X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No tak sldko wlasnie!!! Moj t wymyslil ze marchewka haha :)
    Espumissanu nie dawalam.
    A saba dajemy 3x dziennie po 10-12 kropli.
    to ja też tak dawałam i jakiś nerwowy mi się wydawał :P ale może akurat skok miał. To chyba spróbuję tego saba zamiast espumisanu i zobaczę co z kupą..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my testujemy...licze no to ze w koncu cos bedzie ok. A juz wogole bedzie git jak odstawimy te krople...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to ja cudownie, że jesteście, że nie zniknęły wrześniówki po porodach i możemy się nawzajem wspierać i informować :)

Paula55, Io, akuszerka89, nenka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No my testujemy...licze no to ze w koncu cos bedzie ok. A juz wogole bedzie git jak odstawimy te krople...
    jeszcze podobno 1,5 miesiąca i z głowy :)

ofcooo lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust tez tak zawsze mysle. Super ze jestesmy w "kupie" tu i na fb!! ;) myslalam ze bedzie ciezej :P

No mam taka nadzieje ze to sie skonczy, choc i tak zle nie jest :)
    Potem zabkowanie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja :) Ale mnie tu dawno nie bylo :( Wiecej na FB bo mam w tel.i zawsze pod reką.

Paula obilo mi sie o oczy ze cos na temat Boboticu pisalas do Stardust ale cofam strony i nie moge dojść do czego to bylo nawiązane...

U nas od dwoch dni tez zaczely sie kolki (chyba). Pediatra polecila Bobotic wiec mu podaje 8 kropli przed kazdym jedzeniem. Nocke mi ładnie przespał, ale od rana był kwik :/

Teraz w koncu zasnął ehhh

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Stardust tez tak zawsze mysle. Super ze jestesmy w "kupie" tu i na fb!! ;) myslalam ze bedzie ciezej :P

No mam taka nadzieje ze to sie skonczy, choc i tak zle nie jest :)
    Potem zabkowanie :)
    a nic mi nie mów. Ja już teraz ryczę jak tylko zobaczę łezkę u Berta, a co to będzie jak będzie wył z bólu przy ząbkowaniu? Chyba na jakiś uspokajających środkach będę. Albo się wyniosę z domu na ten czas, bo serce mi pęknie :(

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Heja :) Ale mnie tu dawno nie bylo :( Wiecej na FB bo mam w tel.i zawsze pod reką.

Paula obilo mi sie o oczy ze cos na temat Boboticu pisalas do Stardust ale cofam strony i nie moge dojść do czego to bylo nawiązane...

U nas od dwoch dni tez zaczely sie kolki (chyba). Pediatra polecila Bobotic wiec mu podaje 8 kropli przed kazdym jedzeniem. Nocke mi ładnie przespał, ale od rana był kwik :/

do kupy w postaci "budyniu":P bez grudek, gładkiej i pachnącej marchewkami :)

Paula55, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie.
    My odstawilismy bo na malego dzialal korkujaco. A jak juz szla jedna kupa na dzien to byla przeogromna, wylewala sie jak lawa i wygladala jak budyn w musztardowym kolorze i slodko pachniala :P

Stardust synek szwagierki i corka kolezanki przechodza zabkowanie i masakra..
    To dwoje dzieci ktore od poczatku byly aniolami i przesypialy cale noce. Teraz goraczkuja, placza i budza sie co pol h nawet w nocy :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    A ile ci kupek robi? Moze za bardzo go "odkolkowujesz"?

Robi jedną na dobe, więc nie za wiele.

Stardust- poje go herbatką koperkową bo tak mi pediatra zalecił, wode dawałam ale chyba mały woli herbatke

relg4z17djzzyjqt.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - dzieki za odpowiedz! Ale te plesniawki w buzi widac? Bo ja zagladalam i nic nie widze. Tyle, ze maly nie bardzo chce wspolpracowac z tym pokazywaniem.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czemu na jednego maluszka działa bobotic na innego espumisan a na jeszcze innego sab? Przecież maluszki mają takie same wnętrzności malutkie:-) ja od razu trafiłam dobrze z boboticiem.Chociaz dziś przez moment myślałam że korkuje małego tak jak u Pauli.Ale zrobił 3 kupencje i jest git majonez:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Mi sie wydaje, że 8 kropli to za duza dawka. Na opakowaniu pisze żeby po trzy krople podawać, nie przekraczając 18 kropli na dobe

Fipsik lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jakich firm pieluch używacie?
    My jeszcze 1Pampersa, ale Maly dostal wczoraj odparzen i nie wiem czy za małe nie są..

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka My juz 3ki mamy :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Pralinka My juz 3ki mamy :)
    Ile Twoj Maly wazy?
    Nasz 4700, a od wczoraj ma odparzenia i dumam czy to od Pampersow:/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Mi sie wydaje, że 8 kropli to za duza dawka. Na opakowaniu pisze żeby po trzy krople podawać, nie przekraczając 18 kropli na dobe

Mi znajomy farmaceuta tak kazal podawac i nie patrzec na ulotke wiec mu tak podaje ;) Mlody jak zasnął o 13 tak spi na brzuszku do tej pory :)

To u nas kupki byly juz 3 i są z grudkami takze poki co dziala prawidlowo ufff

Ale wczoraj bylo troche sluzu w kupce :/

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Stardust - dzieki za odpowiedz! Ale te plesniawki w buzi widac? Bo ja zagladalam i nic nie widze. Tyle, ze maly nie bardzo chce wspolpracowac z tym pokazywaniem.
    ja nie widzę. Dr też musiała się nameczyc z tym patyczkiem do spr gardła żeby je zobaczyć bo ma gdzie na podniebieniu i na policzkach. Nawet jak krzyczy na całe gardło to nie widać. Ale ja nie wiem czy ten język i rączki to od tego czy to zbieg okoliczności.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy 2 dady. Chociaż teraz mój mąż bez konsultacji kupił zielone pampersy i są beznadziejne. Każda jedna pielucha przecieka :|

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już mam 2 daddy i są ok dla małego.

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 2228 2229 2230 2231 2232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ