X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Stardust ja tez ich nienawidze! Co noc pobudka co 1,5-2 h. A Tracy pisze ze po 3 mcu dzieci beda przesypiac cala noc - jakos nie widzi mi sie to przy Filipie:-/
    A co do okupowanych obranek to trzeba od razu do wody je wrzucac i niech namakaja, albo zapierac i pozniej lovela da rade:-) a`propo loveli - bedzie moze gdzies w promocji? Bo konczyc mi sie bedzie powoli

na lovela nie wiem o zadnej promocji ale apropos mam fajna stronke z promocjami, nie wiem czy ja znacie, warto czasem zerknac bo wszystko w jednym miejscu :)http://www.promobaby.pl/

akuszerka89, ofcooo lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:55

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw w wodzie zapieram, potem moczę ubrank w Vanishu i piorę ale też nie wszystkie się z tych kup dopierają.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsikowa w ukryciu nas podczytuje ale sie nie odzywa lobuziara jedna! Fipsik wylaz z ukrycia!!!:-P

Fipsik lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsikowa odezwij się babo bo brak nam Twojego ciętego poczucia humoru :)

Fipsik lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie mialam karmic i dziecko mi padlo zanim cycka wyjelam :p
    W nocy niestety musialam zrobic flache bo w cyckach susza. Maly ciagnal i ciagnal a tam nic i ryk ze chyba caly blok sie obudzil... :/
    Po calej nocy w cyckach czuje ze mam tyle co dawniej po 2 h :/
    I tez was nie lubie za te przespane noce :P

Akuszerka jak z tym przesypianiem po 3 mies sie nie spr to cie znajde :P

A fipsik to chyba na fb sie pokazywala z tego co kojarze...

Stardust sa odplamiacze dla dzieci z lovela chyba i zdzidziusia. Wogole w pl w chyba carrefourze widzialam pelno odplamiaczy dla dzieci :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mni dziś znowu zastój w tej samej piersi tylko zupełnie z innej strony.Ale już wiem, że muszę dostawiac Leosia tylko do niej i do wieczora powinno ulżyć. Nie wiem czemu tylko w jednej mi się robią zastoje....ale chociaż noc była ok.bo po20minutach ciumkania cyca padał spać, czyli mleko chyba jest, bo głodny by nie usnal.Wiec pal lichk te zastoje, ciesze się, że mleczko jest i takie wczoraj miałam dziwne uczucie, że jak karmilam z lewej piersi to prawa się jakby napełniala, albo tylko takie schizy mam:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, na początek ja by któras mogła podać skąd zamawiałyście sab simplex? Nie jestem pewna czy to kolki u mojego Czarka ale na wszelki wypadek chce je kupić. I jeszcze jak to jest z tą zawartością symetykonu? W jakiej ilosci podawałyście te 69i 100 w espumisanie? Bo bobotic ma 20mg w trzech kroplach.
    Jeśli chodzi o pomoc facetów to ja nie moge narzekać, mój T wstaje do małego i go karmi (z butli), bawi sie z nim, przewija i ogólnie widze, ze chętnie to robi. Jedynie w nocy mi go szkoda troche bo on jest tak niewyspany, ze czasem wstanie i gada od rzeczy, jakby lunatykował czy coś podobnego. Dziś np mówił, że w każdym narożniku musi być po jednym smoczku :) I że ja jestem aniołem :) Odwala mu :P W dodatku ciągle powtarza, że nie powinnam nic robić w domu jak małym sie zajmuje, tzn gotowac czy sprzątać i nie powiem ale często słucham jego rad :P
    My wstajemy na karmienie co 2 godziny w nocy, czasem co 2,5 więc rozumiem wszystkie niewyspane. I my w dodatku na MM, ale mały w nocy zje na raz np 60 ml i dlatego szybko jest głodny i nie wiem jak w niego wcisnąć wiecej bo on po prostu zasypia, jeśli ktos ma jakiś pomysł to bede wdzięczna.
    Stał sie strasznym maruda, widze, ze zaczyna wymuszac branie na rączki, mam nadziej ze to skok rozwojowy i ze szybko minie. A wogóle ile tak mniej wiecej on powinien
    trwac? Bo czytałam, ze tydzień, czyli u nas by wychodziło, ze do soboty ( o ja naiwna)
    Paula współczuje sytuacji z dziadkiem T, ale niestety jest prawdą, ze często współmałżonek odchodzi szybko po ukochanej osobie. Na poczatku roku tak sie stało wsród moich znajomych. Najpierw zmarł mąż a za 3 miesiące żona, tak bywa.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka ja juz saba odstawilam i jest tak samo ja "z" poki co... Co bdzie dalej zobaczymy.
    Mi kupowala kolezanka ciotki w niemczech.
    Ja dawalam po 2-3 razy dziennie 10 kropelek.
    Co do jedzenia nie pomoge bo moj jak do butli sie dossato zje tyle ile w niej jest :P

Dziadek dzis wraca do domku... Ma niedowlad lewej reki i nogi ale umysliwo jest super. Tesciowa dzis dzwonila. Jutro jestesmy z dziadkiem umowieni na skypie. Ciesze sie ze spedzi ten czas w domu z rodzina ktora tak go kocha.
    Jak tesciowa wczoraj zawiozla mu zdjecie Tiago to az sie biedny poplakal ze szczesia...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona mój za to gada przez sen.ostatnio pozyczal komus koszule, innym razem grał w grę:-D Normalnie odkleja się na starość.
    Ja od wczoraj obstawilam bobiotic i pierdy i kupony idą aż milo:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wyobraźcie sobie, że oszukała nas fotograf, która robiła naszą sesję noworodkową. :( A kasę oczywiście wzięła na sesji, a ja głupia nie mam każdego dowodu wpłaty :( Telefon ma wyłączony, na maile nie odpowiada i coś czuję, że tych zdjęć nie dostaniemy. Studio wynajmuje w biurowcu ale mąż musiałby tam siedzieć i na nią czatować bo przychodzi tam tylko na sesje. Mamy tylko zdjecia w małym formacie, które przysłała, żebyśmy wybrali ujęcia. Jestem wściekła na siebie, że nie mam żadnego dowodu wpłaty ani umowy. Kobitka była tak sympatyczna, że nie przyszło mi do głowy, że się tak zachowa. :(

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczynki, na początek ja by któras mogła podać skąd zamawiałyście sab simplex? Nie jestem pewna czy to kolki u mojego Czarka ale na wszelki wypadek chce je kupić. I jeszcze jak to jest z tą zawartością symetykonu? W jakiej ilosci podawałyście te 69i 100 w espumisanie? Bo bobotic ma 20mg w trzech kroplach.
    Jeśli chodzi o pomoc facetów to ja nie moge narzekać, mój T wstaje do małego i go karmi (z butli), bawi sie z nim, przewija i ogólnie widze, ze chętnie to robi. Jedynie w nocy mi go szkoda troche bo on jest tak niewyspany, ze czasem wstanie i gada od rzeczy, jakby lunatykował czy coś podobnego. Dziś np mówił, że w każdym narożniku musi być po jednym smoczku :) I że ja jestem aniołem :) Odwala mu :P W dodatku ciągle powtarza, że nie powinnam nic robić w domu jak małym sie zajmuje, tzn gotowac czy sprzątać i nie powiem ale często słucham jego rad :P
    My wstajemy na karmienie co 2 godziny w nocy, czasem co 2,5 więc rozumiem wszystkie niewyspane. I my w dodatku na MM, ale mały w nocy zje na raz np 60 ml i dlatego szybko jest głodny i nie wiem jak w niego wcisnąć wiecej bo on po prostu zasypia, jeśli ktos ma jakiś pomysł to bede wdzięczna.
    Stał sie strasznym maruda, widze, ze zaczyna wymuszac branie na rączki, mam nadziej ze to skok rozwojowy i ze szybko minie. A wogóle ile tak mniej wiecej on powinien
    trwac? Bo czytałam, ze tydzień, czyli u nas by wychodziło, ze do soboty ( o ja naiwna)
    Paula współczuje sytuacji z dziadkiem T, ale niestety jest prawdą, ze często współmałżonek odchodzi szybko po ukochanej osobie. Na poczatku roku tak sie stało wsród moich znajomych. Najpierw zmarł mąż a za 3 miesiące żona, tak bywa.
    ja mam do odsprzedania Saba 30 ml nie otwarte bo mam 2 butelki jeśli chcesz.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja mam do odsprzedania Saba 30 ml nie otwarte bo mam 2 butelki jeśli chcesz.

Stardust, bardzo chęnie kupie, w rozsądnej cenie :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczyny, wyobraźcie sobie, że oszukała nas fotograf, która robiła naszą sesję noworodkową. :( A kasę oczywiście wzięła na sesji, a ja głupia nie mam każdego dowodu wpłaty :( Telefon ma wyłączony, na maile nie odpowiada i coś czuję, że tych zdjęć nie dostaniemy. Studio wynajmuje w biurowcu ale mąż musiałby tam siedzieć i na nią czatować bo przychodzi tam tylko na sesje. Mamy tylko zdjecia w małym formacie, które przysłała, żebyśmy wybrali ujęcia. Jestem wściekła na siebie, że nie mam żadnego dowodu wpłaty ani umowy. Kobitka była tak sympatyczna, że nie przyszło mi do głowy, że się tak zachowa. :(

Kurcze, może jeszcze sie odezwie, może cos sie stało i datego nie ma z nią kontaktu... Szkoda by było

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Iwona mój za to gada przez sen.ostatnio pozyczal komus koszule, innym razem grał w grę:-D Normalnie odkleja się na starość.
    Ja od wczoraj obstawilam bobiotic i pierdy i kupony idą aż milo:-)

Tysia a powiedz czemu zaczełaś stosować Bobotic?

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Tysia a powiedz czemu zaczełaś stosować Bobotic?

A te nasze facety :) to mięczaki i tyle. My wstajemy co chwila w nocy i w dzień i dajemy rade :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 normalnie bym Cie wycałowała:-D zastosowałam się do Twojej rady i od wczoraj karmie małego na śpiąco, nie dość ze pięknie je (nie łapczywie jak zawsze) to jeszcze zjada na porcje więcej niż przedtem i dalej śpi:-D a teraz bez odbijania w trakcie karmienia zjadł 100 czyli tyle ile przygotowałam!! i jakby było więcej to tez by wypił bo juz zasysal powietrze z butli ;-) dzięki wielki za tak cenna radę. Jestem Ci dozgonnie wdzięczna ;-) :-*

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka to powiedz jak to robisz dokładnie?????????

relg4z17djzzyjqt.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    anulka to powiedz jak to robisz dokładnie?????????
    Robie tak że nie czekam aż się wzbudzi na kolejn karmienie tylko daje mu butelkę jak jeszcze śpi i to działa :-D a i zmniejszyłam odstępy między karmieniami za radą lekarki i jak mi zjada 60 to po 2 godz robie mu kolejna porcje ale jak zje 100 to już następna za 3 godz bo musi się strawic.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wiecie może kiedy po cesarce można zacząć ćwiczyć mięśnie brzucha?

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
‹‹ 2235 2236 2237 2238 2239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ