X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i wracam ja :)

kark lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż się nie chce wierzyć że kiedys tyle produkowałysmy na tym forum :D

kark, justysia 90 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi aż mi się tęskni za tymi czasami

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :) ale się tu dzieje :) ja póki co 3 niec chce. Wystawilismy kawalerke od męża na sprzedaż i chcemy kupić dom do remontu :) mam kilka upatrzonych, teraz tylko liczę na szybka sprzedaż mieszkania ;)

kark, Fipsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba super! A jak z pracą męża, bo ostatnie co pamiętam to to, że jeździł do Niemiec :)

Dba, ja o trzecie planowałam się starać za rok :P

My też upatrzyliśmy sobie domek do odświeżenia, ale jest tyle z nim problemów (nieodebrany, stare księgi wieczyste, działka rolno-budowlana 40ar i do tego właścicielem jest firma, której się nie śpieszy, a pośredniczka nieruchomości w kółko straszy, że są nowi chętni, że nieważne jaki jest stan prawny to JUŻ musimy podpisać umowę przedwstępną), że zaczynam się zniechęcać i wątpić czy uda nam się go kupić... ;(

• dba Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dalej w Niemczech :) generalnie sama jestem z dziećmi i pewnie też dlatego 3 nie chce. Ja mam kilka takich domów upatrzonych :) teraz nisko stoją wiec jest okazja. Nie chcemy pakować się w kredyt wiec dla nas to jest dobra opcja. Co się odłoży to się zrobi. Poza tym wiele rzeczy potrafimy zrobić sami i to też obcina koszty. No i marzy mi się własny ogródek, własne owoce, warzywa, zioła :) na razie chodzę po lesie i zbieram zioła, susze, robię syropy. Ale marzy mi się dom blisko lasu i z mala ilością sąsiadów :D

Fipsik lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba myślałam o Tobie ostatnio co u Ciebie i patrz! Jesteś :*

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaa i Ty tu jestes :) super

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Paula :* a zajrzałam po długim niezagladaniu :) Bartek dalej podobny do Krzysia czy juz widać różnicę? :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba jak dla mnie są identyczni nadal ale zdania są podzielone co do tego :D

dba lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba to macie dobrze, my niestety bez kredytu się nie obejdziemy, bo całe oszczędności włożyliśmy w firmę męża :/
    Ale i tak nie patrzymy na nowe domy, bo musielibyśmy płacić 2 razy więcej tylko raczej na takie, w których można zamieszkać od razu, ale powoli remontując pokój po pokoju :) Żeby tylko było ogrzewanie, okna + drzwi sprawne i łazienka :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark można kupić tak jak my używamy dom, ale cały do zamieszkania. My tylko ściany będziemy malować i robić ogród, taras i balustradę na schody. Czyli drobnostki, które można zrobić wiosną dopiero :)

dba lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak patrzę na domy do 70tys. Mam kilka upatrzonych, jeden nawet bez łazienki, ale 15 arów działka i mnie korci :D Natalia kupiliscie juz dom? Ale fajnie :D
    Dom do remontu ma taki plus ze można od razu w nim mieszkać, nie utrzymując dodatkowo drugiego mieszkania. To jest ogromny plus. Jedna babka mi powiedziała - póki jestem młoda i mi się chce to kupujcie :D ma rację, bo za 10 lat już mi się nie będzie chciało bawić w remonty. Ale tak przewiduje, że tyle wszystkie prace mogą potrwać ;) ale dla mnie to nie istotne. Ja nie muszę mieć wszystkiego na tip top.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kupiliśmy. We wrześniu się przeprowadzamy :)

dba lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik u nas takie kosztują koło 350tys :/

Znaleźliśmy taki, że w zasadzie trzeba zrobić kotłownię, łazienkę, drugą łazieneczkę rodziców chcemy dorobić, wymienić kaloryfery, no i płytki w kuchni, bo są tragiczne. Do tego wszędzie na ścianach są tynki ozdobne, takie mazie zrobione szpachlą, wygląda to tragicznie, wiec też trzeba wszędzie zeszlifować i pomalować. Do tego nie ma rynien :D, podbitka, ganek i taras do odświeżenia.
    Ale cena 270tys., działka 40ar no i jest już nawet sad z owocami :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my kupiliśmy za 315 tysięcy, ale na dole jest zrobione osobne dwupokojowe mieszkanie z kuchnią i łazienką. Wynajmiemy i ktoś będzie nam spłacać kredyt :)

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale fajnie, że zaczyna się układać Wam :) u mnie dużo nowych pomysłów, zrobiło się miejsce w głowie na nie, jak uporzadkowalam siebie :) trzymajcie kciuki, może szybciej wszystko pójdzie niż mi się wydawało :)
    Fipsik na wynajem zawsze są chętni :) a dalej pracujesz tam gdzie pracowalas?

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba na pewno! My początkowo też patrzyliśmy na domy koło 100tys., bo wtedy możesz dosłownie bez szczypania się wy wrócić wszystko do góry nogami, by było idealne. Ale w bankach nas sprowadzili na ziemię, że oni takich domów nie kredytują, za duże ryzyko :\

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba, a ile będzie pomysłów jak już ku picie :D!

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w monnari, ale przynajmniej mam pewnośc , że tym razem zus mnie nie ruszy. Jestem na zwolnieniu już, mszczę się na nich :D Tak bardzo się cieszę, że będziemy mieć dom i będziemy wszyscy razem. Mam tylko wielką nadzieję, że mój tata dożyje porodu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:12

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 2287 2288 2289 2290 2291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ