razie patrzy na nią tylko jak leży na przewijaku (ma bliżej) ale od razu się uspokaja i leży jak zaczarowany. Nie wiem czy widzi tą karuzelę ale ciągle patrzy w jej kierunku więc zakładam, że tak. No i ta muzyczka chyba mu się bardzo podoba.

Mój młody chyba tez juz ma lezki bo jak zaczyna plakac to oczka robia sie czerwone. Tyle, ze nigdy nie placze tak dlugo zebym sie o tym przekonala.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała ze pokazuje maluszkowi kartoniki z czarnymi obrazkami co to i gdzie moge kupic ? A tak w ogóle kiedy nasze dzieciaczki juz widza swiat bardziej kolorowy? :-)

Muszę kupic sobie książkę pierwszy rok życia dziecka bo nic nie wiem :-/

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Szkrab śpi od ok. 8:40, miedyczasie go przebralam i lula:)
    A z piersi leje sie Niagara!

Maz mnie wkurza, bo za bardzo na prosto nosi Małego:/
    Tak mi sie wydaje... Ja staram sie tylko do odbicia go tak podnosic bardziej na prosto.
    A moj maz spaceruje z Nim w takiej pozycji..
    Wkurza mnie to bo wydaje mi sie to nieprawidlowe:/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miski te duze i te male ;) witamy kolejne JUZ niemowlaki :)
    U nas przeboska noc :) maky spal ciagiem po 3 i4 godz :)
    Po jedzonku na klate,zasnal i lozeczko. Ale jestem wyspana :) za to od rana brzuszkowy problem :/

Akuszerka ranyyy trzymaj sie dzielńie!! Zdrowka!

U nas jak malego boli brzuch to przy cycku sie prezy, zlosci, ten mu wypada i ciezko ma zlapac :/

Doti ja tez tych ludzi nie rozumiem. My jak prosilismy to rodzenstwo bylo przeszczesliwe i byli az wzruszeni. Niestety teraz wiekszosc ludzi kojarzy bycie chrzestnym z dawaniem kasy :( smutne to :/

Stardust ja tez pije herbatke i wcale nie zauwazylam zeby od niej bylo gorzej czy cos. Mysle ze cos innego zaszkodziło. U mnie bylo to samo. Caly dzien "kupa" jak woda i lecialo co pierdniecie :/ wiec pewnie cos zjadlam :/ zdrowka dla Hubsona!!
    Lezaczek mam z fisher price ten do 18 kg i jest super. Zastanawiam sie tez nad hustawko-lezaczkiemale gdzie ja to pomieszcze :P

Fipsik u naskupa zawsże jest polub w trakcie jedzenia. :P

Karolaa a ja te obrazki z neta drukowalam. Wpisz sobie czerńo biale obrazki dla niemowlat i ci wyszuka ;)

A my dzis mamy pieczone na pozegnanie...ale ten czas zlecial :(

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Któraś pisała ze pokazuje maluszkowi kartoniki z czarnymi obrazkami co to i gdzie moge kupic ? A tak w ogóle kiedy nasze dzieciaczki juz widza swiat bardziej kolorowy? :-)

Te książeczki są w empiku i w smyku a możesz też wydrukować sama takie obrazki. Wpisujesz tylko w google rysunki dla niemowląt.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:

Seria nazywa sie "oczami maluszka" i można kupić w księgarniach albo Smyku ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki mamuśki :-)

atdci09kamv7205a.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

Justyśka - mój Kubuś też w dzień śpi coraz mniej. Trzeba mu szukać zajęcia. Ja najczęściej z nim gadam, kładę go na brzuszku albo sobie na piersi, pokazuję czarno-białe książeczki (dziś pozyczyłam od którejś pomysł na opowiadanie o tych obrazkach i był dużo bardziej zainteresowany)noszę po mieszkaniu i opowiadam o wszystkim albo wkładam w bujaczek. Za to prawdziwą furorę robi u nas zabawa w naśladowanie. W necie przeczytałam, że już od pierwszych tygodni życia dziecko umie naśladować mimikę więc kładę Kubusia sobie na piersi i jak on podnosi główkę i na mnie patrzy to wytykam język albo robię dziubek a on powtarza po mnie. Nie wiem kto ma z tego większą radochę :P
    A od wczoraj zainteresowała go karuzela. Na razie patrzy na nią tylko jak leży na przewijaku (ma bliżej) ale od razu się uspokaja i leży jak zaczarowany. Nie wiem czy widzi tą karuzelę ale ciągle patrzy w jej kierunku więc zakładam, że tak. No i ta muzyczka chyba mu się bardzo podoba.

Mój młody chyba tez juz ma lezki bo jak zaczyna plakac to oczka robia sie czerwone. Tyle, ze nigdy nie placze tak dlugo zebym sie o tym przekonala.

No właśnie muszę jej jakoś zorganizować ten czas bo mam straszne wyrzuty że ją albo bujam w foteliku (swoją drogą to muszę kupić chyba jakiś leżaczek czy coś)albo na rękach. Też do niej gadam:P ale muszę coś wykombinować na ten czas kiedy nie śpi.
    Teraz mój zajączek poszedł spać, więc miałam chwilkę żeby nastawić pranie.
    Powiedzcie dziewczyny, jesteście w stanie pogodzić obowiązki domowe i dzidzię? Bo ja jak na razie mam w domu totalny chaos:P oprócz zmywania na bieżąco i prania (bez prasowania) nic więcej nie jestem w stanie zrobić. A wieczorem jak mój M. wraca z pracy i może z małą posiedzieć to już jestem zmęczona i nie chce mi się.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się obudziła....:D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    Seria nazywa sie "oczami maluszka" i można kupić w księgarniach albo Smyku ;)

ja ta serie kupilam na allegro, przyslali nastepnego dnia

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. U nas w miare tylko brzuszkowych problemow ciag dalszy niestety. Zamowilam kropelki ss i zobaczymy czy bedzie poprawa. Moj synek tez juz placze lzami, przykre to ale tak ma byc. Obiecalam mu ze za to ze byl taki dzielny po szczepieniu to kupie mu jakas zabawke tylko nie wiem co-myslalam o tym http://allegro.pl/fisher-price-konik-morski-przytulanka-gra-i-swieci-i4678376180.html tylko nie wiem czy moje dzieciatko sie tym zainteresuje :) co o tym sadzicie?
    Ciezko cos kupic dla tak malego dziecka tak w ogole

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie ogarniam mieszkanie ale tak ,,po rynku". Moim zdaniem ciagle jest brudno. Niestety nie mam czasu porzadnie posprzatac. W sobote P zabiera malego na spacer a ja sprzatam, ale i tak nie tak dokadnie jakbym chciala bo to by zajelo kilka godzin a boje sie, ze mlody sie przeziebi. Piore 1-2 razy w tygodniu, a jesli chodzi o zmywanie to na szczescie mam zmywarke. Gorzej z gotowaniem bo maly nie spi w dzien tyle zebym mogla spokojnie w kuchni posiedziec. Wczoraj wieczorem maz zrobil wielki gar rosolu wiec bedzie jedzenia na 2-3 dni.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 2189 2190 2191 2192 2193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ