X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona to co piszesz to tak jakbym czytała o moim Synku. też nie wytrzymuje trzech- czterech godzin tylko dwie. To jednak orientacyjna liczba tak samo jak iloac poailkow. Napewno niedlugo zacznie wytrzymywac dluzej. z tym, że ja najpierw karmiłam bebiko a dopiero potem comfortem. Synek po nim juz tak nie ulewa i tez nie ma zatwardzen. u mnie pomogła zmiana smoczka na dwudziurkowy 1+ ( uzywam avent natural) ponieważ comfort bardzo zatyka smoczki ze względu na zawartość skrobi.teraz jest lepiej mały się już tak nie denerwuje zdenerwowanie najczęściej wynikało z zatkanego smoczka. Obecnie denerwuje się zwykle gdy się akurat załatwia lub męczy go kolka. dzieje się tak zazwyczaj między 17 a 20. Naradzie nie próbuje rezygnować z comfortu. Za to znalazłam nebiko comfort o tym samym składzie co bebilon i do tego tańszy. Kupilam jedna paczkę i wyprobuje, jak będzie to samo to będę je kupować. Jak będzie większy to spróbuje zmienić na normalne ale naradzie nie ryzykuje.

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona ja z moim małym mam/mialam z moim małym. Okazało się ze dawno powinnam zmienić mu smoczek w butelce na taki z większym przeplywem a on pił ze smoczka dla dziecka miesięcznego i się męczył i nie chciał jeść. Teraz jest super mały je więcej i juz tak nie krzyczy a i długość karmienia znacznie się skróciła ;-) sprawdź jaki masz smoczek. Jeśli masz dobry to pozostaje Ci jeszcze odwracać jego uwagę w czasie jedzenia wtedy jego uwaga skupiona jest na czymś innym i je. Wiem jak to brzmi ale to działa i p.dr tez potwierdziła ze tak się właśnie dzieje u niejadkow trzeba je czymś zająć. Ja np karmiąc małego lekko go bujam albo chodzę po mieszkaniu no i ekstremalnie robiłam z nim przysiady ;-) ale do tego mam nadzieje juz nie będę musiała wracać.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a jak zbyt często chce jeść ( nieraz juz po 1,5 h by chciał. Wkłada do buzki rączki i je ciumka albo charakterystycznie mlaska) to staram się go przetrzymać. Daje smoka, przepajam woda albo zajmuje czymś- spiewaniem ,zabawa. Nie zawsze się udaje, zazwyczaj jest ciężko. Dziś np się udało i tak zasmakował wody( wczesniej dostawał herbatke z kopru) ze wypił 120 i poszedł spać.... O.o

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:38

• Io Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ale w butelce czy do uspokajania? Bo jak do uspokajania to mam cztery i żaden mu nie pasuje a jak w butelce to mam LOVI. I nie wiem jaki inny byłby dobry?

Anulka już Ci napisała. Chodzi o przepływ smoczka w butelce.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Witam. Chciałam zapytać czy mogę dołączyć do Waszej społeczności. Jestem wrześniową mamą i trochę się przestraszyłam jak napisałyście o zamkniętej grupie. Jeśli mnie przyjmiecie to napiszę więcej o sobie żeby nie być anonimową podglądaczką :-).Pozdrawiam wszystkie mamy.

Jak dziewczyny nie będą miały nic przeciwko to ja też nie. Musze to tylko skonsultować. :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka dokładnie, z tym, ze nie zawsze tak się zachowują tylko niejadki. U mnie akurat Synek dużo je. Z tego co Iwona pisze jej Synek tez. Metody mialas faktycznie ekstremalne,ale czasami musimy się uciekać do takich rozwiązań. Ja bujam mojego Synka ma rożne sposoby :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:13

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io dzięki :) Poczekam cierpliwie :)

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkawka wyslalam zaproszenie ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Mamusie :)

Jak robicie forum zamkniete to nie zapomnijcie o mnie.

U nas mala przechodzi bunt :) wczoraj bylo ok a dzisiaj po poludniu bylo duzo marudzenia, placzu , mala zwrocila zawartosc zoladeczka ,. ( chyba nalykala sie za duzo powietrza).dwa razy musialam ja przebierac w ciagu 20 min.( raz obkupkala sie no i zwymiotowala) .
    Teraz spi jak anioleczek :) oby dlugo :)

Szonka jak czytasz to ja bym chciala dolaczyc do grupy na fb.

1usat5od00spirqc.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie Jezyk niemowlat na fb to kazda zainteresowana sobie pobierze.
    Ja tez zabieram sie za jej czytanie a ciezko mi idzie bo zazwyczaj z tel pisze do Was.

Wronka--> a dlaczego wczesniej nigdy nic nie napisalas tylko podczytywalas?
    Ciekawi mnie to, nue wiem jak inne dziewczyny..

• Io Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka - wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek. Zaakceptuj to dam Ci namiar na forum.

Przyłączam się do pytania Pralinki.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinko sama nie wiem czemu wcześniej nie dołaczyłam, myslałam ze bedziecie tu zawsze jak bede potrzebowała pomocy poprostu poczytam. Egoistyczne troche ale ja chyba nie lubi sie udzielac i tak jak kiedys pisalyscie szybo byscie o mnie zapomnialy wiem ze teraz bedzie mi ciezko Was przekonac do siebie ale sproboje bo naprwde macie ogromna wiedze a ja jestem laikiem (to moje pierwsze dziecko)

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziolchy moje kochane(ale wiocha zajechalo :D ) jak Wasze Maluchy przechodza zmiane czasu?? Bo mi Krzychu strasznie marudzi od 19 wczesniej 20 bo to byla Jego pora kolacji i spac a teraz Go przetrzymalam do 20stejvi mam armagredon eh..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkawka wrote:
    dobra a jak nie mam szonki w przyjaciółkach na bbb to jak mam jej wysłać wiadomość z moimi namiarami na fb do tych całych akceptacji???

wyslij mi zaproszenie na bbf jutro wysle ci link na maila ;-)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust a jak go zaczelas usypiac ze usypia sam i nie placze? moj usypia przy piersi a w nocy ostatnio ma trzygodzinna przerwe na kktywnosc :-( i nie mam juz na niego pomyslu :-(

powiedzcie mi jeszcze jak liczycie przerwy miedzy karmieniami? od zakonczenia jedzenia do poczatku nastepnego czy od poczatku do poczatku ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wyślij mi naila na fb to podeślę Ci tracy. Chętnie wrzuciłabym jako plik do pobrania na fb ale aż takim znawcą komputerowo-facebookowym nie jestem :p

Paula55 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam tak jak Nelus z tą Tracy. Super wszystko opisuje, ale ja otrzebuje konkretów. Jak ma przebiegać dzień jak dziecko ma 2mce, ile ma trwać karmienie, co zrobić żeby przesypiał całą noc...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

‹‹ 2273 2274 2275 2276 2277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ