X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek nie prasowałam nawet przed porodem, tylko prałam. Teraz tak samo. Jak dla mnie to totalna strata czasu :P :) A przebieram tylko wtedy, gdy ubranko jest brudne.

Co do apetytu...mam większy niż pod koniec ciąży. Ale gorsza jest nie ilość, którą zjadam, ale jakość. Totalnie brakuje mi czasu na zrobienie czegoś zdrowego i pożywnego, ehhh...

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to jakieś 3 tyg od urodzenia małego miałam tak że jadla bym non stop, a teraz już mi się umormowalo, zresztą nie mam jak kompletnie coś ugotować, jak coś zrobię to np zupa i jest na parę dni. Ale makaron z różnymi dodatkami bo jest szybki.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Magdzia witaj spowrotem ;) sliczny ten twoj synek!!!
    Jak sie czujecie??
    Dziękuję kochana :) ja jestem zakochana w nim po uszy od pierwszego wejrzenia <3
    A u nas w dalszym ciągu walczymy o moje mleczko żeby się tylko nim najadal niestety taki glodomor z niego ze musze czasem mm podawac :/ od początku ma problemy brzuszkowe co wieczór jest przerazliwy krzyk po 2-3 h doszliśmy do wniosku z mooim P ze to przez jego lapczywosc bo jak je z butelki to potrafi 50 ml wciągnąć w pół minuty. Dzisiaj mu już nie dajemy wogole butli i zobaczymy jak to będzie wyglądało. Pozatym mój P jest cały czas ze mną od porodu, bardzo dużo mi pomaga ja w większości robie tylko za dystrybutor mleka :P a całe sprzątanie, pranie, gotowanie, prasowanie itp on ogarnia :) jeszcze tydzień będzie z nami a później sama zostaje z małym lobuzem zobaczymy jak to będzie ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam pytac co gotujecie i co jadacie. Dalej trzymacie diete??

Magdzia u mnie tez glodomor. Juz cuda robilam zeby tylko cyckiem sie najadal :) bawilam sie nawet w odciaganie... Od dzis znow jest tylko na cycu i poki co nie wola co godz tak jak wczesniej.
    Z brzuszkiem tez sie (odpukac) poprawilo. Zobaczymy jak bedzie dalej.
    U was tez wszystko wroci do normy :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje wszystko . Rano zakładamy swieże obranko i po kąpieli wieczorem świeżego pajacyka na noc. Jak sie zdarzy jakaś niespodzianka to wiadomo, ze przebieramy.
    Kurde to dałyscie ni do myslenia z tym Boboticem. Mój mały robi jedną kupe na dzień, może jak bym odstawiła to by było wiecej i wiecej bączków. Ale z drugiej strony jak odstawie i bedzie gorzej???? Sama nie wiem.
    A tak z innej beczki to mój pulpet wazy juz ponad 5 kilo. Martwi mnie to bo on sporo je. Nie chce zeby był gruby ale co mam zrobić jak on sie domaga jedzenia? Przecież musze go nakarmić. Poje go ale jak jest głodny to to niewiele daje.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jak sie odstawisz to sie nie dowiesz :P my tez tak probowalismy i sprawdzalusmy... U nas ewidentnie bobotic korkowal no i u Tysi wyszlo ze tez... :/
    Teraz baki ida, kupa rzadziej niz kiedys ale tez. Dziecko raczej spokojne, wesole :)

Moj dziec tez napewno juz ponad 5 wazy. Czekam na pon i sie dowiem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wszystko prasuje i rano sa swieze ciuszki a wieczorem swieze.

Jak Wy sie zalicie to i ja sie pozale na meza... M mial teraz nocki wiec w dzien odsypia. Kladzie sie o 7 i spi do 14-15, a ja robie wszystko tak zeby mu nie przeszkadzac. Ale dzis juz nie mialam sily. Cale dnie jestem sama z Filipem, bo on jak nie odsypia to musi hdzies jechsc, auto naprawic, rybki kupic i tskie inne pierdoly. Doszlo do tego, ze jak bierze malego to ten w ryk jakby ojca nie znal. A M jeszcze ma do mnie pretensje ze maly placze i ze mam go uspokoic... ma zrobione wszystko w domu, uprane, ugotowane - czesto dwudaniowy obiad, posprzatsne, uprasowane, pies nakarmiony, a jak mu o tym przypomne zeby niejako zmusic go do pomocy, to mowi mi ze nie musze tego robic... nie musze prac sprzatsc i gotowac. A w domu wszystko zrobi sie samo. Bo on tego nie zrobi, bo przevirz nie trzeba... chce mi sie ryczec z bezsilnosci...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam sie przyznam ze w domu robie niewiele :P
    Czasem pranie wstawie, wyprasuje. Obiady robil t w tym tyg (ja zrobilam raz). Zakupy on robi.
    Ja tylko ze sprzatania w tyg wytarlam kurze, sprzatnelam lazienke i gar myje po poludniu ale to wlasciwie po sobie bo z obiadu T myje przed praca.
    Akuszerka skoro tak ci maz mowi to nie rob tego wszystkiego dzien czy dwa i zobaczy jak to jest...
    Czasem facetom serio sie wydaje ze my w domu lezymy pipami do gory :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No akuszerka miałam napisać to, co Paula nie rób obiauldu raz czy drugi i zobsczymy czy mąż się nie zdziwi.Kurde ja mam naprawdę dobrego męża jak tak czytam niektore z Was dziewczyny.przewija małego,leży z nim, gada do niego zakupy robi, podłogi myje, z psem wychodzi, obiady robi, a przy tym pracuję w beznadziejnym systemie zmianowym 7dni pod rząd.
    Wiem, że trochę boi się zostać z Leonkiem sam więc narazie staram się wychodzić jaj mały usypia. Ale taka prawda, że jak on zaczyna płakać tak naprawdę, to tylko maminy cyc go uspokaja.A moje dziecko nie jest w ogole placzliwe, może ze 3 razy poplakal tak z 3 minuty z rzędu, takto nie:-) I mowie dziś do Michała, że chciałabym do fryzjera iść a mi pasemka zajmują tak ok4 godzin z nakladaniem farby i z czesaniem.a on do mnie, że nie widzi problemu, postawie sobie wozeczek obok:-D i wtedy dotarło do mnie, że on naprawdę się boi z nim zostać:-D ale nie mogę narzekać na niego naprawdę. Dziś pierwszy raz od urodzenia małego zrobilam obiad, ale tylko dlatego, że mi sie nudziło.Ja nie wiem czy faceci nie rozumieją tego, że to jest tak samo ich obowiązek, jak i nasz.wiadomo, że oni pracują zarobkowo, ale my pracujemy 24 h na dobę 7 dni w tygodniu.I też nam się należy godzinka dziennie wytchnienia.To ich dzieci, a nie sąsiada, że oni mogą pomagać, a nie muszą.Chyba bym się wściekła jakbym miała wszystko na swojej głowie

Paula55, iwo_na lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ma racje oczywiscie. Zrob tak na probe a jak bedzie mial waty to oddaj mu malego na 2 h i niech zobaczy jak to jest...
    Ja tez bylam cwaniara przed narodzinami malego i mowilam: jak to mloda mama moze nie zrobic tego czy tamtego. Przeciez takie dziecko tylko je i spi. Dzis zwracam honor i kule glowe.
    Choc uwazam ze i tak nie najgorzej sobie radze :P
    Panow trzeba krotko i na temat trzymac hehe :) inaczej nam na glowy wejda :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z wizytami u pediatry. Bo my bylismy po tygodniu od wyjścia ze szpitala, takie dostalismy zalecenie z racji przebytej infekcji. Ale na wizycie lekarz nie powiedział kiedy mamy przyjsc nastepnym razem i sama już nie wiem. Jutro Czarus kończy pieć tygodni.
    A tak poza tym to jeszcze mu pępek nie odpadł. Ja już nie wiem, on chyba tak mu zostanie, pewnie silnie był pod mamę podłączony :) Nic sie tam nie babrze, nic nie śmierdzi (lekarz powiedził, żeby wąchac patyczek jak susze pępuszek :) ) ale i nie odpada. To już chyba patologia.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak w Pl ale u nas np po 6 tyg jest wizyta u lekarza i do domu przychodzi health visitor... Ja tez mam taka po pologowa wizyte i moge wtedy wybrac antykoncepcje.
    Tylko zastanawiam sie cobedzie najlepsze...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo a pepek serio dlugo siedzi...ale skoro nic sie nie dzieje to moze i tak byc...zreszta nie wiem bo u nas szybko odpadl mimo ze normalnie moczylismy podczas kapieli

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wasze dzieci tez tak czesto sa "zdziwione" ? Moj to oczy jak 5 zł i cały czas sie dziwi tzn unosi brwi i robi jeszcze większe oczy:-)

Aaaa i jest jakis dzieciaczek ktory urodził sie z włosami na uszach? Mojemu jeszcze sie nie starły.... A jak u was?

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre pytanie :P
    Atak serio to jasne ze robi wielkie oczy. Teraz zaczyna go wszystko interesowac. Lipi sie tymi wielkimi galami na mnie jak mu miny strzelam, jak gadam, naswiatlo jak lezy na przewijaku :) i tak slodko marszczy wtedy czolo :)
    Wogole polecam zakup balonu z helem. U nas on robi furrore i dobra robote :) maly potrafi sie gapic na niego dobre pol h i lezy spokojnie. Nawet z nim dyskutuje niejednokrotnie :)

I musze sie pochwalic ze zostalam dzis obdarzona mega swiadomym usmiechem. Synek po przebudzeniu dal sygnal dzwiekowy w postaci placzu. Podeszlam do wozka, zagladam i mowie czesc krolewiczu: a tu na moj widok mega wielki szczerbaty usmiech trwajacy kilka dobrych sekund i brak placzu :) lzy w mych oczach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:54

magdzia26, stardust87, le'nutka, pestka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjecie z 29 września

9tlshk.jpg

A to aktualne :

34sqheb.jpg

2a5dts3.jpg

feeafd.jpg

30idic0.jpg

Kaarolina, K_A_M_A, Diabla85, magdzia26, Ewi25, stardust87, Nelus, nenka, le'nutka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas do dnia dzisiejszego.sa ale.juz nie tak czarne jak po porodzie ;) ale duzo jeszcze ich jest ale jasnieja :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff! To dobrze Karola bo myslalam ze tylko mi sie taki skrzat trafił :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mój synuś też ma takie cieniutkie włoski, ale nie martw się nie będzie ich miał zawsze.ewentualnie będziemy warkocze wiązać a co!;-)

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma na uszach ale ledwo je widac, tzn ja je zauwazylam i nikt poza mna ;)
    I tez robi zdziwiona mine jak kiedys nawet wam fote wstawilam czesto przed kupa tak robi :P a wgl to czasem taki wytrzeszcz jak sie czyms zdziwi ze ja sama w szoku ze tak te galy moze wybaluszyc ;)
    Pierwszy swiadomy usmiech do mnie byl 2 dni przed chrzcinami, popatrzyl na mnie i sie usmiechnal, piekne to bylo :) teraz to juz codziennie sie smieje jak do niego gadam albo robie miny :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 2237 2238 2239 2240 2241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ