Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Co najbardziej cieszy normalnych ludzi w niedziele? To, że mogą dłużej pospac, to, że jest ładna pogoda. A co najbardziej cieszy mnie? Kupa mojego dziecka.Wielka, taka, że plecy brudne, nogi, bodziaki, wszystko wkoło:-)
akuszerka89, Paula55, Ewi25, stardust87, aleksa.wawa, K_A_M_A, magdzia26, madiiiii lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
u mnie wczoraj przeszedł tajfun w postaci Julki pierwszy raz się zdarzyło ze poszła spać o 2 godzinie i nie wiem co jej było? najedzona była bo jeszcze z butli dałam i już odrzucała nie prężyła się miała sucho odbiło się więc nie wiem o co jej chodziło cały czas od 22 do 2 w nocy wyła a dziś wstała o 9 i nie wiem czy to zgonić na ten skok czy na co? a dziś najadła się i na razie spokój
Jeeśli chodzi o zmiany to faktycznie taki bąbel porafi wszystko wywrócić do góry gierami trzeba to przetrwać zacisnąć zęby i do przodu nie ma odwrotu a teraz jaest nie wątpliwie najgorszy okres dla mamy bo nie wiadomo co jet naszym dzieciom ale jak podrosną i uż zaczną chodzić to zobaczycie jak będzie fajowo i zacznie gadać pierwsze słowa "mama" pomijając oczywiście "tata" to mniej ważne
macie prawo się wkurzać i być sfrustrowane to normalne reakcje
Karola normalnie podziwiam cię ze jeszcze chcesz następnego bobasa bo Ja jak miałam pierwsze dziecko to też mówiłam jak dziewczyny że nie chce i powiedziałam mężowi że mój warsztat jest "zamknięty" nigdy więcej ale mineło 5,5 roku wszystko mi się zatarło w pamięci
od 1,5 roku mąż mi dziure w brzuchu wiercił aż wywiercił Julkę i też już czułam taką potrzebę ze Natalka jest duża i że samodzielna i nie mamy już kim się zajmować bo ona samodzielna a dwójeczka będzie raźniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 09:51
madiiiii lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:44
Ewi25, Beataa25, Paula55, Tysia87, Io, Kaarolina, stardust87, aleksa.wawa, Fipsik, nenka, Diabla85, K_A_M_A, magdzia26, Gosia19, Majeczka2014, le'nutka, Migotka22, betinka lubią tę wiadomość
-
Jaki on śliczniutki
A co do dzieci to jak Antoś skończy roczek to będziemy się starać o następne I marzy mi się czwórka takich małych grzecznych aniołków najlepiej dwóch chłopaków i dwie dziewczynki Chociaż podczas porodu w krytycznym momencie przyznam się miałam myśli nigdy więcej, ale szybko minęły jak zobaczyłam mojego królewiczaafrykanka, akuszerka89, dba lubią tę wiadomość
-
Witam U nas dziś niesamowita noc (i nie mówię tu o serduszkowaniu, chociąz na to też nie narzekam ) . Mały zjadł o 20, usnął o 21 i spał do 3:30! Byłam w szoku jak wstałam i zobaczyłam, która jest godzina. Przy czym spał by dłużej bo dopiero zaczynał się rozbudzać a u niego to minimum pół godziny trwa, ale ja się wystraszyłam, że tyle nie jadł i go obudziłam. Mąż go nakarmił, ja odciągnęłam mleko. Mały nie zasnął od razu ale mąż położył go w łóżeczku, zgasił światło i po kilku minutach Kubulek już spał. A obudził się znowu o 7:30. Przy czym też spał by dłużej ale mamusia go obudziła jak na siku wstawała. Nie pamiętam kiedy ostatnio tyle godzin przespałam. Normalnie budzi się o 2 i o 5. Ogólnie to złote dziecko. Praktycznie wcale nie płacze, chyba że mu smoczek wypadnie albo za długo butelkę podgrzewam. Dużo śpi a jak nie śpi to bawimy się albo przytulamy. On uwielbia zasypiać na moim brzuchu a nie ukrywam, że ja też to kocham. Aż mi żal go odkładać wtedy bo czuję się taka spełniona jak on tak wtula się we mnie.
A tak poza tym to miałam ostatnio problemy z karmieniem. Miałam mało mleczka i już się zaczęłam stresować, że będę musiała mm dokarmiać. No ale zaczęłam pić, pić i jeszcze raz pić. Normalnie wmuszałam w siebie wodę i soki. Wypijałam 3-3,5 litra dziennie. W nocy sikałam jakbym w ciąży była. No ale po 3 dniach laktacja tak się rozkręciła, że mam teraz w lodówce 7 porcji mleka i już nie wiem co z nim robić, a wylewać mi szkoda. Także jak któraś ma problemy z pokarmem to przede wszystkim picie. -
A u nas noc super ale dzien juz duzo gorzej...
Maly ma mega bol brzuszka. Wali kupy non stop (przez co chce mu sie jesc co troche bo co zje to wysra), baki tez ida.
Ale wyglada to tak ze lezy spokojnie i w sekundzie jest przerazliwy krzyk (nie placz) zwija sie w kulke i trwa to kilka-kilkanascie sek. Powtarza sie co chwile.
Nawet drzemki nie mial porzadnej bo ten bol go wybudza. Slysze jak mu sie w brzuszku przelewa i nie wiem co robic...tak mi go szkoda!!
Teraz zasnal ale nie na dlugo pewnie.
-
Akuszerka piekny ten twoj Filipo!! Cudne fotki
Io gratuluje super nocki. Oby czesciej wam sie to zdarzalo
Ja kolejne dziecko owszem ale za kilka lat! Nie ma szans wczesniejWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 12:39
akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:Dziewczyny Kiedy dziecko zaczyna gluzyc?
Głużenie (1-3 miesiąc) ma charakter przypadkowy, a dziecko nie czyni żadnych specjalnych prób, aby głużyć. Nie ma ono funkcji komunikacyjnej. W późniejszym okresie towarzyszy różnego rodzaju aktywności dziecka i pojawia się w odpowiedzi na stymulację społeczną.
Gaworzenie – wczesny etap rozwoju mowy po krzyku i głużeniu, pojawiający się ok. 6 miesiąca życia. Polega na łączeniu samogłosek, które dziecko wymawiało do tej pory ze spółgłoskami (ga-ga, ma-ma-ma, ugh-ugh itp.) Pojawiają się w ten sposób pierwsze dowolnie wymawiane sylaby. Nie jest to jednak mówienie świadome "mama" czy "tata".Ewi25 lubi tę wiadomość
-
A my właśnie na spacerku pogoda w Stolicy boska słoneczko pięknie świeci
Ps. Ja na kupy nie narzekam tak z 7 dziennie idzie a wczoraj to przeszedł samego siebie mój skarbuś jak wystrzelil przy zmianie pieluszki to ja byłam cała w kupie, łóżko, podłoga i ściana a później jeszcze fontanne z sikow walna wiec wszystko było do czyszczenia ...Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwi25 wrote:Gosia gdzie kupowalas tą lampkę i jaką ona jest dokładnie? I zazdroszczę że ci przesypia dziecko cała noc, a o której ja usypiasz i do której śpi?
Taką lampke mozna wyszukać i na allegro i w smyku (nie przyśle linku bo jestem na telefonie) a co do usypiania to przeważnie Majka po kąpieli idzie spać o 22 a na pierwsze karmienie budzi się między 5 a 6Ewi25 lubi tę wiadomość