X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    iwo_na wysłałam Ci wiadomość na privie

Odpisałam :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno odpada u nas karmienie piersią, bo wtedy niedojada i waga nie wzrasta w ogóle. Zostaje laktator, bo na nim chociaż te 20 tyje. U nas jak Tysia napisała, całe życie kręci się wokół żarcia i srania, nawet nie ma godzin ustalonych jedzeniowych, bo ciągle jakieś zmiany :/ . Niech powiedza, ze wystarczy jej to tycie na sciaganym mleku to sobie jakos dni ułożymy.

My bobotic stosujemy 3 razy na dobę po 3 krople i są i bąki i kupy.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik sie wtrace ciut a spróbuj odciągnąć ciut tego wodnistego mleka na poczatku z 20-30 ml i wtedy dawaj cycka i mała zamiast pić tej wody na poczatku to więcej zje tego tlustszego mleczka i zacznie bardziej tyc sprobuj tak przez pare dni i zobaczysz jak przytyje ;D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatii ona tak chudnie właśnie. I chce jeść co godzinę, półtorej. A tak ściągnę oba cycki, całość podaję, zje wszystko i śpi 3 godziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 16:22

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:55

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minuty jedzenia mu odliczac jedynie i przepajac woda przed karmieniem, to mniej zje. ehh, tak zle i tak niedobrze..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealne tycie to niby 700g na miesiac. moja pewnie przytyje jeszcze 100 tylko do ukonczenia miesiaca to 200 mozecie nam oddac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 16:50

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie temu, że spala sporo tez podczas jedzenia ,jednak duża dziewczyna ,trzymam kciuki za Was żeby ładnie zaczęła przybierać na wadze i pozdrawiam ;)

My mamy wytyczne od neonatologa min.150g ,a najlepiej powyżej 200g na tydzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 16:53

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu moge odp bo wrocilismy od rana z zakupow..

Tysia u mnie tak samo cycki mlekiem plynace :) ale jestem happy :) maly doi az milo. Nawet na zakupach mu sie zachcialo to dalam papu w aucie i gitara.

Pralinka maly mi wtedy przespal cale zakupy. Bylismy tez na kawce i tez spal. Dostal cyca ( w pokoju matki i dziecka), zmienilam pieluszke i gitara. Zero wrazenia na nim to zrobilo :)
    A bylismy hmm, ze 3 h na bank :)

Stardust ja nie wiem od czego to zalezy ale serio widze mega poprawe. Inne dziecko mam. Dzis na zakupach aniol. Nawet jak nie spal to patrzyl tylko :) zero placzu. Dopiero o cycka ale to na sam koniec a nie bylo nas od 11 w domu!
    Apropos drugiej polowki to wlasnie mi obiad szykuje ;) tortilla dzis :)

A krople w pizdu odstawilam. Kupy wali jak marzenie, baki tez. Prezy sie czasem ale nic mu sie nie dzieje a chemi mu nie laduje.

A i karmienia nam sie sporo unormowaly :)

Na zakupkach super!! Nakupilismy reklamowke ubranek za ile?? Chyba £3 :) juz sie piora.
    No i zakupilam termoopakowanie na butle w razie potrzeby ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio Majce kupiłam lampkę do usypiania która ma kołysanki i wyświetla rysunki na ścianie. Posiada również odgłosy natury i bicie serduszka w łonie matki. Bardzo dobrze się sprawdza bo mogę ją włączyć i ustawić żeby się po 15 minutach wyłączyła

Co do zakupów to moja miała trzy tygodnie jak pojechaliśmy do Ikei. Wogóle nie było z nią problemów, w aucie całą drogę przespała, w sklepie też była grzeczna :)

Co do bóli brzuszka, to probiotyk już podaje 1 krople dziennie, jest poprawa i mała bez stresu robi kupki (ehh liczę na to że w końcu te jelita się unormowały)

Fipsik ja ci naprawdę współczuję :( no i też trzymam kciuki za to żeby chociaż Jagódka była zdrowa jak rybka

Pati moja już całe noce przesypia, je ładnie (wypija 120 ml), przybierać też ładnie przybiera bo w dzień wypisu ze szpitala miała równe 3500 g a teraz na czwartkowej wizycie już 4800 g.

xpatiiix3, Fipsik lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Fipsik a ja mam odwrotny problem, Olek za dużo zjada i za często chce jeść i nie dość że za dużo tyje / za szybko, to jeszcze dziś po jedzeniu zwrócił cała zawartosc brzuszka - az sie lało z niego. Teraz musze pilnowac zeby sie nie przejadał, tylko jak na cycu?? :(

Czy na cycu czy na butli. Weź nie daj dziecku jeść jak woła. Ja nie wiem jak to zrobić. Mój mały od razu wyczuwa że daje mu np picie a nie mleczko i jest płacz. Jego brzuszka nie oszuka.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Ostatnio Majce kupiłam lampkę do usypiania która ma kołysanki i wyświetla rysunki na ścianie. Posiada również odgłosy natury i bicie serduszka w łonie matki. Bardzo dobrze się sprawdza bo mogę ją włączyć i ustawić żeby się po 15 minutach wyłączyła

Co do zakupów to moja miała trzy tygodnie jak pojechaliśmy do Ikei. Wogóle nie było z nią problemów, w aucie całą drogę przespała, w sklepie też była grzeczna :)

Co do bóli brzuszka, to probiotyk już podaje 1 krople dziennie, jest poprawa i mała bez stresu robi kupki (ehh liczę na to że w końcu te jelita się unormowały)

Fipsik ja ci naprawdę współczuję :( no i też trzymam kciuki za to żeby chociaż Jagódka była zdrowa jak rybka

Pati moja już całe noce przesypia, je ładnie (wypija 120 ml), przybierać też ładnie przybiera bo w dzień wypisu ze szpitala miała równe 3500 g a teraz na czwartkowej wizycie już 4800 g.
    Gosia gdzie kupowalas tą lampkę i jaką ona jest dokładnie? I zazdroszczę że ci przesypia dziecko cała noc, a o której ja usypiasz i do której śpi?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Fipsik a ja mam odwrotny problem, Olek za dużo zjada i za często chce jeść i nie dość że za dużo tyje / za szybko, to jeszcze dziś po jedzeniu zwrócił cała zawartosc brzuszka - az sie lało z niego. Teraz musze pilnowac zeby sie nie przejadał, tylko jak na cycu?? :(
    mam ten sam problem... :| A co gorsze nawet taki najedzony nie śpi za długo w nocy. W dzień woła jeść co godzinę, max 1,5 a w nocy co 2 h to minimum..
    Czy to możliwe, żeby się nie najadał mimo, że sam puszcza cycka i jeszcze mleko mi się z niego (cycka, nie Berta) leje jak on skończy jeść. Może być tak, że to mleko tak mało wartościowe jest, że on wciąga tego mleka ogromne ilości a i tak jest głodny?..

btw: mój mały nie chce pić mm :| nie wiem o co chodzi. Mamy Nan Pro 1, w smaku jest chyba dobre, bo mi smakuje, słodkie takie. Mały z butli ciągnie wodę a tego mm nie chce. A leci ono tak jak woda z butelki więc to nie to, że za gęste i trzeba mocniej ciągnąć. I to też nie to, że nie jest głodny, bo z butli nie chciał, a jak przystawiłam do cycka to od razu pił. Nie wiecie o co może tu chodzić?..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2014, 18:52

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    dobrze dziewczyny że cyce pełne tak trzymać

Fipsik napewno wszystko jest dobrze mała rośnie swoim tempem
    my zakupy też robimy w spokoju Marice nic nie przeszkadza

Dziś kończy miesiąc ale czas leci
    a co do drugiej połowy to nie mogę powiedziec nic złego sam się do wszystkiego Garnie mam czas dla siebie bardzo często kąpiel wypad na zakupy czy drzemka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:30

Ewi25, ofcooo, Tysia87, K_A_M_A, betinka, Io, Kaarolina, Diabla85, madiiiii, le'nutka, Migotka22 lubią tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny witam sie po dluzszej nieobecnosci nie pisze ale Was podczytuje... ja mam w domu małego terroryste w nocy czesto sie budzi na cyca a dzien prawie nie spi chyba ze na spacerze lub w samochodzie ja chodze jak zombii zaczynam sie zastanawiac czy nie dac mm to moze dluzej pospi... juz nie raz plakalam z bezsilnosci i nachodza mnie mysli ze jestem zla mama... mały ma jeszcze łojokotowe zapalenie skóry i czasami wyglada jak bym go zaniedbywała takie ma wypryski na buziaku... a do tego wsztstkiego moj /p wraca na tiry bo w tym kraju pracujac normalnie nie można zarobić wiec od niedzieli wieczór do piatku bede sama i na sama mysl ryczec mi sie chce... troche mi lepiej jak sie wygadałam...
    Ps dzięki za Wasze porady które tu dajecie
    Ps wrzesniowe maluszki są śliczne

relgh3715xtq0i4d.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi coś sie dzieje z prawa piersią tzn. Mam mniej mleka w niej niż w lewej (wtf?)
    Czy to normalne - tak może byc? I jak zwiekszyć ilośc mleka w niej??

I jakoś moja Lucyjka jak zaczyna jeść to jest spoko potem kiedy cyc staje sie miękki to puszcza go i zaczyna płakać. Potem nie może sie już uspokoić i cyca już nie da rady w ogóle złapać. Ślizga sie po nim. Próbuje go wycierać chusteczka ale czasem nie daje to żadnego efektu :( I ryk na całego.
    Przystawiam do drugiej piersi, ale tam pierwsze mleczko tez chude i zanim dojdzie do tego właściwego to ona już śpi...
    Tez tak macie?

W ogóle to ehhh....pomimo, ze kocham mojego skarba małego najbardziej na świecie to bardzo tęsknie za życiem przed porodem :( Wstyd mi, ze tak mowię ( egoistka ze mnie) ale czuje sie uwiązana, jak na smyczy - ciagle z Łucja... Czuje, ze życie obróciło sie o 180 stopni i ja nie byłam na to przygotowana :( Czuje sie tak jakby ktoś z dnia na dzień odebrał mi wolność ;(

Maz wrócił dziś z uczelni, zrobił zakupy - ok. Ale eh, jak wrócił to bolała bo głowa i żuchwy i był zmęczony (padł potem na kanapie) i jeszcze ból ręki prawej mu dokucza. Ja rozumiem, ze go boli i nie chce żeby go bolało. Ale nie mam pomocy od niego ;(
    Wszystko nie tak ;(((

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcoo moja prawa daje połowę tego co daje lewa. Położna mówi, że to normalne, że też tak miała całe karmienie.. chyba nie da rady nic zrobić.

ofcooo lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 października 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    My będziemy szczepić 6 w 1 (infanrix hexa) plus rotawirus ( rotarix) plus pneumokoki (prevenar)

Szonka a Ty jak sie nauczyłaś wiązać chustę? Sama z filmików w www

czy na jakiś warsztatach?

z tej strony, ktora wkleilam na fb. umiem tylko to jedno wiazanie ;)

betinka niezle z ta pepowinka, ciekawe czy jak bedzie dorosly to bedzie mu trudno pepowine odciac :)

co do zakupow z dzieckiem to ja robie tylko niezbedne w osieowych sklepikach,.jamos te galerie kojarza mi sie z wylegarnia bakterii i nie chce zabierac malego czlowieczka w duze skupiska ludzi tym bardziej jesienia. wole na zakupy jechac sama a malego z tata zostawic.

ofcooo lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 2241 2242 2243 2244 2245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ