X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    link do forum dałam na FB. Jak ktoś nie ma FB to niech mi wyśle prywatną wiadomość. Trzeba się zarejestrować. Ja akceptuję rejestrację a potem Wy dostajecie link aktywacyjny.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - podziel się jabłecznikiem :P

K_A_M_A lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'Witajcie dziewczynki. Jak wiadomo większość z was karmi piersią. Ja karmie mlekiem modyfikowanym i mam z tym problem. Do tej pory mój maluszek jadł bebilon comfort ale miałam wrażenie, że sie nie najada, ciągle był głodny. Zmieniłam mleko na zwykłe bebiko, po nim o dziwo kupki sie poprawiły, z jednej zrobiły sie nawet trzy na dzień i to bez stękania i jęczenia, czyli wydaje mi sie, że synek łatwiej je robi. Dlatego chciałabym na razie zostac przy tym mleku, no i ono kosztuje połowe tego co bebilon, ale dla mnie to drugorzędna sprawa. Jednak na tym bebiku jak i na bebilonie mój Czarek jest prawie ciągle głodny. Chce jeść co 1,5-2 godziny, rzadko wytrzymuje 3h, jedynie na spacerze. Bebika zjada ok 60-90 ml a bebilonu potrafił zjadać i 120-150 ml (ale to różnie) O ilośc sie nie martwie, że za mało bo akurat Czaruś jest pulchny i nawet lepiej jak zje mniej. Wiem, ze na MM powinny być przerwy ok 3-4 h ale mój maluch tyle nie wytrzymuje. Nie wiem już co robic, zabawiam go, daje smoczka, tule, daje pić ale jak on jest głodny to nic nie pomorze, nie ma zmiłuj, musi dostać jeść bo krzyk sie nie skończy. Już nie wiem co robić. Do tego często je strasznie łapczywie, wije sie przy tym, nałyka powietrza. Zje pare ml i już wiecej nie chce tak jak by go brzuszek rozbolał. Sama nie wiem. Czy to normalne? Może macie jakieś rady dla nas? W środe mamy szczepienie ale boje sie, że mi powiedzą, ze taka jego natura.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    'Witajcie dziewczynki. Jak wiadomo większość z was karmi piersią. Ja karmie mlekiem modyfikowanym i mam z tym problem. Do tej pory mój maluszek jadł bebilon comfort ale miałam wrażenie, że sie nie najada, ciągle był głodny. Zmieniłam mleko na zwykłe bebiko, po nim o dziwo kupki sie poprawiły, z jednej zrobiły sie nawet trzy na dzień i to bez stękania i jęczenia, czyli wydaje mi sie, że synek łatwiej je robi. Dlatego chciałabym na razie zostac przy tym mleku, no i ono kosztuje połowe tego co bebilon, ale dla mnie to drugorzędna sprawa. Jednak na tym bebiku jak i na bebilonie mój Czarek jest prawie ciągle głodny. Chce jeść co 1,5-2 godziny, rzadko wytrzymuje 3h, jedynie na spacerze. Bebika zjada ok 60-90 ml a bebilonu potrafił zjadać i 120-150 ml (ale to różnie) O ilośc sie nie martwie, że za mało bo akurat Czaruś jest pulchny i nawet lepiej jak zje mniej. Wiem, ze na MM powinny być przerwy ok 3-4 h ale mój maluch tyle nie wytrzymuje. Nie wiem już co robic, zabawiam go, daje smoczka, tule, daje pić ale jak on jest głodny to nic nie pomorze, nie ma zmiłuj, musi dostać jeść bo krzyk sie nie skończy. Już nie wiem co robić. Do tego często je strasznie łapczywie, wije sie przy tym, nałyka powietrza. Zje pare ml i już wiecej nie chce tak jak by go brzuszek rozbolał. Sama nie wiem. Czy to normalne? Może macie jakieś rady dla nas? W środe mamy szczepienie ale boje sie, że mi powiedzą, ze taka jego natura.

A może tak jak Anulka masz zły smoczek?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Kama - podziel się jabłecznikiem :P

To wpadaj :D o ile mi zakalec nie wyszedl :P posadzilam Babla na lezaczku i patrzyl jak go robie, moglam cos nie tak zrobic eheheh
    Mam tez karmi, nazremy sie i schlejemy :P :P :P

Io lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    To wpadaj :D o ile mi zakalec nie wyszedl :P posadzilam Babla na lezaczku i patrzyl jak go robie, moglam cos nie tak zrobic eheheh
    Mam tez karmi, nazremy sie i schlejemy :P :P :P

Zaraz będę ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Zaraz będę ;)

Cwaniaro, nawet nie zapytalas o adres ;) przynajmniej bym sama nie siedziala bo maly spi a stary se pojechal auto ogladac bo kolega kupuje i ooo!!!

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co? ta Tracy jest niesamowita. trzeci dzień a mi jakby ktoś dziecko podmienił. a właściwie oddał, bo przez pierwszy tydzień po wyjściu ze szpitala był dzieckiem idealnym. i znowu jest :) prawie w ogóle nie płacze, śpi w dzień w swoim łóżeczku, zasypia sam, je co 2,5-3,5h (wreszcie moje cycki nadążają z produkcją). Normalnie aż się boję, że zapeszę :P Zobaczymy jeszcze tylko czy po wprowadzeniu zasad usypiania zaśnie dziś po kąpieli szybciej niż o 23.30.
    Ach, rozpływam się nad tą babką, ale serio, jeśli któraś ma kłopoty z płaczącym niespokojnym dzieckiem to koniecznie przeczytajcie jej "Język niemowląt"

ofcooo lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A może tak jak Anulka masz zły smoczek?

Ale w butelce czy do uspokajania? Bo jak do uspokajania to mam cztery i żaden mu nie pasuje a jak w butelce to mam LOVI. I nie wiem jaki inny byłby dobry?

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    wiecie co? ta Tracy jest niesamowita. trzeci dzień a mi jakby ktoś dziecko podmienił. a właściwie oddał, bo przez pierwszy tydzień po wyjściu ze szpitala był dzieckiem idealnym. i znowu jest :) prawie w ogóle nie płacze, śpi w dzień w swoim łóżeczku, zasypia sam, je co 2,5-3,5h (wreszcie moje cycki nadążają z produkcją). Normalnie aż się boję, że zapeszę :P Zobaczymy jeszcze tylko czy po wprowadzeniu zasad usypiania zaśnie dziś po kąpieli szybciej niż o 23.30.
    Ach, rozpływam się nad tą babką, ale serio, jeśli któraś ma kłopoty z płaczącym niespokojnym dzieckiem to koniecznie przeczytajcie jej "Język niemowląt"

Ja zakupiłam wczoraj tą książkę i w wolnych chwilach ją czytam ale dopiero na początku jestem.

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    link do forum dałam na FB. Jak ktoś nie ma FB to niech mi wyśle prywatną wiadomość. Trzeba się zarejestrować. Ja akceptuję rejestrację a potem Wy dostajecie link aktywacyjny.
    lo, a wyślij mi tu na priv proszę. Bo ja nie mam fb.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    jak je parę ml a później zaczyna się wić tzn, że ma powietrze w żołądku i musisz go odbić (to właśnie oznacza takie wicie się podczas karmienia, prostwanie nóżek i tułowia), po odbiciu jak zrobi mu się miejsce w żołądku powinien zjeść więcej.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ja zakupiłam wczoraj tą książkę i w wolnych chwilach ją czytam ale dopiero na początku jestem.
    Warto czytać w każdej wolnej chwili, żeby jak najszybciej to wszystko przyswoić. Jak sobie pomyślę, jaką krzywdę robiłam mojemu dziecku zanim przeczytałam tę książkę to płakać mi się chce. Błąd na błędzie. Suma sumarum mój synuś był przejedzony (stąd bóle brzucha) i wykończony, bo nawet jak spał to nie odpoczywał. A jego drzemki trwały 10-15 minut. A dziś chłopak spał tak długo, że go na jedzenie musiałam delikatnie budzić. Spacer bez płaczu, usypianie bez płaczu. Jedzenie trwa 15 minut zamiast ledwo 5. Naprawdę Iwo_na, warto szybko ją skończyć. :)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    jak je parę ml a później zaczyna się wić tzn, że ma powietrze w żołądku i musisz go odbić (to właśnie oznacza takie wicie się podczas karmienia, prostwanie nóżek i tułowia), po odbiciu jak zrobi mu się miejsce w żołądku powinien zjeść więcej.

Odbijam i owszem często to jest przyczyną wicia ale często nie i po odbiciu Czaruś nie chce dalej jeść

relg4z17djzzyjqt.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam. Chciałam zapytać czy mogę dołączyć do Waszej społeczności. Jestem wrześniową mamą i trochę się przestraszyłam jak napisałyście o zamkniętej grupie. Jeśli mnie przyjmiecie to napiszę więcej o sobie żeby nie być anonimową podglądaczką :-).Pozdrawiam wszystkie mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 17:33

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz ku@#$ a ja nie moge otworzyc tego jezyka niemowlat od akuszerki :( chyba mam jakis ciulowy program, bo w pdf mi nie otwiera i pisze ze plik nieprawidlowy... to żem se poczytala..

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O losie dlaczego ja nie zarejstrowałam się wcześniej? teraz nie miałabym takiego stresa że zniknie mi taka skarbnica wiedzy.Dzięki Waszym postom moja ciąża, poród i pierwsze tygodnie mojego szkraba z nami były spokojniejsze :). I co ja biedna teraz zrobię ? :((

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust a co zmieniłaś dokladnie? Ja czytam tracy tylko po lebkach i jak narazie się troszkę zniechęciłam bo nie moge znaleźć odpowiedzi co robić w danej sytuacji. Owszem opisuje ona rodzaje placzu ale jeśli ja potrafię poznać ze jest np zmęczona albo nadmiernie pobudzona to nie ma rady co w tej sytuacji zrobić. No chyba że jest tylko przeoczylam?

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:38

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka lubktoras z dziewczyn ktora ma tracy na pdf mozecie mi podeslac?? Podam maila na priv
    Plisss)!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 2272 2273 2274 2275 2276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ