Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aswalda wrote:Hej. U nas tez przeboje od wczoraj. Maly strasznie ulewal i wymiotowal. Mężowi wcisneli jakieś mleko dla alergików,ze niby na ulewanie pomoże a było jeszcze gorzej. Cholerstwo smakowalo jak siano. Synek wiec całkiem zaprotestował. W końcu kupilismy mleczko typowo dla dzieci ulewajacych i odpukac. To chyba będzie to, bo zjadł wreszcie na spokojnie. Karola wspolczuje drugiego okresu,ja jeszcze nie skończyłam plamic. Polog to chyba nawetoze być do 8 tygodni?? Dziewczyny po SN czy Wy tez macie obniżona macicę?? Ja mam tak,ze od wejścia do pochwy do szyjki macicy mam jakieś 2 cm! Bokę się wypadania macicy oby się podniosła.. Podobno to może trwać nawet pół roku.. Martwie się,bo to sprawia dyskomfort a miejscami nawet ból.
-
akuszerka89 wrote:Kaarolina wykrakalas z tym okresem:-/ u mnie tez znow sie zaczyna, po 2,5 tygodnia... chociaz mam cicha nadzieje ze to tylko plamienie po .
I nie uwierzycie, ale u mnie wlasnie jest burza!https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
U mnie to jednak plamienie po kochaniu, ufff.
Co do szyjki macicy tk u mnie wczoran byla baardzo nisko, jak tuz przed okresem albo w owulacje. `ke to na pewno nie zwiastun wypadajacej macicy, bo dotyczy to licznych wielorodek, kobiet po traumatycznym porodzie, bardzo ciezko pracujacych fizycznie i w starszym wieku (50+) -
Karola szybko ten okres mam nadzieję że mi tak szybko się nie pokaże
Markia wczoraj w dzień bardzo mało spała mąż miał urodziny więc trochę ludzi się zeszło ale i tak mała dzielnie to zniosła po kąpieli padła i wstała dopiero o 4 a potem o 8
Paula Marika zawsze tak zasypia głaszcze ją chwile coś mrucze i ona odpada
Betinka cieszę sie że już lepiej -
A ja byłam w poniedziałek na kontroli u gina i powiedział że jestem jak nówka i nic tylko dzieci rodzić. Jeszcze się śmiał, że zagoiło się u mnie jak na psie bo nawet nie widać gdzie mnie nacięli
Gorsza sprawa, że Franek ma TSH bardzo niskie i musimy iść do endo z nim. -
nick nieaktualny
-
Dzien doberek po bardzo dobtej nocy
Mati dzis konczy 6 tygodni, ale to zlecialooooo!
A to znaczy, ze.... Koniec pologu!!!! ]:-> Tylko hormony mi chyba klapnely, bo tyyyle tygodni postu za nami, a ja jakos niespecjalnie mam ochote na igraszki Maz sie zalamie, on juz dni odliczal
No i musze sie Wam pochwalic malym sukcesem - zobaczylam 5 z przodu na wadze! Rowniutko 59 juhuuuu : )))stardust87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Pediatra nam zlecił badanie TSH bo ja mam niedoczynność tarczycy i biorę cały czas leki. Mały ma 0,66 a niby normę z laboratorium mam 1,36-8,8. Na necie znalazłam, że normy dla dziecka od 2 do 11 miesięcy są 0,55-6,7. Także już zgłupiałam a pediatra który zlecił badanie kazał iść do endo.
-
justyna14 wrote:hej, nawet nie próbuje Was nadrobić. Jestem padnięta, chyba jakieś choróbsko mnie łapie do tego Olek robi się coraz gorszy na jedzenie wstaje o 23, 1, 3, 5 i 7 każde trwa od 30 min do godziny to łatwo policzyć ile śpie prawie nic :(rano koncert bo brzuch boli, już nie wiem co robić moj chęć do życia spada do zera. Czy myślicie że jakbym z karminia cyckiem na mm przeszła to mogłoby pomóc?
u mnie karmienia wypadaja podobnie ja probowalamm mm ale budzil sie podobnie. -
nenka wrote:Karola szybko ten okres mam nadzieję że mi tak szybko się nie pokaże
Markia wczoraj w dzień bardzo mało spała mąż miał urodziny więc trochę ludzi się zeszło ale i tak mała dzielnie to zniosła po kąpieli padła i wstała dopiero o 4 a potem o 8
Paula Marika zawsze tak zasypia głaszcze ją chwile coś mrucze i ona odpada
Betinka cieszę sie że już lepiejhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
My po wizycie u lekarza mamy czekać na wyniki kału i na razie się nie stresować bo sprawdził Krzycha z każdej strony.. tylko teraz po każdym jedzeniu mam Mu podawać 30ml mleka modyfikowanego A.R ale oczywiście u mnie w mieście nie można takiego dostać maaasakra jakaśhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
Witam!
U nas młody ogólnie spokojny tylko troche go wkurzam bo mój tata zwrócił mi uwagę, że mały odwraca buzię głównie w jedną stronę. Moi rodzice są bardzo przeczuleni na tym punkcie bo ja miałam operację na kręcz. Zaczeliśmy się z mężem zastanawiać i on faktycznie ciągle w jedną stronę patrzy. Niestety jesteśmy tak glupi, że nie zauwazyliśmy tego w odpowiednim momencie i teraz walczymy z dzieckiem żeby odwracało się w drugą stronę Jak P wróci będziemy przekręcac łóżeczko a na razie układam młodego na boczku i podpieram, żeby się nie wykręcał. On na siłę próbuje odwrócić się w ulubioną stronę. Mam nadzieję, że uda się go tego oduczyć.
A dziś kuzynka pożyczyła mi nosidełko Tula do przetestowania. Myślicie, że mogę już tam małego wkładać jak mam wkładkę dla niemowlaka? A tak swoją drogą to przymierzyłam to nosidełko i nie wiem czy dla mnie będzie dobre bo moje wielkie cyce zajmują całe miejsce na dziecko Muszę sprawdzić czy da się to jakoś wyregulować, ale to ma tyle pasków, że nie mogę się połapać i muszę na męża poczekać. -
A u nas mega super noc
Moj lobuz obudzil sie o 2 i potem o 6 na papu. Nawalil dwie duze kupy przy przebieraniu zero placzu. Po tym odkladalam do lozeczka i sam zasypial oł jeee. Oby to chwilowe nie bylo.
Mowicie ze wsze boby marudza o tej samej porze... Ja wczoraj zauwazylam ze jak u nas wybija punkt 18.30 to jest to samo. Placz nie wiadomo o co, marudzenie. Nawet jak jest pojedzony, przewiniety i na rekach...
Kama masakra z tym twoim chlopem... a pizgnij go raz a porzadnie
Ehh no tak to jest wlasnie. Jak bylam w Pl to u mnie wszyscy w rodzinie w szoku ze to,asz potrafil przy malym wszystko zrobic. Przebrac, wykapac, uspic, pobawic sie... Dla mnie to oczywiste..
Io ja tez mam nosidelko z ta wkladka dla niemowlaka i zastanawiam sie od kiedy mozna urzywac bo w grudniu chcemy je zabrac jak polecimy do pl...
-
aleksa.wawa wrote:nie nie, ja dokarmiam 2-3 razy w ciagu dnia i to roznie bo raz 30 ml, a czasem nawet 60 ml
na opakowce mleka jest info ze powinno sie karmic 8x po 90-120 ml
ja dokarmiam dopiero wtedy jak zaczyna plakac po cycu, wtedy wiem ze jest glodny. na noc butla jest obowiazkowo bo wtedy mi spi ok 3-4 h.
na wieczor pije Karmi wiec jak budzi mi sie ok 2 w nocy to juz tylko z dwoch cyckow spija i spi do ok 5-6. Butle daje tez ok 14 przed samym spacerem bo wtedy spi nawet do 4 h. Staram sie go przystawiac do piersi jak najczesciej ale nie rozkreca mi to niestety laktacji
kurde, u mnie też problem z mlekiem. Mała jedzie na mm a ja walczę z laktatorem:( mam wyrzuty że karmie ją tym MM...pewnie przez te moje wielkie cyce nie mam pokarmu...eh.... -
kurcze a u mnie nie ma kupy już 3 dzionek od czasu szczepienia po szczepieniu była jedna wielka masakra aż wyleciała przodem tyłem i bokami a do dziś ani trochę
Najlepsze moje cycki uginają się od mleka ale laktatorem z jednego ściągnełam tylko 50ml co jest grane ? dziś zauważyłam jak zmieniałam Julce pieluszkę i byłam nachylona to cycki w dół i mleko leciało ciurem
myslałam że to Julek sika i już chciałam mówić ze robi fontannę a okazało się ze to moje cycki
Karola współczuje Ci tego okresu i też nie wiadomo dla czego skoro karmisz piersią
Justyna położna mi powiedziała ze w 4 i 8 tygodniu może laktacja zanikać więc nie martw się na pewno jak będziesz wszysko robić tak jak do tej pory to ona wróci a mm to nie trucizna wiec pomyśl że dzidzia zadowolona i szczęsliwa
Eeee no Laski zapomniałam o moim nosidle też mam nawet 2 bo jedno dla starszego znaczy chyba od 3 miesiąca a jedno takie jak worek musze tylko odwiedzić stryszekWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:34