X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie relaxujemy u babci :)
    9536v4x3oj65_t.jpg
    8fanqv1tzz0g_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 13:37

K_A_M_A, Io, betinka, Ewi25, ofcooo, anulka81, le'nutka, Kaarolina, doti77 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama zabawke mozna kupic :) bedzie na potem :)
    Ostatnio odkrylam fajna zabawke dla troszke starszych dzieci- Hula Kula z firmy VTech :) napewno taka sprawie synkowi.
    Piosenki z niej wpadaja w ucho hahaha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chce kupić jakiś leżaczek dla małego ale używany, bo takie gadżety są na chwilę ;) z becikowym będzie obsuwa :/ nienawidzę urzędów w Polsce :/ zus nie wyda mi zaświadczenia, że pobieram zasiłek, dopiero jak dostanę zasiłek to mam przyjść po zaświadczenie. Paranoja :/

• Io Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kupujecie leżaczki to patrzcie czy da się je podłączyć do prądu. My mamy taki:
    http://www.smyk.com/kids-ii-ingenuity-hustawka-hybrydowa-savanna,p1085216175,swiat-niemowlaka-p
    Ogólnie super tylko, że żre baterie w tempie ekspresowym a komplet baterii do tej huśtawki kosztuje ok 50 zł. Jak mały dużo w niej leżał to starczały na tydzień. Teraz ciągle się chce przytulać więc mało leży w huśtawce.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek! No i piekna noc byla, Matis po pierwszym karmieniu o 1 na drugie sie obudzil o 7! Nakarmilam go w lozku i spalismy do 9 jeszcze :) A potem pierwszy raz wyszlam z domu bez niego na godzinke do endokrynologa, normalnie impreza :D

Akuszerka, jak sie dzisiaj czujesz???

Doti, normalnie brak slow. Wiem jak sie czujesz, bo poprosilismy brata ciotecznego meza na swiadka i odmowil, do tego w taki sposob, ze az mnie zatkalo :/

Diabla, pytalas o to jak usypiamy dzieci - ja Matika w wozku. Przod-tyl-przod-tyl i wczesniej lub pozniej zasypia. Jak jest bardzo spiacy, to budke zamykam i moment poruszam wozkiem i kimono :)

Fipsik, to Jagoda z tej samej gliny co Mati! Mati najbardziej lubi walic kupe wtrakcie szamania ;) A w drugiej kolejnosci najbardziej lubi jak tatus usiadzie obok z jedzeniem :D

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, DOTI, co do tych ubranek jeszcze co pytalas i dawalam linki do allegro - dzis mi przyszly od sprzedawcy Margot, sa tak cudowne w dotyku, ze nastepne tez tam kupie. Super bawelna, bardzo ladne kolory i nienachalne nadruki :)

doti77 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no tak bedzie na pozniej ale fajnie by bylo jakbym mogla go czyms zajac na chwile, dzis lezal na macie i nawet mu sie podobalo ale nie za dlugo bo gdzies 20 minut. Ale zdecydowalam sie na tego konika jednak bo czytalam same pozytywne opinie, podobno dzwieki sa uspokajajace i wyciszajace, moga przypominac te z brzucha bo tez jest szum wody :)
    Co do bujaczkow to ja mam taki sam jak Karolina, ogolnie jest ok, wlasjie Babel w nim spi :) Jednak przyznam ze chyba sie zaczaje na elektryczny jak sie uda gdzies wyhaczyć uzywany w dobrej cenie bo to jest taka wygoda jak samo buja.. :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zmykam z małą na spacerek bo za nic w świecie nie chce zasnąć :P nie śpi już od 10.00 z małą przerwą na drzemkę 15min :D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w dzien to najdłuższe drzemki w domu ma tylko półgodzinne, na spacerku to i z godzinke potrafi przespać.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chcialam ten bujaczek uzywany bo nowka kosztuje ponad £140 :/ wiec 750 zl nawet na te 1.5 roku to duzo.

Noo betinka moje gratki udanej nocki ;) oby wiecej takich :)

Kama my tez taki mamy bujak ale inne kolory :) dostalismy w prezencie wiec jestem mega happy ale sama kupila bym ten co bujac nie trzeba haha :)

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Witam Was :) Po pierwsze gratuluję dzieciaczków :)
    Jestem mamusią lutową 2015. Chciałam się Was zapytać czy któraś z Was, a raczej czy któreś dziecko miało na połówkowym stwierdzone ognisko hyperechogeniczne czyli "jasna plamka" w lewej komorze serca? U mojej Poli właśnie to wykryto.
    Wiem, że nie jest to wadą, ale zastanawiam się w którym tyg ciąży to znika, bo mam iść na jeszcze jedno usg (oprócz tego z III trymestru) i nie wiem w którym tyg dokładnie.
    Pozdrawiam i niech dzieciaczki się zdrowo chowają :)
    Moja bratanica miała taka kropeczke na serduszku ale wszystko pózniej zniknęło. Także bądź dobrej myśli :*

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę może z moja Łucja jest coś nie tak? Jeśli Wasze maluszki po karmieniu piersią śpią tak długo :(
    U nas mleczarnia podawana do stołu co 2h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 13:56

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo u mnie czasem nawet co 1-1.5 :/

ofcooo lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 8 października 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez je co 2 godzinki a czasem taki placz jest zanim ja "odpakuje" bufet jakby z 6godzin nie jadl. Widocznie tak dobrze trawia nasze dzieciaczki ze szybko musza uzupelniac brzuszek :-)

ofcooo lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:03

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja mam ten bujaczek z tiny love i dla mnie jest super. Jedynie plastiki trzeszcza i wydaja sie niestabilne (te od karuzelki) ale za to caly lezaczek jest bardzo stabilny i na pewno dlugo nam posluzy.
    U mnie wczora i dzis do poludnia bylo w miare ok, zjadlam gotowane ziemniaki z marchewka i piersia z kurczaka i zabawa znow sie zaczela:-/ dobrze ze jest mama to mi chociaz pomaga jak Miki jest w pracy bo sama nie dalabym rady:-/

stardust87 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    właśnie uśpiłam moje dziecko suszarką :) w tym szaleństwie jest metoda, tylko ciekawe ile pośpi :)
    Moj Synus najlepiej lubi spac przy odkurzaczu :) dzisiaj jednak ma jakis niespokojny humorek i wciaz sie budzi, ciagle chce jesc a zje tylko troszke i tak w kolko... Wygladam jak zombie :/ niedawno usnal to pomyslalam, ze w koncu zajrze.. Podziwiam Was, ze macie czas tak czesto zagladac. Jesli chodzi o karmienie to niestety pokarm mi zanika :( Synek pociagnie z obu piersi i dalej glodny. Musze Go dokarmiac od razu mm, bo zaplakalby sie bez tego. Macie sposob na pobudzenie laktacji? Przystawiam jak najczesciej ale nic to nie daje :(

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarniam chałupę, staram sie to robic na bieżąco zeby sie syf nie zbierał jak mam większe sprzątanie typu kurze i mycie podłóg bo odkurza maz to wtedy nie gotuje obiadu, czasem zamiast gotować wole iść na spacer z dzieckiem, a wieczorem jak mały po kąpieli idzie spac to zasiadam do dokumentów firmowych, nie powiem bo jestem zmęczona ale poki co ogarniam, pranie u mnie 2 razy w tygodniu czasem tylko " schnie" dwa dni dłużej bo czasu brakuje na prasowanie, ktore musi poczekać na wieczor w ktorym nie muszę siedzieć nad papierami :-)

Co do tych bujaczkow to na początku tez chciałam ale nie chce przyzwyczajać synka do noszenia i bujania wiec ten bujaczek narobiłby mi wiecej kłopotu niż korzyści bo jak juz sie przyzwyczai do bujania w tym bujaczku to kaplica :-)

atdci09kamv7205a.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja Was podziwiam :) Jestem chyba mocno niezorganizowana :) Ale na sprzątanie u mnie na razie chyba nie ma szans. Może niedługo się jakoś ogarnę, ale ciężko to widzę.

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
‹‹ 2190 2191 2192 2193 2194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ