X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ja bym poszła osobiście, niech obejrzy małego. Może jakieś wyniki porobią, z takim maleństwem nie ma żartów. A i Ty bedziesz spokojniejsza.

relg4z17djzzyjqt.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Skarbus ma dziś zły dzień od rana kupy nie może zrobić przez co bardzo płacze, musiałam go przez godzinę na rękach usypiac, teraz śpi już druga godzinę, zastanawiam się co będzie jak się obudzi... Strasznie mi go szkoda jak tak krzyczy a ja nic nie mogę zrobić...
    Dziewczyny karmiące wyłącznie piersią stosujecie antykoncepcje czy wierzycie w niepłodność poporodowa? Moja siostra przez rok jak karmiła syna nie miała okresu, ja się trochę boję zaryzykować, choć wczoraj nas poniosło: )

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jak widać u nas na forum po Karolinie i Akuszerce to karmienie piersią może być zawodne jako antykoncepcja

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta stardust ma swieta racje ja wlasnie skonczylam 2gi okres ;) i czuje sie jak ewenement bo wszyscy dziwnie sie na mnie patrza ze juz okresy przechodze ;) np moja kolezanka ktora urodzila 2ty przede mna i tez cc i nie karmi piersia do dnia dzisiejszego nie ma okresu i sie nie mogla nadziwic ze ja przy karmieniu piersia mam tak szybko i czesto ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:10

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie mały na klacie śpi. Mam tyle do zrobienia a nie chce go odkładać. Cudownie się czuję jak śpi na mnie choć skręca mnie z głodu :P a jemu jest pewnie cholernie niewygodnie.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze ciąża juz mineła bo przynajmniej nie trzeba było sie martwic o antykoncepcję. Sama nie wiem co teraz wybrać. Tabletki nie bardzo mi odpowiadają a prezerwatywy są niewygodne. Chyba musze z ginem pogadać, może są jakies nowości o czym nie wiem.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo_na u mnie najlepsza antykoncepcja sa ciche dni trwajace juz sporo czasu ;) tylko wsrod rodziny odzywamy sie do siebie ;) i ewentualnie w sprawie Krzysia sie komunikujemy. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:23

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba co 6 tygodni powinno sie chodzi na wizyty kontrolne do pediatry.

Ja będę próbować antykoncepcji nuvaring ;)

Wypiłam już prawie 2 butelki wody pokarm sie pojawił, dzięki Paula :*

A ja ciagle mam problem z nietrzymaniem moczu po porodzie sn..... ;(

Paula55 lubi tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą stosowalam metode objawowo-termiczną dobre kilka lat ale teraz to za dużo zachodu... Tabletek nie chce lykac, prezerwatywy - ble, czyli zostaje tak jak mówi Karolina post tylko że moj mąż stwierdził że plemniki mu się z nudów wieszają:)

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u mnie ciche dni też sie czesto zdarzają ale widze, że po narodzinach Czarusia mój T szybko zaczyna sie odzywać, chyba boi się, ze bedzie przez to stratny w kontaktach z synkiem. W końcu ja spędzam z nim cały czas i mój T duzo wie ode mnie i gdybym z nim nie gadała to na pewno by był "do tyłu".

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona Nasze juz.trwaja 3tyg jak zapyta o Krzysia to od ale nic ponad to P tez juz probowal kilka.razy zalagodzic sytuacje ale.tym.razem jestem nie ugieta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 14:16

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina a co przeskrobal Twój P., że jesteś taka nieugieta? Musiał nieźle zaleźć Ci za skórę.Ja nawet nie mam do kogo się nie odzywać, bo Michał ma dwa dni na popołudnie i nie ma go od 12 do 23.nie znoszę tej zmiany jego, bo sama jestem jak palec, a tu pies wola na dwór, Leoś kupy nie może zrobić i dupa blada. Teraz usnal wiec skorzystam z okazji i lece z psem i cos zjeść.a tak to nie wychodze z lozka nawet od malego

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja nie wiem co to ciche dni bo nigdy ich nie miałam hehe a jestem w związku juz około 9 lat po slubie 3 :) a wczoraj w końcu sobie poserduszkowalismy i juz w ogóle człowiek szczęśliwy :)))

Ja tez nie ryzykuje bez zabezpieczenia bo na razie dziękuję za małe boby :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nie chce nawet o tym myslec wole sie nie stresowac ;) no ale przeskrobal sobie i to niezle ;)

Mika zazdroszcze u Nas to od samego poczatku sa spiecia a jestesmy ze soba 7lat ale to przez to ze Oboje mamy wybuchowe charaktery a ja do tego jestem jeszcze bardzo zawzieta.. no i tym razem Mu nie odpuszcze ;)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Szkoda, ze ciąża juz mineła bo przynajmniej nie trzeba było sie martwic o antykoncepcję. Sama nie wiem co teraz wybrać. Tabletki nie bardzo mi odpowiadają a prezerwatywy są niewygodne. Chyba musze z ginem pogadać, może są jakies nowości o czym nie wiem.
    My narazie będziemy używać prezerwatyw dopóki mi gin jakiś tabletek antykoncepcyjnych nie przepusze,Ale słyszałam że dopóki się karmi piersią nie wolna tabl antykoncepcyjnych brać.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Iwo_na u mnie najlepsza antykoncepcja sa ciche dni trwajace juz sporo czasu ;) tylko wsrod rodziny odzywamy sie do siebie ;) i ewentualnie w sprawie Krzysia sie komunikujemy. ;)
    Karolina współczuję cichych dni,ja bym tak nie mogła,ja jak z moim mężem coś się zlapiemy to po godZinie albo krócej już wszystko mamy wyjaśnione,lubimy rozmawiać że sobą i dlatego od razu się godzimy. Zresztą ja i on nie umiemy się długo na siebie gniewac.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Tysia nie chce nawet o tym myslec wole sie nie stresowac ;) no ale przeskrobal sobie i to niezle ;)

Mika zazdroszcze u Nas to od samego poczatku sa spiecia a jestesmy ze soba 7lat ale to przez to ze Oboje mamy wybuchowe charaktery a ja do tego jestem jeszcze bardzo zawzieta.. no i tym razem Mu nie odpuszcze ;)
    Kto się czubi, ten się lubi;-) u mnie to ja ta"gorsza" czylj uparta i zawzieta.Michał zawsze pierwszy wyciąga rękę na zgode.Ale raczej też jie mamy cichych dni . bardziej z bylym z ktorym bylam 10lat mielismy ciche dni bo oboje uparci i zawzieci

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam serduszkowanią :-) Ja czekam niecierpliwie jak mąż wróci. Zanim wyjechał to raz nabrałam większej ochoty i chcieliśmy trochę się pomiziać bo jeszcze z penetracja nie mogę po sn i jak na złość nasz syn nie spał cały dZień :-D a w nocy jak muchy padlismy że zmęcZenia. Kiedy wy na to czas i siły dziewczyny znajdujecie?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tabletek w czasie karmienia to są takie, które można brać, ale trzeba je brać z zegarkiem w ręku. Godzina obsuwy i już może być wpadka. Poza tym jakoś nie przekonuje mnie łykanie hormonów jak je potem moje dziecko dostanie. Poza tym ja nigdy specjalnie punktualna nie byłam z tabletkami. Na razie liczę, że gumki wystarczą.
    W zabezpieczającą moc karmienia piersią nie wierzcie! Mam w rodzinie dzieci urodzone z tej wiary :P
    Jeśli chodzi o mamuśki po cc to musimy się bardzo pilnować. Podobno najlepiej odczekać 2 lata, a minimum rok. Inaczej ciąża jest groźna i dla matki i dla dziecka.

Odkryłam, że mogę jeść smażone i małego to nie rusza. :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

My jestesmy całkowitymi przeciwieństwami i mega dobrze się dogadujemy :) są czasem jakies zwarki ale bardzo rzadko :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 2247 2248 2249 2250 2251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ