X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię pierś z kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i mozzarellą :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmm az takiego talentu chyba nie mam

h84fkrhm4lz65cww.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kochane, stwierdzam, ze od dzis slucham mojej gin, najlepsze na zaparcia jest....KIWI!!!!!
    IDEALNIE DZIALA, POLECAM;-)

ja jem kiwi i tak jakos srednio ;/ lekarz kazal kupic syrop laktuloze i pic powinno poprawic prace jelitek ale nie przeczyszcza za mocno :)

justysia90 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze sa kochana czopki glicerynowe

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Mmmmmm az takiego talentu chyba nie mam
    Ja nie mam czasu, bo muszę sałatki i desery kończyć na imprezę, więc będą domowe hamburgery drobiowe :)
    JagoodkaK wrote:
    Kochane, stwierdzam, ze od dzis slucham mojej gin, najlepsze na zaparcia jest....KIWI!!!!!
    IDEALNIE DZIALA, POLECAM;-)
    Hmm, moja intuicja kazała mi kupić 3 dni temu 1,5kg kiwi, już wiem po co :P
    stardust87 wrote:
    To już jutro :) podekscytowana? :)
    Strasznie :D Chciałabym dostać ładne zdjęcie, żebym mogła się na lewo i prawo chwalić moją kruszynką :D
    dba wrote:
    Jak się urodziłam ważyłam 3800 (syn miał 3850 więc waga do mnie zbliżona), urodziłam się w 42tyg (po terminie, syn też po terminie w 42). Ciekawa jestem jak to było z Wami, albo będzie z tymi, które mają pierwsze maleństwo :)
    Ja 3750, córka 3120. Ja 41tc, córka 41tc :) Ale u nas mąż był kruszynką, 2900, więc chyba wagę sobie dziecko podzieliło :P

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89, trzymaj się dzielnie, jeśli będzie trzeba leżeć - to trudno, dasz radę.

Mój brzuch chyba bez zmian... chociaż pewności nie mam bo jak jestem w koszulce nocnej to lekko odstaje, ale chyba wcześniej też tak miałam ;)

O ciuszkach jeszcze nie myślę, na myśl że niedługo trzeba będzie kupić jakieś spodnie ciążowe aż mnie trzęsie, a co dopiero ciuszki dla maleństwa. Wychodzę z założenia, że jeszcze mam czas.

Od czwartku zmieniłam duphaston na luteinę i od piątku męczą mnie wstrętne bóle głowy nasilające się przy ruszaniu + mdłości wróciły. W dodatku Mąż wyjechał daleko zagranicę i nie potrafię sobie znaleźć miejsca tu bez niego. Czuję się jak wrak, tęsknię za nim, nic mnie nie cieszy, nie chce mi się rano wstawać, nic nie chce mi się robić, snuję się po domu, noi jeszcze te dolegliwości dolewają oliwy do ognia. Najgorsze jest to, że nie wiem kiedy się zobaczymy, nie mam nawet do czego odliczać. Źle mi :(

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ja je biorę ze względu na dwa wcześniejsze poronienia.
    ja również miałam 2 poronienia i lekarka przepisała mi te zastrzyki.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Witaj w klubie, ja właśnie zakończyłam 3 opakowanie czyli tez mam 30 za sobą... też bierzesz do tego acard i robisz co 10 dni badania na krzepliwość krwi ?

nie biore tylko clexane,a badań jeszcze nie robiłam..jutro o 17 wizyta to zobaczę co powie ginekolog..będę miec robione badanie na przezierność karku.pozdrawiam

• assantea Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakoś cycki klapły i oprócz delikatnych mdłości nie mam żadnych objawów. Jeszcze 10 dni do wizyty.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Moja ma za miesiąc urodzinki 5 :)
    I coraz bliżej wizyta i nerwy trzeba opanować bo furi dostane :(
    a ciuchy mojej córki też już trochę leżą na strychu :( i też muszę je sprawdzić czy da się jeszcze coś wydukać z nich a jak będze synek to tylko pewnie te początkowe ciuszki się nadadzą a reszta to takie dziewczęce różowego nie lubiliśmy z mężem i nie lubimy więc większość ciuszków jest czerwona albo kolorowa :) a dla chłopca ni da rady

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark a to córcia idealna waga :) nie za mała, nie za duża :)
    naszło mnie na eksperymenty w kuchni bo wszystko mnie nudzi... ach ta ciąża ;)
    http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kurczak/kurczak_z_suszonymi_pomidorami/przepis.html przepis nie wydaje się być mocno trudny, może JagoodkaK spróbujesz kiedyś? :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    nie biore tylko clexane,a badań jeszcze nie robiłam..jutro o 17 wizyta to zobaczę co powie ginekolog..będę miec robione badanie na przezierność karku.pozdrawiam
    Doti a który tydzień jesteś? Bo ja jutro będę 11+2 i się zastanawiam czy mi zrobi to badanie, czy powie że za wcześnie...

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, zazdroszczę optymizmu :) Ty o zdjęciu ładnym a ja schizuję, że coś nie tak będzie :P ehh, zawsze byłam panikarą, ale teraz to przechodzę sama siebie..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Doti a który tydzień jesteś? Bo ja jutro będę 11+2 i się zastanawiam czy mi zrobi to badanie, czy powie że za wcześnie...
    Witaj.Ja jutro też bede 11 tydz+2 czyli zaczął się 12 tydz.i mam mieć robione to badanie,które robi sie właśnie od 11 tyg.Napisze jutro po wizycie co i jak.Ja mam na godz.17

• Patu Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem mam :( pojawiły się wczoraj brązowe uplawy. Dziś nasiliły i pojawił się ból podbrzusza. Dzwoniłam do gina swojego i radził jechać do szpitala a jutro pokazać się ze świeżymi wynikami. Ale mąż jest 2 dni po zabiegu ma założone szwy i nie może prawie nic robić. Zastępuje go w pracy przy zwierzętach. I teraz nie mam pojęcia co robić :( nie mam jak leżeć nawet przez dzień to żywe zwierzęta nie dadzą wolnego. A nie ma nikogo kto by zastąpil. Zaraz obrządek muszę iść a brzuch boli i.boję się że zaszkodze dziecku. Dopiero po będę mogła pojechać na izbę. Ale jutro o 5 i tak pobudka do pracy...

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Problem mam :( pojawiły się wczoraj brązowe uplawy. Dziś nasiliły i pojawił się ból podbrzusza. Dzwoniłam do gina swojego i radził jechać do szpitala a jutro pokazać się ze świeżymi wynikami. Ale mąż jest 2 dni po zabiegu ma założone szwy i nie może prawie nic robić. Zastępuje go w pracy przy zwierzętach. I teraz nie mam pojęcia co robić :( nie mam jak leżeć nawet przez dzień to żywe zwierzęta nie dadzą wolnego. A nie ma nikogo kto by zastąpil. Zaraz obrządek muszę iść a brzuch boli i.boję się że zaszkodze dziecku. Dopiero po będę mogła pojechać na izbę. Ale jutro o 5 i tak pobudka do pracy...

Kochana a może poproś sąsiada. Bo jednak dziecko najważniejsze. Jeżeli nie daj Boże coś by się stało nigdy byś sobie tego nie wybaczyła...

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jak boli Cię brzuszek i plamisz to bez zastanowienia do szpitala...

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Kochana a może poproś sąsiada. Bo jednak dziecko najważniejsze. Jeżeli nie daj Boże coś by się stało nigdy byś sobie tego nie wybaczyła...

Najgorsze że na prawdę nie ma jak :( na nogach być muszę jak ktoś przy tym nie robi to nie ma pojęcia. Nowa osoba potrzebuje kilku dni na wprawienie się by moc samemu dac radę. Mogę jedynie kogoś poprosic żeby nosił za mnie wszystko co ciężkie. Zawsze to już coś. Mam nadzieję że wieczorem się uspokoje że wszystko ok... Trzymajcie mocno kciuki

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część zwierząt jest na antybiotyku. Trzeba je osobno wydoic na kane. Inne są na aparaty ale jest 6 różnych. Kilka trzeba odpowiednio wymasowac kilka smarowac mascia. Taka osoba z zewnątrz nie wwiedziałaby w co ręce włożyć nie mówiąc o tym że krowy kopią obce osoby. Teść jedynie by mógł zastąpić ale co jak jest w szpitalu. Albo siostra. Tylko że jest 300 km z tad. Beznadziejna sytuacja jak coś nie tak to wszystko na raz

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmiana godziny wizyty z 17 na 20,bo pani ginekolog jedzie na pogrzeb

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ