X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) już po wizycie :)
    jestem mega szczęśliwa, nasze maleństwo ma 1,86 cm, serduszko słyszałam, torbiel z 4 cm zmniejszyła się do 1,8 cm. Wszystko super :) jutr badania, a w piątek wizyta i założenie karty ciąży :)

hela, stardust87, akuszerka89, assantea, dba, aleksa.wawa, le'nutka, kark, jovi81, Emalia82, Szonka, Quatriona, Patu lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, gratuluję! :D

Ja już po wizycie, człowiek rośnie jak na drożdżach - o 2 dni większy niż z OM wynika (ostatnio był o 1d mniejszy). Ma 4.82cm i tętno 158 :) Kość nosowa obecna, przezierność karku 1.17mm więc bardzo w porządku :)
    Kręcił się i wiercił mały człowiek i w pewnym momencie pokazał nam faka :P a później odwrócił się tyłkiem. się uśmialiśmy z mężem, że nie chce być podglądany już :)
    Dostałam 5 zdjęć (jedno 3d) i filmik na płytce i w ogóle jestem super szczęśliwa :)

A jak u Was dziewczynki wizyty?

akuszerka89, assantea, hela, justyna14, gusiaa, mycha89, dba, aleksa.wawa, le'nutka, kark, jovi81, Emalia82, Szonka, Quatriona, Mika 28 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:03

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna i stardust gratuluję :)

justyna14, stardust87 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych bąbelków!
    Tobie Gusia oczywiście również i życzę duuużo miłości:)

I proszę Was o radę, opinię, pomoc... Dopadł mnie koszmarny ból krzyża. Jak leżę to jest ok, gdybym nie była w ciąży pomyślałabym, że po prostu mi coś skrzyknęło, ale teraz marwię się, czy to nie oznacza czegoś złego? Któraś coś wie? Coś słyszała?

gusiaa, justyna14 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka - niektóre kobiety w ciąży i na początku, i później odczuwają bardziej nasilone bóle okolic krzyżowych. Jestem jedną z nich, a jutro zaczynam 29 tc. Na samym początku (też ok. 12 tc) byłam aż z tym na oddziale, bo ból przypominał ogniste rozdzieranie i nie mogłam wytrzymać, ale wszystko było ok. Czasami jednak takie bóle mogą stanowić nieswoiste objawy zapalenia pęcherza, więc może warto wykonać jakieś badania moczu?

rabarbarka lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super wieści :)
    akuszerka mocno trzymam za Was kciuki :*

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, będzie dobrze we środę, zobaczysz :)

U nas człowiek ma 46mm, kość nosową widać, przezierność karkowa w porządku, serduszko sobie biło i w sumie całą wizytę leżał sobie dzidziuś z rączką w buzi tyłkiem do nas :P
    Mąż zachwycony, jeszcze lekarz stwierdził, że spory chłop, a mąż od razu z błyskiem w oczkach pytał czy to chłopczyk :P A potem się z nim od razu na za 4 tygodnie umówił, że będą szukać czy faktycznie chłopczyk :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 18:52

jovi81, justyna14, Emalia82, akuszerka89, Szonka, dba, aleksa.wawa, Mika 28 lubią tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny :) oby tylko takie już u nas były

Akuszerka: trzymaj się ciepło, jesteśmy z Tobą <3

Ja mam dopiero wizytę 13 marca... wieczność :(

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wreszcie same wspaniałe wieści!

Gratuluję wszystkich udanych wizyt, wspaniale czyta się takie nowiny ;) aż się serce cieszy.

Gusiaa gratuluje zaręczyn :)

Akuszerka, trzymam mocno kciuki za Twojego maluszka. Na pewno będzie dobrze - czuję to przez krew ;)

justyna14, Emalia82 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Znowu mnie troche nie bylo i jak zwukle nerwowka przez szwagra...
    Gratuluje dobrych wiesci babeczki:) no a Tobie Gussia w szczegolnosci:)
    KTORAS Z WAS pisala na temat sluzu ja od pewnego czasu nie rozstaje sie z wkladka i jest on bardzo gesty i nie mile pachnie, i brzuch mnie zaczal pobolewac, nie wiem moze to przez te nerwy troche gorzej sie czuje...

justyna14, gusiaa lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jaką fajna stronę znalazlam :)
    Interpretacja USG ( taki kalkulator wymiarów płodu ) - http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2

są tu też kalkulatory wagi w ciąży i płci dziecka :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK jeżeli brzydko pachnie to może być jakaś infekcja.
    Ja też miałam taki incydent, że zapach był nie bardzo :/ a potem było normalnie. Jak trafiłam do szpitala to się okazało, że w moczu mam dużo bakterii i są duże zmiany. Jakoś dwa tygodnie chyba brałam antybiotyk. A teraz znowu ten wodnisty śluz :(

relganlikx65a1ud.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Praktycznie za tydz mam wizyte i wtedy dostane litanie z badaniami do wykonania to nie wiem poczekam bede obserwowac ten moj sluz...

uanndqk36vjen8uu.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Boże, co miałam dzisiaj za noc.... Obudziłam się przed 3 w nocy i byłam tak rozdrażniona, że nie mogłam dłużej leżeć. Mój mąż mówi, że nagle się zerwałam z głośnym westchnięciem... Chyba mi się koszmar jakiś snił. Nie spałam do 8, ale na szczęście rano nadrobiłam kilka godzin. I miałam cudowny sen... Śniło mi się, że miałam cudowne dziecko. Ubrałam je w szary, pluszowy śpiworek, wzięłam na ręce i poszłam na spacer. Po drodze cały czas ją tuliłam. Pamiętam jak spojrzałam na słodką buźkę i powiedziałam na głos: "A więc jesteś dziewczynką". Później mówiłam jej, jak bardzo będzie kochana, że "świat jest taki piękny, a ja ci go pokażę...". Dzisiaj mam silne przeczucie, że to był taki znak, że w brzuszku jest mała ślicznotka, a sen był po to, żebym się nie martwiła niczym, bo będzie pięknie....

Migotka22, assantea, rabarbarka, Szonka, AnkaK, aleksa.wawa, jovi81 lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych bąbelków!
    Tobie Gusia oczywiście również i życzę duuużo miłości:)

I proszę Was o radę, opinię, pomoc... Dopadł mnie koszmarny ból krzyża. Jak leżę to jest ok, gdybym nie była w ciąży pomyślałabym, że po prostu mi coś skrzyknęło, ale teraz marwię się, czy to nie oznacza czegoś złego? Któraś coś wie? Coś słyszała?
    Mnie też strasznie boli krzyż szczególnie wieczorem aż nie mogę zasnąć. Ale czytałam że podobno tak bywa w ciąży nawet na początku.

rabarbarka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Mnie też strasznie boli krzyż szczególnie wieczorem aż nie mogę zasnąć. Ale czytałam że podobno tak bywa w ciąży nawet na początku.

Dzięki bardzo, uspokoiłaś mnie troszke, bo strasznie spanikowałam. Przeczytałam gdzieś (internet powinien być zabroniony!) że to może oznaczać coś złego:( Wygrzałam plecki za macie grzewczej i jest dużo lepiej.

Quatriona lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Rabarbarka - niektóre kobiety w ciąży i na początku, i później odczuwają bardziej nasilone bóle okolic krzyżowych. Jestem jedną z nich, a jutro zaczynam 29 tc. Na samym początku (też ok. 12 tc) byłam aż z tym na oddziale, bo ból przypominał ogniste rozdzieranie i nie mogłam wytrzymać, ale wszystko było ok. Czasami jednak takie bóle mogą stanowić nieswoiste objawy zapalenia pęcherza, więc może warto wykonać jakieś badania moczu?

Dziękuję za dobre wieści, mocz badałam dopiero co i było ok. Poza tym przy zmianie pozycji ból ustępował, więc to raczej nie pęcherz, ale dobrze wiedzieć;) Miłego dnia i spokojnej reszty ciąży:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście coś o śluzie, no ja niestety niewiem bo biorę luteine i po niej mi leci ciągle

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia wam wszystkim życzę. Zaraz ruszam na pobranie krwi.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ