X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę że tyle ci śpi dziecko. Mój np dziś poszedł spać o 22, wstał o 2, zasnął koło 3 i pózniej pobudka o 6 i już koniec spania.na cycku jest mały czy na mm?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    Zazdroszczę że tyle ci śpi dziecko. Mój np dziś poszedł spać o 22, wstał o 2, zasnął koło 3 i pózniej pobudka o 6 i już koniec spania.na cycku jest mały czy na mm?

Od 3 tygodni jest na mm

Aaaa no i co do projektora to ja w smyku kupiłam coś takiego :)
    http://www.smyk.com/chicco-projektor-gwiazdek-niebieski,p1052288581,zabawki-gry-dla-dzieci-p#e

Ewi25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U nas był cudowny weekend <3 Przez całą sobotę byłam w rozjazdach, mąż zajmował się Mają, a ja byłam na zakupach ciuszkowych, u fryzjera i u kosmetyczki. Potem wróciłam do domku a tam szok! Całe pomieszczenia wręcz lśnią, no i skoro dziecko śpi to ja sobie w końcu odpocznę, i tak sobie spędziliśmy z mężem 2 godz przy jakiejś komedii romantycznej i kolacyjce (niby spaghetti ale dla mnie to była frajda jak ją przygotował sam mąż :D)

W ogóle też zapomniałam się pochwalić, od dnia dzisiejszego na wadze wybiło 48 kg (pod koniec ciąży było 68 kg, a na początku ciąży było równe 50 kg) :D

6hs1ol.jpg
    2jfdc2v.jpg

Paula55, Diabla85, nenka lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Gosia 48 kg? Tyle to ja miałam 2 lata temu :( powiedz chociaż na pocieszenie ze masz 140cm wzrostu :p hehe oczywiście żartuje, superancko ze tak szybko wrócilas do formy. Ja tez przytylam 18kg ale jeszcze mam 5kg na plusie

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

Ewi to i tak długo ci śpi:) ja bym chciała spać te 7 h z jedną przerwą

201703012752.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ma koszmary :( układ nerwowy przetrawia bodźce z całego dnia. Straszne to jest, zawsze mam wrażenie, że to przeze mnie, że coś źle zrobiłam :( Niech ta prolaktyna już da mi spokój, bo nie potrafię trzeźwo myśleć, nawet jak wiem, jaka jest przyczyna :/

waga super :) ja dziś mam zaledwie 300 gramów na plusie, mam nadzieję, że też zejde pod kreskę parę kilo :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkie powoli pogubimy kg. W sumie ja przytylam 8 kg i dzień po porodzie wazylam już tyle co przed ciążą czyli 68 kg, a teraz mam już 66 kg a chciała bym do 60 kg zejść. Przy 178 cm fajna waga by była :-).
    dzięki Gosia19 za linka :-).
    Nelus ja w nocy mogę wstawać do dziecka tylko te ranki są straszne, budzi się różnie,raz 4, raz 5, raz 6 i już zero spania a ja uwielbiam spać e tych godzinach ;-). Wróci mąż za 3 lub 4 tyg i może da mi przespać całą noc.

Gosia19 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    O matko Gosia 48 kg? Tyle to ja miałam 2 lata temu :( powiedz chociaż na pocieszenie ze masz 140cm wzrostu :p hehe oczywiście żartuje, superancko ze tak szybko wrócilas do formy. Ja tez przytylam 18kg ale jeszcze mam 5kg na plusie

Nie no, wzrostu mam 162 cm
    A dieta w sumie była dość prosta, kanapki z kiełkami i chudą szynką + chleb razowy, do tego bardzo często jadłam pieczywo zbożowe "Wasa" na obiad jadłam gotowane potrawy + po porodzie zamiast obiadów potrafiłam jeść same cukierki landrynki (wtedy nie miałam takiego parcia na jedzenie)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia WOW!!! Nie dosc ze dziecie jak marzenie spi to jeszcze taka waga :) gratki ;)

Nelus wez ty siebabo uspokuj bo 90% lasek na forum lacznie ze mna chcialo by wygladac tj ty ;)
    A z ta waga wygladasz tylko lepiej!

My wogole mielismy dzien...haha.
    Po moim wpisie maly zjadl i padl mi na klacie. Wiec stwierdzilam ze sie tak polozymy na kanapie i razem zasnelismy :)
    Po czym budzi mnie T ze jedzie ogladac auto (musimy zmienic). Ale ze kolega nie mogl jechac to stwierdzilam ze moze ja z synkiem tez pojedziemy. Ubralam go na spiocha i pojechalismy. 45 min w jedna str.
    Nie nastawialismy sie na kupno ale na miejscu okazalo sie ze autko super i wplacilismy zaliczke :P jutro jest do odebrania :)

le'nutka, Gosia19, Tysia87, Nelus, nenka, ofcooo, betinka, magdzia26, Beataa25 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba mamy etap pierwszego skoku rozwojowego. Mała od wczoraj budzi się co do kilka minut. Nie płacze ale jest jakoś ponura, smutna i wogóle. Dziś też nie mogła spać choć była naprawdę zmęczona.
    Ehh a tu jeszcze czeka mnie noc!? No cóż. Zobaczymy jak to będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 20:35

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia bedzie ok!!
    Najwyzej zapraszamy na forum w srodku nocy :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dzięki;) dobrze ze nie widziałaś mojego brzucha w okolicach pępka bo byś zmieniła zdanie :p do gosi mi daleko. Jaka furę kupiliscie?:)
    A my wczoraj znowu zaliczylismy trasę 6h.tym raziem 2 przystanki i mala dosyc duzo plakala. Teraz jesteśmy u dziadkow aż 10 dni, spakowalam chyba z pół domu, dobrze że mamy trucka bo w osobowke z dzieckiem w życiu byśmy się nie zmieścili. Słabo widzę podróz do Anglii samolotem na swieta :-O
    Zaczelam czytać książkę język niemowlat i pomału zacznę wdrażać zasady w nasze życie. Juz wczoraj posluchalam jednej rady i kiedy po godzinie od karmienia plakala i zaczynala ssac rączki dałam jej smoczek i odziwo zasnęła na kolejne 2h. Wcześniej dawałam jej cyca i chyba się przejadala dlatego nie mogła spać. Uff teraz będziemy walczyć o spanie w gondolce. Tylko nie wiem czy nie zaczne dopiero po powrocie do domu bo nie chce tu budzić teściów po nocach

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się pozalic ze od tygodnia nie mogę znaleźć mojej obrączki i pierścionka zaręczynowego:( tak to jest przy dziecku jak trzeba co chwile ściągać żeby nie podrapac. Nie wiem jak ja powiem mężowi ze 3 mies po ślubie już je zgubilam :( zalamka

201703012752.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja też zaczynam wdrażać porady Tracy. Na razie usystematyzowałam dzień i Filip jest spokojniejszy. Dziś tylko przespał calutki dzień, budził się tylko na karmienie. Po kąpieli był bardzo wesoły, gadał i śmiał się do nas, później pół godziny ciągał cyca, zesrał się, 10 min ciągał cyca, położyłam go do łóżeczka i zasnął. I może powinnam się z tego cieszyć, ale martwi mnie ten cały dzień przespany. Miał tak tylko na początku jak bilirubina była bardzo podwyższona. No i przecież całą noc też prawie przespał, tylko na jedzenie się budził. Ja nie wiem...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja szczeze pisze. I uwierz mi ze to ty nie chciala bys zobaczyc mojego zoranego i wiszacego brzucha. Ochda!!!
    Ale podrozujecie :) i wiem co to znaczy sie pakowac z dzieckiem na dluzej i to do samolotu ;) kochana my na swieta na 3 tyg lecimy :p hehe. Ale teraz bede juz madrzejsza :)

Powodzenia i cierpłiwosci Nelcia we wdrazaniu nowosci. My sie uczymy smoczka :P bo poki co rece laduje do dzioba.
    Jak cos poskutkuje to sie podziel :) choc u nas ze spaniem w nocy nie ma problemow poki co.

A autko jest tak na max dwa lata bo przy kupńie domu tez nie moglismy zaszalec i kupic tego co docelowo bysmy chcieli :)
    Poki co wystarczy opel vectra :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam w końcu ogarniemy te obwisle
    brzuchy.teraz brak czasu na ćwiczenia bo dzieciaczki najważniejsze ale później znajdzie się ta godzinkę dziennie, mam nadzieje ;) vectra jest fajna, mój tata kiedyś miał. A czemu madrzejsza? jakie masz rady co do pakowania do samolotu? My lecimy chyba na miesiąc. Mowie chyba bo jeszcze nie kupiliśmy biletow bo mąż nie jest pewien od kiedy w grudniu ma wolne

Paula55 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zostałam sam z małym :( siedze i płaczę juz czuje sie samotna nie wiem jak sobie bede radzic sama z tym terrorystą chyba umre z głodu albo bałaganu albo padne ze zmeczenia... a teraz znowu wieczorny rytułał walka o zasniecie..

relgh3715xtq0i4d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zdejmuje obraczki ani pierscionka w ogole. Nawet do kapania sie.

A plan dnia zaczniemy sobie ustalac jak sie mloda ogarnie z jedzeniem. Dzis dawalismy na zadanie ile chce i 3 razy zwymiotowala i chyba ze 100 razy ulała :/ przy kazdym podniesieniu, przy polozeniu na plaskim, przy placzu to fontanna poszla :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja ostrych cwiczen po cc do 3 mies nie moge :/ wiec dupa.. Ale potem mam nadzieje ogarne :)
    Kurde ale niefart z pierscionkiem i obraczka :( napewno sie znajdzie!!! Ja czasem tak poloze i potem szukam :P

Dla mnie do samolotu najgorsze bylo ubrac malego... Na dworze zimno a w samolocie najpierw gorac a potem klima :/ no i nie zastapiona okazala sie specjalna poducha, jutro zrobie ci fote i pokaze.
    A co do rad,,, wzielam za duzo ubranek. Mama nam pranie na biezaco robila. Pieluchy, chusteczki i inne toaletowe przybory kupilismy na miejscu. Lozeczko turystyczne kupilismy na allegro- wspaniala sprawa. Nawet do domu bym takie kupila :)
    Wozek (stelarz+ fotelik zabralismy i oddalismy dopiero przy wejsciu do samolotu) ale na swieta wezmiemy tez nosidlo a wozek oddam z bagazem. Ńo i koniecznie kupie na niego pokrowiec :/
    Hmm jak cos sobie przypomne jeszcze to napisze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to chcialam was zapytac z serii:
    Czy tez tak macie... :p
    Przy karmieniu ze najpierw dziecko musi chwile possac i dopiero za kilka/ kilkanascie sek leci mleko.
    I czy leci caly czas tak samo?
    Tzn.. Ja mam tak, ze chwile maly ssa i przelyka i czuje jak mleko naplywa (czuje lekki bol i ucisk w drugiej piersi a czasem takie goraco) i do kiedy to uczucie trwa mleko leci. Potem jak ssa dalej nie leci nic (bo maly ssa a nie przelyka) i sie wkurza. Potem znow czuje naplyw i slysze intensywne przelykanie..
    Czy to normalne??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ