Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobitki,ale sie zapuscilam z forum
Akuszerka, pokaz cholernikowi jak to jest, jak nic nie zrobisz! Ocknie sie chlop!!!
Co do pepuszka, to u nas nadal twardo sie trzyma! Mati bedzie laski na pepowine wyrywal. 'Hej malenka, chodz, pokaze Ci pepowine!'. Mamy skonczone 6 tyg, to naorawde patologia Merdam mu w nim namietnie patyczkami do uszu zamoczonymi w spirytusie, gora sie oderwala, ale jezcze ol sie trzyma. Rzygam juz tym.
Kudly na uszkach mamy czarne i geste! Maly yeti.
Usmiechem tez nas raczy coraz czesciej, dzisiaj sie kielczyl do krysztalowej kulki, jara sie nia strasznie, bo rozprasza swiatlo. W ogole gapi sie na mnie jak zaczarowany, jak do niego gadam, to ma zaciesz, macha konczynami, albo prawie nie oddycha, robi przeuroczy dziobek i wdaje z siebie pohukiwanie jak sowa Maz jest zazdrosny, ze jest taki we mnie wpatrzony, juz nie same cycki mlody we mnie widzi
No i mamy pienista kupke Jak zrobi w rozpieta pieluszke, to jakby oranzadke w proszku wykupczal tak musuje :o Kolor prawidlowy. Nie wiem ocb!
Co do wizyty my mielismy 1, nastepna nam na 27 na szczepienie umowili. Haha, zdziwia sie Przyjdziemy z Engerixem, a za reszte uprzejmie podziekujemyhttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Beti moze on po kryjomu wpiersyla oranzade w proszku a tak serio mega dziwna sprawa z kad to sie bierze...
Oby to nie byl jakis zly objaw...
U nas maly to tak nawala nogami i rekami jak mu sie cos podoba ze ja to mowie ze jak by serio tak biegal to juz dawno by na nogach do Pl zalecial
I czasem tez lubi z matka pogadac
My mamy szczepenie za 2 tyg. Po skonczonym 2 mies u nas szczepia.
-
Akuszerka w ramach protestu nie sprzątaj i nie gotuj jakiś czas (rób tyle żebyś ty się najadla). To powinno otworzyć mu oczy. Mnie do tej pory mąż wkurzył raz bo wygarnąl mi ze w nocy zazwyczaj to on wstaje i nosi mała a nie ja. Może ma rację ale to nie moja wina ze jak śpię 3h na dobe to nie mam siły na nocne spacery po domu. On jednak śpi 5-6h i nie musi karmić aktualnie co godzinę jak ja. No ale poza tym jedynym incydentem, za który na szczęście przeprosił, nie mogę narzekać. Widać że on po prostu kocha zajmować się livka. Raz mi się zwierzyl ze boi się ze mała będzie wolała być ze mną dlatego chcę z nią spędzać każda chwile po pracy. To było mega wzruszające. A obiady ja robie może ze 3 razy w tygodniu. Maz robi częściej. Ale to pewnie dlatego ze on nie bardzo lubi polskiej kuchnii a ja jestem steskniona na za tym wiec jak juz gotuje to najczęściej schabowe, ziemniaczki i zupki a on jest hamburgerozerny :p hehe ale co tam skoro nie wie co dobre to jego problem. I już nie raz brał mała gdzieś beze mnie, on w przeciwieństwie do mnie nie boi się jej placzu i potrafi zachowac zimna krew a ja paniuje szczególnie w miejscach publicznych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 01:57
-
My będziemy szczepić 6 w 1 (infanrix hexa) plus rotawirus ( rotarix) plus pneumokoki (prevenar)
Szonka a Ty jak sie nauczyłaś wiązać chustę? Sama z filmików w www czy na jakiś warsztatach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 02:07
-
Moj dzieciak ma chyba zegarek w tylku - niezaleznie o ktorej zasnie, budzi sie zawsze o 2!
Paula, raczej nic powaznego To moze byc chwilowy niedobor enzymow trawiennych, wynikajaca z niedojrzalosci ukladu pokarmowego np.
Karolaaa, szczepionki 6w1 nie polecaja nawet lekarze, mimo ze polecaja ogolnie wszystkie szczepionki, to ta 6w1 jest wybitnyn swinstwem. Podobnie z ta na rotawirusy (w ogole to szczepienie jest bez sensu tak jak szczepienie na grype, poniewaz rotawirusy sezonowo mutuja).Fipsik lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Chociaż ktoś tęskni :] U nas kupa problemów, więc nie dokładam sobie stresów docinkami na forum. Co mogę to na fejsie pomogę.
Dla tych co fejsa nie mają przedstawiam Jagodę (za czasów grubości i zdrowia, po zdjęciach widzę jak wychudła ) w sukience którą szyłam.
ofcooo, Tysia87, stardust87, Ewi25, betinka, Paula55, Kaarolina, magdzia26, Diabla85, pestka, K_A_M_A, le'nutka, afrykanka, turkawka lubią tę wiadomość
-
Fipsiku kochany co sie dzieje? Nasza Jagodka choruje?
-
Fipsik,te problemy to nie z naszą wrzesniowa Jagodzianką coś złego????
Paula jak pokarm Twój? Bo pisałaś wczoraj, że na samym cycusiu.Ja jeszcze mm nie podalam, ale ciągle mam wrażenie, że mam mniej mleka, ale za cholerę nie wiem czemu.Wczoraj wypilam carmi i g...to dało, a tak wszędzie polecają.....Kiedyś potrafił się Leo tak najeść w nocy, że budził mi się raz,później nad ranem dopiero, a teraz co dwie, trzy h.Mam nadzieję, że to chwilowy kryzys cyckowy:-( bo ja żadnych stresów , które mogłyby powodować zanik pokarmu nie mam.zaczynam się zastanawiać czy sobie tych cycków nie zaziebilam.https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tylko z ta 5 w1 to ponoć sa dwie nie powiem teraz jak sie nazywały ale jedna jest lepsza druga gorsza i mi lekarka powiedziała ze polecała ta lepsza a teraz swieci oczami przed ludźmi bo nigdzie jej nie ma bo ponoć nie robią jej bo brakuje jakiegoś tam składnika. To betinka szczepisz ta gorsza 5w1 ?
-
U nas papu nr 2
Tysia mlody wczoraj byl na cycku tylko i ok. Nie jadl tak czestojak wczesniej i chyba sie w miare najadal...
W okresie czuwania jadl srednio co 2 h a jak przysnal to spokojnie ze 3 h spal. Cycki nie sa tak full jak wczesniej.
Nie zaluje tego mm bo dziecka nie glodzilam a tak to bym sie stresowala i bylo by gorzej.
Zobaczymy jak dzis bedzie
-
Karmionku nr 2, cos wczesniej niz zwykle ostatnio, chyba nie dojadl krolewicz ostatnio, na spiocha szamal.
Fipsik, co z Jagodka???????? Sliczna Krolewna w jagodowych szatach!
Co do szczepionek - szczerze mowiac nie pamietam o co z nia chodzilo, bo skupialam sie na ewentualnych szczepionkah,na ktore potencjalnie moglabym sie zgodzic, a teraz w tel nie sprawdze gdzie o tym czytalam. Ale pamietam na 100%, ze jest w niej jakis mega syf i jak juz, to 5w1 lepiejbszczepic. Ja nie szczepie zadna.https://www.maluchy.pl/li-68923.png