X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Najgorsze że na prawdę nie ma jak :( na nogach być muszę jak ktoś przy tym nie robi to nie ma pojęcia. Nowa osoba potrzebuje kilku dni na wprawienie się by moc samemu dac radę. Mogę jedynie kogoś poprosic żeby nosił za mnie wszystko co ciężkie. Zawsze to już coś. Mam nadzieję że wieczorem się uspokoje że wszystko ok... Trzymajcie mocno kciuki

Kochana doskonale cię rozumiem...jednak ja postawiłabym na dzidziusia.
    A może przynajmniej jedź na izbę niech zrobią Ci usg i nie zostawaj w szpitalu skoro nie chcesz/nie możesz.

relganlikx65a1ud.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu - martwisz się o zwierzęta - ja to rozumiem. Ale skoro nawet lekarz kazal Ci jechać do szpitala to ja bym tego nie bagatelizowała. Znajdzcie szybko - obojętnie kogo a mąż niech mówi co dokładnie trzeba wykonać. Nie przedkładaj zdrowia dziecka nad potrzeby zwierząt bo gdyby nie daj Boże coś się stało z dzieckiem to byś sobie nie wybaczyla. A może wszystko jestal w porządku i po badaniu wrócisz do domu. O dźwiganiu ciężkich rzeczy nawet nie wspomnę

benitka lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu rozumiem, że jesteś w sytuacji podbramkowej, ale jeśli możesz poproś chociaż wspomnianego już sąsiada o pomoc. Nawet jeśli będziesz musiała mu wszystko wytłumaczyć albo nawet pokazać palcem, lub część czynności wykonać sama, to może chociaż częściowo Cię odciąży. Wierzę, że wszystko będzie dobrze i maleństwo ma się dobrze, ale dziewczyny mają rację - musisz bardzo uważać. Odpoczywaj ile się da i daj się wyręczyć. Trzymam za Was kciuki i daj znać jak się czujecie. Ściskamy

relgdf9h54y1o8s7.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wizyta :D

Patu, napisz co u ciebie, bo się martwić zaczynam, że tak długo nie odpisujesz... :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) tak dziś wizyta - usg - nareszcie! oby do 16.35, a Wy o na którą macie?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha! a Ja idę na 11:00 ale muszę wyniki odebrać więc idę o 10:30 już się nerwuje ale na razie nic się nie działo po tej chorobie to mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze a i będę za was trzymać kciuki :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 15.15, ale jestem przerażona :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki:) Będzie dobrze:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu daj znać co z Tobą...
    mnie lekkie przeziębienie złapało... zrobię szybko syrop z cebuli, żeby się nie rozkręciło.
    Ja jutro pójdę oddać krew, bo w poniedziałki kolejka do drzwi, więc wolę poczekać :)
    Trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja mam za tydzień usg i ogromnie się martwię.

• verynice Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ale Wam zazdroszczę wizyt...do mojej jeszcze tyyyle czasu :( Dopiero 26 lutego, tak dawno nie widziałam dzidzi i nie mam żadnych dolegliwości, że zastanawiam się, czy wszystko ok... czarne myśli mnie nachodzą... :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    Patu współczuję Ci sytuacji - pamiętaj jednak że zwierzęta nie padną bez kilku godzin opieki a dla Ciebie i maleństwa to może być ważne kilka godzin. Jedź na izbę i zrób chociaż USG. Trzymam kciuki. Napisz co u Ciebie?

Akuszerka: martwimy się... co u Ciebie kochana?

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.
    Ja mam być dopiero na USG prenatalnym w 13tyg i 4 dni. Lekarz uważa że im bliżej górnej granicy czasu w jakim robi się to badanie tym lepiej. Nie wiem co o tym myśleć bo widzę że tu wszystkie idziecie o wiele wcześniej??
    I czy któraś z Was ma od razu po badaniu zlecony test PAPP-A z krwi?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki tsh = 0,39.

Wg normy dolna granica, wydaje mi się, że nadczynność ciążowa się pokazała :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ja mam być dopiero na USG prenatalnym w 13tyg i 4 dni. Lekarz uważa że im bliżej górnej granicy czasu w jakim robi się to badanie tym lepiej. Nie wiem co o tym myśleć bo widzę że tu wszystkie idziecie o wiele wcześniej??
    I czy któraś z Was ma od razu po badaniu zlecony test PAPP-A z krwi?

Z tego co ja pytałam przy rejestracji, Pani mi powiedziała, że będę miała i USG i od razu test z krwi... ale jak to będzie naprawdę, to się okaże 5 marca...

jovi81 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie! Idę na usg prenatalne 20. Musiałam zapisać się prywatnie bo na nfz nie mam co liczyć. To będzie samo usg bez krwi. Przy zapisie powiedziano mi że krew dopiero kiedy na usg coś będzie nie tak.
    Trzymam kciuki za wizyty:)

jovi81 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Z tego co ja pytałam przy rejestracji, Pani mi powiedziała, że będę miała i USG i od razu test z krwi... ale jak to będzie naprawdę, to się okaże 5 marca...
    A to pewnie to jest standard ten test PPAP-A już teraz, a ja pomieszałam tygodnie oczywiście :) - będę wtedy w 12 tyg i 4 dniu więc chyba to taki optymalny czas do wykonania tego badania.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie, że prywatnie jak się idzie do gin to więcej skasuje za przezierność niż za samo USG?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Odebrałam wyniki tsh = 0,39. Wg normy dolna granica, wydaje mi się, że nadczynność ciążowa się pokazała :/
    Jeszcze źle nie jest, bo zazwyczaj mówią, że niedoczynność jest od 0,1, ale wiadomo, ciąża to inny stan i trzeba inaczej, indywidualnie do siebie podchodzić :)

Ja mam 18, jeszcze tyle czasu :(
    Też muszę wyniki odebrać, ale panie we czwartek mówiły, że może niektórych nie być :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A myślicie, że prywatnie jak się idzie do gin to więcej skasuje za przezierność niż za samo USG?
    To normalne usg, tylko oprócz zmierzenia crl zmierzy jeszcze nt i sprawdzi, czy jest kość nosowa i ew. ile ma :) Więc jeśli za zmierzenie crl bierze ci dodatkowo kasę, to za nt też może ;)

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ