Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też czuję jak mleko napływa ale u mnie jak leci to cały czas. Do tego stopnia ze tryska na 10 cm do przodu i mały się krztusi i puszcza i wtedy ma całą głowę mlekiem zalaną, musZę cycka szybko pieluchą zakryć i przeczekać to ciśnienie. Ale wtedy już leci ciągle aż do końca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 00:07
-
Paula to normalne. Sa dwa wyrzuty mleka z piersi u nas karmienie nr2
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Karmienie nr1 od 20! W ogóle moje dziecię dzisiaj cały dzień prawie przespało, nie wiem o co chodzi i też zaczęłam się martwić czy nic mu nie jest. A jutro, tzn. dzisiaj idziemy na szczepienie i moja mama przyjeżdża więc nareszcie pożądnie odpocznę!
-
Chorobsko wylega sie zazwyczaj ok3 dni. Boje sie, ze maly cos zlapie a nie bedzie tego jeszcze widac przy badaniu i go zaszczepia a potem wylezie. To szczepienie okropnie mnie stresuje. Zwlaszcza, ze mama nakreca mnie opowiesciami o autyzmie po szczepieniach. Moja mama wymyslila ta kwarantanne a ja sama nie wiem czy jej sluchac.
-
martusia86 wrote:No i zostałam sam z małym siedze i płaczę juz czuje sie samotna nie wiem jak sobie bede radzic sama z tym terrorystą chyba umre z głodu albo bałaganu albo padne ze zmeczenia... a teraz znowu wieczorny rytułał walka o zasniecie..
Ja tez głodowala przy córci ale zaopatrzylam sie w chustę i teraz nosze sobie mała w chuście i mam wolne rece tj. moge zjesc a nawet porobic rozne rzecz w domu. Nawet pranie ręczne jej nie rusza - w ogole nie wybudziła jak tarmosilam w rękach ubranka (po jej kupkach bo zaprac mydelkiem musiałam przed włożeniem do pralki ) -
Nelus pierścionek i obraczkana pewno sie znajda. Na razie nie mów mężowi, może udanie jeodnalesc.
Mi mója obrączka jeszcze nie wchodzi na palec( mimo iz do wagi sprzed ciąży brakuje 2kg) a przytyłam 17kg. A obrączkę zdjęłam w 8 miesiącu ;(Nelus lubi tę wiadomość
-
U nas karmienie nr 2 Ale ja nie śpię już od 5 bo mały ma zatkany nos i tak mi harczal i nie mogłam spać. Teraz wpuściłam mu wodę tą steninar do noska i trochę jest lepiej. Dziś mam wizytę u pediatry bo niepokoi mnie jego kupa z takim sluzem czy nitkami czerwonymi w kupie. To od razu go zwazymy i mi go przebada czy zdrowy.
-
No wlasnie dziewczyny, jak z tym miejscem po szczepieniu na gruzlice? Bo u Filipa tak sie wybrzuszylo i bialy strupek sie zrobil i nie wiem czy tak ma byc czy nie?
-
"Blizna po szczepieniu na gruźlicę
Wykorzystywana obecnie szczepionka na gruźlicę jest wykonywana podskórnie. W lewe ramię noworodka wszczepia się 0,1 ml szczepionki, w której znajdują się pozbawione złośliwości prątki gruźlicy. Zanim pojawi się blizna po szczepieniu na miejscu wkłucia robi sie niewielki pęcherzyk, który bardzo szybko znika. Dopiero po upływie trzech bądź czterech tygodni od szczepienia pojawia się czerwona grudka, która z czasem staje się większa i zmienia się w krostę. Po upływie czasie pod krostą zaczyna się pojawiać ropa, a po upływie ok. dwóch tygodni krosta pęka. Taka sytuacja nie powinna budzić zaniepokojenia, gdyż jest to prawidłowa reakcja fizjologiczna organizmu na szczepienie. Są to oznaki, że szczepionka "przyjęła się". Rana, jaka powstaje po szczepionce, nie powinna być zaklejana ani opatrywana. Nie wolno też stosować żadnych środków przyspieszających gojenie ani zdrapywać strupka. Najlepiej, jeśli ranka jest odsłonięta i ma dostęp do powietrza, bo wtedy goi się najszybciej.
Niepokój może budzić sytuacja, w której w której rana nie zabliźniła się, mimo że minęło 3 miesiące od szczepienia lub w niedługim czasie od szczepienia powiększyły się węzły chłonne pod lewą pachą. Wówczas mówimy o niepożądanych odczynach poszczepiennych i należy udać się do lekarza, który obejrzy i zdiagnozuje niepokojące objawy."
justyna14 lubi tę wiadomość