X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Teraz to i ja się zaczynam bać czy wszystko jest ok,bo pierwszą ciążę poronilam,Ostatni raz widziałam fasolkę z serduszkiem w 8tygodniu,a tu prawie 12 :/
    Justysia mam dokładnie te same obawy.mam wizytę 25 lutego - po czterech tygodniach od poprzedniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 14:42

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Oglądałam jakiś czas temu program o zaawansowanych zapłodnieniach in-vitro chyba w USA ale nie jestem pewna. Tam zapłodnione jajeczka badano pod względem płci, koloru oczu, włosków i wad genetycznych. I o ile przesadą wydaje mi się ingerowanie w naturę po to tylko aby wybrać sobie niebieskoką blondynkę o tyle pod względem problemów genetycznych mogłoby to być rozwiązanie dla kobiet które tracą te biedne maluszki z powodu ich wad genetycznych.
    Jednak te badania uznano za nieetyczne i w większości krajów są zakazane. A myślę że w szczególnych przypadkach mogłyby pomóc niektórym Parom i nie narażać ich tyle razy na tak ogromne cierpienie po stracie.
    a ja myślę, że nie zawsze kobieta traci dziecko przez jego wady genetyczne.

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Justysia mam dokładnie te same obawy.mam wizytę 25 lutego - po czterech tygodniach od poprzedniej
    tylko e wy widziałyście serduszko a z tego co pamiętam Inessa nie widziała serduszka u maleństwa, mi też lekarz wczoraj powiedział że jest dobrze ale proszę pamiętać że jeszcze wszystko może się zdarzyć ...

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja wczoraj miałam wizytę u ginekologa i z dzidziusiem wszystko ok, lekarz mówił że jak narazie rozwija się prawidłowo. Czynność serduszka jest 180/min i według USG termin porodu jest na 17.09.2014 a według okresu na 13.09.2014r. Kazał zgłosić się jak będę w 11 tygodniu na badania prenatalne czy coś w tym stylu, więc wizytę mam 6 marca.Mały łobuziak ma 2,41 cm.

https://bellybestfriend.pl/cms/File/usg_gallery/dcec41555880ff75937d76e719c25e24.jpg

madeinloove, le'nutka, kark, aleksa.wawa, dba, jovi81, Tusinka lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę juz wrzesień, chce moją kruszynkę :/
    ja mam wizytę u swojego gina 26 ale załatwiłam u innego teraz na wtorek, bo chcę prosić o skierowanie na badanie genetyczne,więc może zobaczę czy wszystko jest ok

• assantea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    a ja myślę, że nie zawsze kobieta traci dziecko przez jego wady genetyczne.
    w tych pierwszych tygodniach chyba głównie przez to. no chyba że jakas potężna infekcja dostanie się do malucha lub czymś się zatruje (lekami, oparami itp) Żadnym specjalista w te materii nie jestem więc mogę się mylić

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Wnet 11 tydzień sie skończy i w poniedziałek druga wizyta na 17.Pozdrawiam

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ja po wizycie : maleństwo ma 2 cm i mocno bijące serducho <3
    Następna wizyta za miesiąc i USG genetyczne połączone od razu z testem z krwi ( mój gin wykonuje taki zestaw standardowo). Wszystko w najlepszym porządku - dobił mnie jedynie fakt iż najprawdopodobniej będę kuła sobie zastrzyki przez całą ciąże :(
    Dostałam nagranie 1min filmik z USG :)

Witaj.Ja sie kłuje juz 30 zastrzyków za mną,codziennie i do końca ciąży ,wiec pociesze Cie nie jesteś sama..

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane dziekuje za wielkie wsparcie bede o Was pamietać zycze wiele miłosci i szczescia oraz zdrowych ślicznych Maluszków <3
    Moje Maleństwo umarło w macicy są strzepki dziecka w poniedziałek ide do szpitala a potem jestem wysyłana na badania genetyczne prawdopodobnie była wada genetyczna u Maluszka :( :( :(
    Buziaki dla kazdej z Was <3

Brak mi słów, bez kitu :( Płakać się chce!
    Kochana moja wiem ze teraz żadne słowa nie dadzą ukojenia dlatego łącze sie z Tobą w bólu i bede sie modlić aby to nieszczescie ciebie w koncu opuscilo :(

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa Z całego serducha współczuję Ci straty. Ja straciłam 1 maleństwo a Ty 4... Nawet nie próbuję sobie wyobrazić co czujesz... Ściskam mocno i życzę dużo sił dla Ciebie i Twojego męża. Będę się modlić, żeby Wam się wszystko ułożyło.

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smutno na serduszku się robi kiedy słyszy się coś takiego :( nie poddawaj się i walcz dziewczyno jak długo się da jeszcze będziesz miała swoją upragnioną dzidzie

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie co znalzlam chyba pokaze to mezowi

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4290187/Mezczyzno

justysia90, le'nutka lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja o 17 skonczylam prace... ;/;/

Inessa strasznie mi przykroo ::(

Jak u was?

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witaj.Ja sie kłuje juz 30 zastrzyków za mną,codziennie i do końca ciąży ,wiec pociesze Cie nie jesteś sama..
    Witaj w klubie, ja właśnie zakończyłam 3 opakowanie czyli tez mam 30 za sobą... też bierzesz do tego acard i robisz co 10 dni badania na krzepliwość krwi ?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na co bierzecie te zastrzyki? Miałyście problemy zdrowotne przed zajścieme ciąże czy też jakieś zle wyniki badań w ciąży?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa bardzo mi przykro :( mam nadzieję że są przy Tobie bliskie osoby i wspierają Cie jak tylko mogą! nie jestem w stanie sobie wyobrazic co czujesz :( tak mi smutno....

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mam do was pytanie odnosnie poziomu progesteronu!

od poczatku ciazy brałam 3x1 luteine podjęzykowo, wynik na poczatku stycznia 52ng/ml - lekarz mowi ze jest ok, i jesli sie utrzyma to powoli odstawiac...
    Tylko ze ja się źle czułam i od soboty poprzedniej czyli niecały tydzien biore tylko 2x1 - i wyniki z wczoraj to 26ng/ml!!! to 2 x mniej?

Co robic?? mój lekarz dopiero w pon odpowie, chyba ze znajdzie chwile i odpisze na smsa... nie wiem co robic a nie chce zaszkodzic malenstwu... pomożcie!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio rzadko się udzielam, ale dzisiaj nie mogłam...Inessa bardzo mi przykro, bardzo mocno trzymałam kciuki za Ciebie :(, życzę Ci dużo siły i mam nadzieję że jeszcze będziesz szczęśliwa

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne,pokazałam mojemu,a ten się śmieje
    AnkaK wrote:
    http://demotywatory.pl/4290187/Mezczyzno

stardust87 lubi tę wiadomość

‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ