Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
akuszerka89 wrote:Stardust ja tez ich nienawidze! Co noc pobudka co 1,5-2 h. A Tracy pisze ze po 3 mcu dzieci beda przesypiac cala noc - jakos nie widzi mi sie to przy Filipie:-/
A co do okupowanych obranek to trzeba od razu do wody je wrzucac i niech namakaja, albo zapierac i pozniej lovela da rade:-) a`propo loveli - bedzie moze gdzies w promocji? Bo konczyc mi sie bedzie powoli
na lovela nie wiem o zadnej promocji ale apropos mam fajna stronke z promocjami, nie wiem czy ja znacie, warto czasem zerknac bo wszystko w jednym miejscu :)http://www.promobaby.pl/
akuszerka89, ofcooo lubią tę wiadomość
-
Fipsikowa w ukryciu nas podczytuje ale sie nie odzywa lobuziara jedna! Fipsik wylaz z ukrycia!!!
Fipsik lubi tę wiadomość
-
A ja wlasnie mialam karmic i dziecko mi padlo zanim cycka wyjelam :p
W nocy niestety musialam zrobic flache bo w cyckach susza. Maly ciagnal i ciagnal a tam nic i ryk ze chyba caly blok sie obudzil...
Po calej nocy w cyckach czuje ze mam tyle co dawniej po 2 h
I tez was nie lubie za te przespane noce
Akuszerka jak z tym przesypianiem po 3 mies sie nie spr to cie znajde
A fipsik to chyba na fb sie pokazywala z tego co kojarze...
Stardust sa odplamiacze dla dzieci z lovela chyba i zdzidziusia. Wogole w pl w chyba carrefourze widzialam pelno odplamiaczy dla dzieci
-
A u mni dziś znowu zastój w tej samej piersi tylko zupełnie z innej strony.Ale już wiem, że muszę dostawiac Leosia tylko do niej i do wieczora powinno ulżyć. Nie wiem czemu tylko w jednej mi się robią zastoje....ale chociaż noc była ok.bo po20minutach ciumkania cyca padał spać, czyli mleko chyba jest, bo głodny by nie usnal.Wiec pal lichk te zastoje, ciesze się, że mleczko jest i takie wczoraj miałam dziwne uczucie, że jak karmilam z lewej piersi to prawa się jakby napełniala, albo tylko takie schizy mam:-)https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Witajcie dziewczynki, na początek ja by któras mogła podać skąd zamawiałyście sab simplex? Nie jestem pewna czy to kolki u mojego Czarka ale na wszelki wypadek chce je kupić. I jeszcze jak to jest z tą zawartością symetykonu? W jakiej ilosci podawałyście te 69i 100 w espumisanie? Bo bobotic ma 20mg w trzech kroplach.
Jeśli chodzi o pomoc facetów to ja nie moge narzekać, mój T wstaje do małego i go karmi (z butli), bawi sie z nim, przewija i ogólnie widze, ze chętnie to robi. Jedynie w nocy mi go szkoda troche bo on jest tak niewyspany, ze czasem wstanie i gada od rzeczy, jakby lunatykował czy coś podobnego. Dziś np mówił, że w każdym narożniku musi być po jednym smoczku I że ja jestem aniołem Odwala mu W dodatku ciągle powtarza, że nie powinnam nic robić w domu jak małym sie zajmuje, tzn gotowac czy sprzątać i nie powiem ale często słucham jego rad
My wstajemy na karmienie co 2 godziny w nocy, czasem co 2,5 więc rozumiem wszystkie niewyspane. I my w dodatku na MM, ale mały w nocy zje na raz np 60 ml i dlatego szybko jest głodny i nie wiem jak w niego wcisnąć wiecej bo on po prostu zasypia, jeśli ktos ma jakiś pomysł to bede wdzięczna.
Stał sie strasznym maruda, widze, ze zaczyna wymuszac branie na rączki, mam nadziej ze to skok rozwojowy i ze szybko minie. A wogóle ile tak mniej wiecej on powinien
trwac? Bo czytałam, ze tydzień, czyli u nas by wychodziło, ze do soboty ( o ja naiwna)
Paula współczuje sytuacji z dziadkiem T, ale niestety jest prawdą, ze często współmałżonek odchodzi szybko po ukochanej osobie. Na poczatku roku tak sie stało wsród moich znajomych. Najpierw zmarł mąż a za 3 miesiące żona, tak bywa. -
Iwonka ja juz saba odstawilam i jest tak samo ja "z" poki co... Co bdzie dalej zobaczymy.
Mi kupowala kolezanka ciotki w niemczech.
Ja dawalam po 2-3 razy dziennie 10 kropelek.
Co do jedzenia nie pomoge bo moj jak do butli sie dossato zje tyle ile w niej jest
Dziadek dzis wraca do domku... Ma niedowlad lewej reki i nogi ale umysliwo jest super. Tesciowa dzis dzwonila. Jutro jestesmy z dziadkiem umowieni na skypie. Ciesze sie ze spedzi ten czas w domu z rodzina ktora tak go kocha.
Jak tesciowa wczoraj zawiozla mu zdjecie Tiago to az sie biedny poplakal ze szczesia...
-
Dziewczyny, wyobraźcie sobie, że oszukała nas fotograf, która robiła naszą sesję noworodkową. A kasę oczywiście wzięła na sesji, a ja głupia nie mam każdego dowodu wpłaty Telefon ma wyłączony, na maile nie odpowiada i coś czuję, że tych zdjęć nie dostaniemy. Studio wynajmuje w biurowcu ale mąż musiałby tam siedzieć i na nią czatować bo przychodzi tam tylko na sesje. Mamy tylko zdjecia w małym formacie, które przysłała, żebyśmy wybrali ujęcia. Jestem wściekła na siebie, że nie mam żadnego dowodu wpłaty ani umowy. Kobitka była tak sympatyczna, że nie przyszło mi do głowy, że się tak zachowa.
-
iwo_na wrote:Witajcie dziewczynki, na początek ja by któras mogła podać skąd zamawiałyście sab simplex? Nie jestem pewna czy to kolki u mojego Czarka ale na wszelki wypadek chce je kupić. I jeszcze jak to jest z tą zawartością symetykonu? W jakiej ilosci podawałyście te 69i 100 w espumisanie? Bo bobotic ma 20mg w trzech kroplach.
Jeśli chodzi o pomoc facetów to ja nie moge narzekać, mój T wstaje do małego i go karmi (z butli), bawi sie z nim, przewija i ogólnie widze, ze chętnie to robi. Jedynie w nocy mi go szkoda troche bo on jest tak niewyspany, ze czasem wstanie i gada od rzeczy, jakby lunatykował czy coś podobnego. Dziś np mówił, że w każdym narożniku musi być po jednym smoczku I że ja jestem aniołem Odwala mu W dodatku ciągle powtarza, że nie powinnam nic robić w domu jak małym sie zajmuje, tzn gotowac czy sprzątać i nie powiem ale często słucham jego rad
My wstajemy na karmienie co 2 godziny w nocy, czasem co 2,5 więc rozumiem wszystkie niewyspane. I my w dodatku na MM, ale mały w nocy zje na raz np 60 ml i dlatego szybko jest głodny i nie wiem jak w niego wcisnąć wiecej bo on po prostu zasypia, jeśli ktos ma jakiś pomysł to bede wdzięczna.
Stał sie strasznym maruda, widze, ze zaczyna wymuszac branie na rączki, mam nadziej ze to skok rozwojowy i ze szybko minie. A wogóle ile tak mniej wiecej on powinien
trwac? Bo czytałam, ze tydzień, czyli u nas by wychodziło, ze do soboty ( o ja naiwna)
Paula współczuje sytuacji z dziadkiem T, ale niestety jest prawdą, ze często współmałżonek odchodzi szybko po ukochanej osobie. Na poczatku roku tak sie stało wsród moich znajomych. Najpierw zmarł mąż a za 3 miesiące żona, tak bywa. -
Io wrote:Dziewczyny, wyobraźcie sobie, że oszukała nas fotograf, która robiła naszą sesję noworodkową. A kasę oczywiście wzięła na sesji, a ja głupia nie mam każdego dowodu wpłaty Telefon ma wyłączony, na maile nie odpowiada i coś czuję, że tych zdjęć nie dostaniemy. Studio wynajmuje w biurowcu ale mąż musiałby tam siedzieć i na nią czatować bo przychodzi tam tylko na sesje. Mamy tylko zdjecia w małym formacie, które przysłała, żebyśmy wybrali ujęcia. Jestem wściekła na siebie, że nie mam żadnego dowodu wpłaty ani umowy. Kobitka była tak sympatyczna, że nie przyszło mi do głowy, że się tak zachowa.
Kurcze, może jeszcze sie odezwie, może cos sie stało i datego nie ma z nią kontaktu... Szkoda by było -
Tysia87 wrote:Iwona mój za to gada przez sen.ostatnio pozyczal komus koszule, innym razem grał w grę Normalnie odkleja się na starość.
Ja od wczoraj obstawilam bobiotic i pierdy i kupony idą aż milo:-)
Tysia a powiedz czemu zaczełaś stosować Bobotic? -
Stardust87 normalnie bym Cie wycałowała:-D zastosowałam się do Twojej rady i od wczoraj karmie małego na śpiąco, nie dość ze pięknie je (nie łapczywie jak zawsze) to jeszcze zjada na porcje więcej niż przedtem i dalej śpi:-D a teraz bez odbijania w trakcie karmienia zjadł 100 czyli tyle ile przygotowałam!! i jakby było więcej to tez by wypił bo juz zasysal powietrze z butli dzięki wielki za tak cenna radę. Jestem Ci dozgonnie wdzięczna :-*
stardust87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
iwo_na wrote:anulka to powiedz jak to robisz dokładnie?????????https://www.maluchy.pl/li-69207.png