X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Likable wrote:
    Macie problemy z bezsennością?
    Nie wiem czy to przypadłość ciąży (chociaż zwykle ona się zdarza, ale pod koniec a nie na początku)? Czy to wynika tylko z mojej zamęczającej się psychiki :(

Ciąża mnoga jest ciążą wysokiego ryzyka a u mnie jeszcze dochodzą kwestie potrzeby leków podtrzymujących ciążę i 3 tygodniowego plamienia, więc silnego zagrożenia poronieniem :(

Ponadto czy któraś z Was NIE wymiotuje ?

Ja też nie wymiotuje :)
    A co do bezsenności to też miałam z nią problemy jakieś dwa tygodnie temu. Teraz czasami też jest mi ciężko zasnąć, ale jak już zasnę to śpię jak suseł :)

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    również nie wymiotuję, ale mdłości mnie męczą za to już kolejny tydzień.
    Co do snu to jak obudze się o 6.00 na dupka to potem już usnąć nie mogę, trochę to męczące, bo chodzę potem cały dzień nieprzytomna.

super pomysł z torcikiem w kształcie serca:)

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jest u was z bieganiem do łazienki?
    Ja w dzień to wgl nie zwracam na to uwagi, ale w nocy od kilku dni muszę wstawać trzy razy :(

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio mam problem ze spaniem, albo nie mogę zasnąć, albo budzę się w nocy kilkakrotnie.
    Akuszerka89 do 12 tygodnia mogą wystąpić plamienia, spokojnie :*
    Migotka22 ja co chwilę latam do ubikacji, męczące to jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 10:59

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    A jak jest u was z bieganiem do łazienki?
    Ja w dzień to wgl nie zwracam na to uwagi, ale w nocy od kilku dni muszę wstawać trzy razy :(

Ja też w nocy wstaje, w dzień raczej normalnie.

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walę tynki , u nas na Izbie. Tym razem wypadek.. Ja tam zamieszkam niedługo..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Walę tynki , u nas na Izbie. Tym razem wypadek.. Ja tam zamieszkam niedługo..

Co się stało?

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja też w nocy wstaje, w dzień raczej normalnie.

Ja wstaję 3 razy! :(
    Już nie mam siły normalnie...tragedia :(

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    zapas matczyny to pewnie zapas krwi u mam na czarną godzinę plus zapas wody, bo trochę się jeszcze pomęczymy ;)

Woda i krew liczone sa osobno. To jest tłuszcz potrzebny później "na zapas" do karmienia, które spala bardzo dużo kalorii.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli twój mąż lubi mega słodkie, to najlepsze jest rafaello :) Kiedyś zrobiłam, mój może jeść masę krówkową puszka po puszce, jak zrobiłam to ciasto, to stwierdził, że chce takie zawsze na urodziny zamiast tortu :P Nie piecze się, bo jest na krakersach, do tego potrzebujesz chyba białą czekoladę, budyń, wiórki kokosowe, migdały i coś jeszcze, ale nie pamiętam już co :P

Ja nie wymiotuję, za to mam mdłości, choć od dwóch dni jest spokój i moje odepchnięcie od mięsa zamieniło się w głód na... Wołowinę :P Jak widzę to czerrrrwone mięcho, to aż od szybki nie da się mnie odkleić :P Chyba w niedzielę kupię i zrobię :D

W nocy wstaję raz, bo staram się ostatnie picie mieć tak 3h przed spaniem :)

Jejku, Fipsik, co się stało?

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Co się stało?

karambol. 4 samochody się zderzyły, my w taxówce w pierwszym, także najmniejsze obrażenia. Ogólnie nic się nie stało wielkiego, w szpitalu mnie nie zatrzymali, ale mam leżenie tydzień. Jak w gazetach napiszą to dam Wam cynk :>

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Koza Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych Walentynek i nie szalejcie za mocno :D Kolacja z winem też odpada :P
    Fipsik dobrze że nic się aż takiego nie stało.
    Ja też mam czasem jedynie mdłości , głownie wieczorem.
    Sikam równo o 2 w nocy ,4 i 7 rano.
    Mam jakoś awersje do chleba i wędlin.
    A tak to czuje się jak zwykle.

https://www.maluchy.pl/li-68999.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rzygam, kilka razy mnie zemdliło.
    Sikam w nocy ok 2 razy ale zauważyłam że pić mi się chce o wiele więcej.
    Też mam etap jedzenia wołowiny... masakra.

Fipsik: ściągasz na siebie wszystkie możliwe pechy z okolicy ? :) (żart) ważne że nic Wam nie jest ufff

Fipsik, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik jeju ale masz pecha :/ dobrze, że nic Ci się nie stało :*

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 4 raz na Izbie w tej ciąży. A to dopiero 9 tydzień. Całe szczęście, że mnie nie położyli bo na weekend w szpitalu to beznadzieja.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:

Fipsik: ściągasz na siebie wszystkie możliwe pechy z okolicy ? :) (żart) ważne że nic Wam nie jest ufff

Ściągam , żeby Wam nic nie było :)

jovi81, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nie bylo mnie troche bo mialam maly huragan w domu...ale musze cos napisac na temat wypowiedzi:
    aleksa.wawa wrote:
    wiedzialam ze temat jest kontrowersyjny i tego sie wlasnie obawialam :(
    kolezanka spytala co zrobie jesli wyjdzie z badan ze dziecko jest chore, grzecznie odpowiedzialam i tyle.
    Nie chce teraz rozpetac burzy atakow, opinii itp. To jest indywidualna sprawa kazdego z nas i tyle.
    Zamykam ten temat zanim sie rozpeta pieklo na forum i nie daj boze zostane wykluczona ze spoleczenstwa jako ta zla ;)
    Takze reasumując, swoje zdanie wyrazilam, koncze temat i kropka.
    Swoje rozkminy na temat tego jakim jestem potworem zostawcie pls dla siebie ;)
    Uwazam ze kazda z nas jest dorosla, kazda z nas ma sumienie ja osobiscie nigdy bym nie zdecydowala sie na usuniecie z jednej strony podzielam opinie ze co ze ladne to ok a jak chore to jest eliminowane, ale staram sie zrozumiec alekse wychowanie niepelnosprawnego dziecka to ogromna odpowiedzialnosc i jezele wyobrazimy sobie ze to dziecko moze cierpiec... choc tez nie do konca bo zamiast od razu usuwac i pozbywac sie problemu to moze albo podjac ryzyko(teraz medycyna z dnia na dzien idzie do przodu) albo oddac dziecko rodzinie ktora to ryzyko podejmie mysle to byloby lepsze niz usuwanie bo potem moga przyjsc mysli ze a moze wszystko by sie ulozylo, a jakby to dziecko wygladalo...
    Nie wiem podzielam zdanie assantea ze modle sie bym nie musiala stanac przed takim wyborem...

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, do końca pierwszego trymestru wykorzystałaś limit przyjęć, teraz już będzie tylko lepiej ;)

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężarówki. Ja też nie wymiotuję ale mnie mdli na szczęście ostatnio trochę mniej. Na początku w nocy wstawałam kilka razy na siku ale teraz już tak raczej rzadko bo staram się dużo nie pić przed snem.
    Flipsik dobrze że nic Ci się nie stało:)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podążam zaraz do sklepu... Szału się w osiedlowym nie spodziewam, no ale coś wynajdę... Myślę nad czymś takim :
    2a4o38y.jpg
    ipa4hy.jpg

le'nutka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ