Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez nie mogę narzekać na mojego męża bo go po prostu nie ma w domu ciagle praca a jak juz jest to tez się Julką zajmuje i jej często spiewa przewija jak mam spuszczone mleczko to wyrywa mi butelkę hehe ale mamy tez starszyzne w domu i Ją tez trzeba się zając zeby zazdrosna nie była więc i w tym bardzo dobrze sobie radzi
powiem Wam dziewczyny ze tak na początku jest jak małe pdrosnie zacznie chodzić to te wasze facety tez inaczej będą się zachowywac -
Stardust wiem kochana to dobrze ze takie zycie. Ale zawsze bedzie przykro, smutno...
I wlasnie dziadek z babcia byli wzorowym malzenstwem. Oni nawet po 50 latach wspolnego zycia potrafili swintuszyc
I zycia poza soba nie widzieli...
Sa dla mnie wzorem instytucji malzenstwa.stardust87 lubi tę wiadomość
-
Wotajcie dziewczynki. U nas kiepsko, mały chyba ma kolki. Od jakiegos czasu był niespokojny a dziś tak zaczął dwa razy płakać, że myślałam, że płucka wypluje, ewidentnie coś z brzuszkiem, bo jak sie zanosił to brzuszek miał twardy i podkurczał nóżki. Do tej pory ładnie bączki szły a dzis prawie nie i sie zaczeło. Nie mam pewności czy to kolka ale tak podejrzewam. Strasznie jest patrzec na półacz maleństwa.
Ma któras taki sam problem? Jak sobie radzicie?
Kiedyś już pytałam ile jest symotikonu w sab simplex? Porównywalnie jak w Boboticu? Nie wiem czy kupić Sab bo Bobotic mam. -
iwo_na wrote:Wotajcie dziewczynki. U nas kiepsko, mały chyba ma kolki. Od jakiegos czasu był niespokojny a dziś tak zaczął dwa razy płakać, że myślałam, że płucka wypluje, ewidentnie coś z brzuszkiem, bo jak sie zanosił to brzuszek miał twardy i podkurczał nóżki. Do tej pory ładnie bączki szły a dzis prawie nie i sie zaczeło. Nie mam pewności czy to kolka ale tak podejrzewam. Strasznie jest patrzec na półacz maleństwa.
Ma któras taki sam problem? Jak sobie radzicie?
Kiedyś już pytałam ile jest symotikonu w sab simplex? Porównywalnie jak w Boboticu? Nie wiem czy kupić Sab bo Bobotic mam. -
Moje Szczescie po zabawach, przebraniu i cycku zasnął mi na piersi. Przylepa moja, nawet jak màż sie z nim bawi to po jakims czasie maz twierdzi ze Maly mnie szuka. Wchodze do pokoju, rozmawiamy i jest juz spokojniejszy:) niesamowite ile takie Malenstwo potrzebuje bliskosci❤ ciekawe jaka noc Nas czeka w takim ukladzie...
-
justyna14 wrote:mój sie chwilowo uspokił i leży w łóżeczku. Zaraz będzimy się kąpać, potem cycować i mam nadzieje że później ładnie uśnie.
Myślałam, że łatwiej jest z takim mały dzieckiem, mój strasznie daje nam się we znaki oby do końca 3 miesiąca i mam nadzieje, że ten brzuszek przestanie mu dokuczać bo inaczej zwariuje
A mnie coś łapie, już jedną dziurkę w nosie mam zatkaną i nie wiem jak się ratować help... -
Cześć dziewczyny. My dziś kończymy 2 miesiące jak ten czas szybko leci! Byliśmy na wizycie u lekarza bo mały dalej ma problem z jedzeniem i martwiłam się czy oby nie przestał przybierać na wadze. Waży juz 4700 trochę przybył na wadze ale bez rewelacji i niestety musimy zmienić plan karmienia.teraz mamy się karmić co 2 godziny (mniejsze ilości mleczka) tak żeby w ciągu doby wyrobić normę 720ml. Ciężka noc nas czeka bo małego trzeba będzie wzbudzać ech... a już sypial w nocy coraz dłużej. Za tydzień kolejne ważenie, oby było lepiej.https://www.maluchy.pl/li-69207.png
-
anulka81 może uda się na śpiocha. My co prawda cyckiem, ale często udaje nam się nakarmić i odbić bez budzenia. Tzn z lekkim obudzeniem przed jedzeniem (bo to mały decyduje kiedy je), ale jak zaczynam karmić to przysypia i po odbiciu do wyra i śpi dalej bez zająknięcia.
anulka81 lubi tę wiadomość
-
A ja w ogóle nie poznaję mojego dziecka dziś. Tak jak zawsze był krzyk i lament od 18 i dopiero kąpiel o 21 go uspokajała, tak dziś od 15 śpi, z przerwami na jedzenie i jedną krótką przerwą na krzyk, masaż brzuszka i bączki i dalej śpi. Nie wiem czy to dlatego, że dziś nie podawałam w ogóle kropli na brzuch, czy może antybiotyk powoli zaczyna działać i te pleśniawki już go tak nie męczą..
-
Stardust ma racje apropo przeziebienia. Ja pilam litrami wode z sokiem malinowym domowej roboty i wzielam kilka tab prenalen i katar w 3 dni poszeedl sio
Stardust kurde jak to zastoj masakra.
Anulka kurde wspolczuje ze twoje dziecko juz tak ladnie spalo a teraz co 2 h trzeba budzic ale lepsze to niz jak by mial nie przybierac prawidlowo.. Dasz rade. Pozniej sie wszystko unormuje...
A ja znow zaczelam malego do cycka przystawiac bo malutko dzis sciagam wize ze juz po ok 1,5 h robi sie glodny po cycku czyli mleka malo
Chyba czeka nas ciezka noc..
-
My dzis mielismy szczepienie, tak sie stresowalam ze rano wygladalam jak po dobrej imprezie (2x sie karmilismy i bez ekscesow) a moj Synek byl taki grzeczny, wiadomo ze zaplakal jak dostawal szczepienie ale szybko sie uspokoil i zasnal jestem MEga DUMNA MAMA
-
Ja też mam wrazenie,że w cyckach coś mniej. Zobaczymy jak w nocy będzie. A o 4 obudziłam się z takim bólem lewej piersi, że myślałam,że nie wyrobię, aż mnie ramię całe bolało, nie szlo się dotknąć nawet.Wzielam laktator i chciałam sobie ulżyć jakoś, a tam jedna kropelka zleciala, taki zastój. Cały dzień bmalego przystawialam tylko do tej piersi i wyciągnął wszystko.mega ulga.
Paula przykro mi z powodu dziadka:-( Mama mojego męża dostala dziś 3 udaru.i też mi smutno, bo to bardzo dobra kobietahttps://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Paula. Wspolczuje bo wiem co to znaczy u mnie tez ciagla walka jest z laktacja i cycochy miekkie femaltiker nie pomaga i herbatki tez nie i oklady i woda jic a nic.. i tez mi sie marzy pol roku albo do pierwszego zabka jakby mial sie wczesniej niz te 6msc pojawic musimy byc dobrej mysli i moze Nam sie uda!https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png