X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Wypadł ze mnie jakiś dziwny gęsty kawałek śluzu. Dosłownie kawałek. Elastyczny ale mocno zwarty o wyglądzie gęstego kurzego białka. Bezbarwny, lekko zoltawy. Jak zaczęłam czytać w necie to wyglądem przypomina czop śluzowy który wypada przed porodem. Co to może być? Miała któraś z Was coś takiego?

Tak ja miałam tak wczoraj i do tej pory nie wiem co to było... A jako, że zbiegło się to w czasie z bólem krzyża -panika gotowa:P

Jak gdzieś się dowiesz czegoś ciekawego to podziel się informacją:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Wypadł ze mnie jakiś dziwny gęsty kawałek śluzu. Dosłownie kawałek. Elastyczny ale mocno zwarty o wyglądzie gęstego kurzego białka. Bezbarwny, lekko zoltawy. Jak zaczęłam czytać w necie to wyglądem przypomina czop śluzowy który wypada przed porodem. Co to może być? Miała któraś z Was coś takiego?

Ja co prawda nie miałam czegoś takiego, ale to rzeczywiście z opisu wygląda jak czop śluzowy :/
    Może zadzwoń do gina.

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny. nie odzywałam się, bo byłam w szpitalu bez dostępu do internetu. plamienia trwały kilka dni, dzis sie skonczyły. powiedzieli, że z dzieckiem wszystko dobrze, przetrzymali 3 dni na obserwacji dzis wypuscili ale kazali leżec. pracuje tam lekarz który mi prowadzi ciąże, więc kazał za tydzien przyjść na kontrolne badania, a przez ten tydzien nie ruszac sie z łóżka, zadnych prac domowych, zadnego chodzenia, tylko lezec. z leków luteine mam nadal brac, czyli nic nowego.

ten na NFZ sam dzwonił do mnie jak sie czuje, kazał jutro jechac na wyniki i z nimi mu sie pokazac od razu, zeprzyjmie miedzy pacjentkami.

justyna14, kark lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    czesc dziewczyny. nie odzywałam się, bo byłam w szpitalu bez dostępu do internetu. plamienia trwały kilka dni, dzis sie skonczyły. powiedzieli, że z dzieckiem wszystko dobrze, przetrzymali 3 dni na obserwacji dzis wypuscili ale kazali leżec. pracuje tam lekarz który mi prowadzi ciąże, więc kazał za tydzien przyjść na kontrolne badania, a przez ten tydzien nie ruszac sie z łóżka, zadnych prac domowych, zadnego chodzenia, tylko lezec. z leków luteine mam nadal brac, czyli nic nowego.

ten na NFZ sam dzwonił do mnie jak sie czuje, kazał jutro jechac na wyniki i z nimi mu sie pokazac od razu, zeprzyjmie miedzy pacjentkami.

Cieszę się, że wszystko u Ciebie i dzidzi dobrze :) Martwiłyśmy się

relganlikx65a1ud.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Super, że z maleństwem wszystko dobrze. To miłego plackowania życzę:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Nigdy nie słyszałam o domowym detektorze tętna płodu. Któraś z Was go może ma? Ciekawe czy się sprawdza...

Super sprawa, polecam. Kupiłam swój mniej więcej w 11-12 tyg, pomaga uspokoić nerwowe mamuśki które się denerwują jak nie czują ruchów(jak ja :P)
    Zainwestowałam 130 zł i od początku ciąży były to najlepiej wydane pieniążki :)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

Dobrze że pojechałaś do szpitala, teraz dbaj o siebie bo to jest najważniejsze :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy przypadkiem mniej więcej w tym czasie nie buduje się czop śluzowy zamykający szyjke? Bo może jakieś jego resztki których było za dużo wypadło? Bóle lekkie brzucha odczuwam ale jak się nasili to może faktycznie zadzwonię do gina.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem są ciąże niechciane i co zrobić. Moja bardzo chciana, a jednak pojawiają mi się myśli, że już mam dość i dalej nie chcę tego ciągnąć :( Nie umiem się jakoś cieszyć i martwić tak jak Wy :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przez złe samopoczucie Fipsik, nie martw się. miną mdłości to przyjdzie radość z ciąży. Ja też tak miałam jak było mi tak bardzo źle. Myślałam że się depresją i psychologiem skończy, ale mdłości mniejsze to i radość z cciąży wróciła :) jeszcze trochę wytrzymaj, zobaczysz że będzie fajnie :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsik- jesteś wykończona. Hormony też swoje robią. Tak jak pisze stardust - jak się lepiej poczujesz to i zaczniesz przeżywać inaczej ciąże. Ja też nie umiem się tak jeszcze na maksa cieszyć. Jak zobaczę swojedziecko za tydzień i wszystko będzie dobrze to może w końcu odetchnę z ulgą i zacznę odczuwać więcej radości niż niepokoju

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to miałam.. z dwa tyg temulub więcej..nie wiem co to nie wiem czemu,ale nic się nie stało...

rabarbarka wrote:
    Tak ja miałam tak wczoraj i do tej pory nie wiem co to było... A jako, że zbiegło się to w czasie z bólem krzyża -panika gotowa:P

Jak gdzieś się dowiesz czegoś ciekawego to podziel się informacją:)

rabarbarka lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Mycha:-* będę spokojniejsza

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz podać link do tego co kupiłaś?
    NataliaK wrote:
    Super sprawa, polecam. Kupiłam swój mniej więcej w 11-12 tyg, pomaga uspokoić nerwowe mamuśki które się denerwują jak nie czują ruchów(jak ja :P)
    Zainwestowałam 130 zł i od początku ciąży były to najlepiej wydane pieniążki :)

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:

Na allegro jest bardzo dużo detektorów tętna płodu :)

relganlikx65a1ud.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam detektor parę dni temu ale na razie ciężko odnaleźć tego pikacza małego.. rano słyszę jakby echo ale wieczorem już nie bardzo. Ale myślę, że to za wcześnie trochę na taki domowy sprzęt więc czekam z niecierpliwością :) a jak będę u lekarza to poproszę o wskazówki jak szukać żeby znaleźć :)

relg2n0a1g998ci6.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podczas kaszlu miałam skurcze, jestem spanikowana :/ :(
    Patu ciesze się, że wszystko ok.

• doti77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ............

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 07:47

Paula55, mycha89, akuszerka89, rabarbarka, kark, le'nutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:04

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    http://allegro.pl/nowy-detektor-tetna-plodu-f-vat-gwarancja-i3963590815.html prosze ;-) ja juz kupilam dawno

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ