Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dziękuje dziewczyny bardzo za pamięć, kochane jesteście :* ale nie wiem jak plackowanie moze byc miłe, nosi mnie juz, mam nadzieje ze za tydzien zakaz sie skonczy, jak nie to domu nie poznam niedługo.
najbardziej zdziwiło mnie to, że zadnych badan z krwi czy moczu nie robili. Słabo mi jak nie wiem, zawroty głowy straszne, te plamienia, wiem ze w ciąży moze tak byc, ale chocby zwykłą morfologie zrobili dla pewności. a tu nic, tylko usg i zwykłe ginekologiczne na fotelu. Ale wazne, ze serduszko bije, badania sama jutro zrobie.
dziewczynami na oddziale byłam zaskoczona. ciąża zagrozona, w szpitalu leżą, a najwazniejsze zeby sie wymknąć i zapalic. główny cel. i co chwila. a jak po 20 pielęgniarka nie puściła na dwór to co za głupia, wredna i najgorsze. -
nick nieaktualnyDziewczyny a u mnie chyba hemoroidy sie zaczely
W ciagu dnia bylam na siku, patrze a tam cale majtki wysmarowane krwią. Zaczelam sie podcierac zeby sprawdzic skąd to i chyba z odbytu
Rano udalo mi sie w koncu zalatwic i tak sobie mysle ze moze mi popekaly te zylki?
Slyszalam ze hemoroidy to zmora ciezarnych, ale nie sadzilam ze mnie to dopadnie
Mam nadzieje ze to to bo ta krew byla naprawde krwista i mnie zmartwiła
-
aleksa.wawa wrote:Dziewczyny a u mnie chyba hemoroidy sie zaczely
W ciagu dnia bylam na siku, patrze a tam cale majtki wysmarowane krwią. Zaczelam sie podcierac zeby sprawdzic skąd to i chyba z odbytu
Rano udalo mi sie w koncu zalatwic i tak sobie mysle ze moze mi popekaly te zylki?
Slyszalam ze hemoroidy to zmora ciezarnych, ale nie sadzilam ze mnie to dopadnie
Mam nadzieje ze to to bo ta krew byla naprawde krwista i mnie zmartwiła
Maja kolezanka ma hemoroidy po ciazy I mowi ze to straszny bol. Jeden jej wypadl to chodzic nie mogla I swedzi ja odbyt. A najgorsze jest to ze lekarz stwierdzil ze to nie nadaje sie do zabiegu I przepisal tylko masci oraz siemie lniane zeby nie dopuscic do zaparc. Ja tez mialam krew kilka razy przy oddawaniu stolca ale zmienilam diete na bogata w blonnik I pomoglo. Nie ma zaparc I krwi -
nick nieaktualnyCzop odchodzi zazwyczaj z krwią, więc spokojnie dziewczyny
Jejku, akuszerka, ty już chyba drugi raz tak trafiłaśBez sensu, żebyś się męczyła, poproś jutro, żeby Cię przenieśli, albo, żeby babę upchnęli gdzieś indziej
Patu, leż, za tydzień na pewno lekarz wszystko Ci zleci
Dziewczyny, czy któraś z was miałam kiedyś problemy z nerkami przed ciążą? -
ja nie miałam problemów z nerkami ale męża kuzynka miała to się nazywała kolka nerkowa chyba tak i leżała w szpitalu bo bolało jak cholerka
a hemoroidki to kazda po ciąży będzie miała są jakieś wyjątki ze dziewuchy nie mają bo żylaki odbytnicze robią się przy ostrych parciach i wypychaniu dziecka gromadzi się krew w zyłach i jest za mocne ciśnienie gdzie je wypycha Ja też miałam krew w kale i poszłam do lekarza zajmującego się tym (zapomniałam jak on się nazywa) ale przezyłam to! to bardzo krępujące i bolesne badanie ale przeszłam je i wyszło ze mam jakies zylaki nie grożne ale mam unikać zaparć i tyle nic się z tym nie dzieje czasem coś zabolało ale ogólnie jest oki -
Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj po wizycie mam bardzo mieszana uczucia. Od piątku miałam takie małe plamienia, zwłaszcza jak pochodziłam więcej i szybciej. Ale były koloru brązowego więc jakoś postanowiłam poczekać do wizyty dziś. Lekarz najpierw bardzo się zmartwił, ale zrobił mi badanie najpierw ginekologiczne - i stwierdził, że mam polip wystający z szyjki macicy i to plamienie to od tego. Potem było usg - dzidzia pięknie się rusza, ale badanie było takie bardzo szybkie i tylko zmierzył CRL - 25 mm. Wydaje mi się że to mało. On mówi, że jest w normie. Ale ogólnie nie uspokoiła mnie ta wizyta tylko zmartwiła. Następna dopiero 11.03 i wtedy ma być usg genetyczne - czy to nie będzie za późno. Wg miesiączki własnie wkroczyłam w 11 tyd?? A z tym polipem to powiedział, że trzeba poczekać 3 tyg i wtedy zrobić jakieś badanie pod mikroskopem i ewentualnie wyciąć. Na razie na dzidzię nie ma wpływu. Ale krwawi i to mnie stresuje. Jeszcze lekarz powiedział, że dopóki plamienia są takie jak teraz to jest ok, ale jak tylko pojawi się coś bardziej czerwonego lub więcej to natychmiast do szpitala. No i mam unikać jakiegokolwiek wysiłku... a tu jutro goście mi się walą na głowę. Jakoś nie mogę zacząć się tak po prostu cieszyć z twgo Maleństwa, ciągle się boję
-
nick nieaktualnyAnda, też miałam polip na szyjce. W ciąży się tego nie usuwa, bo najczęściej (jak np. w moim przypadku) odpada sam podczas porodu albo się wchłania. Jeżeli po porodzie zostanie, to wtedy się usuwa.
A co do wymiaru, to crl 25mm odpowiada średnio 9tc+1, więc za 3 tygodnie będzie ok termin kolejnego badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 09:26
-
Witajcie dziewczyny z rana! Ja wczoraj byłam na wizycie i uczucia...mieszane. Z naszą malizną-26,5mm wszystko ok, serduszko bije i dzidzia ładnie rośnie teraz już różnica miedzy OM a USG wynosi tydzień więc jestem trochę spokojniejsza. Za 3 tygodnie mam jechać na prenatalne a za 4 wizyta u mojej gin. Ale kurcze jakoś tak strasznie oschła wczoraj była, nic z niej nie mogłam wyciągnąć i jakoś tak czuję się po wizycie nie usatysfakcjonowana, no ale tłumaczę sobie że może miała gorszy dzień. Na tych prenatalnych będzie zdjęcie 3d więc mam nadzieję że już coś konkretnego zobaczę bo jakoś do tej pory to tak średnio wyraźne te fotki. No i co jeszcze....jak stanęłam na wadze to byłam w szoku, 1,5kg więcej niż w domu a przy moich konkretnych kształtach to się przeraziłam. Co prawda gin nie skomentowała mojej wagi ale jak tak dalej pójdzie to ja w 9 miesiącu jak takie konkretne słoniątko będę.
Wszystkim, które dziś mają wizytę, życzę powodzenia.kark lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Monikkk wrote:Witajcie dziewczyny z rana! Ja wczoraj byłam na wizycie i uczucia...mieszane. Z naszą malizną-26,5mm wszystko ok, serduszko bije i dzidzia ładnie rośnie teraz już różnica miedzy OM a USG wynosi tydzień więc jestem trochę spokojniejsza. Za 3 tygodnie mam jechać na prenatalne a za 4 wizyta u mojej gin. Ale kurcze jakoś tak strasznie oschła wczoraj była, nic z niej nie mogłam wyciągnąć i jakoś tak czuję się po wizycie nie usatysfakcjonowana, no ale tłumaczę sobie że może miała gorszy dzień. Na tych prenatalnych będzie zdjęcie 3d więc mam nadzieję że już coś konkretnego zobaczę bo jakoś do tej pory to tak średnio wyraźne te fotki. No i co jeszcze....jak stanęłam na wadze to byłam w szoku, 1,5kg więcej niż w domu a przy moich konkretnych kształtach to się przeraziłam. Co prawda gin nie skomentowała mojej wagi ale jak tak dalej pójdzie to ja w 9 miesiącu jak takie konkretne słoniątko będę.
Wszystkim, które dziś mają wizytę, życzę powodzenia.
Najważniejsze że z maleństwem wszystko w porządku, głowa do góry:) A co do wagi to ja też się zgarbiłam po ważeniu u położnej (2kg więcej niż w domciu) ale w domciu ważę się z rana w samych gatkach a u położnej w ubraniu i popołudniu więc tym się nie martwmy:)Mam tylko nadzieję, że uda mi się nad tym troszkę zapanować i nie przytyję za dużo, bo i tak mam parę kilo za dużoMonikkk lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDlatego ja wpisuję sobie wagę w tabelkę rano, zanim pójdę do gina. Gość nigdy nic nie mówił, więc chyba się nie przejmuje
W poprzedniej ciąży była masakra, bo miałam wizyty wieczorem w styczniu, to waga nie raz w całym rynsztunku (rajtuzy, spodnie, bluzka, swetr, ciepłe buty) była 4 kilo większa niż rano
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 10:08
-
Witam
Co do wagi, to ja też się waże rano, na golaska, po siusiu:P Wiem, że w ciągu dnia spokojnie 1.5-2 kg wiecej pokazuje.
Anda- a czy wczesniej wiek z OM zgadzał się z tym z USG? Czy dokładnie wiesz, kiedy miałaś owulacje? Jeżeli chodzi o USG genetyczne, to lekarz zapewne umówił Cie na niego licząc wiek z USG. Ze wszystkich możliwych wyznaczeń wieku ciąży najdokładniejszy jest właśnie z USG wykonanego ok 10 tc. Wiec prawdopodobnie lekarz odmłodził Ci dzidzię i teraz będzie wszystko liczone z tym tygodniem do tyłu.3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Mnie też ważyli ostatnio w ciepłym ubraniu i kozakach. Po czym pani Pielegniarka beztrosko odjęła kilogram:-) tak więc ja waze się dla swojej wiedzy w domu i zawsze rano. Od samego początku przytylam kilogram. To i tak mało biorąc pod uwagę że prowadzę teraz osiadly tryb życia i nie wymiotuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 10:07
kark lubi tę wiadomość
-
Witam:) ja na poprawę humoru zapisałam się dziś do fryzjera:) lece na 11.
Niestety nie mam zdjęcia z ostatniego usg, bo to było dopiero to potwierdzające ciąże. To 1 usg w 1 trymestrze będę miała pewnie za jakieś 2 tygodnie i wtedy dostane fotki
Miłego dnia -
Witajcie
Czytam was codziennie i cieszę się że nawet jak coś chwile u któreś jest martwiącego to kończy się pozytywnie
Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
U mnie wszystko ok , ciąża praktycznie nie daje o sobie znać.
Czekam na kolejną wizytę za prawie 3 tygodnie.https://www.maluchy.pl/li-68999.png -
hejka ja chyba kupie inna wage
bo po wymianie baterii (stare dzialaly ale nie zawsze sie wlaczala od razu) pokazuje dobre 2kg wiecej i juz nie wiem
u pielegniarki pokazywalo mi tyle co teraz tylko ze z buciorami swetrem itd...
a chyba tez sobie skocze do fryzjerajustyna14 lubi tę wiadomość
-
Emalia82 wrote:Witam i miłego dnia życzę. Gratuluję wszystkim udanych wizyt.
Czy macie może wiedzę na temat ile dzidzia rośnie na dzień/ tydzień???
Miłego dnia i kciuki zaciśnięte za wizytujące dzisiaj
Podobno minimalny przyrost w okolicy 11 tyg to 0,6mm dziennie, a średni 1mm. tak powiedział mi lekarz kiedy byłam na wizycie w 11 tygodniu. Jednocześnie zaznaczył, że nie ma to dużego znaczenia, najważniejsze jest żeby dzidzia rosła i mieściła się w normach dla danego tygodnia a czy to będzie 1mm dziennie czy 3 to już nas mniej interesuje:)Emalia82, Anda lubią tę wiadomość