Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
assantea wrote:Wypadł ze mnie jakiś dziwny gęsty kawałek śluzu. Dosłownie kawałek. Elastyczny ale mocno zwarty o wyglądzie gęstego kurzego białka. Bezbarwny, lekko zoltawy. Jak zaczęłam czytać w necie to wyglądem przypomina czop śluzowy który wypada przed porodem. Co to może być? Miała któraś z Was coś takiego?
Tak ja miałam tak wczoraj i do tej pory nie wiem co to było... A jako, że zbiegło się to w czasie z bólem krzyża -panika gotowa:P
Jak gdzieś się dowiesz czegoś ciekawego to podziel się informacją -
assantea wrote:Wypadł ze mnie jakiś dziwny gęsty kawałek śluzu. Dosłownie kawałek. Elastyczny ale mocno zwarty o wyglądzie gęstego kurzego białka. Bezbarwny, lekko zoltawy. Jak zaczęłam czytać w necie to wyglądem przypomina czop śluzowy który wypada przed porodem. Co to może być? Miała któraś z Was coś takiego?
Ja co prawda nie miałam czegoś takiego, ale to rzeczywiście z opisu wygląda jak czop śluzowy
Może zadzwoń do gina. -
czesc dziewczyny. nie odzywałam się, bo byłam w szpitalu bez dostępu do internetu. plamienia trwały kilka dni, dzis sie skonczyły. powiedzieli, że z dzieckiem wszystko dobrze, przetrzymali 3 dni na obserwacji dzis wypuscili ale kazali leżec. pracuje tam lekarz który mi prowadzi ciąże, więc kazał za tydzien przyjść na kontrolne badania, a przez ten tydzien nie ruszac sie z łóżka, zadnych prac domowych, zadnego chodzenia, tylko lezec. z leków luteine mam nadal brac, czyli nic nowego.
ten na NFZ sam dzwonił do mnie jak sie czuje, kazał jutro jechac na wyniki i z nimi mu sie pokazac od razu, zeprzyjmie miedzy pacjentkami.justyna14, kark lubią tę wiadomość
-
Patu wrote:czesc dziewczyny. nie odzywałam się, bo byłam w szpitalu bez dostępu do internetu. plamienia trwały kilka dni, dzis sie skonczyły. powiedzieli, że z dzieckiem wszystko dobrze, przetrzymali 3 dni na obserwacji dzis wypuscili ale kazali leżec. pracuje tam lekarz który mi prowadzi ciąże, więc kazał za tydzien przyjść na kontrolne badania, a przez ten tydzien nie ruszac sie z łóżka, zadnych prac domowych, zadnego chodzenia, tylko lezec. z leków luteine mam nadal brac, czyli nic nowego.
ten na NFZ sam dzwonił do mnie jak sie czuje, kazał jutro jechac na wyniki i z nimi mu sie pokazac od razu, zeprzyjmie miedzy pacjentkami.
Cieszę się, że wszystko u Ciebie i dzidzi dobrzeMartwiłyśmy się
-
Patu wrote:czesc dziewczyny. nie odzywałam się, bo byłam w szpitalu bez dostępu do internetu. plamienia trwały kilka dni, dzis sie skonczyły. powiedzieli, że z dzieckiem wszystko dobrze, przetrzymali 3 dni na obserwacji dzis wypuscili ale kazali leżec. pracuje tam lekarz który mi prowadzi ciąże, więc kazał za tydzien przyjść na kontrolne badania, a przez ten tydzien nie ruszac sie z łóżka, zadnych prac domowych, zadnego chodzenia, tylko lezec. z leków luteine mam nadal brac, czyli nic nowego.
ten na NFZ sam dzwonił do mnie jak sie czuje, kazał jutro jechac na wyniki i z nimi mu sie pokazac od razu, zeprzyjmie miedzy pacjentkami.
Super, że z maleństwem wszystko dobrze. To miłego plackowania życzę -
nick nieaktualnyassantea wrote:Nigdy nie słyszałam o domowym detektorze tętna płodu. Któraś z Was go może ma? Ciekawe czy się sprawdza...
Super sprawa, polecam. Kupiłam swój mniej więcej w 11-12 tyg, pomaga uspokoić nerwowe mamuśki które się denerwują jak nie czują ruchów(jak ja)
Zainwestowałam 130 zł i od początku ciąży były to najlepiej wydane pieniążki -
ten na NFZ sam dzwonił do mnie jak sie czuje, kazał jutro jechac na wyniki i z nimi mu sie pokazac od razu, zeprzyjmie miedzy pacjentkami. -
A czy przypadkiem mniej więcej w tym czasie nie buduje się czop śluzowy zamykający szyjke? Bo może jakieś jego resztki których było za dużo wypadło? Bóle lekkie brzucha odczuwam ale jak się nasili to może faktycznie zadzwonię do gina.
-
To przez złe samopoczucie Fipsik, nie martw się. miną mdłości to przyjdzie radość z ciąży. Ja też tak miałam jak było mi tak bardzo źle. Myślałam że się depresją i psychologiem skończy, ale mdłości mniejsze to i radość z cciąży wróciła
jeszcze trochę wytrzymaj, zobaczysz że będzie fajnie
-
Flipsik- jesteś wykończona. Hormony też swoje robią. Tak jak pisze stardust - jak się lepiej poczujesz to i zaczniesz przeżywać inaczej ciąże. Ja też nie umiem się tak jeszcze na maksa cieszyć. Jak zobaczę swojedziecko za tydzień i wszystko będzie dobrze to może w końcu odetchnę z ulgą i zacznę odczuwać więcej radości niż niepokoju
-
Też to miałam.. z dwa tyg temulub więcej..nie wiem co to nie wiem czemu,ale nic się nie stało...
rabarbarka wrote:Tak ja miałam tak wczoraj i do tej pory nie wiem co to było... A jako, że zbiegło się to w czasie z bólem krzyża -panika gotowa:P
Jak gdzieś się dowiesz czegoś ciekawego to podziel się informacjąrabarbarka lubi tę wiadomość
-
możesz podać link do tego co kupiłaś?
NataliaK wrote:Super sprawa, polecam. Kupiłam swój mniej więcej w 11-12 tyg, pomaga uspokoić nerwowe mamuśki które się denerwują jak nie czują ruchów(jak ja)
Zainwestowałam 130 zł i od początku ciąży były to najlepiej wydane pieniążki -
ja kupiłam detektor parę dni temu ale na razie ciężko odnaleźć tego pikacza małego.. rano słyszę jakby echo ale wieczorem już nie bardzo. Ale myślę, że to za wcześnie trochę na taki domowy sprzęt więc czekam z niecierpliwością
a jak będę u lekarza to poproszę o wskazówki jak szukać żeby znaleźć
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:04
-
nick nieaktualny