X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Hej. U nas tez przeboje od wczoraj. Maly strasznie ulewal i wymiotowal. Mężowi wcisneli jakieś mleko dla alergików,ze niby na ulewanie pomoże a było jeszcze gorzej. Cholerstwo smakowalo jak siano. Synek wiec całkiem zaprotestował. W końcu kupilismy mleczko typowo dla dzieci ulewajacych i odpukac. To chyba będzie to, bo zjadł wreszcie na spokojnie. Karola wspolczuje drugiego okresu,ja jeszcze nie skończyłam plamic. Polog to chyba nawetoze być do 8 tygodni?? Dziewczyny po SN czy Wy tez macie obniżona macicę?? Ja mam tak,ze od wejścia do pochwy do szyjki macicy mam jakieś 2 cm! Bokę się wypadania macicy :( oby się podniosła.. Podobno to może trwać nawet pół roku.. Martwie się,bo to sprawia dyskomfort a miejscami nawet ból.
    A skąd wiesz że macica ci się obniza? Jak to wyczulas? Ja raczej nie mam chyba. Po porodzie sn nawet kobiety mają problem z wypadaniem odbytu jak sporo popekaly, albo mają nie trzymanie moczu. Ja na całe szczęście nic z tych rzeczy nie mam, tylko boję się ze zrobiłam się tam szersza :-/ ale to się okaże jak mąż wróci i poserduszkujemy.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Kaarolina wykrakalas z tym okresem:-/ u mnie tez znow sie zaczyna, po 2,5 tygodnia... chociaz mam cicha nadzieje ze to tylko plamienie po <3.
    I nie uwierzycie, ale u mnie wlasnie jest burza!
    Zazdroszcze nadzieji na plamienia u mnie to na pewno okres... a mowia ze po ciazy boli mniej a g***o prawda a najgorzej jak Maly ssie to wtedy skreca mi sie wszystko na dole masakra :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to jednak plamienie po kochaniu, ufff.
    Co do szyjki macicy tk u mnie wczoran byla baardzo nisko, jak tuz przed okresem albo w owulacje. `ke to na pewno nie zwiastun wypadajacej macicy, bo dotyczy to licznych wielorodek, kobiet po traumatycznym porodzie, bardzo ciezko pracujacych fizycznie i w starszym wieku (50+)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola szybko ten okres mam nadzieję że mi tak szybko się nie pokaże
    Markia wczoraj w dzień bardzo mało spała mąż miał urodziny więc trochę ludzi się zeszło ale i tak mała dzielnie to zniosła po kąpieli padła i wstała dopiero o 4 a potem o 8

Paula Marika zawsze tak zasypia głaszcze ją chwile coś mrucze i ona odpada
    Betinka cieszę sie że już lepiej

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam w poniedziałek na kontroli u gina i powiedział że jestem jak nówka i nic tylko dzieci rodzić. Jeszcze się śmiał, że zagoiło się u mnie jak na psie bo nawet nie widać gdzie mnie nacięli :)

Gorsza sprawa, że Franek ma TSH bardzo niskie i musimy iść do endo z nim.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla a kto wam zlecił badanie TSH małego?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:00

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Dziś na 13 mamy szczepienia :( ehh troszkę się stresujemy

• betinka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek po bardzo dobtej nocy :)

Mati dzis konczy 6 tygodni, ale to zlecialooooo!
    A to znaczy, ze.... Koniec pologu!!!! ]:-> Tylko hormony mi chyba klapnely, bo tyyyle tygodni postu za nami, a ja jakos niespecjalnie mam ochote na igraszki :/ Maz sie zalamie, on juz dni odliczal ;)

No i musze sie Wam pochwalic malym sukcesem - zobaczylam 5 z przodu na wadze! Rowniutko 59 juhuuuu : )))

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra nam zlecił badanie TSH bo ja mam niedoczynność tarczycy i biorę cały czas leki. Mały ma 0,66 a niby normę z laboratorium mam 1,36-8,8. Na necie znalazłam, że normy dla dziecka od 2 do 11 miesięcy są 0,55-6,7. Także już zgłupiałam a pediatra który zlecił badanie kazał iść do endo.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też powiem pediatrze że mam niedoczynność to może i nas skieruje na badanie.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, nawet nie próbuje Was nadrobić. Jestem padnięta, chyba jakieś choróbsko mnie łapie do tego Olek robi się coraz gorszy :( na jedzenie wstaje o 23, 1, 3, 5 i 7 każde trwa od 30 min do godziny to łatwo policzyć ile śpie :( prawie nic :(rano koncert bo brzuch boli, już nie wiem co robić :( moj chęć do życia spada do zera. Czy myślicie że jakbym z karminia cyckiem na mm przeszła to mogłoby pomóc?

u mnie karmienia wypadaja podobnie :( ja probowalamm mm ale budzil sie podobnie.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala przylepka w kanadyjskie Swieto Dziekczynienia :)
    1095309_IMG_20141016_010110.jpg
    1095310_IMG_20141016_010410.jpg
    1095307_IMG_20141016_010632.jpg
    1095308_IMG_20141016_010212.jpg

Ewi25, Gosia19, K_A_M_A, Kaarolina, stardust87, nenka, Io, Diabla85, Tysia87, turkawka, le'nutka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Karola szybko ten okres mam nadzieję że mi tak szybko się nie pokaże
    Markia wczoraj w dzień bardzo mało spała mąż miał urodziny więc trochę ludzi się zeszło ale i tak mała dzielnie to zniosła po kąpieli padła i wstała dopiero o 4 a potem o 8

Paula Marika zawsze tak zasypia głaszcze ją chwile coś mrucze i ona odpada
    Betinka cieszę sie że już lepiej
    kochana ja już mam 2gi okres to masakra jakaś :|

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 19:25

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u lekarza mamy czekać na wyniki kału i na razie się nie stresować bo sprawdził Krzycha z każdej strony.. tylko teraz po każdym jedzeniu mam Mu podawać 30ml mleka modyfikowanego A.R ale oczywiście u mnie w mieście nie można takiego dostać maaasakra jakaś :|

• Io Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    U nas młody ogólnie spokojny tylko troche go wkurzam bo mój tata zwrócił mi uwagę, że mały odwraca buzię głównie w jedną stronę. Moi rodzice są bardzo przeczuleni na tym punkcie bo ja miałam operację na kręcz. Zaczeliśmy się z mężem zastanawiać i on faktycznie ciągle w jedną stronę patrzy. Niestety jesteśmy tak glupi, że nie zauwazyliśmy tego w odpowiednim momencie i teraz walczymy z dzieckiem żeby odwracało się w drugą stronę :( Jak P wróci będziemy przekręcac łóżeczko a na razie układam młodego na boczku i podpieram, żeby się nie wykręcał. On na siłę próbuje odwrócić się w ulubioną stronę. Mam nadzieję, że uda się go tego oduczyć. :(

A dziś kuzynka pożyczyła mi nosidełko Tula do przetestowania. Myślicie, że mogę już tam małego wkładać jak mam wkładkę dla niemowlaka? A tak swoją drogą to przymierzyłam to nosidełko i nie wiem czy dla mnie będzie dobre bo moje wielkie cyce zajmują całe miejsce na dziecko :P Muszę sprawdzić czy da się to jakoś wyregulować, ale to ma tyle pasków, że nie mogę się połapać i muszę na męża poczekać. :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas mega super noc :)
    Moj lobuz obudzil sie o 2 i potem o 6 na papu. Nawalil dwie duze kupy :) przy przebieraniu zero placzu. Po tym odkladalam do lozeczka i sam zasypial :) oł jeee. Oby to chwilowe nie bylo.
    Mowicie ze wsze boby marudza o tej samej porze... Ja wczoraj zauwazylam ze jak u nas wybija punkt 18.30 to jest to samo. Placz nie wiadomo o co, marudzenie. Nawet jak jest pojedzony, przewiniety i na rekach...

Kama masakra z tym twoim chlopem... :/ a pizgnij go raz a porzadnie :P
    Ehh no tak to jest wlasnie. Jak bylam w Pl to u mnie wszyscy w rodzinie w szoku ze to,asz potrafil przy malym wszystko zrobic. Przebrac, wykapac, uspic, pobawic sie... Dla mnie to oczywiste..

Io ja tez mam nosidelko z ta wkladka dla niemowlaka i zastanawiam sie od kiedy mozna urzywac bo w grudniu chcemy je zabrac jak polecimy do pl...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    nie nie, ja dokarmiam 2-3 razy w ciagu dnia i to roznie bo raz 30 ml, a czasem nawet 60 ml
    na opakowce mleka jest info ze powinno sie karmic 8x po 90-120 ml

ja dokarmiam dopiero wtedy jak zaczyna plakac po cycu, wtedy wiem ze jest glodny. na noc butla jest obowiazkowo bo wtedy mi spi ok 3-4 h.
    na wieczor pije Karmi wiec jak budzi mi sie ok 2 w nocy to juz tylko z dwoch cyckow spija i spi do ok 5-6. Butle daje tez ok 14 przed samym spacerem bo wtedy spi nawet do 4 h. Staram sie go przystawiac do piersi jak najczesciej ale nie rozkreca mi to niestety laktacji :(

kurde, u mnie też problem z mlekiem. Mała jedzie na mm a ja walczę z laktatorem:( mam wyrzuty że karmie ją tym MM...pewnie przez te moje wielkie cyce nie mam pokarmu...eh....

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a u mnie nie ma kupy już 3 dzionek od czasu szczepienia po szczepieniu była jedna wielka masakra aż wyleciała przodem tyłem i bokami a do dziś ani trochę :(
    Najlepsze moje cycki uginają się od mleka ale laktatorem z jednego ściągnełam tylko 50ml co jest grane ? dziś zauważyłam jak zmieniałam Julce pieluszkę i byłam nachylona to cycki w dół i mleko leciało ciurem
    myslałam że to Julek sika i już chciałam mówić ze robi fontannę a okazało się ze to moje cycki

Karola współczuje Ci tego okresu i też nie wiadomo dla czego skoro karmisz piersią

Justyna położna mi powiedziała ze w 4 i 8 tygodniu może laktacja zanikać więc nie martw się na pewno jak będziesz wszysko robić tak jak do tej pory to ona wróci a mm to nie trucizna wiec pomyśl że dzidzia zadowolona i szczęsliwa :)

Eeee no Laski zapomniałam o moim nosidle też mam nawet 2 bo jedno dla starszego znaczy chyba od 3 miesiąca a jedno takie jak worek :) musze tylko odwiedzić stryszek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:34

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ