X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Właśnie zaczęłam 12 tydzień,cieszę się ze koniec trymestru się zbliża :)

Nelus, stardust87, justyna14, Patu, hela lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa przykro mi :(

Niestety na nas wszystkie wredna statystyka patrzy do 12 tygodnia :(

90% poronień przed 12 tygodniem to są przyczyny genetyczne. Nie mamy na to wpływu niestety.. :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa bardzo mi przykro :(:(

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powpisujcie swoje BMI i wagi do tabelki i tam zmieniajmy, będzie łatwiej, bo tutaj zaraz się wątki pogubią :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

ja też :) jeszcze 2 tygodnie :D a za 2 dni wizyta! :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Na co bierzecie te zastrzyki? Miałyście problemy zdrowotne przed zajścieme ciąże czy też jakieś zle wyniki badań w ciąży?
    Ja je biorę ze względu na dwa wcześniejsze poronienia.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam dzisiaj 10 tydzień... a gdzie tam ten 12sty...
    Zmierzyłam sobie rano ciśnienie - już wiem dlaczego tak mi się w głowie kręci - mam 96/54 masakra, zawsze miałam idealne ciśnienie.

xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Zaczynam dzisiaj 10 tydzień... a gdzie tam ten 12sty...
    Zmierzyłam sobie rano ciśnienie - już wiem dlaczego tak mi się w głowie kręci - mam 96/54 masakra, zawsze miałam idealne ciśnienie.
    Podobno, jeśli nie chcesz pić kawy, to dobrym sposobem na podniesienie ciśnienia jest zjedzenie posolonego pomidora i popicie go szklanką wody. jakiś lekarz w tv tak kiedyś mówił.

jovi81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja powiedzialam mojemu lekarzowi ze mnie dosc zesto glowa boli to mi sie zapytal wlasnie o kawe to mu powiedzialam ze zrezygnowalam a on ze 1 dziennie nic nie zaszkodzi i tak tez robie i rzadziej juz mnie ta glowa boli.

uanndqk36vjen8uu.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zakaz picia kawy od lekarza, do tego kazał ograniczyć właśnie sól... i już nie wiem co mi ma pomóc.

xvg47yr.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 jeśli masz za niskie ciśnienie to sól go podniesie, uwierz mi, że mała kawa też nie zaszkodzi, ja zaczęłam pić żeby normalnie funkcjonować, bo tak to przespałabym cały dzień.

jovi81 lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi Moze cos ci z tcych rzeczy pomoze:
    http://kobieta.interia.pl/zdrowie/news-jak-w-10-minut-podwyzszyc-niskie-cisnienie,nId,414307

jovi81 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo z tych rzeczy:
    http://seanaith.blogspot.com/2013/01/naturalne-sposoby-na-podniesienie.html

jovi81 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, myślę że mała kawka z rana mi nie zaszkodzi, coś muszę z tym zrobić bo nawet jeżdżenie samochodem jest w moim stanie niebezpieczne.
    Mam mroczki przed oczami i kręci mi się w głowie więc muszę jakoś to ciśnienie podnieść.

xvg47yr.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy gości na weekend, małżenstwo z dwójką dzieci, cały dom do posprzątania, gotowanie, a ja czuje sie chyba najgorzej z całej ciąży. wszystko na raz, mdłości, ból głowy, ból brzucha, słabo. a do tego dziwne upławy czy delikatne plamienia, sama nie wiem co to jest, ale na wkladce taki jakby jasno brązowy ślad, nie wiem czy sie tym martwic. co to moze byc?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

ja też :) wizyta za tydzien :) milego dnia!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomimo nadciśnienia - obecnie mam mega niskie ciśnienie. Podobno w 1 spada, a w 2 trymestrze wzrasta, o co będę się martwić. A póki co śpię ile się da. A co, należy mi się :>

AnkaK lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, ale ostatnio nie jestem w stanie patrzeć na laptopa. Miałam nadzieje ze szybciutko Was nadrobię, ale znów nabrałyście tempa:)
    Bardzo mi przykro z powodu straty Inesski.
    Jednocześnie gratuluję wszystkim pozytywnych wieści. Ja chyba przesunę swoją wizytę na wtorek, niby tylko 2 dni różnicy ale chyba nie wytrzymam do czwartku, nie czuje się najlepiej, a tu ostatni semestr się w pon. zaczyna.
    Przemknęłam szybciutko przez drażliwy temat i nie chce go znów poruszać, oceniając kogokolwiek. Chce sie z Wami tylko podzielić moją refleksją na temat niepełnosprawnych dzieciaków. Mam to szczęście, pracować nimi w przedszkolu (mam 9 podopiecznych) i powiem Wam że to są tak cudowne urwiski że na samą myśl pojawia sie uśmiech na twarzy. Wdzięczność tych dzieciaków jest nie do opisania i każdy krok który robimy w stronę samodzielności(niektóre nigdy jej nie osiągną ale i tak pracujemy). Powiem Wam, że daje mi to taką satysfakcję i radość że wszystkie złe myśli uciekają. Ta ich bezinteresowna miłość do nas i przywiązanie przysłaniają cały ból, cierpienie i współćzucie dla rodziców. To takie małe iskierki, które dają światło naszym szarym dniom:)))
    To tyle, mimo wszystko każdej z nas życze ślicznego, zdrowego maleństwa:) Mam nadzieję że we wrześniu zobaczymy cudowne fotografie naszych Kruszynek:)
    Trzymam za wszystkie kciuk i...nie wiem kiedy znów się pojawię, mam nadzieje że po udanej wtorkowej wizycie:)
    Zdrówka kobitki!

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ja mam zakaz picia kawy od lekarza, do tego kazał ograniczyć właśnie sól... i już nie wiem co mi ma pomóc.

A niby czemu kazal ograniczyc sól? Cukier to rozumiem ale sól? W soli jest jod, ktory w ciazy jest niezbedny wiec mi wlasnie lekarz mowil zeby soli nie żałować :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja w poniedziałek wizyta i już nie mogę się doczekać :)według bellly weszłam w 2 trymestr a według obliczeń lekarza w poniedziałek gdzieś będzie 2 trymestr boję się tam iść bo przeszłam chorobe i brałam te antybiotyki ale muszę iść bo inaczej oszaleje i tak w domu spokoju nie mają ze mną bo non stop im gadam nakręciłam się
    a powiedzcie mi czy uczyniłyście już jakieś przygotowania do przyjścia dzidzi jakieś ciuszki ? Ja mam wszystko po córce a jak okaże się chłopiec to dostane wszystko od bratowej :) ale nie wiem czy już zrobic jakies porządki bo wszystkie ciuchy mam w jednym kartonie i muszę je znieść i poukładać nie wiem czy to nie za szybko?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ