Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak walczycie z odparzeniami? Wojtek ma strasznie czerwoną dupke przy samym odbycie i takie krosteczki... Już próbowałam alantan, linomag i sudocrem, nic nie pomaga. Wietrzenie i mycie dupci wodą nie chusteczkami też nic nie daje...
-
marta_kwk wrote:Dziewczyny jak walczycie z odparzeniami? Wojtek ma strasznie czerwoną dupke przy samym odbycie i takie krosteczki... Już próbowałam alantan, linomag i sudocrem, nic nie pomaga. Wietrzenie i mycie dupci wodą nie chusteczkami też nic nie daje...https://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Marta napisałaś wszystko co chciałam polecić czyli linomag alantan i sudocrem.Nic nie pomaga? Mojemu linomag pomógł w jeden dzień dosłownie. A jakich używasz pieluch? Może tu jest problem.bo coś z tych 3 kosmetyków powinno zadzialac.
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
No wlasnie tez czytalam,ze nie wolno masowac (rozmasowywalam drugiego cycka,zeby odciagnac pokarm). Pod prysznicem ten chory rozgrzalam delikatnie majac nadzieje, ze z tej grudy pusci jak zaczne odciagac. Dobrze, ze o tym sutku mowicie! Na noc wycielam lisc tak pod nim, a teraz niestety pacnelam i na niego Znow bedzie ryk, ale na szczescie mam z nocy odciagniete jakies 150ml, wiec nwjwyzej odciagne laktatorem i wyleje. Spod pachy tez go dzis nakarmilam (pierwszy raz - na poduszce-fasolce to mega proste i wygodne; Mati sie troche zdziwil), na lezaco tez i normalnie brzuch do brzucha na siedzaco, zeby ze wszystkich kanalikow wyssal. Zobaczymy... Zamowie na jutro lekarza na wszelki wypadek jakby sie nic nie poprawilo. Na razie 37.5 i reszta bez zmian. Jestescie niezastapione, dziekuje za rady!!!! :*
Karola, wycaluj Krzysia calutkiego od ciotki B. z okazji 2go miesiaca! Zdjecia slooodkie!Kaarolina lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Dziewczyny, mam pytanie. Jakiś czas temu położna uprzedziła mnie, że niedługo w ślinie młodego może pojawić się ten enzym, który rozpulchnia dziąsła do ząbkowania i że może być wtedy marudny. Teraz coś się dzieje z moim dzieckiem i zastanawiam się czy to faktycznie to o czym mówiła położna czy może doszukuję się objawów. Po pierwsze mały chce częściej jeść ale głównie memla smoczek a zjada tylko połowę porcji. Zauważyłam, że przesuwa sobie smoczek na bok w trakcie jedzenia. Pakuje sobie rączki do buzi i ciągle mieli języczkiem i wysuwa go. Jak trzymam go na piersi to trze buzie o mnie, a jak leży to trze usta rączkami ( z tym tarciem to zastanawiałam się czy to nie od tej wysypki czy tam trądziku). No i ogólnie jakiś taki marudny jest i sporo śpi. Boję się, że to jakaś choroba go bierze. Czy wasze dzieci też tak mają?
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczynki. U nas nie najlepiej. Nie wiem czy to skok rozwojowy czy co. Czaruś jest bardzo marudny, prawie ciągle płacze, jedyne co go uspokaja to butelka z mleczkiem, czasem zje sporo a czasem tylko pociumka ale domaga sie jej prawie non stop, przez co dużo zjada, sporo więcej niz zalecane. Dlatego też zrobił sie z niego mały pulpecik, co mnie martwi. Nie ważyłam go wiec nie wiem ile przytył ale widze, że jest okrągły. Poza tym bardzo źle śpi, wieczorem po kąpieli o 19 usypia dopiero ok 22,30. W Nocy budzi sie po 4,5 razy na karmienie i zasypia. Rano je dosłownie co 40 minut i nie chce spać. Dzisiaj np udało mi sie go uśpić dopiero teraz czyli o 13 a nie spał od 9. Przy czym do tej pory ciągle żądał podjadania butli. Karmie go bebilonem comfort do tego daje mu Bobotic. Wczoraj na ciele, głównie na nóżkach wyskoczyły mu czerwone krostki. Z początku myślałam, że to potówki ale poczytałam, że potówki to raczej w zgjęciach, pachwinach i pod paszkami a on ma na nóżkach i troche na ciele. Już sama nie wiem o co kaman. Może któras ma jakiś pomysł????? Bo ja już wysiadam fizycznie i psychicznie.
-
nick nieaktualny
-
Ewi25 wrote:Moje dziecko wg Belly ma już 4 tygodnie a dopiero co urodziłam. No a wg daty urodziniowej to w piątek 17.10 dopiero miesiąc mu stuknie.
Ewi25 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Paula55 wrote:Stardust u nas pomoglo odstawienie boboticu.
Maly dostal sab simplex i poszla taka kupa ze sie wylala z pampersa
Teraz kupy wrocily do normy sa zolte i z grudkami -
marta_kwk wrote:Dziewczyny jak walczycie z odparzeniami? Wojtek ma strasznie czerwoną dupke przy samym odbycie i takie krosteczki... Już próbowałam alantan, linomag i sudocrem, nic nie pomaga. Wietrzenie i mycie dupci wodą nie chusteczkami też nic nie daje...
-
Io wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Jakiś czas temu położna uprzedziła mnie, że niedługo w ślinie młodego może pojawić się ten enzym, który rozpulchnia dziąsła do ząbkowania i że może być wtedy marudny. Teraz coś się dzieje z moim dzieckiem i zastanawiam się czy to faktycznie to o czym mówiła położna czy może doszukuję się objawów. Po pierwsze mały chce częściej jeść ale głównie memla smoczek a zjada tylko połowę porcji. Zauważyłam, że przesuwa sobie smoczek na bok w trakcie jedzenia. Pakuje sobie rączki do buzi i ciągle mieli języczkiem i wysuwa go. Jak trzymam go na piersi to trze buzie o mnie, a jak leży to trze usta rączkami ( z tym tarciem to zastanawiałam się czy to nie od tej wysypki czy tam trądziku). No i ogólnie jakiś taki marudny jest i sporo śpi. Boję się, że to jakaś choroba go bierze. Czy wasze dzieci też tak mają?
-
iwo_na wrote:Witajcie dziewczynki. U nas nie najlepiej. Nie wiem czy to skok rozwojowy czy co. Czaruś jest bardzo marudny, prawie ciągle płacze, jedyne co go uspokaja to butelka z mleczkiem, czasem zje sporo a czasem tylko pociumka ale domaga sie jej prawie non stop, przez co dużo zjada, sporo więcej niz zalecane. Dlatego też zrobił sie z niego mały pulpecik, co mnie martwi. Nie ważyłam go wiec nie wiem ile przytył ale widze, że jest okrągły. Poza tym bardzo źle śpi, wieczorem po kąpieli o 19 usypia dopiero ok 22,30. W Nocy budzi sie po 4,5 razy na karmienie i zasypia. Rano je dosłownie co 40 minut i nie chce spać. Dzisiaj np udało mi sie go uśpić dopiero teraz czyli o 13 a nie spał od 9. Przy czym do tej pory ciągle żądał podjadania butli. Karmie go bebilonem comfort do tego daje mu Bobotic. Wczoraj na ciele, głównie na nóżkach wyskoczyły mu czerwone krostki. Z początku myślałam, że to potówki ale poczytałam, że potówki to raczej w zgjęciach, pachwinach i pod paszkami a on ma na nóżkach i troche na ciele. Już sama nie wiem o co kaman. Może któras ma jakiś pomysł????? Bo ja już wysiadam fizycznie i psychicznie.
a może mu się pić chce? dajesz mu wodę?.. bo mój to się cycka domaga jak mu się pić chce (nawet co 30 minut) i dziama wtedy kilkanaście sekund i kończy.
A w ogóle to mój też tak ma - kąpiel 21 a zasypia ok 23 dopiero. Rano pobudka o 6-7 a drzemka dopiero ok 13-14. ale u mnie może to być przez pleśniawki - niespokojny jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 14:38
-
Stardust ale po sabie kupy wrocily do normy wlasnie. Wiec to ewidentnie byl bobotic bo przetestowalismy to
A masz wrazenie ze te kupy pachna...hmm. Moj T okreslil to "marchewka"???
Sama juz nie wiem... Mamy jeszcze infacol do przetestowania ale boje sie ze malemu zaszkodze takimi zmianami
-
Paula55 wrote:Stardust ale po sabie kupy wrocily do normy wlasnie. Wiec to ewidentnie byl bobotic bo przetestowalismy to
A masz wrazenie ze te kupy pachna...hmm. Moj T okreslil to "marchewka"???
Sama juz nie wiem... Mamy jeszcze infacol do przetestowania ale boje sie ze malemu zaszkodze takimi zmianami
edit: już doczytałam, że nie to może u nas espumisan. a stosowałaś espumisan? i ile tego saba podajesz i jak często? bo może ja za dużo dawałam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 14:53
-
nick nieaktualnyiwo_na wrote:Witajcie dziewczynki. U nas nie najlepiej. Nie wiem czy to skok rozwojowy czy co. Czaruś jest bardzo marudny, prawie ciągle płacze, jedyne co go uspokaja to butelka z mleczkiem, czasem zje sporo a czasem tylko pociumka ale domaga sie jej prawie non stop, przez co dużo zjada, sporo więcej niz zalecane. Dlatego też zrobił sie z niego mały pulpecik, co mnie martwi. Nie ważyłam go wiec nie wiem ile przytył ale widze, że jest okrągły. Poza tym bardzo źle śpi, wieczorem po kąpieli o 19 usypia dopiero ok 22,30. W Nocy budzi sie po 4,5 razy na karmienie i zasypia. Rano je dosłownie co 40 minut i nie chce spać. Dzisiaj np udało mi sie go uśpić dopiero teraz czyli o 13 a nie spał od 9. Przy czym do tej pory ciągle żądał podjadania butli. Karmie go bebilonem comfort do tego daje mu Bobotic. Wczoraj na ciele, głównie na nóżkach wyskoczyły mu czerwone krostki. Z początku myślałam, że to potówki ale poczytałam, że potówki to raczej w zgjęciach, pachwinach i pod paszkami a on ma na nóżkach i troche na ciele. Już sama nie wiem o co kaman. Może któras ma jakiś pomysł????? Bo ja już wysiadam fizycznie i psychicznie.
A ile ci kupek robi? Moze za bardzo go "odkolkowujesz"?