Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula, no niestety takie zycie Bardzo mi przykro z powodu dziadka
A po Tiago widzisz jakby mu bylo malo?
Tysia, ja sciagam jak Mati dlugo spi, czyli wtedy przed karmieniem, albo 1h po karmieniu. Ilosci roooozne, moje cycki nie daja sie tak latwo maszynie. Rozpietosc od 20 do ok 50-60ml z jednej piersi.
W ogole jaka za mnie palka! Sciagalam od dawna na rozladiwantch bateriach i sie dziwilam czemu tak malo sciagamTysia87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Hej. U nas tez przeboje od wczoraj. Maly strasznie ulewal i wymiotowal. Mężowi wcisneli jakieś mleko dla alergików,ze niby na ulewanie pomoże a było jeszcze gorzej. Cholerstwo smakowalo jak siano. Synek wiec całkiem zaprotestował. W końcu kupilismy mleczko typowo dla dzieci ulewajacych i odpukac. To chyba będzie to, bo zjadł wreszcie na spokojnie. Karola wspolczuje drugiego okresu,ja jeszcze nie skończyłam plamic. Polog to chyba nawetoze być do 8 tygodni?? Dziewczyny po SN czy Wy tez macie obniżona macicę?? Ja mam tak,ze od wejścia do pochwy do szyjki macicy mam jakieś 2 cm! Bokę się wypadania macicy oby się podniosła.. Podobno to może trwać nawet pół roku.. Martwie się,bo to sprawia dyskomfort a miejscami nawet ból.
-
Paula a jak w dzień dajesz maluszkowi z butli to w nocy chcę ssać z piersi? Ja boję się, że jak naucze butelki to przestanie ssać pierś, a ja uwielbiam go karmić i glaskac po glowce malutkiej i nie chce tego stracić. W dzień moglabhm tą butla podgonic trochę żeby nie wisial pfzy cycku, ale w nocy chcę piersią tylko, bo sobie razem przysypiamy i przytulamy sięhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Betinka dziekuje... Dziadek co prawda ma 86 lat ale jeszcze ze 3 tyg temu neta obslugiwal bez problemow...i z dnia na dzien zaczal zapominac jak sie ubiera ubranie wogole pracowal caly czas...
Dzis sie dowiedzielismy ze guz jest w prawej polkuli i jest duzy ale operacyjny... Ale to jednak w glowie guz wiec moze byc roznie. Dziadek juz sie ze wszystkimi porzegnal masakra. Na sama mysl rycze...
Tiago musi opierniczyc 150 bo on ma chyba miarke w brzuchu. Raz dalam mu 120 to byl taki ryk gdzie reszta ze szok. Dlatego gimnastykuje sie jak moge...
Nie dziwie sie ze z cucka sie nie najadal jak ja musze nad laktatorem spedzic tyle czasu a on po kilku jin aktuwnego ssania kombinowal.
Sciagam zwykle ok 15-20 min. Mam tak ze na poczatku tryska z wielu kanalow. Potem mniej. Potem po kropelce i znow czuje naplyw bo az boli jak sie mleczko zbiera i znow trysnie. Ale po tej drugiej fali wiem ze cycki juz puste. Wiec jak za krotko "boli" to juz wiem ze mleka malo
-
Tysia87 wrote:Paula a jak w dzień dajesz maluszkowi z butli to w nocy chcę ssać z piersi? Ja boję się, że jak naucze butelki to przestanie ssać pierś, a ja uwielbiam go karmić i glaskac po glowce malutkiej i nie chce tego stracić. W dzień moglabhm tą butla podgonic trochę żeby nie wisial pfzy cycku, ale w nocy chcę piersią tylko, bo sobie razem przysypiamy i przytulamy się
I dziwi mnie to ze w nocy starcza mu to ciumkanie bo nie naje sie duzo na ok 3 h snu a w dzien ni chu chuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 23:17
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wykrakalas z tym okresem:-/ u mnie tez znow sie zaczyna, po 2,5 tygodnia... chociaz mam cicha nadzieje ze to tylko plamienie po .
I nie uwierzycie, ale u mnie wlasnie jest burza! -
A u nas pada
Słuchajcie jak odciągnąć mleczko z piersi tzn. jak Łucja zje z prawej to laktatorem odciagnac z lewej tuz po karmieniu? Nazbiera sie potem pokarm (co 2h karmie) do kolejnego karmienia? I potem nakarmic znów z prawej czy z lewej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 02:26
-
Aaaaaa!!!!! Chyba mi sie cycek naprawia! Czuje sie duzo lepiej, a Mati jak jadl,to nie bolalo!!!! Wieczorem jak laktatorem sciagalam,to poczulam mega piekscy i ciagnscy bol w miejscu zgrubienis - musial sie wtedy udroznic kanalik. Kamien z serca! Odwoluje lekarza
Karola, wspolczuje, ze tak Krzysiowi nie idzie w nocy
Paula, to swietna wiadomosc, ze guz operacyjny. Musicie wierzyc,ze wszystko bedzie dobrze!!!
Mati sie najadl po brzegi wlasnie, tyle mi sie nazbieralo, ze pogardzil jak mu podstawialam jeszcze cycka pod nos A w lodowce 200ml czekaKaarolina lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
ofcooo wrote:A u nas pada
Słuchajcie jak odciągnąć mleczko z piersi tzn. jak Łucja zje z prawej to laktatorem odciagnac z lewej tuz po karmieniu? Nazbiera sie potem pokarm (co 2h karmie) do kolejnego karmienia? I potem nakarmic znów z prawej czy z lewej?
Akuszerka, burzacw pazdzierniku? Ale czad! No i oby to nie byl okres!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
A co tu dzis tak cicho? Wszystkie maluchy przesypiaja noc tylko nie moj?
-
A ciekawe gdzie nasza Fipsik sie schowala? Cos dawno jej nie bylo
Fipsik lubi tę wiadomość
-
Akuszerka nie wszystkie...ja to już padam na ryjek
mój mały wczoraj cały dzień płakał, a ja z nim z tej bezsilności...nic nie pomagało
i teraz śpi od 4 u mnie na rękach, a obudził się przed 3 na jedzonko i zmiane pieluszki...nie mam juz sily -
U nas tez juz drugie
Moje dziecie po pierwszym karmieniu nawalilo taka kupe ze sie po plecach z pieluchy wylala
Powiem wam ze po przebieraniu maly mi sie rozbudzil i nie usypialam go...
Poglaskalam jedynie, zrobilam ze dwa razy szszszsz... I zostawilam w lozeczku i polozylam sie do lozka sluchajac i podgladajac co zrobi,
Pogadal chwile do siebie i padl
Tysia a teraz doi cycki az miloTysia87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki!!!
Mnie tez ostatnio tutaj malo przesiaduję chwilkę jeśli czas pozowli na fb i staram się być na bierząco. Tutaj tyle produkujecie, ze nie jestem w stanie nadrobic
Czasu mniej, bo swiat kreci sie w okol malej a jak znajde wolna chwile,kiedy Maja spi to zaraz cos sie znajdzie w domu do roboty i tak leca dni...
Ogolnie u nas jest ok, zdarzaja sie gorsze i lepsze chwile. Pierwsze dni byly dla mnie masakra... ale powolutku do przodu.
Sciskam wszystkie sierpniowo-wrzesniowe maluszki