X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable wrote:
    Macie problemy z bezsennością?
    Nie wiem czy to przypadłość ciąży (chociaż zwykle ona się zdarza, ale pod koniec a nie na początku)? Czy to wynika tylko z mojej zamęczającej się psychiki :(

Ciąża mnoga jest ciążą wysokiego ryzyka a u mnie jeszcze dochodzą kwestie potrzeby leków podtrzymujących ciążę i 3 tygodniowego plamienia, więc silnego zagrożenia poronieniem :(

Ponadto czy któraś z Was NIE wymiotuje ?

Ja też nie wymiotuje :)
    A co do bezsenności to też miałam z nią problemy jakieś dwa tygodnie temu. Teraz czasami też jest mi ciężko zasnąć, ale jak już zasnę to śpię jak suseł :)

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również nie wymiotuję, ale mdłości mnie męczą za to już kolejny tydzień.
    Co do snu to jak obudze się o 6.00 na dupka to potem już usnąć nie mogę, trochę to męczące, bo chodzę potem cały dzień nieprzytomna.

super pomysł z torcikiem w kształcie serca:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest u was z bieganiem do łazienki?
    Ja w dzień to wgl nie zwracam na to uwagi, ale w nocy od kilku dni muszę wstawać trzy razy :(

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio mam problem ze spaniem, albo nie mogę zasnąć, albo budzę się w nocy kilkakrotnie.
    Akuszerka89 do 12 tygodnia mogą wystąpić plamienia, spokojnie :*
    Migotka22 ja co chwilę latam do ubikacji, męczące to jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 10:59

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    A jak jest u was z bieganiem do łazienki?
    Ja w dzień to wgl nie zwracam na to uwagi, ale w nocy od kilku dni muszę wstawać trzy razy :(

Ja też w nocy wstaje, w dzień raczej normalnie.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walę tynki , u nas na Izbie. Tym razem wypadek.. Ja tam zamieszkam niedługo..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Walę tynki , u nas na Izbie. Tym razem wypadek.. Ja tam zamieszkam niedługo..

Co się stało?

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja też w nocy wstaje, w dzień raczej normalnie.

Ja wstaję 3 razy! :(
    Już nie mam siły normalnie...tragedia :(

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    zapas matczyny to pewnie zapas krwi u mam na czarną godzinę plus zapas wody, bo trochę się jeszcze pomęczymy ;)

Woda i krew liczone sa osobno. To jest tłuszcz potrzebny później "na zapas" do karmienia, które spala bardzo dużo kalorii.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli twój mąż lubi mega słodkie, to najlepsze jest rafaello :) Kiedyś zrobiłam, mój może jeść masę krówkową puszka po puszce, jak zrobiłam to ciasto, to stwierdził, że chce takie zawsze na urodziny zamiast tortu :P Nie piecze się, bo jest na krakersach, do tego potrzebujesz chyba białą czekoladę, budyń, wiórki kokosowe, migdały i coś jeszcze, ale nie pamiętam już co :P

Ja nie wymiotuję, za to mam mdłości, choć od dwóch dni jest spokój i moje odepchnięcie od mięsa zamieniło się w głód na... Wołowinę :P Jak widzę to czerrrrwone mięcho, to aż od szybki nie da się mnie odkleić :P Chyba w niedzielę kupię i zrobię :D

W nocy wstaję raz, bo staram się ostatnie picie mieć tak 3h przed spaniem :)

Jejku, Fipsik, co się stało?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Co się stało?

karambol. 4 samochody się zderzyły, my w taxówce w pierwszym, także najmniejsze obrażenia. Ogólnie nic się nie stało wielkiego, w szpitalu mnie nie zatrzymali, ale mam leżenie tydzień. Jak w gazetach napiszą to dam Wam cynk :>

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych Walentynek i nie szalejcie za mocno :D Kolacja z winem też odpada :P
    Fipsik dobrze że nic się aż takiego nie stało.
    Ja też mam czasem jedynie mdłości , głownie wieczorem.
    Sikam równo o 2 w nocy ,4 i 7 rano.
    Mam jakoś awersje do chleba i wędlin.
    A tak to czuje się jak zwykle.

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rzygam, kilka razy mnie zemdliło.
    Sikam w nocy ok 2 razy ale zauważyłam że pić mi się chce o wiele więcej.
    Też mam etap jedzenia wołowiny... masakra.

Fipsik: ściągasz na siebie wszystkie możliwe pechy z okolicy ? :) (żart) ważne że nic Wam nie jest ufff

Fipsik, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik jeju ale masz pecha :/ dobrze, że nic Ci się nie stało :*

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 4 raz na Izbie w tej ciąży. A to dopiero 9 tydzień. Całe szczęście, że mnie nie położyli bo na weekend w szpitalu to beznadzieja.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:

Fipsik: ściągasz na siebie wszystkie możliwe pechy z okolicy ? :) (żart) ważne że nic Wam nie jest ufff

Ściągam , żeby Wam nic nie było :)

jovi81, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nie bylo mnie troche bo mialam maly huragan w domu...ale musze cos napisac na temat wypowiedzi:
    aleksa.wawa wrote:
    wiedzialam ze temat jest kontrowersyjny i tego sie wlasnie obawialam :(
    kolezanka spytala co zrobie jesli wyjdzie z badan ze dziecko jest chore, grzecznie odpowiedzialam i tyle.
    Nie chce teraz rozpetac burzy atakow, opinii itp. To jest indywidualna sprawa kazdego z nas i tyle.
    Zamykam ten temat zanim sie rozpeta pieklo na forum i nie daj boze zostane wykluczona ze spoleczenstwa jako ta zla ;)
    Takze reasumując, swoje zdanie wyrazilam, koncze temat i kropka.
    Swoje rozkminy na temat tego jakim jestem potworem zostawcie pls dla siebie ;)
    Uwazam ze kazda z nas jest dorosla, kazda z nas ma sumienie ja osobiscie nigdy bym nie zdecydowala sie na usuniecie z jednej strony podzielam opinie ze co ze ladne to ok a jak chore to jest eliminowane, ale staram sie zrozumiec alekse wychowanie niepelnosprawnego dziecka to ogromna odpowiedzialnosc i jezele wyobrazimy sobie ze to dziecko moze cierpiec... choc tez nie do konca bo zamiast od razu usuwac i pozbywac sie problemu to moze albo podjac ryzyko(teraz medycyna z dnia na dzien idzie do przodu) albo oddac dziecko rodzinie ktora to ryzyko podejmie mysle to byloby lepsze niz usuwanie bo potem moga przyjsc mysli ze a moze wszystko by sie ulozylo, a jakby to dziecko wygladalo...
    Nie wiem podzielam zdanie assantea ze modle sie bym nie musiala stanac przed takim wyborem...

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, do końca pierwszego trymestru wykorzystałaś limit przyjęć, teraz już będzie tylko lepiej ;)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężarówki. Ja też nie wymiotuję ale mnie mdli na szczęście ostatnio trochę mniej. Na początku w nocy wstawałam kilka razy na siku ale teraz już tak raczej rzadko bo staram się dużo nie pić przed snem.
    Flipsik dobrze że nic Ci się nie stało:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podążam zaraz do sklepu... Szału się w osiedlowym nie spodziewam, no ale coś wynajdę... Myślę nad czymś takim :
    2a4o38y.jpg
    ipa4hy.jpg

le'nutka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ