Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
b-c wrote:Witam
Boże, co miałam dzisiaj za noc.... Obudziłam się przed 3 w nocy i byłam tak rozdrażniona, że nie mogłam dłużej leżeć. Mój mąż mówi, że nagle się zerwałam z głośnym westchnięciem... Chyba mi się koszmar jakiś snił. Nie spałam do 8, ale na szczęście rano nadrobiłam kilka godzin. I miałam cudowny sen... Śniło mi się, że miałam cudowne dziecko. Ubrałam je w szary, pluszowy śpiworek, wzięłam na ręce i poszłam na spacer. Po drodze cały czas ją tuliłam. Pamiętam jak spojrzałam na słodką buźkę i powiedziałam na głos: "A więc jesteś dziewczynką". Później mówiłam jej, jak bardzo będzie kochana, że "świat jest taki piękny, a ja ci go pokażę...". Dzisiaj mam silne przeczucie, że to był taki znak, że w brzuszku jest mała ślicznotka, a sen był po to, żebym się nie martwiła niczym, bo będzie pięknie....
Witam z rana i wspaniałego dnia Wam życzę.
Do mnie dziś przyjeżdża siostra i bede miala towarzystwo przez dwa dniSiostrę i w sumie piątkę dzieci
Oby pogoda dopisala, bo mi dom rozniosą
hihi
-
Ja też po wczorajszej wizycie. Mały człowieczek jest, wszystko w najlepszym porządku...i to najważniejsze
Życzę wszystkim równie dobrych wieści na każdej z kolejnych wizyt. Miłego dnia!
Emalia82, Quatriona, kark, justyna14, akuszerka89, jovi81 lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witam i ja. Oczywiście dzień zaczęty od mega zamulenia.
Zaraz jade zawieźć Córkę do babci na kilka dni ferii i jak wróce to trza się brać za odgruzowanie domku
Jak patrze na stertę prasowania to mi słabo ,no ale nikt mnie nie wyręczy
Miłego dzionka laseczki
Jak ma ktoś dzisiaj wizytę to trzymam kciuki -
Dzien dobry !
Gratulacje udanych wizyt!
U mnie koszmaryPoronienie mi sie snilo. Kuzwa co za sny
A tak w ogole,jutro wkraczam chyba w II trymestr. Lol ale zlecialo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 09:02
kark, mycha89, rabarbarka, Paula55, dba, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, czy któraś zastosowała tę metodę z zalaniem suszonych śliwek na noc? Działa? Bo przez te zaparcia skóra na brzuchu mi zaraz pęknie
a kiwi mam tak twarde, że noża nie da się wbić...
-
Ja śliwek na noc nie zalewam, a dodaje je do porannych płatków owsianych. Taka bomba błonnikowa powinna wszystko ładnie przepchnąć
Na mnie bardzo dobrze działają też granulowane otręby ze śliwkami Sante.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Quatriona wrote:Miłego dnia wam wszystkim życzę. Zaraz ruszam na pobranie krwi.
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Kark też to miałam! Ale taki napadowy rwący ból przy lekkim schyleniu! Właśniew lewym pośladku jakby ogon, ale nie ogon...
kark wrote:Mnie też boli, ale nie krzyż, tylko tak jakby tyłek...Od jakiś 3 tygodni lewy pośladek, na wysokości kości ogonowej i zastanawiam się o co chodzi
-
kark wrote:Mnie też boli, ale nie krzyż, tylko tak jakby tyłek...
Od jakiś 3 tygodni lewy pośladek, na wysokości kości ogonowej i zastanawiam się o co chodzi
-
Mnie tez zaczelo bolec w tyle ale tak bardziej po prawej stronie, nie wiem moze wczoraj przegielam bo ugotowalam ogromny gar bigosu zeby zawekowac w sloiki poprzecieralam okna bo juz patrzec nie szlo o ogolnie w domu sprzatalam.
Wogole coraz czesciej mysle zeby wyrwac sie z domu na miesiac sytuacja jest napieta a ja nie chce na to patrzec chce wkoncu skupic sie na sobie i dziecku i cieszyc sie ta ciaza... -
o! dziś 10 tydzień zaczynam, małymi kroczkami do końca 1 trymestru:)
co do zaparć, to przedwczoraj w nocy obudziłam się z takim bólem brzucha, że myślałam, że coś złego z maleństwem a to właśnie od zaparć. Cóż też próbuje się kiwi ratować, tam któraś pisała i aktimetu żeby pić 2X dziennie, też dziś spróbuje, bo jest to mega męczące.
Z objawów doszłą mi jeszcze zgaga, zwłaszcza po sałatce warzywnej.