Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwona to co piszesz to tak jakbym czytała o moim Synku. też nie wytrzymuje trzech- czterech godzin tylko dwie. To jednak orientacyjna liczba tak samo jak iloac poailkow. Napewno niedlugo zacznie wytrzymywac dluzej. z tym, że ja najpierw karmiłam bebiko a dopiero potem comfortem. Synek po nim juz tak nie ulewa i tez nie ma zatwardzen. u mnie pomogła zmiana smoczka na dwudziurkowy 1+ ( uzywam avent natural) ponieważ comfort bardzo zatyka smoczki ze względu na zawartość skrobi.teraz jest lepiej mały się już tak nie denerwuje zdenerwowanie najczęściej wynikało z zatkanego smoczka. Obecnie denerwuje się zwykle gdy się akurat załatwia lub męczy go kolka. dzieje się tak zazwyczaj między 17 a 20. Naradzie nie próbuje rezygnować z comfortu. Za to znalazłam nebiko comfort o tym samym składzie co bebilon i do tego tańszy. Kupilam jedna paczkę i wyprobuje, jak będzie to samo to będę je kupować. Jak będzie większy to spróbuje zmienić na normalne ale naradzie nie ryzykuje.
-
Iwona ja z moim małym mam/mialam z moim małym. Okazało się ze dawno powinnam zmienić mu smoczek w butelce na taki z większym przeplywem a on pił ze smoczka dla dziecka miesięcznego i się męczył i nie chciał jeść. Teraz jest super mały je więcej i juz tak nie krzyczy a i długość karmienia znacznie się skróciła sprawdź jaki masz smoczek. Jeśli masz dobry to pozostaje Ci jeszcze odwracać jego uwagę w czasie jedzenia wtedy jego uwaga skupiona jest na czymś innym i je. Wiem jak to brzmi ale to działa i p.dr tez potwierdziła ze tak się właśnie dzieje u niejadkow trzeba je czymś zająć. Ja np karmiąc małego lekko go bujam albo chodzę po mieszkaniu no i ekstremalnie robiłam z nim przysiady ale do tego mam nadzieje juz nie będę musiała wracać.https://www.maluchy.pl/li-69207.png
-
Aha a jak zbyt często chce jeść ( nieraz juz po 1,5 h by chciał. Wkłada do buzki rączki i je ciumka albo charakterystycznie mlaska) to staram się go przetrzymać. Daje smoka, przepajam woda albo zajmuje czymś- spiewaniem ,zabawa. Nie zawsze się udaje, zazwyczaj jest ciężko. Dziś np się udało i tak zasmakował wody( wczesniej dostawał herbatke z kopru) ze wypił 120 i poszedł spać....
-
nick nieaktualny
-
wronka wrote:Witam. Chciałam zapytać czy mogę dołączyć do Waszej społeczności. Jestem wrześniową mamą i trochę się przestraszyłam jak napisałyście o zamkniętej grupie. Jeśli mnie przyjmiecie to napiszę więcej o sobie żeby nie być anonimową podglądaczką .Pozdrawiam wszystkie mamy.
Jak dziewczyny nie będą miały nic przeciwko to ja też nie. Musze to tylko skonsultować.
-
Anulka dokładnie, z tym, ze nie zawsze tak się zachowują tylko niejadki. U mnie akurat Synek dużo je. Z tego co Iwona pisze jej Synek tez. Metody mialas faktycznie ekstremalne,ale czasami musimy się uciekać do takich rozwiązań. Ja bujam mojego Synka ma rożne sposoby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:13
-
czesc Mamusie
Jak robicie forum zamkniete to nie zapomnijcie o mnie.
U nas mala przechodzi bunt wczoraj bylo ok a dzisiaj po poludniu bylo duzo marudzenia, placzu , mala zwrocila zawartosc zoladeczka ,. ( chyba nalykala sie za duzo powietrza).dwa razy musialam ja przebierac w ciagu 20 min.( raz obkupkala sie no i zwymiotowala) .
Teraz spi jak anioleczek oby dlugo
Szonka jak czytasz to ja bym chciala dolaczyc do grupy na fb. -
Dziewczyny dajcie Jezyk niemowlat na fb to kazda zainteresowana sobie pobierze.
Ja tez zabieram sie za jej czytanie a ciezko mi idzie bo zazwyczaj z tel pisze do Was.
Wronka--> a dlaczego wczesniej nigdy nic nie napisalas tylko podczytywalas?
Ciekawi mnie to, nue wiem jak inne dziewczyny.. -
pralinko sama nie wiem czemu wcześniej nie dołaczyłam, myslałam ze bedziecie tu zawsze jak bede potrzebowała pomocy poprostu poczytam. Egoistyczne troche ale ja chyba nie lubi sie udzielac i tak jak kiedys pisalyscie szybo byscie o mnie zapomnialy wiem ze teraz bedzie mi ciezko Was przekonac do siebie ale sproboje bo naprwde macie ogromna wiedze a ja jestem laikiem (to moje pierwsze dziecko)
-
Dziolchy moje kochane(ale wiocha zajechalo ) jak Wasze Maluchy przechodza zmiane czasu?? Bo mi Krzychu strasznie marudzi od 19 wczesniej 20 bo to byla Jego pora kolacji i spac a teraz Go przetrzymalam do 20stejvi mam armagredon eh..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Stardust a jak go zaczelas usypiac ze usypia sam i nie placze? moj usypia przy piersi a w nocy ostatnio ma trzygodzinna przerwe na kktywnosc i nie mam juz na niego pomyslu
powiedzcie mi jeszcze jak liczycie przerwy miedzy karmieniami? od zakonczenia jedzenia do poczatku nastepnego czy od poczatku do poczatku ? -
Paula wyślij mi naila na fb to podeślę Ci tracy. Chętnie wrzuciłabym jako plik do pobrania na fb ale aż takim znawcą komputerowo-facebookowym nie jestem :p
Paula55 lubi tę wiadomość
-
No właśnie ja mam tak jak Nelus z tą Tracy. Super wszystko opisuje, ale ja otrzebuje konkretów. Jak ma przebiegać dzień jak dziecko ma 2mce, ile ma trwać karmienie, co zrobić żeby przesypiał całą noc...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny