X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, dzięki :) bo się zastanawiałam ile kasy wziąć :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tych nieszczęsnych zaparć kilka razy mnie dopadło ostatnio - lekarz polecił raz dziennie activie i od tej pory problem nie powrócił.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam wizytę 10+2 , a potem 14+2. I nie wiem co z tą przeziornością ?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    a ja mam wizytę 10+2 , a potem 14+2. I nie wiem co z tą przeziornością ?
    hmmm to pierwsza trochę za wcześnie na takie USG a druga trochę za późno... musiałabyś przełożyć jakoś żeby najlepiej koło 12 tygodnia wypadło

xvg47yr.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak macie ustawione wasze suwaczki? Na wiek ciąży z ostatniej miesiączki czy z USG? Bo jak byłam 3tyg temu na wizycie to było coś koło 5 dni różnicy we wieku ciązy z OM a USG...no ale suwaczek i kalendarz na belly mam cały czas ustawiony według ostatniej miesiączki...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Kark, dzięki :) bo się zastanawiałam ile kasy wziąć :)
    kurcze dziwne żeby kasował dodatkowo - raczej nie powinien ale co lekarz to obyczaj :)

xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z om ustawiony. Na ostatniej wizycie był tylko 1d różnicy, ale dziś pewnie więcej będzie. Zobaczymy, zresztą co lekarz to inaczej wiek ciąży ocenia na podstawie tych samych wymiarów.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    hmmm to pierwsza trochę za wcześnie na takie USG a druga trochę za późno... musiałabyś przełożyć jakoś żeby najlepiej koło 12 tygodnia wypadło

tzn 10+2 z OM, z usg wyjdzie zapewne 11 coś. BO już jest 4 dni do przodu

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny, a jak macie ustawione wasze suwaczki? Na wiek ciąży z ostatniej miesiączki czy z USG? Bo jak byłam 3tyg temu na wizycie to było coś koło 5 dni różnicy we wieku ciązy z OM a USG...no ale suwaczek i kalendarz na belly mam cały czas ustawiony według ostatniej miesiączki...
    ja mam między suwaczkiem wg ovu a USG 1 dzień różnicy więc tego nie zmieniam bo się to praktycznie pokrywa

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, jeśli dojdzie do 5 dni różnicy, to na pewno się wstrzelisz :)

Ja spróbowałam kiwi i od 2 dni zero zaparć :D A miałam je od początku ciąży...

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lecę się znowu kłuć , badania na krzepliwość krwi, mam jedną widoczną żyłę i wszyscy się wbijają w jedno miejsce - chyba muszę pogadać z babką żeby poszukała gdzieś indziej bo ta żyła wygląda już nie ciekawie... a ja badania mam co chwilę :(
    Miłego dnia babeczki <3

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Jak tam po weekendzie? U mnie byli goście :/ Ale dałam rade bo czułam się super :)

Akuszerka co u Ciebie? Zmartwiła mnie ta wiadomość :(
    Patu a u Ciebie jak?
    Rety choruja nam te Dziewczyny :(

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i bardzo wam zazdroszcze bo tez bym chciala zobaczyć sie ze swoją Dzidzią, ale musze czekać jeszcze cały tydzień ehhh.

Ja mam dwie refleksje po minionym weekendzie:
    1. Od 3 dni mam sporo wodnistego śluzu i musze nosić wkładke :/ Troche mnie to martwi bo pamietam że Inneska też o to pytała a potem była smutna informacja :(
    2. Wczoraj dowiedzialam sie ze powinnam brać kwas DHA bo jest on podobno niezbedny w ciazy :/ moja ginka nic mi o takowym kwasie nie mowila i w zasadzie nie kazala brac kompleksu witamin tylko kazdą witamine biore oddzielnie. Czy wy bierzecie jakieś witaminy prenatalne itp?

A z tym kiwi to racja, ulge przynosi jak nie wiem co, a do tego jak smakuje :) pycha!

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja mam z om ustawiony. Na ostatniej wizycie był tylko 1d różnicy, ale dziś pewnie więcej będzie. Zobaczymy, zresztą co lekarz to inaczej wiek ciąży ocenia na podstawie tych samych wymiarów.

Mi ostatnio lekarz jak robił usg to robaczka nie mógł złapać bo się wiercił i dopiero za trzecim razem zmierzył dobrze :P

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Lecę się znowu kłuć , badania na krzepliwość krwi, mam jedną widoczną żyłę i wszyscy się wbijają w jedno miejsce - chyba muszę pogadać z babką żeby poszukała gdzieś indziej bo ta żyła wygląda już nie ciekawie... a ja badania mam co chwilę :(
    Miłego dnia babeczki <3

jovi a jakie robisz badania na krzepliwosc?
    z tego co kojarze to ty łykasz acard i chyba zastrzyki bierzesz tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Wczoraj dowiedzialam sie ze powinnam brać kwas DHA bo jest on podobno niezbedny w ciazy :/ moja ginka nic mi o takowym kwasie nie mowila i w zasadzie nie kazala brac kompleksu witamin tylko kazdą witamine biore oddzielnie. Czy wy bierzecie jakieś witaminy prenatalne itp?
    Na początku bierzesz kwas foliowy, potem o ile nie masz super urozmaiconej diety to trzeba brać kompleks witamin, a chyba koło 5-6 miesiąca zaczynasz brać kwasy na rozwój mózgu dzidziusia :)

• hela Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :)

wszystkim na wizytach zycze samych dobrych wiadomosci :) i trzymam kciuki!

aleksa też czytałam o tym kwasie DHA, ze jest bardzo wazny ale lekarz nie kazal mi brac zadnych witamin, bo wyniki dobre ale tego nie sprawdzal :/

stardust ja za normalna wizyte place 160zl a za badania 11-14tydz biora az 240zl wiec nie wiem czemu taka roznica...

na badania ide dokladnie w 12t0d w sobotę, wiec chyba dobrze sie wstrzelę :) wazne zeby maluszek mial 45mm mam nadzieje ze bedzie ok

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jestem już po wizycie u prywatnej. Dzidzia rośnie, macica ładnie sie powiększa, fasolka ma 22,2 mm i nawet rączki i nóżki już pięknie widać. Karta założona , termin na 17 września.

Zrobiłam też rano wyniki na toxo i inne i tak mnie franca nakłuła ,że żyła mi spuchła jak diabli. Nosz pierwszy raz tak mam. Wrrrrrrrrrrrrrr, teraz boli.
    Pozdrawiam :***************

aleksa.wawa, justyna14, kark, rabarbarka, le'nutka, jovi81, akuszerka89, AnkaK lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e to luz, na razie nie bede tego brać. I tak biore juz tyle lekow ze szok. A o ten kwas to spytam ginke przy okazji.

• verynice Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na przykład ginka kazała łykać wiesiołka tzn Oeparol, on ma też jakieś kwasy, ważne przy rozwoju maluszka...a poza tym to łykam Burak Forte (na niedobory żelaza) i kwas foliowy :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja już po wizycie Mój maluszek rośnie duży zdrowy okrąglutki jak mój brzuszek baloniutki :) fotka strzelona i jestem happy :) I życzę wszystkim dziewczyną podobnych wizyt i normalnie
    do boju, do boju :) 13-14 tydzień :)
    a jesli chodzi o witaminy to Ja biorę od samego początku :)pozdrawiam i powodzenia trzymam kciuki za resztę i za wizyty :)

rabarbarka, le'nutka, assantea, dba, kark, mycha89, jovi81, akuszerka89, aleksa.wawa, AnkaK lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ