Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:a ja mam wizytę 10+2 , a potem 14+2. I nie wiem co z tą przeziornością ?
-
Dziewczyny, a jak macie ustawione wasze suwaczki? Na wiek ciąży z ostatniej miesiączki czy z USG? Bo jak byłam 3tyg temu na wizycie to było coś koło 5 dni różnicy we wieku ciązy z OM a USG...no ale suwaczek i kalendarz na belly mam cały czas ustawiony według ostatniej miesiączki...
-
Ja mam z om ustawiony. Na ostatniej wizycie był tylko 1d różnicy, ale dziś pewnie więcej będzie. Zobaczymy, zresztą co lekarz to inaczej wiek ciąży ocenia na podstawie tych samych wymiarów.
-
verynice wrote:Dziewczyny, a jak macie ustawione wasze suwaczki? Na wiek ciąży z ostatniej miesiączki czy z USG? Bo jak byłam 3tyg temu na wizycie to było coś koło 5 dni różnicy we wieku ciązy z OM a USG...no ale suwaczek i kalendarz na belly mam cały czas ustawiony według ostatniej miesiączki...
-
nick nieaktualny
-
Lecę się znowu kłuć , badania na krzepliwość krwi, mam jedną widoczną żyłę i wszyscy się wbijają w jedno miejsce - chyba muszę pogadać z babką żeby poszukała gdzieś indziej bo ta żyła wygląda już nie ciekawie... a ja badania mam co chwilę
Miłego dnia babeczki -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Jak tam po weekendzie? U mnie byli goście
Ale dałam rade bo czułam się super
Akuszerka co u Ciebie? Zmartwiła mnie ta wiadomość
Patu a u Ciebie jak?
Rety choruja nam te Dziewczyny
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i bardzo wam zazdroszcze bo tez bym chciala zobaczyć sie ze swoją Dzidzią, ale musze czekać jeszcze cały tydzień ehhh.
Ja mam dwie refleksje po minionym weekendzie:
1. Od 3 dni mam sporo wodnistego śluzu i musze nosić wkładkeTroche mnie to martwi bo pamietam że Inneska też o to pytała a potem była smutna informacja
2. Wczoraj dowiedzialam sie ze powinnam brać kwas DHA bo jest on podobno niezbedny w ciazymoja ginka nic mi o takowym kwasie nie mowila i w zasadzie nie kazala brac kompleksu witamin tylko kazdą witamine biore oddzielnie. Czy wy bierzecie jakieś witaminy prenatalne itp?
A z tym kiwi to racja, ulge przynosi jak nie wiem co, a do tego jak smakujepycha!
-
stardust87 wrote:Ja mam z om ustawiony. Na ostatniej wizycie był tylko 1d różnicy, ale dziś pewnie więcej będzie. Zobaczymy, zresztą co lekarz to inaczej wiek ciąży ocenia na podstawie tych samych wymiarów.
Mi ostatnio lekarz jak robił usg to robaczka nie mógł złapać bo się wiercił i dopiero za trzecim razem zmierzył dobrze -
nick nieaktualnyjovi81 wrote:Lecę się znowu kłuć , badania na krzepliwość krwi, mam jedną widoczną żyłę i wszyscy się wbijają w jedno miejsce - chyba muszę pogadać z babką żeby poszukała gdzieś indziej bo ta żyła wygląda już nie ciekawie... a ja badania mam co chwilę
Miłego dnia babeczki
jovi a jakie robisz badania na krzepliwosc?
z tego co kojarze to ty łykasz acard i chyba zastrzyki bierzesz tak? -
nick nieaktualnyaleksa.wawa wrote:Wczoraj dowiedzialam sie ze powinnam brać kwas DHA bo jest on podobno niezbedny w ciazy
moja ginka nic mi o takowym kwasie nie mowila i w zasadzie nie kazala brac kompleksu witamin tylko kazdą witamine biore oddzielnie. Czy wy bierzecie jakieś witaminy prenatalne itp?
-
hej laski
wszystkim na wizytach zycze samych dobrych wiadomoscii trzymam kciuki!
aleksa też czytałam o tym kwasie DHA, ze jest bardzo wazny ale lekarz nie kazal mi brac zadnych witamin, bo wyniki dobre ale tego nie sprawdzal
stardust ja za normalna wizyte place 160zl a za badania 11-14tydz biora az 240zl wiec nie wiem czemu taka roznica...
na badania ide dokladnie w 12t0d w sobotę, wiec chyba dobrze sie wstrzelęwazne zeby maluszek mial 45mm mam nadzieje ze bedzie ok
-
Dzisiaj jestem już po wizycie u prywatnej. Dzidzia rośnie, macica ładnie sie powiększa, fasolka ma 22,2 mm i nawet rączki i nóżki już pięknie widać. Karta założona , termin na 17 września.
Zrobiłam też rano wyniki na toxo i inne i tak mnie franca nakłuła ,że żyła mi spuchła jak diabli. Nosz pierwszy raz tak mam. Wrrrrrrrrrrrrrr, teraz boli.
Pozdrawiam :***************aleksa.wawa, justyna14, kark, rabarbarka, le'nutka, jovi81, akuszerka89, AnkaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A Ja już po wizycie Mój maluszek rośnie duży zdrowy okrąglutki jak mój brzuszek baloniutki
fotka strzelona i jestem happy
I życzę wszystkim dziewczyną podobnych wizyt i normalnie
do boju, do boju13-14 tydzień
a jesli chodzi o witaminy to Ja biorę od samego początku :)pozdrawiam i powodzenia trzymam kciuki za resztę i za wizyty
rabarbarka, le'nutka, assantea, dba, kark, mycha89, jovi81, akuszerka89, aleksa.wawa, AnkaK lubią tę wiadomość