Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
już po wizycie
jestem mega szczęśliwa, nasze maleństwo ma 1,86 cm, serduszko słyszałam, torbiel z 4 cm zmniejszyła się do 1,8 cm. Wszystko superjutr badania, a w piątek wizyta i założenie karty ciąży
hela, stardust87, akuszerka89, assantea, dba, aleksa.wawa, le'nutka, kark, jovi81, Emalia82, Szonka, Quatriona, Patu lubią tę wiadomość
-
Gusia, gratuluję!
Ja już po wizycie, człowiek rośnie jak na drożdżach - o 2 dni większy niż z OM wynika (ostatnio był o 1d mniejszy). Ma 4.82cm i tętno 158Kość nosowa obecna, przezierność karku 1.17mm więc bardzo w porządku
Kręcił się i wiercił mały człowiek i w pewnym momencie pokazał nam fakaa później odwrócił się tyłkiem. się uśmialiśmy z mężem, że nie chce być podglądany już
Dostałam 5 zdjęć (jedno 3d) i filmik na płytce i w ogóle jestem super szczęśliwa
A jak u Was dziewczynki wizyty?akuszerka89, assantea, hela, justyna14, gusiaa, mycha89, dba, aleksa.wawa, le'nutka, kark, jovi81, Emalia82, Szonka, Quatriona, Mika 28 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:03
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych bąbelków!
Tobie Gusia oczywiście również i życzę duuużo miłości:)
I proszę Was o radę, opinię, pomoc... Dopadł mnie koszmarny ból krzyża. Jak leżę to jest ok, gdybym nie była w ciąży pomyślałabym, że po prostu mi coś skrzyknęło, ale teraz marwię się, czy to nie oznacza czegoś złego? Któraś coś wie? Coś słyszała?gusiaa, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Rabarbarka - niektóre kobiety w ciąży i na początku, i później odczuwają bardziej nasilone bóle okolic krzyżowych. Jestem jedną z nich, a jutro zaczynam 29 tc. Na samym początku (też ok. 12 tc) byłam aż z tym na oddziale, bo ból przypominał ogniste rozdzieranie i nie mogłam wytrzymać, ale wszystko było ok. Czasami jednak takie bóle mogą stanowić nieswoiste objawy zapalenia pęcherza, więc może warto wykonać jakieś badania moczu?
rabarbarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAkuszerka, będzie dobrze we środę, zobaczysz
U nas człowiek ma 46mm, kość nosową widać, przezierność karkowa w porządku, serduszko sobie biło i w sumie całą wizytę leżał sobie dzidziuś z rączką w buzi tyłkiem do nas
Mąż zachwycony, jeszcze lekarz stwierdził, że spory chłop, a mąż od razu z błyskiem w oczkach pytał czy to chłopczykA potem się z nim od razu na za 4 tygodnie umówił, że będą szukać czy faktycznie chłopczyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 18:52
jovi81, justyna14, Emalia82, akuszerka89, Szonka, dba, aleksa.wawa, Mika 28 lubią tę wiadomość
-
No wreszcie same wspaniałe wieści!
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, wspaniale czyta się takie nowinyaż się serce cieszy.
Gusiaa gratuluje zaręczyn
Akuszerka, trzymam mocno kciuki za Twojego maluszka. Na pewno będzie dobrze - czuję to przez krew
justyna14, Emalia82 lubią tę wiadomość
-
Witajcie. Znowu mnie troche nie bylo i jak zwukle nerwowka przez szwagra...
Gratuluje dobrych wiesci babeczki:) no a Tobie Gussia w szczegolnosci:)
KTORAS Z WAS pisala na temat sluzu ja od pewnego czasu nie rozstaje sie z wkladka i jest on bardzo gesty i nie mile pachnie, i brzuch mnie zaczal pobolewac, nie wiem moze to przez te nerwy troche gorzej sie czuje...justyna14, gusiaa lubią tę wiadomość
-
AnkaK jeżeli brzydko pachnie to może być jakaś infekcja.
Ja też miałam taki incydent, że zapach był nie bardzoa potem było normalnie. Jak trafiłam do szpitala to się okazało, że w moczu mam dużo bakterii i są duże zmiany. Jakoś dwa tygodnie chyba brałam antybiotyk. A teraz znowu ten wodnisty śluz
-
Witam
Boże, co miałam dzisiaj za noc.... Obudziłam się przed 3 w nocy i byłam tak rozdrażniona, że nie mogłam dłużej leżeć. Mój mąż mówi, że nagle się zerwałam z głośnym westchnięciem... Chyba mi się koszmar jakiś snił. Nie spałam do 8, ale na szczęście rano nadrobiłam kilka godzin. I miałam cudowny sen... Śniło mi się, że miałam cudowne dziecko. Ubrałam je w szary, pluszowy śpiworek, wzięłam na ręce i poszłam na spacer. Po drodze cały czas ją tuliłam. Pamiętam jak spojrzałam na słodką buźkę i powiedziałam na głos: "A więc jesteś dziewczynką". Później mówiłam jej, jak bardzo będzie kochana, że "świat jest taki piękny, a ja ci go pokażę...". Dzisiaj mam silne przeczucie, że to był taki znak, że w brzuszku jest mała ślicznotka, a sen był po to, żebym się nie martwiła niczym, bo będzie pięknie....Migotka22, assantea, rabarbarka, Szonka, AnkaK, aleksa.wawa, jovi81 lubią tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
rabarbarka wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych bąbelków!
Tobie Gusia oczywiście również i życzę duuużo miłości:)
I proszę Was o radę, opinię, pomoc... Dopadł mnie koszmarny ból krzyża. Jak leżę to jest ok, gdybym nie była w ciąży pomyślałabym, że po prostu mi coś skrzyknęło, ale teraz marwię się, czy to nie oznacza czegoś złego? Któraś coś wie? Coś słyszała?rabarbarka lubi tę wiadomość
-
Quatriona wrote:Mnie też strasznie boli krzyż szczególnie wieczorem aż nie mogę zasnąć. Ale czytałam że podobno tak bywa w ciąży nawet na początku.
Dzięki bardzo, uspokoiłaś mnie troszke, bo strasznie spanikowałam. Przeczytałam gdzieś (internet powinien być zabroniony!) że to może oznaczać coś złego:( Wygrzałam plecki za macie grzewczej i jest dużo lepiej.
Quatriona lubi tę wiadomość
-
natalinka wrote:Rabarbarka - niektóre kobiety w ciąży i na początku, i później odczuwają bardziej nasilone bóle okolic krzyżowych. Jestem jedną z nich, a jutro zaczynam 29 tc. Na samym początku (też ok. 12 tc) byłam aż z tym na oddziale, bo ból przypominał ogniste rozdzieranie i nie mogłam wytrzymać, ale wszystko było ok. Czasami jednak takie bóle mogą stanowić nieswoiste objawy zapalenia pęcherza, więc może warto wykonać jakieś badania moczu?
Dziękuję za dobre wieści, mocz badałam dopiero co i było ok. Poza tym przy zmianie pozycji ból ustępował, więc to raczej nie pęcherz, ale dobrze wiedziećMiłego dnia i spokojnej reszty ciąży:)
-
nick nieaktualny